Testissä Garnier Papaya Hair Food -hiusnaamio

*Sis. mainoslinkin

Pääsin kesällä vihdoin siihen onnelliseen tilanteeseen, että kaikki vuosien varrella jemmaamani hiustenhoitoaineet ja hiusnaamiot loppuivat, eli minulla oli tarve ostaa jotain uutta. Tarve tuntui todellakin todelliselta eikä hoitoaine ollut vain nice to have -tuote, sillä ilman sitä pitkä, latvoistaan jo mukavasti kärsinyt tukkani oli yhtä takkupesää.

Olin kiinnostunut kokeilemaan Garnier Hair Food -naamioita, sillä olin kuullut niistä valtavasti kehuja. Edulliset, reilun kokoisiin purkkeihin pakatut hiusnaamiot olivat mm. monen Curly Girl -metodia noudattavan suosikkeja ja ne oli netissä näkemieni kuvien mukaan siksi usein myyty loppuun kauppojen hyllyiltä.

Lue myös: Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Vanha minäni olisi rykäissyt homman käyntiin reippaasti ostamalla kaikki kolme saatavilla olevaa versiota, eli banaaninaamion, macadamianaamion ja papaijanaamion. Nykyinen minäni suhtautui asiaan kuitenkin maltillisemmalla lähestymistavalla ja hankki ensin kokeiluun banaaninaamion, eteni siitä sitten macadamianaamioon ja nyt viimeisimpänä olen testaillut papaijanaamiota.

Moni, jolla kaikki kolme naamiota ovat olleet rinnakkain käytössä on sanonut, ettei niiden välillä ole kovin suuria eroja. Koska itse olen käyttänyt naamioita purkki kerrallaan ja toistuvasti pidempinä ajanjaksoina koen, että olen huomannut omassa tukassani hyvin selkeitä eroja näiden kolmen naamion välillä, vaikka ne ovatkin keskenään varsin samankaltaisia.

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Viimeisenä kokeiluun ostamani Garnier Papaya Hair Food Repairing Treatment -hiusnaamio on tarkoitettu vaurioituneille hiuksille, jollaisiksi lasken omien hiusteni latvat ehdottomasti. Pieni saksiminen ei tekisi niille pahaa ja ne ovat jo varsin kärsineet.

Kuten muitakin Garnier Hair Food -hiushoitoja, voi tätäkin tuotetta käyttää kolmella tavalla: tavallisena hoitoaineella lyhyellä vaikutusajalla, tehohoitona pari minuuttia pidemmällä vaikutusajalla sekä hiuksiin jätettävänä hoitoaineena, kun tuotetta levittää pienen määrän pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin (tai jopa kuiviin hiuksiin).

Itse olen tavallisesti käyttänyt tätä tehohoitona useamman minuutin vaikutusajalla, sillä hiukseni kaipaavat sitä poikkeuksetta.

Lue myös: Näin leikkaan pitkät hiukseni itse helposti

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Jos naamiota vertaa Garnier Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment -hiusnaamioon, oli banaaninaamio selvästi tätä ravitsevampi kuten jo sen nimikin kertoi sen olevan. Se oli pakattu täyteen hiuksia ravitsevia öljyjä ja tukastani todellakin tuli sekä pehmeämpi, sileämpi että kiiltävämpi.

Papaijanaamio selvitti kyllä hiuksiani ja teki niistä pehmeämmät, mutta ei yhtä tehokkaasti kuin banaaninaamio. Papaijanaamion voisikin sanoa jättäneen tukan hieman ryhdikkäämmäksi, eli vaikka sekin sisältää hiuksia hoitavia öljyjä ja kosteuttaa sekä ravitsee hiuksia, ei hoitava vaikutus tuntunut yhtä tehokkaalta. Sanoisin siis, että banaaninaamio tuntui ehdottomasti hoitavammalta.

Banaaninaamiossa hiusnaamion banaanin tuoksu tulee esiin todella voimakkaana ja se myös pysyy hiuksissa pitkään. Rakastan banaania eikä se ole minulle ongelma, mutta moni on kertonut, ettei pidä siitä.

Papaijanaamio tuoksuu myös papaijalle, mutta sen tuoksu ei ole ihan yhtä vahvana sieraimiin puskeva ja vaikka se jääkin hiuksiin pitkähköksi aikaa pesun jälkeen, en ole kokenut sen kuitenkaan tuulahdelleen nenääni kuten banaaninaamio teki.

Lue myös: Testissä Garnier Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment -naamio

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Koplan kolmas naamio eli Garnier Macadamia Hair Food Smoothing Hair Treatment -hiusnaamio oli kehitetty silottamaan hiuksia ja sitä se tekikin näistä kolmesta naamiosta ehdottomasti tehokkaimmin. Ero sen ja banaaninaamion silottavuuden välillä oli omassa tukassani jo selvä ja näkyi niin, että macadamianaamio teki tukastani raskaamman tuntuisen.

Koska oma hiuslaatuni on kärsinyt, mutta luonnostaan melko suora, osoitti macadamianaamio, etten varsinaisesti tarvitse silottavaa hiusnaamiota, sillä se vain painaa tukkani toistuvassa käytössä lyttyyn.

Papaijanaamio taas edusti minun tukassani melkolailla macadamianaamion vastakohtaa, eli vaikka se toki hiusnaamion tapaan silottikin hiuksia, ei vaikutus ollut ollenkaan niin tehokas kuin macadamianaamiossa. Papaijanaamio onkin näistä kolmesta minusta paras hennommille hiuksille, sillä hiukset jäävät sen jäljiltä kahta muuta naamiota ryhdikkäämmiksi, kun naamio ei silota tukkaa ihan niin tehokkaasti.

Sanoisin siis, että kevyimmän hoitavan vaikutuksen tekee papaija, sitä tehokkaammin tukkaa ravitsee banaani ja se kaikkein silottavin on macadamia, mutta samalla se on myös tukkaa helposti varsinkin toistuvassa käytössä lätsäyttävä.

Lue myös: Testissä Garnier Macadamia Hair Food Smoothing Hair Treatment -naamio

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Pidin papaijanaamiosta, sillä se jätti tukkani erityisen pehmeän tuntuiseksi. Olisin kuitenkin kaivannut ehkä vähän lisää ravitsemista ja silotusta, jotta tukkani olisi selvittynyt hieman helpommin. Kaikki Garnier Hair Food -naamiot ovat silikonittomia, mutta tämän naamion kohdalla en itseasiassa olisi pannut yhtään pahakseni, jos mukana olisi jopa ollut hieman hiuksien selvittämistä helpottavaa silikonia.

Sanoisin, että papaijanaamio oli todella hyvä tuote ja olisin  varmasti ollut sitä kohtaan vähän vähemmän kriittinen, jos se ei kilpailisi näin hyvässä seurassa. Olen nimittäin pitänyt kaikista kolmesta hiusnaamiosta todella paljon ja tukkani on nauttinut niistä suunnattomasti.

Jos minun kuitenkin pitäisi valita näistä kolmesta se omalla tukalle parhaiten sopiva versio, olisi se varmasti banaaninaamio. Se kosteutti ja ravitsi kuivia hiuksiani ihanasti, selvitti ne hyvin ja teki niistä sekä pehmeät että kiiltävät.

Nyt tämän papaijanaamion lähestyessä loppuaan mietinkin, palaisinko lähes puolen vuoden tauon jälkeen takaisin banaaninaamioon vai lähtisinkö kohti uusia hiusseikkailuja.

Jos teillä on vinkkejä hyvistä, kokeilemisen arvoisista hiusnaamioista tai tehokkaista hoitoaineista, kuulisin niistä mielelläni!

*Garnier Papaya Hair Food Repairing Treatment -hiusnaamiota myy verkossa Lyko.fi.

Garnier hiusnaamio Papaya Hairfood kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Mikä on teistä paras Garnier Hair Food -naamio?

8 kommenttia artikkeliin ”Testissä Garnier Papaya Hair Food -hiusnaamio”

 1. Omaksi suosikikseni on noussut Maria Nilan White mix. Periaatteessa White Mix on kai tarkoitettu värjätyille hiuksille tarkoitettujen väriä korostavien/virkistävien naamioiden pohjaksi, mutta värjäämättömässä tukassa se toimii loistavasti sellaisenaan. Tämä on ollut ehdottomasti paras tehohoito omille luonnonkiharille hiuksille, jotka vaativat selkeästi kosteuttavia ja hoitavia tuotteita.

  • Minäkin tykkäsin (oletettavasti samaan pohjaan) tehdystä hopeanaamiosta, jota joskus käytin kirkastamassa hiusteni sävyä. Minulla oli siis Colour Refresh Pearl Silver -versio. 🙂 Pitäisikin joskus taas kokeilla tuota, kiitos muistutuksesta!

 2. Muistan kun olit yhdessä vaiheessa Olaplex fani. Mihin meni se innostus? Onko nämä edullisemmat tuotteet parempia?

  • Olen edelleen Olaplex-fani, mutta tykkään kokeilla jatkuvasti uusia tuotteita, eli en siksi ole halunnut ostaa Olaplexia lisää. 🙂

 3. Jee, oonki oottanut milloin kirjotat hoitiksista, että kehtaisin kysäistä neuvoa 😀 (ei sillä, pidän myös sun muista postauksista mut just nyt poden hoitoainekriisiä).

  Osaatko sä tai joku lukija suositella banaanihoitsikan kaltaista tuotetta jossa ei olisi noin vahva tuoksu? Tai millasia asioita incistä kannattaisi yrittää bongailla? Tai tuotekuvauksesta? Ei silikonia ja öljyjä? Muuta?

  Oon jotenki taas hukassa hiusten kanssa. Oon ollu ikäni ihminen, joka ei käyttänyt hoitoainetta pitkissäkään hiuksissa. Ne tuntu, että aina lötsäävät ja rasvoittavat, vaikka kuinka yritti laittaa vaan latvoihin. Sun ja Sannin ohjeilla rupesin ymmärtää, että hoitoaineissa on eroa ja muutama vuosi sitten rupesin ihan vakituisesti käyttämään niitä (vihdoin!). Oi se tunne kun hiukset on helposti selvitettävät, eikä yhtään rasvaiset. Käytin useamman tuubin Yves Rocherin Reparationia (kyllästyin tilailuun) ja Santen Brilliant-carea (kyllästyin hintaan). Kuitenkin hiukset oli edelleen kuivat ja niistä puuttui jäntevyys (?).

  Ostin ton Garnierin banaanin testiin ja jumpe, hiukset oli sileät, jäntevämmät ja pehmeät, mutta ei liiskaantuneet tai rasvaiset. Ja totesin, että edellisetki hoitsikat oli vaan yksinkertaisesti liian kevyitä. Ton banaanin tuoksu oli vaan ihan kamala, voimakas ja se pysyi liian pitkään. Päänsärkyjen takia lopetin lopulta tuotteen käytön ja palasin Santeen ja latvat on taas sen näköset et saksia tarvis varmaan 15cm.
  Oho, hirvee tarina. Kysymys tuliki jo aikoja sitten :D. Pointti, oon niin kiitollinen sun blogista, rakastan miten paljon oot opettanu sun teksteissä ainesosista ja kaikesta ja ihonhoitotuotteissa osaan aika hyvin jo tunnistaa ne mistä iho tykkää/ei tykkää, mutta hiustuotteissa oon edelleen ihan susi.

  • Täytyy sanoa, että olen viimeisen vuoden käytellyt vain niin tiiviisti ensin pois vanhoja jemmojani ja sitten testannut nuo Garnierin naamiot, että en ole ehtinyt edes tutkia, mitä muita voisi olla tarjolla. Voisikohan Curly Girlin Suomen FB-ryhmästä löytyä hyviä suosituksia vastaavan tyyppisistä tehokosteuttajista?

 4. Olen ollut CG-metodilla, ja naamiot ovat tulleet tutuiksi. Olen tykännyt tästä papaya-naamiosta enemmän kuin macadamista. Minulla on myös käytössä sarjan goji-marja -naamio, joka antaa kiiltoa hiuksiin.

  • Aah, enpäs tiennytkään, että tuollainenkin versio on! Täytyykin katsoa, jos löytäisin sen täällä jostain. Kiitos siis vinkistä. Pariisissa taisi muistaakseni olla vihreä aloe vera -versio ja jossakin olen nähnyt kookosversionkin. Pitänee yrittää metsästää näitä. 🙂

Kommentointi on suljettu.