21 tapaa käyttää Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balmia

*Sis. mainoslinkin

Yksi todella mielenkiintoinen luonnonkosmetiikan tuotemerkki, johon olen viimeaikoina päässyt syventymään tarkemmin on ollut englantilainen Neal’s Yard Remedies.

Merkin tuotteet olivat rehellisesti sanottuna aiemmin olleet minulle yhtä hieman sekavaa sinistä purkkimerta, mutta pääsin kuukausi sitten sitten syventymään niihin tarkemmin kun tuttuni täällä Ruotsissa kutsui minut käymään maahantuojan myymälässä.

Sain tutustumisreissultani paitsi valtavasti hyvin mielenkiintoista tietoa itse Neal’s Yard Remedies -brändistä ja sen tuotteista, mutta myös muutaman hyvin kiinnostavan tuotteen testattavakseni.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

Yksi näistä blogikokeiluun saamistani tuotteista oli Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm, joka on todellinen luonnonkosmetiikan monitoimituote. Tuotteen voisi periaatteessa rinnastaa sen käytön kannalta kulttimaiseiseen Elizabeth Arden 8 Hour Cream -voiteeseen, mutta jos näiden kahden tuotteen simppelejä sisältöjä vertaa, on Elizabeth Ardenin voiteen käyttö kuin Ladalla ajoa Neal’s Yard Remediesin Ferrariin verrattuna.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

Molemmissa monitoimibalmeissa on täyteläinen koostumus, joka auttaa lukitsemaan kosteutta iholle, mutta siinä missä Elizabeth Ardenin 8 Hour Cream -voiteen pääpaino on sen sisältämissä mineraaliöljyissä (joissa ei ole minusta mitään huonoa, sillä niilläkin on kosmetiikassa funktionsa), on Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm puhdasta luonnonkosmetiikkaa.

Lue myös: Mineraaliöljy – kosmetiikan pahis vai väärinymmärretty hyvis?

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

Monitoimibalmin pohjana on mm. ruusunmarjaöljyä (Rosa Rubiginosa), jojobaöljyä, karitevoita sekä trendikästä hamppuöljyä, jotka muiden luonnonmukaisten ainesosien kanssa muodostavat ihoa tehokkaasti ravitsevan yhdistelmän.

Lue myös: Ruusunmarjaöljy pelastaa epäpuhtaan ja ikääntyneen ihon

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm ei kuitenkaan ole vain purkillinen tehokkaasti kosteuttavaa voidetta, vaan kyseessä on mieletön monitoimituote, jota voi käyttää ainakin parillakymmenellä (!!!) tavalla.

Sainkin itse tuotteen maahantuojalta testiin juuri ennen Korean reissuani, joten nappasin sen kätevästi reissulleni mukaan testatakseni kunnolla, mitä kaikkea tuotteella voi oikeasti tehdä. Näin saatoin pakata mukaani vähemmän purkkeja ja mahdollisesti jopa kokeilla olla tuotteen kanssa hyvinkin luova.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

21 tapaa käyttää Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -villiruusubalmia:

1. Meikinpuhdistustuotteena

Villiruusubalmin öljyinen koostumus on omiaan puhdistamaan kasvoilta meikin ja epäpuhtaudet. Puhdistusbalmi sulattaa iholta pois meikkivoiteen, aurinkosuojatuotteet ja poistaa jopa vedenkestävän ripsivärinkin. Koska tuote sisältää pelkkiä rasvoja, ei se liukene veteen, eli balmi on poistettava kasvoilta lämpimällä vedellä kastellulla musliiniliinalla.

2. Kasvokuorintana

Villiruusubalmi muuntautuu myös kasvokuorinnaksi, kun ihoa hieroo musliiniliinalla hieman kauemmin. Villiruusubalmi pehmentää ihoa ja pehmeä musliiniliina irrottaa kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti. Ihosta tulee siis sekä kuorittu että ravittu.

3. Kasvovoiteena

Villiruusubalmi on täynnä ihoa hoitavia ravitsevia ainesosia, jotka auttavat ihoa pysymään nuorekkaana ja kimmoisana. Koska tuote on vedetön, kannattaa sen alla käyttää aina nestemäistä kosteutustuotetta kuten hoitonestettä ja seerumia tai ainakin levittää se pesun tai kasvoveden jäljiltä kostealle iholle, jolloin se muodostaa iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän suojan. Villiruusubalmin vedetön koostumus on melko paksua ja rasvaista, joten koen itse sen olevan parhaimmillaan nimenomaan yövoiteena.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

4. Kasvonaamiona

Täyteläisen koostumuksensa vuoksi villisuurubalmista saa ihoa erinomaisesti ravitsevan kasvonaamion, kun sitä levittää iholle reilulla kädellä ja antaa sen vaikuttaa puolisen tuntia. Tämän jälkeen ylimääräisen villiruusubalmin voi pyyhkiä kasvoilta pois musliiniliinan avulla.

5. Yönaamiona

Jos iho kaipaa oikein tehokasta hoitoa, voi villiruusubalmia levittää illalla kasvonaamion tapaan reilun kerroksen ja jättää sen vaikuttamaan iholle yön yli. Näin iho saa nauttia villiruusubalmin hoitavista ainesosista useita tunteja samalla kun se myös auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta yön aikana. Tällöinkin iholle kannattaa tosin laittaa ennen villiruusubalmin käyttöä vesimäistä kosteutta.

6. Tehokkaana huulihoitona

Villiruusubalmi on täydellinen huulirasva, sillä se hoitaa ja kosteuttaa kuivia huulia sekä ehkäisee niiden rohtumista. Villiruusubalmia voi sipaista huulille kevyesti pitkin päivää tai laittaa huulille runsaan kerroksen illalla, jolloin se saa helliä ja ravita huulia yön yli huulinaamion tapaan.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

7. Korostustuotteena

Villiruusubalmi sopii erinomaisesti myös meikkaukseen. Monitoimituote muuttuu korostusvoiteeksi, kun sitä ottaa pienen nokareen sormenpäihin, hieroo sormia yhteen ja painelee sormenpäissä ohuena olevan villiruusubalmin hellästi kasvoille esimerkiksi poskipäille ja kulmaluulle. Lopputuloksena on luonnollisen heleältä näyttävä hohde.

8. Kulmakarvojen huolittelijana

Villiruusubalmin kiinteä, mutta ihon lämmöstä sulava koostumus sopii täydellisesti myös kulmakarvojen huolitteluun. Villiruusubalmi antaa kulmakarvoille kevyttä pitoa, minkä ansiosta ilmeestä tulee huoliteltu. Samalla se antaa niille myös luonnollista kiiltoa.

9. Huulikiiltona

Paitsi että villiruusubalmi sopii käytettäväksi hoitavana huulivoiteena, sopii se kiiltävän koostumuksensa vuoksi erinomaisesti myös huulikiilloksi. Villiruusubalmi tuo huulille luonnollisen kiillon, joka ei tunnu tahmealta.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

10. Huulipunan alla

Villiruusubalmi sopii ohuena levittyvän ja huulia hoitavan koostumuksensa ansiosta erinomaisesti myös huulipunan alle huolehtimaan, ettei huulipuna saa huulia näyttämään ja tuntumaan kuivilta. Hoitavien öljyjensä vuoksi se tietysti heikentää pitkäkestoisen punan kestävyyttä, mutta tavalliset huulipunat se saa sulautumaan huulille kauniisti.

11. Kynsinauhavoiteena

Villiruusubalmin ravitseva koostumus käy erinomaisesti myös kynsien ja kynsinauhojen hoitoon. Villiruusubalmin öljyt ravitsevat ihoa ja kynsiä auttaen sitä ehkäisemään kynsien liuskottumista sekä kynsinauhojen kuivumista ja repeilyä.

12. Hoitamassa kuivia ihoalueita

Villiruusubalmin ravitseva ja hoitava koostumus sopii ylipäätään minkä tahansa kuivan ihoalueen hoitoon, eli jos iholle ilmestyy kuivia läiskiä tai esimerkiksi kyynärpäät kuivuvat helposti, auttaa villiruusubalmi ravitsemaan niiden ihoa ja tukemaan sen uudistumista. Samalla se myös muodostaa iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän suojan. Villiruusubalmi onkin monien atoopikkojen suosikkituotteita.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

13. Pehmentämässä kantapäiden kovettumia

Ihoa tehokkaasti ravitsevaa villiruusubalmia voi myös käyttää pehmentämässä kantapäiden kovettumia. Parhaan vaikutuksen saa, kun villiruusubalmia levittää kantapäihin reippaan kerroksen ilalla ja vetää sen päälle yöksi jalkaan sukat, jotta balmi voi rauhassa tehdä ihoa pehmentäviä taikojaan yön aikana.

14. Käsivoiteena

Koska villiruusibalmi ravitsee ihoa, sopii se täydellisesti myös käsivoiteeksi. Balmin rasvaisen koostumuksen vuoksi käyttäisin sitä itse mieluiten iltaisin. Balmia voi joko hieroa käsiin kevyesti tai sitä voi annostella runsaammin käsinaamion tapaan ja vetää käsien suojaksi yön ajaksi puuvillahansikkaat, jotta balmi saa rauhassa hoitaa ja ravita kuivaa käsien ihoa yöunien aikana.

15. Silottamassa hiuksia

Koska villiruusubalmi sulaa ihon lämmöstä öljyksi, voi sen avulla silottaa helposti pörröisiä ja kuivia hiusten latvoja. Itse otan tuotetta pienen nokareen kämmenelle, hieron käsiä yhteen ja sivelen sen jälkeen kämmeniin sulaneen tuotteen hellästi hiusten pituuksiin ja latvoihin.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa

16. Meikinpohjustajana

Jos iho on hyvin kuiva eikä meikkipohja meinaa millään sulautua sille kauniisti, sopii villiruusubalmin täyteläinen, ihoa ravitseva koostumus erinomaisesti meikkipohjan alle. Se auttaa meikkipohjaa sulautumaan iholle kauniisti, minkä ansiosta ihosta tulee heleämmän näköinen. Rasvoittuvalle iholle tämä ei toki ole tähän tarkoitukseen paras mahdollinen tuote, mutta kuiva iho nauttii tästä taatusti.

17. Rauhoittamassa ihoa auringonoton jälkeen

Koska villiruusubalmissa on hoitava koostumus, joka sekä ravitsee ihoa että auttaa tukemaan ihon uudistumista, sopii se loistavasti käytettäväksi auringonoton jälkeen. Pieni purkki ei toki ole se riittoisin vaihtoehto lutrailla päästä varpaisiin, mutta esimerkiksi kasvojen ja dekolteen paahtuneella iholla tai yksittäisillä, runsaasti aurinkoa saaneilla ihoalueilla se toimii hyvin eikä iho lähde yhtä helposti kesimään.

18. Tuomassa helpotusta ötökäiden puremiin

Viliruusubalmin hoitavan koostumuksen on kerrottu ehkäisevän ötökänpuremien kutinaa ja tuovan kutinaan helpotusta. En ole itse kokeillut tuotetta vielä tähän tarkoitukseen.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

19. Hoitamassa arpia

Villiruusubalmin sisältämä ruusunmarjaöljy tunnetaan kyvystään tehostaa ihon uudistumista, minkä vuoksi voide on loistava arpien hoidossa. Samasta syystä tuote sopii loistavasti myös ikääntyvän ihon hoitoon.

20. Kasvohieronnassa

Villiruusubalmissa on öljymäiseksi iholla sulava koostumus, joka ei katoa kasvoilta hetkessä, joten se sopii loistavasti käytettäväksi kasvohieronnassa. Samalla kun käsien hierovat liikkeet auttavat edistämään kuona-aineiden poistumista ja tehostamaan ihon verenkiertoa, pääsevät balmin hoitavat ainesosat imeytymään iholle. Villiruusubalmin mukana tulee pieni lehdykkä, jossa on vinkkejä kasvohierontaan.

21. Hiushoitona

Monitoimituote sopii käytettäväksi jopa myös hiushoitona. Koska tuote  paitsi ravitsee ja pehmentää hiuksia, mutta myös muodostaa öljyjensä avulla hiusten pinnalle niitä suojaavan kerroksen, voi sitä levittää kosteisiin hiuksiin ennen meriveteen tai klooriveteen pulahtamista tuomaan hiuksille suojaa. Uinnin jälkeen balmin voi pestä hiuksista shampoolla ja lopputuloksena on kiiltävät ja ravitut hiukset.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

Otin itse villiruusubalmin tosiaan uteliaana mukaan reissuun ja kokeilin käyttää sitä reissussa mahdollisimman monella tavalla. Se tuntuikin kätevältä tuotteelta lyhyelle reissulle silloin, kun yhden purkin haluaa ajavan mahdollisimman monen tuotteen virkaa. Se siis poisti esimerkiksi meikin hyvin, mutta tykkään kyllä käyttää meikinpoistoon mielummin ihan oikeaa puhdistusöljyä, joka on tehty emulgoitumaan ja huuhtoutumaan iholta helpommin jopa pelkällä vedellä.

Ihan aluksi en innostunut balmin luonnonkosmetiikkatuotteelle tyypillisestä tuoksusta, mutta pikkuhiljaa aloin pitää sitä yhä enemmän ja nyt olen jo täysin sinut sen kanssa. Kotiin palattuani olen edelleen käyttänyt balmia kosteuttamassa kuivia ihoalueita, tuomassa iholle välillä erityisen tehokasta ravitsemista, silottamassa hiuksia, hoitamassa huulia sekä tuomassa kasvoille heleyttä korotusvoiteen tapaan.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa

Sisäinen minimalistini on siis ollut aivan innoissaan ajatuksesta, että yhdellä tuotteella voi kätevästi tehdä näin monta asiaa. Usein monitoimituotteet tekevät vähän kaikkea, mutta eivät kuitenkaan mitään ihan täysin kunnolla, joten tämä on ollut loistava poikkeus sellaisten tuotteiden joukossa.

Ainoa pieni haittapuoli tuotteessa on, että se on pakattu lasiseen purkkiin, joka on toki ainesosien kannalta fiksu valinta (lasi ei reagoi kosmetiikan ainesosien kanssa), mutta purkki on harmittavan painava kantaa mukana. Toisaalta yksi lasipurkki on kuitenkin kevyempi kuin kaikki ne tuotteet, joiden virkaa se ajaa.

Tällä tälle luonnonkosmetiikan monitoimituotteelle lähtee siis minulta erittäin suuri suositus!

*Osta Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm Jolien verkkokaupasta täältä.

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm kokemuksia Ostolakossa blogi

Onko teillä kokemuksia Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -villiruusubalmista?

Lue myös:
Tämän vuoksi olen hurahtanut öljyihin ihonhoidossa
Näin luonnonkosmetiikan tuotekehityksen opintoni ovat alkaneet
Arganöljy ihonhoidossa ja hiustenhoidossa – kaikki arganöljystä

6 kommenttia artikkeliin ”21 tapaa käyttää Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balmia”

  1. Oho melkoinen monitoimi tuote. Hämmästyttävää miten erilaisiin käyttötarkoituksiin se todella taipuu. Matkoilla kätevä kun yhdellä tuotteella voi hoitaa lähes kaiken

  2. Heippa! Mulla on ongelma joka käy jo hermoille, nimittäin kasvojen aurinkosuojien levittyvyys. Käytän aina 50kertoimen aurinkosuojaa ja olen kokeillut moonta erilaista, yleensä ne levittyy hyvin vaikka alla olisi mitkä tahansa tuotteet(aina kasvovesi, hoitovesi, seerumi, sheetmask jokatoinenpäivä, sy-voide ja päivävoide) mutta sitten on niitä päiviä kun iho näyttää hyvältä kunnes alan levittää aurinkosuojaa ja sitten menee hermot! Kaikki alla olevat tuotteet (vaikka olisi kuinka hartaasti taikka niukasti levittänyt) sekä itse aurinkosuoja murustuu kasvoille ja tulee tunne että koko kasvojenaamuhoito menee täysin hukkaan ja pilalle.
    Kysymys siis on, voinkohan jättää kasvojen aurinkosuojan kokonaan pois aamurutiinista ja korvata sen niin että käyttäisin vain suihkutettavaa aurinkosuojaa kun meikkipohja on jo täysin valmis? Olisiko suoja läheskään yhtä hyvä? Kaulalle ja vartalolle on omat aurinkosuojat joiden levittämisessä ei ole ongelmaa.

    • On harmi kyllä hyvin epätodennäköistä, että suihkutettava aurinkosuoja toisi kasvoille tarpeeksi suojaa, jotta sen suojakerroin toteutuisi. :/

  3. Kiitos vastauksesta.Huoh pitää sitten vaan kärsiä epäonnenlevitysaamut ja jatkaa sen oikean aurinkosuojan etsimistä tuote kerrallaan, käytän tuotteen aina loppuun asti. Suihkeaurinkosuojaa tulee käytettyä päivisin sitten vain lisäsuojana 🙂

  4. Kokeiltu on aikalailla kaikki, ehkä se sitten on vaan liian erilaiset koostumukset, vaikka tulos samoilla tuotteilla tehtynäkin vaihtelee. Kuorinta aina sunnuntaisin jne. En keksi enää syytä tälle murustumisongelmalle ja pitää vaan koittaa löytää hyvä aurinkosuoja :/

Kommentointi on suljettu.