Puhdistusvaahdot -Onko niissä eroja?

Minulla on melko vähän kokemusta ruotsalaisen ACO:n ihonhoitotuotteista, sillä en ole liiemmin tehnyt retkiä apteekkikosmetiikan puolelle. Olen kuitenkin ollut kiinnostunut merkin tuotteista kovasti varsinkin sen viimekuisen heidän laboratoriolleen tekemäni vierailun jälkeen, joten jaan kokemuksiani mielelläni teillekin.
Yksi tuotekokemuksistani on karttunut parin viimekuukauden aikana kun sain talvella kokeiltavakseni merkin uudistuneen kasvoille tarkoitetun puhdistusvaahdon. Teen ihonpuhdistukseni iltaisin aina kaksivaiheisesti, eli poistan ensin meikin öljymäisellä, maitomaisemmalla tai muuten vaan rasvaisemmalla puhdistusaineella, jonka jälkeen puhdistan vielä ihoni toisella kevyemmin puhdistavalla tuotteella. En yleensä suosi varsinaiseen meikinpuhdistukseen puhdistusvaahtoja tai geelejä, sillä voidemaisia meikkipohjia käyttäessä ja ihoni päivän aikana rasvoittuessa koen, että rasva liuoittaa parhaiten rasvaa ja meikki puhdistuu siten iholta parhaiten hellävaraisin keinoin. Vaahtomainen puhdistustuote on kuitenkin hyvä tapa viimeistellä puhdistusoperaatio ja minusta se toimii hyvin myös aamulla yöllisten hoitotuotteiden ja muiden yön aikana iholle kertyneiden epäpuhtauksien puhdistuksessa.
ACO:n ilmava vaahto on muiden kokeilemieni puhdistusvaahtojen tapaan todella hellävaraisen tuntuinen. Tuotteen normaalista sekaiholle tarkoitettu koostumus sopii hyvin kuivuuteenkin taipuvaiselle iholleni, sillä se ei ole kovin pesevä. Itseasiassa täytyy tässä yhteydessä sanoa, etten ole vielä koskaan törmännyt mitenkään erityisen tehokkaasti puhdistavaan vaahtoputsariin, joista useimmat sopivatkin lähes kaikille ihotyypeille hellävaraisuutensa vuoksi. ACO:lla on ollut vastaavanlainen vaahtoputsari valikoimissaan ennenkin, mutta varsinkin pakkauksia muuttaneen uudistuksen jälkeen tätäkin tuotetta muokkailtiin hieman.
Vaahdon erityisjippona on sen nykyisen version sisältämä AHA-happo, joka lupaa kuoria ihoa kevyesti ja pitää ihon puhtaana samalla, kun tuotteen kosteuttavat aineet balansoivat ihoa. Tuote onkin tuntunut varsin miellyttävältä perusputsarilta enkä ole itse kyennyt toteamaan, onko sen sisältämällä AHA-hapolla joku erityinen vaikutus ihooni. Käytän tuotetta yleensä Clarisonicin puhdistusharjani kanssa, jonka pariksi se on sopinut hyvin hellävaraiselta tuntuvan koostumuksensa vuoksi. 
Yksi erityinen asia, joka ACO:n apteekkituotteissa vetoaa minuun ylitse muiden samassa ympäristössä myytäviin tuotteisiin verrattuna on tuoksu. Useimmat apteekkikosmetiikan tuotteet ovat kohderyhmänsä vuoksi tehtyjä täysin hajusteettomiksi ja siksi minun omaan makuuni jopa hieman tylsiksi, mutta ACO ei ole sulkenut hajusteita täysin pois käytöstään. 
Uudistuneet kasvojenhoitotuotteetkaan eivät siksi tuoksu vain tavallisille hajusteettomille tuotteille, vaan niissä on kevyitä, raaka-aineiden omat (ja ehkä jopa hieman tylsät) tuoksut peittäviä tuoksuaineita. Siinä missä tavaratalojen ihonhoitohyllyiltä löytyy yhä enemmän hajusteettomia tuotteita on ollut mukavaa huomata, että apteekeissa puolestaan on myynnissä myös kevyesti hajustettuja tuotteita. Apteekki on ympäristönä varmasti paikka, josta monet hajusteyliherkät poimivat tuotteensa, mutta minusta on mukavaa, että sieltä löytyy myös kevyesti tuoksuvia tuotteita, sillä eivät kaikki apteekkiasiakkaat välttämättä tahdo hajusteettomia tuotteita.
Pidin tästä ACON Rebalancing Cleansing Foam -nimellä kulkevasta puhdistusvaahdosta, mutta minun täytyy silti myöntää, etten huomaa ihan valtaisan suuria eroja eri puhdistusvaahtojen välillä. Siksi toivoisinkin, että te jotka tietävät nistä enemmän ja huomaavat niiden välillä selkeitä eroja opastaisitte minua nyt hieman ja kertoisitte kokemuksianne. Ehkä en ole osannut kiinnottää huomiota oikeisiin asioihin, sillä en varsinaisesti puhdista niillä useinkaan meikkejäni?
Mitkä puhdistusvaahdot ovat teistä olleet hyviä tai huonoja? Miksi? Huomaatteko niissä selkeitä eroja? Entäpä oletteko kokeilleet ACO:n puhdistusvaahtoa?

ACO Rebalancing Cleansin Foam -puhdistusvaahdolla on hintaa n. 10 euroa. Tuote on saatu blogin kautta.

32 kommenttia artikkeliin ”Puhdistusvaahdot -Onko niissä eroja?”

 1. Mulla on (hankala) herkkä pintakuiva mutta myös rasvoittuva sekaiho, ja mikään vaahto ei oikein sovi. Tykkäisin siitä raikkauden fiiliksestä, mutta valitettavasti kuivattavat liikaa. Tosin tässä on nyt joku ihme vaihe menossa, kun mikään voidekaan ei tähän pintakuivuuteen auta

  Vastaa
 2. Oon kokeillut muutamia puhdistusvaahtoja enkä ole niissä merkittäviä eroja huomannut, mutta nyt pari viikkoa sitten ostin apteekin poistolaarista Clinidermin (Aco) Renewing Cleansing Foamin ja tuo erosi aika selkeästi koostumukseltaan muista vaahdoista. Se oli siis hyvin riittoisaa, vain puoli pumppausta riitti koko kasvoille ja tuntui että se oli jotenkin geelimäisempää. Tykkään erityisesti sen tuoksusta ja sekin näyttää olevan aavistuksen kuorivaa kun sisältää noita AHA happoja. Tykkään tästä tosi paljon erityisesti kasvojen aamupuhdistuksessa, en vaan tiedä myydäänkö sitä enää kun sarja nyt uudistui…

  Vastaa
 3. Lumene LAB puhdistusvaahto on parasta ikinä <3 sillä lähtee silmämeikki tehokkaasti ja sopii hyvin myös atooppiselle iholle.

  Vastaa
 4. Acolla oli sata vuotta sitten pinkissä pullossa vaahtoputsari, se pesi naaman aivan nitisevän puhtaaksi 😀 kauhee "rasvaarasvaarasvaa"-mantra vaa soi päässä ku sillä pesi. Sitten taas se vihreässä pullossa ollut, voi että, sitä kaipaan.. se tuoksui aivan ihanalta, menivät korvaamaan sen natuviven "vastaavalla", joka kyllä pesi ihan samalla tavalla, mutta se haisi aivan kissanpissalta. 🙁 lieneeköhän sitä vielä myynnissä, hyh..

  Vastaa
 5. Katselin itse justiinsa tänään noita Acon uusia tuotteita apteekissa. Olen itse hajusteallerginen. Ja ihanaa, että kerranki on tullut hajusteettomia tuotteita, jotka eivät ole pelkästään tylsissä, valkoisissa purkeissa! Hajusteettomat tuotteet on muutenki vähän tylsiä ja masentavia ja sitten ne tungetaan vielä valkosii purkkeihin! Olin niin onnellinen kun näin Acolla vaaleanpunaisessa purkissa olevaa hajusteetonta tuotetta 😀 Osaatko sanoa noista muista sarjan uudistuneista tuotteista, että onko hyviä? Kannattaako ostaa?

  Vastaa
 6. Moi! Tämä menee nyt hieman ohi aiheen, mutta osaatko sanoa hajusteettomia, ammattikäyttöön tarkoitettuja ihon hoitotuotesarjoja? Olisin kiitollinen, jos vastaisit 🙂

  Vastaa
 7. Decubalin puhdistusvaahto oli huonoin ikinä. Vaahto hävisi tai siis muuttui liruksi nesteeksi hetki pumppauksen jälkeen. Tämä uusi Aco on on muuten todella hyvä, mutta vaahto ei mielestäni ole tarpeeksi "runsas". Avenen puhdistusvaahto on aivan ihanan tuoksuinen ja sopii jopa sy-iholle! La Roche Posay:n vaahto taas on aivan ihanan runsas ja pehmeä. 🙂

  Vastaa
 8. Minä tykkään L300 merkin kuivan ihon puhdistusvaahdosta. Tähän mennessä se on paras kokeilemani, mutta tuoksuton se on.
  Vaahto on todella helppo levittää kasvoille ja se on mukavan liukasta. Aiemmin käyttämäni vaahdot ovat jotenkin vain hävinneet iholle, mutta tällä luistaa hyvin ja puhdasta tulee ilman rutikuivaa ihoa 🙂

  Vastaa
  • Samaa olen käyttänyt jo lähes kaksi pullollista – ihanan ei-kuivattavaa, ja vielä kohtuuhintainen..

   Tiesitkö muuten, Virve, että vaahtoavissa putsareissa tärkeä tekijä on pH-arvo? Kovin emäksinen putsari kuluttaa pikkuhiljaa omaa happovaippaa… Tämä oli uutta tietoa, jonka opin redditin Korea-sivustolta – jotkut tarkkanäköiset ovat tehneet jopa listoja eri putsarien pH-arvoista ja muokanneet niistä google-dokumentteja.
   Kieltämättä järkevää huomioida tuokin ..

   Vastaa
 9. Hei! Jännä juttu, muutama muukin kommentoi että vaahtoputsarit pesevät ihon todella kuivaksi kuin Fairylla pesty eikä se meikki sitten kuitenkaan välttämättä lähde niin hyvin… Liekö sitten tietyn ihotyypin ongelma; itselläni on kuitenkin melko rasvainen iho joka ei pienistä piittaa. Tosin enpä ole nyt varmaan vuoteen ostanutkaan vaahtoputsareita, mutta olen Acolta käyttänyt silloin taannoin pariakin eri ko. tuotetta, Cliniderm Soft cleaning Moussea, vihreässä ja Clininderm Pure&Clean Soft Cleaning moussea pinkissä pullossa. Ja sitten oli vielä jokin ruotsalainen markettituttavuus, täysin samanlainen ulkoisesti kuin nuo Cliniderm/Acon putelit ja vieläpä melko lailla samoilla koostumuksilla mitä pullosta luin, hintaa sillä oli n. 20 kruunua.. Mutta sama vika siinäkin!

  Vastaa
  • Minä olen todella yllättynyt siitä, että jotkut kokevat vaahtoputsareiden pesevän ihon todella kuivaksi. Ehkä en itse sitten huomaa sitä niin, sillä ykkösvaiheen putsarini jättää iholle kevyttä rasvaisuutta? Ymmärrän kyllä täysin, jos vaahtopuhtsareilla ei koe saavansa tarpeeksi puhdasta jälkeä meikkejä poistaessa, sillä ilmava vaahto ei tosiaankaan ole paras poistamaan meikkiä.

   Vastaa
 10. Ehdottomasti Decubalin vaahto niiiiin huonoa, ei kannata ostaa. Ei puhdista ihoa ja haisee kamalalta, vaikka onkin kai "hajusteeton". Dermosilin herkälle iholle tarkoitettua puhdistusvaahtoa on tullut käytettyä monta purkkia, johon pitää palata jahka raaskin heittää Decubalin pois.

  Vastaa
 11. Hei! Kävin äsken viereisessä k-marketissa ja huomasin, että sinne oli tullut Vaselinen suihkutettavaa vartalovoidetta 🙂 etkös Lontoossa ollut sitä kokeillut? Tulit heti mieleen hah 😀

  Vastaa
  • Jeee, kiva kun muistutit! Kävin viime viikolla ruokakaupassa ja näin kassalla maksaessani, että ihan kuin toisella kassalla kauempana jollakin asiakkaalla olisi ollut tuollainen kädessä ja olin aivan fiiliksissä asiasta, mutta unohdin sitten koko homman jo. Kiitos, että muistutit! 🙂

   Vastaa
 12. Acohan uudistui nyt keväällä ja aivan ihania tuotteita nämä uudet.
  Monessa apteekissa on tänä päivänä kosmetologeja…kannattaa kysellä heiltä neuvoja noista putsareista.

  Vastaa
 13. Tykkään käyttää vaahtoja, joku Acon vaahtokin minulla on ollut mutta huomasin viimeksi apteekissa käydessäni että saman näköistä pulloa ei enää ollut, täytyy kokeilla joskus tätä uutta.Olen käyttänyt myös Avenen vaahtoa, sekin oli hyvää.Varmaan on ollut muitakin vaahtoja, en muista kaikkia.Käytän vaahtoa, geeliä tai voidemaista, jotain muuta kuin puhdistusmaitoja.Ja tykkään myös että tuotteet ovat hajustettuja, en mielelläni käytä mitään hajustamatonta.

  Vastaa

Jätä kommentti