Se toimiva kulmasabluuna

*Sis. mainoslinkin

Kuten tiedätte, olen se tyyppi, joka rakastaa kokeilla erilaisia kauneudenhoitoon liittyviä apuvälineitä. Yleinen periaatteeni on, että mitä oudompaa sen kivempaa, mutta oikeastaan kaikki apuvälineet kiinnostavat mikäli vaan oikeasti koen, että niillä voi olla tarjota elämääni jotain sitä helpottavaa.

Yksi apuväline, johon olen vuosien saatossa tarttunut uteliaana jo useampaan kertaan ovat kulmasabluunat.

Kulmasabluuna

Minulla on totaalisen eripariset kulmakarvat. Ainoa hetki elämässäni, kun kulmakarvani ovat olleet saman malliset oli, kun joitakin vuosia sitten lontoolaisen kauneussalongin työntekijä lankasi ne näin jälkikäteen toki ajateltuna luonnottoman ohuiksi viiruiksi. Vaikka kulmat olivat todella ohuet ja malliltaan täysin silloin ponnistamaisillaan olevan runsaampien kulmien trendin vastaiset oli se kuitenkin ainoa hetki elämässäni, kun kulmakarvani ovat olleet sukua toisilleen, joten minulle oli se ja sama, että ne olivat vain enää ohuet viirut.

Elettyäni viirujen kanssa vähän aikaa päätin kuitenkin, että palaan takaisin omiin, paksumpiin kulmakarvoihini siitäkin huolimatta etteivät ne olleet läheskään symmetriset. Aina hoetaan, ettei kulmakarvojen tarvitse olla ulkonäkönsä puolesta kaksoset vaan ihan vaan sisaruksia, mutta omani eivät ole koskaan olleet edes samasta sukupuusta. Vaikka en ole enää muutamaan vuoteen nyppinyt pois muuta kuin ylimääräisiä hajakarvoja, eivät kulmat vain millään kasva edelleenkään toisiaan muistuttaviksi. Toinen on yksisarvinen ja toinen on virtahepo, that’s it.

Kulmasabluuna

Nykyään tarjolla on toki jos millaista kulmatuotetta, joten mikäli taitoa vaan riittää, niin kulmakarvat on teoriassa helppoa tehdä symmetrisiksi ja kauniiksi oli lähtötilanne mikä tahansa. Tämä on kuitenkin omalla kohdallani vain totaalisen puhdasta teoriaa, sillä minulla ei ole minkään vertaa taiteellista silmää enkä vain yksinkertaisesti saa kulmistani saman muotoisia. En näe piirtäessä niiden eroja, en hahmota kaunista mallia ja olen muutenkin kuvataiteellisesti täysi mitättömyys. Huomaankin epäkohdat vasta sitten, kun katson kasvoistani otettuja kuvia.

Varsinkin toinen kulmakarvani on todellinen murheen kryyni enkä vaan millään osaa tehdä kulmistani toistensa kaltaisia. Olen kokeillut jos jonkunlaisia kulmasabluunoitakin, mutta tullut siihen tulokseen, etten vaan yksinkertaisesti voi saada niiden avulla luontevaa lopputulosta ja hylännyt ne täysin. Minusta ne ovat lähtökohtaisestikin jo vaikuttaneet melko turhalta keksinnöltä, mutta silti olen yhä uudelleen ja uudelleen halunnut uskoa niiden toimivan – ostinhan niitä yhden paketillisen jälleen viime kesänä Tokiostakin.

Onneksi perinteisten kulmasabluunoidenkin kehitysrintamalla on tapahtunut jotain uutta, johon yllättäen törmäsin ja josta tuli samantien suosikkini.

Benefit Soft Natural Brows

Ostin vähän aikaa sitten Sephorasta paitsi sen ihanan Benefitin näytelaatikon myös merkin Soft & Natural Brows -kulmakarvasetin. Setti sisälsi kolme minua kiinnostanutta kulmatuotetta sekä hämmentävältä näyttävän apuvälineen, johon en ostohetkellä kiinnittänyt erityistä huomiota. Mikä tuokin liene, ajattelin vain.

Benefit Soft Natural Brows

Siksi onkin erityisen hauskaa, että juuri siitä ostohetkellä yhdentekevästä outoudesta tulikin koko pakkauksen paras tuotelöytö.

Benefit Soft Natural Brows

Pakkaus sisälsi nimittäin aivan totaalisen uudenlaisen kulmasabluunan, josta on ensimmäistä kertaa ollut niin paljon hyötyä, että se on jo viikkojen ajan ollut osa aamuista meikkausrutiiniani.

Benefit Soft Natural Brows

Pakkaus sisälsi siis kaksi muovista kulmasabluunaa, joissa on neljä erilaista kulmamallia sekä sabluunoiden käyttöä helpottamaan kehitellyn pidikkeen. Pakkauksen mukana tuli onneksi hyvät käyttöohjeet, sillä ilman niitä olisin ollut hieman hukassa.

Benefit Soft Natural Brows

Toisin kuin aiemmat kokeilemani kulmasabluunat, ei näiden avulla yritetty piirtää koko kulmakarvaa vaan saada vain sen alarajaan hyvä ja skarppi linja, joka määrittelee kulmakarvan muodon ja jonka avulla yläosa on sitten helpompaa meikata itse.

Benefit Soft Natural Brows

Tuo sopivan muodon hahmottaminen kulman alaosassa on ollut se ikuinen ongelmani, sillä en vain osaa piirtää linjaa samanlaiseksi molempiin silmiin.

Benefit Soft Natural Brows

Muotin avulla homma oli kuitenkin oikeasti ensimmäistä kertaa helppoa ja muottia oli oikeasti kätevää käyttää.

Benefit Soft Natural Brows

Muotin avulla oli helppoa hahmotella kulman alaosan linja, jonka saattoi sitten pehmentää kulmaharjalla. Kulmakarvoihin ei siis jäänyt teräviä kynänviivoja ja lopputuloksesta tuli vaivatta luonnollisen näköinen.

Benefit Soft Natural Brows

Tavallisesti homma menee tosiaan niin, että toinen kulmakarva löytää muotonsa suht helposti, mutta toinen on sitten mahdotonta saada samanlaiseksi. Tämän vekottimen avulla kulmat löysivät kuitenkin huomattavasti helpommin toisiaan lähellä olevan ulkonäön. Sabluuna vain käännettiin itsensä peilikuvaksi ja toisenkin kulmakarvan alaosan muodon määrittelevä viiva liukui paikoilleen kuin itsestään.

Benefit Soft Natural Brows

Ihan identtiset kulmani eivät edelleenkään joka päivä toki ole, mutta taitaapa kuitenkin olla niin, ettei ketään muuta kiinnosta tuijotella niitä pikkutarkasti kuin minua itseäni, joten tyydyn nyt vain nauttimaan siitä, että saan kulmakarvani kerrankin helposti edes lähes toisiaan muistuttaviksi.

Jälleen uusi apuväline, joka voi kuulostaa turhalta, mutta joka on oikeasti aivan loistava ja toimiva!

*Benefit-meikkejä myy Suomessa Kicksin verkkokauppa täällä.

Benefit Soft Natural Brows

Kenellä muulla olisi tarvetta tällaiselle?

12 kommenttia artikkeliin ”Se toimiva kulmasabluuna”

 1. Olisi ehdottomasti. Kulmat on mullakin ihan eri paria, toinen kasvaa millinpari eri korkeudella, joten niiden tasoittaminen on melkeinpä mahdotonta. Pitääpä pohtia tämän hankkimista, jos kerrankin olis edes sinnepäin. 🙂

 2. Hei! Millä kulmatuotteella ja sävyllä työstit kulmasi? Kauniin luonnollinen sävy!

 3. Ehdottomasti olisi tarvetta! En osaa myöskään taikoa kulmakarvoistani samanmuotoisia ja todella tarvitsisin apuvälineitä oikean muodon löytämiseen. Jos joku osaisi vinkata mistä tämmöisen voisi tilata niin olisin erittäin kiitollinen!

 4. Hienosti tasapainottaa kasvonpiirteitäsi, kun kulmakarvat ovat enemmän samaa paria. Itselläni on ollut samanlaisia hahmottamisongelmia kulmakarvojeni kanssa, vaikka työskentelenkin visuaalista hahmottamista vaativalla alalla. Kuitenkin oivallettuani, kuinka saan niistä enemmän toisiaan muistuttavat, muuttui kasvojeni yleisilme harmonisemmaksi. Tämä tosin vaati mittailua viivottimen(!!) kanssa ja apuviivojen piirtelyä kulmakynällä :’D.

  Asiasta toiseen; teit vähän aikaa sitten jutun dermarollerin käytöstä. Minua kiinnostaisi todella paljon kuulla päivitystä sillä saamistasi tuloksista.

  • Jatkopostaus dermarollerille on vielä luonnoksissa, mutta tekee kyllä kovasti tuloaan! 🙂

 5. Ootko koskaan harkinnut kulmakarvojen kestopigmentointeja? Etenkin kun nykyään löytyy niin hyviä tekniikoita ja taitavia tekijöitä 🙂

 6. Voi jestas Virve, tuo tukka ja kaikki! Olet todella kaunis noissa kuvissa 🙂

  Ihan mielettömän hyvältä vaikuttaa tuo.

Kommentointi on suljettu.