Tavarahaaste-projekti: Laatikko, jonka suosittelen käymään läpi

Joku saattoi jo säikähtää, että tavaranvähennyspostaukseni loppuivat nyt kokonaan minun muutettuani isompaan asuntoon ja todettuani kaiken mahtuvan paikoilleen hyvin. Ei huolta eikä pelkoa, kyllä tässä silti aina jotain keksitään!
Yksi otollinen tavaranvähennyskohde on nimittäin sellainen, jota liian harva käy säännöllisesti läpi. Nyt puhutaan nimittäin alusvaatelaatikosta.
Rakastan kauniita alusvaatteita. Tahdon, että ylä- ja alaosa mätsäävät keskenään ja kivat alusvaatteet saavat minulle mukavan fiiliksen. En ole asian suhteen neuroottinen, mutta en myöskään voisi kuvitellakaan käyttäväni aikuisen päällä mukasöpöja Nalle Puh -liivejä ja Snoopy-pikkuhousuja. Pelkkä ajatuskin saa minulle kylmät väreet aikaan. Tykkään naisellisista alusvaatteista ja koska meillä naisilla kerran on miehiin verrattuna se ilo, että saamme rintaliivejä käyttää, haluan niiden myös olevan naisellisia ja mätsäävän alushousujeni kanssa. Kauniit alusvaatteet kun eivät kuitenkaan missään nimessä tarkoita epämukavuutta.
Uusin alusvaatevarastoani säännöllisesti hävittäen siltä parhaat päivänsä nähneitä yksilöitä. En säästele alusvaatteita sillä periaatteella, että ”noh, näitähän voi käyttää yksin ja pimeässä kun kukaan ei näe”. Miksi hemmetissä kukaan tahtoisi edes yksin pimeässä pitää rumia alusvaatteita? Nehän ovat juuri se juttu, joista hyvä fiilis lähtee! Niistä tulee juuri se salamyhkäinen olo, että ”tietäisittepä vain, kuinka kuumalta näiden vaatteiden alla näytän” ja niiden ansiosta ei koskaan tarvitse miettiä, oliko nyt sittenkin huono hetki päästää se ihana mies tulemaan yömyssyille.
 Minusta on siis todella tärkeää, että jokainen omistamani alusvaate on sellainen, ettei minun tarvitse hävetä, jos joku näkee ne pyykkinarullani kuivumassa. Tottakai omistan vaikkapa muutamia tavallisia t-paitaliivejä ja saumattomia alushousuja, joiden käyttö on välttämätöntä tietyissä tilanteissa ja tietyissä asuissa, mutta pidän ainakin huolen, että nuo kyseiset tylsyydet ovat ehjiä ja siistissä kunnossa.
Uuteen asuntoon muutto ja alusvaatelaatikon siirto olivatkin siksi jälleen sopiva ajankohta alusvaatteiden läpikäynnille. Karsin laatikoistani pois kaiken turhan eli kaiken sellaisen, mikä oli jo nähnyt parhaat päivänsä, mistä repsotti kuminauhaa johonkin suuntaan, mikä oli jäänyt liian isoksi, pieneksi tai muuten vaan päälleistumattomaksi tai tyyliltään minulle sopimattomaksi tai ihan vaan parittomaksi ilman mätsäävää yläosaa.
Alusvaatteet ovat minusta yksi sellainen asia, joita ei tarvitse käyttää puhkikuluneiksi ennen niiden hävittämistä ja uusien ostoa. 
Tämän postauksen aihe meni jo hyvin iholle ja lähes WTF-alueelle, mutta rohkaistuin julkaisemaan tämän luettuani juuri Karkkipäivän Sannin rintaliivipohdintapostauksen

 Ääni sopiville alusvaatteille siis täältäkin! Kehotan ihan oikeasti kaikkia käymään läpi alusvaatelaatikkonsa ja heittelemään surutta pois ne kulahtaneet kamaluudet, joissa ei toivoisi kenenkään itseään näkevän. Yleensä olen sitä mieltä, ettei tavaroita kannata heittää ”turhaan” kaatopaikalle, mutta tässä asiassa teen kyllä poikkeuksen. Oikeasti, kivoissa alusvaatteissa on paljon kivempi fiilis kuin rähjäisissä!
Millainen on teidän suhtautumisenne alusvaatteisiin? Onko teille aivan sama, millaisia alusvaatteita teillä on päällä vai haluatteko niiden mätsäävän ja pidättekö huolta, että ne ovat siistissä kunnossa?

34 kommenttia artikkeliin ”Tavarahaaste-projekti: Laatikko, jonka suosittelen käymään läpi”

 1. Tää postaus ärsytti mua ihan hemmetisti, koska olen köyhä ja suht isorintainen seka mulla on hankalasti löydettävä rintaliivikoko. Jos löydän sopivat, ne on aina mallia mummo. Ei puhettakaan kauniista, mun budjetille sopivista liiveistä 🙁 Haluaisin todellakin käyttää nätteja ja ihania alusvaatteita mutta täytyy nyt mennä näillä mitä on 😀

  • No tuo on kyllä täysin totta, että helppohan minun on peruskoot kelpuuttavana huudella. Mutta onneksi vaikkapa tavallisiin mustiin liiveihin voi sitten halvalla yhdistää nättejä pöksyjä. 🙂

  • Mie oon kanssa aina masistellut isojen rintojen tuottamia ongelmia. Onneksi Changesta löytyy myös isorintaisille kauniita rintaliivejä, toki kukkaron nyörejä on höllennettävä vähän enemmän – mätsäävien alushousujen kanssa vähän vielä reilummin. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen laatuun.
   Usein juuri yhdistänkin mustiin liiveihin nättejä pöksyjä ja tykkään alusvaateshoppailusta. Heitän surutta kulahtaneet pöksyt pois, ja ostan monta uutta tilalle. Ja oi sitä iloa, kun olen raaskinut ostaa mätsäävän parin 🙂

  • Changen ihmeellinen kokomäärittely on estänyt mua uskaltamasta mennä sinne edes katsomaan. Kun kaikki pieni-normaalirintaisetkin palaavat sieltä jossain H-kupissa, ei taitaisi oikeasti suurella varustuksella aakkoset riittää. Mikähän siihen ihmeelliseen kokomäärittelyyn on perusteena? Onko se vain itsetunnon nostatusta naisille, kun yhtäkkiä kaikki ovatkin sitä 65H-kokoa entisen 80B:n sijaan, ja voivat sitten ylpeinä huudella ympäriinsä mikroskooppisesta rintakehästään ja suunnattomista hinkeistään, joiden koolle vastinetta ei löydy edes Playboysta.

  • Olen muutamalla Englanninmatkallani käynyt paikallisissa marketeissa (Asda tms) ja kyllä ihmettelin niitten alusvaatevalikoimaa! Itse olen isorintainen ja hoikka ja kirjaimet loppuvat kesken joka kaupassa Suomessa, mutta olipa yllätys että siinä maassa saa ihan marketista muutamalla punnalla liivejä kokoa 75G/H! En voi käsittää miksi suomalaiset vaatekauppiaat eivät tajua että hoikallakin ihmisellä voi olla isot rinnat vaan jos yrität löytää edes D- tai E-kuppia niin ympärysmitta on silloin 90cm. No ainahan sen voi kietoa kaksinkerroin… Mutta siis kannattaa shoppailla marketeissa ulkomailla, nuo Asdan liivit ovat kaiken lisäksi aivan ihania, on pitsiä, värejä, kuoseja ja kaikkea ihanaa!

 2. Mulla on kanssa alusvaatteita kaapit täynnä. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että niiden täytyy olla mukavat ja kauniit!

 3. Mä otan yleensä reisuun kaikki kamaluudet ja jätän sille tielle 🙂 Palatesssa on pikkiriikkisen enemmän tuliaisille tilaa

 4. Toi on hyvä vinkki, että ottaa jotain kammotuksia reissuun, ostaa siellä uusia hepeniä ja heittää ne kulahtaneet roskiin 😀 Pitäisi itsekin käydä useammin alusvaatelootat läpi. Muutaman miesrintamalla erittäin hiljaisen sinkkuvuoden jälkeen laatikoihin on kertynyt ties mitä nuhjuliivejä ja pikkareita, jotka on juurikin sarjaa "ei näitä kukaan kuitenkaan näe". Pitäisikin urakalla käydä läpi ikivanhat kalsarit ja viskoa surutta menemään ja ostaa tilalle uusia ja sellaisia mistä pitää – ja mitä ei tarvitse nolostella.
  Tosin tiettyyn aikaan kuukaudesta, en halua pukea jalkaani kaikkein parhaimpia pöksyjä, varmastikin ymmärrettävistä syistä, niin että jääkööt muutamat "nuhjuvaatteet" kaappiin sitten.. Mutta enemmistö lähtekööt pois!

  PS. Innostuin ekaa kertaa elämässäni blogisi innoittamana hankkimaan ponnareilleni pikku rasian, johon kerään ne. Ei enää hukassa olevia ponnareita, mulla kun ne on aina kateissa..!

  • Miesrintamallekin tulee yllättävästi vipinää, kun hankkii ihania alusvaatteita ja oma olokin on huomattavasti parempi niiden myötä ja se kyllä näkyy varmasti ulospäin. 😉

   Ja kiva kuulla, että ponnarit löytyvät jatkossa astetta helpommin! 🙂

 5. Rintaliivien osto on aivan kamalaa ja heitän niitä liian harvoin pois, koska pelkään etten yksinkertaisesti löydä samaan tarkoitukseen sopivia ja vaivatta istuvia hetkessä. Mutta pikkupöksyjen kanssa teen aina niin et ku ostan uusia niin heitän vanhoja huonompia saman määrän pois. Mä tykkään värikkäistä alushousuista ja joistakin löytyy sitä printtiäkin (ei toki mitään snoopyja tai muka hauskoja fraaseja), mutta toisessa päässä on sitte ne ärtsyseksikkäät ja hempeän naiselliset pitsihepenet. Lisäksi aina joskus kaipaa ihan tavallisia puuvillaisia pökiä 🙂 hotpantseja ja hipstereitä on kertynyt kaikista eniten, ne ovat materiaalista riippumatta lähes aina mukavimpia 🙂 mistäs ostat pöksyt? Mun cubuksen pitsiset hipsterit törrötti kuminauhaa heti ekan pesun jälkeen vaikka oli pesupussissa ja ginan edestä puuvillaiset ja takaa pitsiset venähtää parin kuukauden jälkeen :/ tykkään ostella just tommosia tarjousjuttuja..

  • Minulla on niin helppo koko yläosan ja alaosan puolesta, että ostan usein Hennesiltä tai nykyään Cubukselta, kun sieltä itseasiassa löytyy yläosan koko vielä paremmin. Henkkamaukan pöksyistä tykkään kyllä paljon. 🙂

 6. Mun alusvaatteet on mallia tylsä valkoinen, ihonvärinen tai musta. Ei juuri pitsiä (näkyy kireistä paidoista ja topeista läpi), rahaa ei ole uusia alusvaatteita kovin nopeaan tahtiin ja poikaystävä ei juuri välitä millaiset alusvaatteet siellä vaatteiden alla on. Eikä ala- ja yläosan tarvitse sopia yhteen. Toki välillä on aika nakata joitain vanhoja kulahtaneita pois, mutta olen myös ihminen, joka käyttää vaatteensa yleensä puhki ellei ne jää pieniksi tai suuriksi sitä ennen. Ja puuvilla on pop 😉

 7. Taidan olla vähemmistöä, mutta itse en oikeastaan ole nähnyt tarpeelliseksi panostaa alusvaatteiden ulkonäköön. Ainoat kriteerit ovat istuvuus ja se etteivät näy vaatteiden alta. Jälkimmäinen kriteeri on estänyt mua ostamasta värikkäitä alusvaatteita, sillä esim tylsät ihonväriset rintaliivit saa kätkettyä minkä tahansa paidan alle 🙂

 8. On ja ei. Koska kuitenkin tärkeää, että viihdyn niissä, niin monesti ne ovat olleet mustia, toimivat keskenään. Ostan kaikki liivini ulkomailta, Suomessa maksavat satasen, Englannissa 30£, hintaero on hirvittävä. Omistan tylsiä beigejä, tottakai, sellaisia kuuluu olla valkoisten alla, mutta suurin osa on mustia ja toimivasti keskenään yhdistettyjä. Surutta kyllä lentävät roskiin jos kulahtavat eli huolehdin niiden olevan siistejä ja kauniita, mutta värikkäitä en ole osannut vuosiin ostaa enää.

 9. Hyvähän sun on kun tykkäät pitsistä! 😀 Itse en tykkää, joten on hiukan kiven alla aina kaikki kivat liivit ja housut. Panostan niihin kyllä, mutta kivat/seksikkäät setit ilman pitsiä on oikeasti aika hankala löytää. Onko sulla muuten aina sitten useammat liiveihin sopivat pöksyt, koska mulla ei ainakaan liivit mene yhden käyttökerran jälkeen pyykkiin toisin kuin pöksyt.

  • Tykkään toki pitsistä, mutta lähinnä korostaisin sitä, että olivat liivit ja pöksyt sitten vaikka vaan ihan tavalliset puuterinkin väriset ja saumattomat, suosittelen siivoamaan alusaatelaatikot siihen kuntoon, että niissä on vaan ehjiä ja siistejä yksilöitä. 🙂

   Ostan aina yhtiä liivejä kohti neljät alushousut. Pidän liivejä yleensä päivän ja sitten palautan ne puolipitoisina laatikkoon odottamaan seuraavaa käyttökertaa. 🙂

  • Minulla on kanssa isot kasat sekä liivejä että alushousuja- mieheni vähän aikaa sitten katselikin kaappiin ja sanoi että onpas sulla näitä paljon.Tykkään käyttää herkullisia värejä, valkoisia tai ihonvärisiä en osta ikinä.Sileitä t-paitaliivejä täytyy olla mutta voihan nekin olla kauniin väriset.Paksumpien puseroiden alla voi sitten käyttää myös pitsisiä ja koristeltuja.Alusvaatehyllyt pitäisi kyllä siivota useammin ja nyt voisi sen taas tehdä kun tuli puheeksi.Usein vaan ajattelee että jos kuitenkin näitä vielä pitää joskus mutta täytyy vaan heittää pois ne mitä ei ole enää aikoihin pitänyt.
   Olen samaa mieltä Changen kokonumeroista kuin joku aikaisempi kommentoija, mitä järkeä on lisätä kirjaimia ihan tolkuttomasti, luuleeko joku että rinnat oikeesti kasvaa kun kokolapussa lukee joku H?

 10. Voi miten odotan että vauva on ohi ihmetysiän, ja pääsee takaisin normaalille alkkarilaatikolle…

 11. Ah, vihdoin joku joka tuo julkisesti esiin että tyylikkäät alusvaatteet on myös tärkeä asia. En vain käsitä ihmisiä jotka muuten panostavat ulkonäköönsä ja ulospäin näkyviin vaatteisiin kun alla on kulahtaneet mummobyysat. 😀

  • No mutta ne päällysvaatteet näkyy kaikille, alusvaatteet ei!

   Ne olisi kyllä kauniita, mutta ne on kalliita ja kuluu käytössä nopeasti ja kun olen vanhapiika, niin jotenkin tuntuisi hölmöltä ostaa kalliita alusvaatteita, joita ei kuitenkaan kukaan näe, kun enhän minä itseänikään alusvaatteisillani peilistä tuijota. Ostan sitten mieluummin mukavia ja halpoja.

 12. Pitäisköhän itekin pistää alusvaatepuolta välillä uusiks? Mummopöksyjä taitaa löytyä enemmän kuin pitsiä atm..

 13. Tapasin olla alusvaateintohimoinen mutta sittemmin olen tullut järkiini :)) Simppeli yksinkertaistaminen on tässäkin valttia ja opettaa lopettamaan turhat harkitsemattomat alusvaatehankinnat esim. uuden värin vuoksi. Kesällä käytössä on vähän myös väriä, mutta siihen riittää pari pirtsakkaa kappaletta jotka tarviittaessa uusitaan. Mielestäni kaikki värittömät myös hyvin sopivat värillisen pariksi ja tekevät jopa enemmän mielenkiintoisen näköisen yhdistelmän, huom, sama on tapahtunut ihan yleisesti bikiniosien kanssa: musta osa värillisen kanssa on huomattavan suosittu ja mielestäni paremman näköinen myös. Ainoa lopulta tärkeä huomio kohdallani alusvaatteiden osalta on m a t e r i a a l i. Jokusen vuoden jo aiemmin olisin voinut jo ymmärtää että synteettiset materiaalit, noh, erityiseen haarakiilassa, on suuri terveyshaitta josta liian vähän puhutaan. Hengittämätön elastaaninen kangas saa limakalvot pahoinvoimaan eikä monikaan edes ymmärrä tätä asiayhteyttä (samoin kuin pikkuhousunsuoja) Kaikkea tarvetta sitä naisväelle tuputetaan..Siinä olen samalla linjalla että alusvaatevalikoima on syytä pitää hyvässä kunnossa ja niiden istuvuus ja mielekkyys myös vaikuttaa kantajaansa. Toinen huomioni viettäessäni pitemmän ajanjakson ulkomailla; aivan turhaa upottaa suuria summia alusvaatteisiin. Eivät ole niin pitkää aikaa käytössä kestävyyteensä nähden, ja hyviä istuvia löytyy oikein etsiessä myös hyvin halvalla joten turhaa on myös pukeutua risoihin tai epämieluisiin.

 14. Mun on niin hankala löytää alushousuja, jotka a) peittävät korkean pyllyni ja b) eivät hilaudu kannikoiden väliin, että käytän surutta yli kymmenen vuotta vanhoja Seppälän mukahauskoja printtikalsareitani. Rumia, pesussa harmaantuneita ja noloja ne toki on, mutta sentään pysyvät just siinä missä kuuluukin.

Kommentointi on suljettu.