Testissä Cloud Nine -muotoilurauta

*Sis. mainoslinkin

Jo vuosien ajan minua ja hiuksiani on askarruttanut yksi kysymys: millainen on Cloud Ninen muotoilurauta?

Miksi kuulen kehuttavan sitä, mutta silti kaikilla on aina ghd?

Voisiko olla, että Cloud Ninen rauta on superhyvä, mutta koska kukaan ei koskaan puhu siitä kuten ghd:sta, ei kukaan siksi myöskään uskalla ostaa sitä itselleen?

Järkeilin asian olevan näin, joten olin innoissani, kun sain Cloud Ninen ruotsalaiselta maahantuojalta tilaisuuden tutustua merkin supersuosittuun The Touch -suoristusrautaan.

Cloud Nine The Touch

Tarina Cloud Ninen takana on simppeli: Sen perustaja, hiusalan ammattilainen Rober Powls oli alun perin yksi ghd:n perustajia, mutta lähti sittemmin omille teilleen ja perusti lopulta uuden hiuslaitteita valmistavan yrityksen, Cloud Ninen.

Moni onkin kehunut Cloud Ninen rautojen peittoavan ghd:n raudat ja merkkien vertailua on netissäkin tarjolla runsaasti, joten oli mielenkiintoista päästä itse selvittämään asiaa.

Ihan ensimmäinen asia, johon raudassa ihastuin olin se, miltä se tuntui käteen ottaessa.

Rauta oli ihanan tukeva ja kaukana siitä, miltä monet muut reppanat raudat tuntuvat.

Sen varren pyöristetty muotoilu istui käteen erinomaisesti, siinä oli ammattilaismaista painoa (mutta ei liikaa) ja jotenkin minusta vaan tuntui välittömästi, että sillä oli hyvä työskennellä.

Cloud Nine The Touch

Cloud Ninen The Touch -raudassa on mineraalipäällysteidet keraamiset levyt, jotka liukuvat hiuksissani loistavasti sekä suoristaessa että kihartaessa.

Levyt jakavat lämmön hiuksiin tasaisesti ja omassa tukassani suoraa jälkeä tulee jo yhdellä vedolla.

Ihan erityistä raudassa on kuitenkin sen teknologia. Mitä teknisempää (mutta silti helppokäyttöistä) sen parempi!

Cloud Nine The Touch

The Touch -raudan nimi tulee sen ainutlaatuisesta teknologiasta.

Maailman ensimmäisessä automaattiraudassa ei ensinnäkään ole virtanappia vaan sen virta kytkeytyy päälle automaattisesti, kun laite kytketään virtalähteeseen ja levyjä painetaan vastakkain.

Laite on kuulemma markkinoiden nopeimmin lämpenevä ja uskon sen täysin.

Hiuksia voi alkaa oikeastaan välittömästi laittaa ja raudan lämpötila on saavuttanut 195 astetta minun ehtiessäni tuskin edes poimia ensimmäistä suortuvaa käsiteltäväkseni.

Cloud Nine The Touch

195 astetta on hyvä lämpötila paksuille ja taipuisemmille hiuksille, mutta mikäli vähempikin riittää, saa raudan lämpötilan laskemaan hetkessä ohuemmille hiuksille paremmin sopivaan 165 asteeseen näpäyttämällä levyjä kahdesti toisiaan vasten.

Lämpötila laskee todella nopeasti, mutta mikäli lämmön tahtookin nostaa takaisin 195 asteeseen, tarvitsee levyjä vain näpäyttää kolmesti toisiaan vasten ja lämpötila on hetkessä taas noussut.

Vautsi, kuinka kätevää!

Cloud Nine The Touch

Tavallisesti nostan oman muotoilurautani lämpötilan noin 180-190 asteen paikkeille, mutta tämän raudan kanssa sain hyvän lopputuloksen jo 165 asteessa.

Uskoisin tämän johtuvan siitä, kuinka hyvin ja tasaisesti raudan levyt jakavat lämmön.

Cloud Nine The Touch

Jos rautaa ei käytä puoleen minuuttiin, antaa se pienen äänimerkin ja sammuu sitten itsestään.

Tämä voi kuulostaa hämmentävän nopealta, mutta kun raudan poimii taas käteen ja sen levyjä painaa yhteen, on se jälleen käyttövalmis välittömästi.

Tämä rauta siis jopa säästää energiaa, jos kesken hiustenlaiton tarvitsee pitää pieni breikki.

Cloud Nine The Touch

Raudan mukana tuli paitsi kätevä, levyjä suojaava kotelo myös lämpöä kestävä säilytyspussi, jonka ansiosta se kulkee kätevästi mukana matkalla tai vaikka treenikassissakin.

Cloud Nine The Touch

Minun ja Cloud Ninen suhde on vielä melko uusi, mutta se on alkanut niin hyvin, että vanha rautani (jonka olin muuten jo julistanut ghd:n voittaneeksi) sai lähtöpassit ja innostuin alkaa laittaa tukkaani aamuisin tällä nopeakäyttöisellä raudalla.

Kuten olen jo useasti maininnut, olen todella aamu-uninen ja siksi myös aina lopulta aamukiireinen, minkä vuoksi kaiken aamuihini liittyvän on oltava pikaista, ripeää ja nopeakäyttöistä.

Cloud Nine The Touch

Olen paitsi suoristellut tukkaani, mutta ennen kaikkea myös kiharrellut sitä – ja vieläpä varsin hyvällä menestyksellä.

Rauta on kihartanut vaivatta hieman paksumpiakin hiusosioita, minkä ansiosta saan aamuisin viidessä minuutissa upean lopputuloksen.

Rauta liukuu hiuksissa loistavasti, ei paina niihin ikäviä vekkejä ja sillä luotu lopputulos kestää hiuksissani jopa kolmekin päivää kunnes hiukset on jälleen aika pestä.

Koska raudan käyttö on niin nopeaa, olen yrittänyt aamuisin aina taivuttaa hiusteni latvoja edes hieman, jotta tukka näyttää huolitellummalta.

Taivutukset kestävät siinä onneksi niin hyvin, ettei hiusten eteen tarvitse nähdä edes vaivaa joka aamu, mikä ilahduttaa minua ihan erityisesti.

Cloud Nine The Touch

Raudalla kiharrettu tukkani on muuten näyttänyt töissä niin hyvältä, että jopa eräs miespuolinen, keski-ikäinen kollegani, joka normaalisti tuskin puhua pukahtaa minulle sanaakaan eikä ylipäätänsä koskaan kommentoi muiden ulkoista olemusta millään lailla tuli toteamaan yhtäkkiä, että hiukseni näyttävät todella hyviltä.

Menin suorastaan hämilleni tästä hyvin yllättävästä huomionosoituksesta ja tulin siihen tulokseen, että tässä raudassa on tosiaan oltava taikaa!

Lue myös: Edelleen lemppari – Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

Cloud Nine The Touch

Jos uuden muotoiluraudan hankinta on ollut mielessä ja olet valmis sijoittamaan rautaan hieman enemmän euroja, niin uskallan sanoa, että ghd ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto ja että Cloud Ninea kannattaa ehdottomasti harkita. Minun mielessäni ainakin tämä nimittäin ohitti ghd:n!

Löydät uudemman postauksen Cloud Ninen ja ghd:n vertailusta täältä – mutta voin paljastaa, että Cloud Nine voitti vertailun!

Edit. Katso myös uudempi postaukseni, jossa vertailen Cloud Nine The Touch ja The Original Iron -muotoilurautoja

Edit 2023: Yli kuusi vuotta tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen olen edelleen Cloud Nine -fani ja suosittelen rautaa.

Tällä hetkellä Cloud Nine The Touch -muotoilurauta löytyy *edullisimmin Cocopandan verkkokaupasta täältä.

Cloud Nine The Touch
Oletteko te tutustuneet Cloud Ninen muotoilulaitteisiin?

21 kommenttia artikkeliin ”Testissä Cloud Nine -muotoilurauta”

 1. Tuota samaa rautaa käyttänyt ainakin vuoden ja pois en vaihtaisi. Ja on yhä kuin uusi, vaikka on päivittäisessä käytössä. Nykyisin on tuskaa muiden laitteiden kanssa, kun joutuu _odottamaan_ lämpeämistä. 😀

  • Joo, on kyllä aivan loistava laite ja varsinkin tällaiselle kärsimättömälle hätähousulle. En enää yhtään malta odottaa muiden laitteiden kanssa lämpenemistä, mutta onneksi tämä on niin monikäyttöinen, että tällä saa tehtyä kaiken eikä muita laitteita enää tarvita… 😀

 2. Hei Virve, onkohan raudassa ripustuslenkkiä ? Sellaista kaipaisin, et sen saisi kuumana jäähtymään.

 3. Itselläni Cloud9:n rauta on ollut käytössä jo reilusti yli viisi vuotta menestyksekkäästi ilman minkäänlaisia ongelmia. Suosittelen kaikille Ghd:n korvaajaksi!

 4. Mietin tämän ja ghd väliltä, kummalla voisi saada uusavuton helpommin kiharaa? 😀

  • En usko, että on kauheasti eroa, sillä tekniikka on kuitenkin sama ja rautojen muotoilu on melko sama myös. 🙂 Omissa hiuksissani tämä tuntuimukavammalta, sillä liukui hyvin ja kihara tuli matalammallakin lämmöllä (ghd:ssa ei voi itse säätää lämpötilaa). Ghd liukuu myös minulla hyvin, mutta tämän teknologia voitti. 🙂

 5. Itselläni oli käytössä juurikin tuo Cloud9 touch rauta. Ensimmäinen rauta meni rikki noin puolen vuoden käytön jälkeen.. Ostin uuden samanlaisen ja se kesti käytössä 10kk. Rauta alkoi siis piippailemaan tauotta eikä lämmennyt enää. Tämän jälkeen siirryin ghd:hen ja pois en vaihtaisi 🙂

  • No voi kurja! Onneksi näitä rikkoutumisia ei ole ilmeisesti tapahtunut mitenkään kovin paljoa ja näissä on hyvä takuu. Hyvä kuitenkin, että ghd:n rauta on toiminut ongelmitta! 🙂

  • Tää kuulostaa jo niin kummalta, että tässä tapauksessa vois hyvin ottaa yhteyttä raudan myyneeseen tahoon (tai valmistajaan suoraan). Kai tässä takuu on oltava, on kuitenkin sen verran kallis vehje.

 6. Tilattu! Oli niin hyvä tarjous niin en voinut olla käyttämättä tarjousta hyväkseni. Ja tietysti uudelle raudalle oli tarvetta

  • Toivottavasti tykkäät, on nimittäin kyllä minusta ainakin aivan loistava! Tulethan sitten kertomaan omia kokemuksiasi meille. 🙂

 7. Mulla on myös Cloud Nine, se aiempi ns. tavallinen versio sekä micro iron eli minirauta! Ensin mainittu on tainnut olla mulla nyt kolme vuotta ja on edelleen ihan paras, en vaihtaisi 🙂 Siinä voi itse säätää lämpötilan ja siitä tykkään kun ei kaikkien hiukset tarvi sitä 200 astetta. Minirauta on reissuissa mukana ja sillä saa myös tosi hyvin suoristettua vaikka koko tukan jos tarvii sekä tehtyä helposti kiharoita. Mun äiti on vaan tainnut vähän niinkuin ottaa sen lainaan, onhan siinä pikkuinen ero jos on ennen käyttänyt jotain random kaupanpäällis-minirautaa 😀

  • Touch-raudassa on sen nimen mukainen Touch-teknologia, eli rautoja yhteen napsauttamalla voi nopeasti muuttaa lämpötilaa kahden lämpöasetuksen välillä. Originalissa on kuitenkin enemmän lämpotilavaihtoehtoja (5), eli siinä mielessä monipuolisempi. 🙂

 8. Hei!
  Osaatko auttaa, kun ostin juuri kyseisen raudan ja olen tässä yrittänyt päästä rekisteröimään tuotetta heidän sivuillaan saadakseni takuun voimaan. En ole löytänyt ko. sivulta kohtaa, jossa pääsisin tämän tekemään (cloudninehair.scandinavia.com). Yhdessä kohdassa kysytään ”organisaationumeroa”, mitähän sillä tarkoitetaan?

  • En kyllä valitettavasti yhtään osaa sanoa, en oikein löydä tuolta heidän sivultaan edes sitä rekisteröintiä. Mistä olet raudan ostanut? Jos se on Eleveniltä, niin voit olla takuuaikana yhteydessä asiakaspalveluun, joka hoitaa kyllä takuuasiat viallisten rautojen kanssa Cloud Ninen kanssa, vaikka et olisi rautaasi rekisteröitynyt.

Kommentointi on suljettu.