Siveltimien puhdistus ei ole enää mitään ilman tätä!

Tämän päivän blogipostauksen aiheena on jälleen tuote, joka kuulosti minusta alunperin melkoiselta turhakkeelta, mutta jonka hankittuani pääsin omien käyttökokemuksien kautta huomaamaan, ettei se itseasiassa ole ollenkaan turha vaan oikeastaan jopa tuikitarpeellinen apuväline.

Sigma brush cleansing mat

Moni varmasti jo kuullut siventimenpesumatoista. Sigma taisi tuoda tuotteen laajempaan tietoisuuteen lanseeramalla niin pari lavuaarinpohjalle sopivaa mattoa kuin käteen menevän pesukintaankin. Himoitsin omaa mattoa kovasti ihan vaan uteilaisuuttani, mutta uskottelin itselleni, etten todellakaan tarvitsisi sellaista. Saahan ne siveltimet nyt puhtaaksi ilman sitäkin.

Silicone Scrubbing Board

Sitten tuli Tokion matka ja bongasin vajaalla eurolla kaikkea mahdollista tavaraa myyvästä sadan jenin kaupasta jälleen jotain mahtavaa: pieni silikoninen pesukinnas, joka oli oikeasti tarkoitettu tahrojen poistoon, mutta joka oli sijoitettu niin lähelle meikkitarvikehyllyä, ettei se voinut olla sattumaa. En taatusti ollut ainoa, joka näki tässä tuotteessa potentiaalia myös muuallakin kun vaatehuollossa!

Silicone Scrubbing Board

Kompakti laundry boardin nimellä kulkeva, kahden sormen mentävä silikoninen hankain sopii aivan loistavasti meikkisienten ja -sivellinten pesuun. En ollu tajunnut ennen tämän käyttöä, kuinka paljon helpompaa ja tehokkaampaa ne oli puhdistaa silikonista apuvälinettä käyttäen, mutta nyt kun olen päässyt tämän makuun niin jälleen kerran voin todeta löytäneeni apuvälineen, jota ilman en halua olla.

Silicone Scrubbing Board

Pikkuruinen hankain puhdistaa siveltimet tehokkaammin kuin uskalsin odottaakaan ja varsinkin tiiviimpien ja kookkaampien meikkisivellinten kanssa se on aivan täydellinen. En ollut edes tajunnut, kuinka paljon likaa ja meikkiä meikkisiveltimiini voisi ilman tällaista hellävaraista hankauslautaa jäädäkään!

Silicone Scrubbing Board

Jos vastaava apuväline sai innostumaan, ei sen hankkiakseen tarvitse matkustaa onneksi aasiaan, sillä vastaavia löytyy jälleen parilla eurolla eBaysta kun taikasanaksi laittaa silicone scrubbing board. Sieltä aukeaa samantien valtava (ja ennen kaikkea halpa) valikoima erilaisia silikonisia puhdistustassuja, -kintaita ja -mattoja, joista kannattaa ehdottomasti kotiuttaa omaan makuun parhaiten sopiva vaihtoehto.

Jos eBaysta tilaaminenkaan ei innosta, niin puhdistusvälineitä tarjoaa myös Sigma* sekä Duroy, jonka sivellinpesurin nimellä kulkeva apuväline näyttää täysin identtiseltä oman pesurini kanssa. Hah, sanoinhan, etten ollut ainoa, jolle asia oli juolahtanut mieleen!

Ikea patalappu sivellinmatto

Kaikki oman elämänsä mcgyverit voivat myös ottaa käyttöön Wind It Up -blogin Martinalta alun perin kuulemani Niksi-Pirkka-tasoisen vinkin, jossa Ikean silikoninen pannulappu saa aivan uuden elämän sivellintenpuhdistusmattona. Toimii varmasti!

Silicone Scrubbing Board

Joko teillä on oma silikoninen apuvälineenne meikkisivellinten ja -sienien puhdistukseen?


Joko luit nämä aiemmat postaukseni?

Duroy ovaalisiveltimet Ostolakossa Japanilaiset silmänympärysnaamiot Ostolakossa Beautyblender Blotterazzi Ostolakossa

12 kommenttia artikkeliin ”Siveltimien puhdistus ei ole enää mitään ilman tätä!”

  • Joo, sieltä tosiaan löytyy nimenomaan siihen tarkoitettuina. Monitoimituote! 🙂

 1. Tilasin ebaystä noita silmänympäryslappuja ja sain positiivisen palautteeni jälkee myyjältä viestin, jossa tiedusteli syytä tuotteen huomattavasti lisääntyneeseen myyntiin Suomeen:). Kaipa se syy täältä Ostolakosta löytyi. Ja ovat muuten hyviä nuo lappuset!

  • Eikä?!? Hahhahhaa, kiitos tästä piristävästä tiedosta! Ihanaa, että muutkin ovat löytäneet nämä! 😀

 2. Mietin tässä, että mitä sivellinsaippuaa käytät ? Tuo puhdistusmatto kuulostaa todella hyvältä ja taidan kotiuttaa sigman version heti kun keksin muuta tilattavaa elevenistä (se kylläkin tapahtuu nopeasti).

  • Tykkään käyttää siveltimille Beautyblenderin kiinteää palasaippua jaa sienille nestemäistä saman merkin saippuaa. 🙂

   (Postauksen kuvissa on vaan esteettisyyden vuoksi käytetty naamanputsaukseen tarkoitettua vaahtoa.)

 3. Mulla vastaavassa käytössä vanha silikooninen ’selluliittihanska’. Siinäkin on superkätevästi toisella puolella isot nystyt kasvosiveltimille ja toinen puoli on täydellinen pikkusudeille 😀

 4. Kiitos vinkistä Ikean patalappuun. Kävin tänään ostamassa sen Ikeasta ja toimii!!! 😀

 5. Kaapissa pyörii liki turhan panttina pari silikonista pannunalustaa. Tässäpä oli mainio vinkki niiden uusiokäyttöön! Sivellinsaippualla ei tahdo lähteä meikkivoide Beautyblenderistä, Marseille saippua on parempi. Laitoin kerran bb-sieneni vesilasiin, jossa oli Fairya yöksi likoamaan. Aamulla sain puristettua huimat määrät meikkivoidetta sienen kärjestä.

Kommentointi on suljettu.