Näin hoidan ihoani tällä hetkellä

*Sis. mainoslinkin

Minulle mieluisin kauneudenhoitoon liittyvä bloggausaihe on ihonhoito. Rakastan imeä itseeni siihen liittyvää tietoutta ja saada jakaa tuloksellisen ihonhoidon iloa myös muille.

Satunnaisia hormoninäppyjä ja muutamia pigmenttimuutoksia lukuunottamatta minusta tuntuu, että ihoni voi tällä hetkellä paremmin kuin aikoihin. Se tuntuu pehmeämmältä ja sileämmältä ja minusta se myös näyttää heleämmältä.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

En tavoittele virheetöntä, ikinuorta ihoa vaan hyväksyn sen, että näin kolmenkympin jälkeen erilaiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä ihollani. Ihoni ei ole virheetön, mutta minulle on tärkeintä, että se näyttää hyvinvoivalta.

Minulle tulee välillä finnejä, tuskailen mustapäiden kanssa ja sekä pisamat että helposti syntyvät pigmenttiläiskät tuovat ihooni kirjavuutta. Uskon kuitenkin, että kun iho on täyteläisen kosteutettu ja heleä, lisää se ihon elinvoimaisuutta. Erityisesti pisamainen, pigmenttiläiskiin taipuvainen iho näyttää helposti harmaalta, samealta ja jopa hieman ryppyiseltä, jos siltä puuttuu kosteutta.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Moni onkin ollut kiinnostunut kuulemaan, kuinka hoidan omaa ihoani tällä hetkellä. Testailen jatkuvasti uusia tuotteita, joten ihonhoitorutiinini on identtinen vain harvana päivänä. Siihen kuuluu useita vaiheita ja kaikkien vaiheiden tuotteet kuluvat eri tahtia, joten joku rutiinin tuote vaihtuu harva se päivä, minkä lisäksi myös kuulostelen, mitä ihoni kaipaa enkä käytä sille joka päivä samoja tuotteita jos ne eivät vastaa ihoni sen hetkisiä tarpeita.

Koska minulta on kuitenkin useaan otteeseen pyydetty postausta omasta ihonhoidostani päätin, että jonkinlainen postaus siitä on ehdottomasti paikallaan.

Tykkään itse ihonhoidosta, joten se ei oikeastaan koskaan tunnu minusta pakolliselta rutiinilta, joka täytyy suorittaa. Kun käytössä on omalle iholle sopivat tuotteet, on ihonhoito tuloksellista ja sen myötä myös palkitsevaa, joten teen sitä mielelläni.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Kaksoispuhdistus on ihonhoitorutiinini tärkein osa enkä tingi siitä koskaan. Kaksoispuhdistan ihon aina riippumatta siitä, onko kasvoillani ollut meikkiä vai ei. Toisin kuin moni uskoo, ei kaksoispuhdistuksen ideana ole poistaa kasvoilta ensin meikkiä ja puhdistaa sitten ihoa, vaan pestä iholta pois ensin kaikki öljyliukoiset epäpuhtaudet, liiallinen tali, saasteet ja mahdolliset vanhat ihonhoitotuotteet (sekä meikin ja aurinkosuojatuotteet), jotta kaksoispuhdistuksen jälkimmäinen vaihe pääsee suoraan kontaktiin ihon kanssa ja syväpuhdistamaan ihohuokoset.

Teenkin itse kaksoispuhdistuksen jopa aamuisin, sillä silloin siitä on iholleni erityisen suuri hyöty. Kaksoispuhdistus takaa, että illalla levitetyt hoitotuotteet sekä yön aikana iholle erittynyt liiallinen tali ja kuona-aineet puhdistuvat iholta kunnolla (mutta silti ihoa kuivattamatta) pois, jolloin iho näyttää heleämmältä ja kirkkaammalta. Sen lisäksi hoitotuotteet pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan puhdistetulla iholla paremmin ja meikkipohjakin näyttää kauniimmalta, levittyy paremmin sekä ennen kaikkkea myös kestää paremmin.

Lue myös: Tarvitseeko iho kaksoispuhdistaa jos ei käytä meikkiä?

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Kuorin ihoani melko harvoin varsinaisilla kuorintatuotteilla, mutta käytän happoja sisältävää kasvovettä muutamia kertoja viikossa.

Lisäksi minulla on ihonpuhdistuksessa aina apuna FOREO LUNA -kasvoharja, jota ei varsinaisesti ole tehty kuorimaan ihoa, mutta jonka silikoniset harjakset kyllä auttavat irrottamaan epäpuhtauksien lisäksi hieman sitä kuollutta pintasolukkoa.

Lue myös: Mikä FOREO LUNA -kasvoharja kannattaa valita?

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Kasvovesi on minulle välttämätön osa ihonhoitoa. Jos olen käyttänyt päivän aikana reippaammin meikkiä, käytän kasvoveden asemasta puhdistusvettä, joka vielä kaksoispuhdistuksen jälkeen varmistaa, että kaikki meikin rippeet ja muut epäpuhtaudet ovat varmasti lähteneet pois.

Korealaiset puhdistusvedet eroavat länsimaalaisista misellivesistä hieman, sillä ne on tehty myös hoitamaan ihoa. Länsimaalaiset misellivedet keskittyvät usein vain puhdistamaan ihon, mutta korealaisista puhdistusvesistä näkee jo ainesosalistasta, että ne on tehty myös hoitamaan ihoa ja monet niistä jättävätkin iholle ihanan hoidetun tunteen.

Jos en ole käyttänyt liiemmin meikkiä, valitsen kasvoveden ihoni tarpeiden mukaan. Jos iho kaipaa kirkastusta, valitsen hapoilla ihoa hellästi kuorivan kasvoveden ja muussa tapauksessa ihoa kosteuttavan kasvoveden.

Lue myös: 4 tehokosteuttavaa kasvovettä kuivalle ja janoiselle iholle

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Kasvoveden jälkeen käytän aina hoitonestettä, joka voi joskus olla tosiasiassa vain hyvin hoitava korealainen kasvovesi. Hoitoneste on jatkuvasti janoiselle iholleni hyvin tärkeä tuote, sillä se auttaa juottamaan iholle kosteutta ilman, että ihosta tulee kuitenkaan liian rasvainen. Joskus saatan käyttää aamulla kevyempää hoitonestettä ja illalla täyteläisempää hoitonestettä.

Lue myös: Mitä eroa on kasvovedellä, hoitovedellä ja hoitonesteellä?

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Valitsen seerumin täysin ihon tarpeiden mukaan. Jos iho kaipaa kosteutusta, käytän kosteuttavaa seerumia ja jos kirkastusta, valitsen kirkastavan seerumin. Jos iholla on menossa epäpuhtaampi kausi, valitsen seerumin, joka sisältää AHA- ja BHA-happoja, jotka auttavat kuorimaan ihon pintaa ja ehkäisemään epäpuhtauksia.

Käytän samaa seerumia niin kauan, kun se vain vastaa ihoni tarpeita (tai kunnes se loppuu).

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Käytän kasvonaamioita säännöllisesti. Minulle on kertynyt jonkin verran iholta pois huuhdottavia naamioita, mutta en usko, että tulen liiemmin ostamaan niitä niiden loputtua. Yksi syväpuhdistava, iholta poishuuhdottava naamio on mukava omistaa ja voin käyttää sellaista aina silloin, kun ihon kunto sitä vaatii, mutta muuten tykkään enemmän naamioista, jotka jätetään kasvoille. Minusta tuntuu turhalta ensin lastata iholle hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka sitten kuitenkin heti huuhtelen vedellä pois – ihan valtavan syvälle kun nekään eivät kuitenkaan pääse iholla imeytymään.

Poikkeuksen tähän tekee vähän aika sitten kehumani Lixirskin Vitamin C Paste -aamunaamio, joka kirkastaa ihon vain parissa minuutissa.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Minulla on melko suuret kangasnaamiovarastot, joita olen nyt yrittänyt kulutella ahkerasti pois. Saatan siis laittaa iholleni ihoni tarpeita vastaavan kangasnaamion lähes joka ilta, sillä ihoni nauttii niistä suuresti ja käytän jemmojani mielelläni pois.

Jahka jemani vähenevät, en varmasti käytä kangasnaamioita yhtä usein, vaan kerrostan niiden sijaan iholle runsaasti hoitonestettä.

Lue myös: Mikä tekee kangasnaamioista muita kasvonaamioita parempia?

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Lastaan iholleni paljon nestemäistä kosteutusta, mutta sen lukitseminen kasvoille kosteusvoiteella on todella tärkeää. Minulla ei ole tällä hetkellä käytössä mitään tiettyä kosteusvoidetta, vaan käyttelen etupäässä pois melko reippaan kokoisia näytteiden ja matkakokoisten tuotteideni varastoja.

Silmänympärysvoide on minulle välttämättömyys, sillä silmänympärysteni iho kuivuu todella helposti. Ylivoimainen suosikkituotteeni on Louis Widmerin silmänympärysvoide, jota voisin kehua loputtomiin. Tällä hetkellä käyttelen pois muita jemmoissani pyöriviä tuotteita, mutta tuo on silti se tuote, jota aina suosittelen kaikille, jotka kaipaavat tehokkaasti kosteuttavaa silmänympärysvoidetta.

Lue myös: Mitä tuotteita silmänympäryksillä voi käyttää ja mitä ainesosia kannattaa vältellä?

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Viime kuukausina ihonhoitorutiinissani on ollut yksi vakkarituote, joka kruunaa iltarutiinini. Ihastuin toukokuun Korean reissulla sinne mukaan ottamaani Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -tuotteeseen ja olen viime kuukaudet käyttänyt sitä todella ahkerasti.

Kerroin aiemmassa postauksessani, kuinka tätä monitoimituotetta voi käyttää parillakymmenellä tavalla, mutta itselläni tämä on loppujen lopuksi vakiintunut illan ihonhoitorutiinin viimeiseksi, kaiken alleen lukitsevaksi tehobalmiksi. Tämä villiruusubalmi on täynnä ihoa tehokkaasti ravitsevia ainesosia ja sen öljypohjainen koostumus on mitä täydellisin omalle, helposti kuivuvalle iholleni.

Lue myös: Tämän vuoksi öljy ei ole paras tuote kosteuttamaan ihoa

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Jos ihoni on hyvin kuiva, käytän balmin tämän alla vielä erillistä kosteusvoidetta, jonka emulsiokoostumus sitältää myös vettä. Näin kesällä on usein kuitenkin riittänyt, että käytän iholla ensin tavanomaiset nestemäiset kosteutustuotteet kasvovedestä hoitonesteeseen, seerumiin ja kangasnaamioon ja sitten lopuksi levitän päälle tätä balmia.

Päiväkäytössä tämä balmi on minulle liian rasvainen ja käytän sitä päivisin vain meikkituotteen tapaan, eli kiinnittämässä kulmia, tuomassa huulille kiiltoa tai poskipäillä korostustuotteena.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Päivisin kosteusvoiteen päälle sen sijaan menee monesti vielä aurinkosuoja. Tykkään eniten monitoimituotteista, jotka ovat samalla myös meikinpohjustajia, eli esimerkiksi tämä aiemmin esittelemäni korealainen Heimish Artless Glow Base SPF50+ / PA+++ on ylivoimaisia lemppareitani.

Käytän ihollani aurinkosuojaa kuitenkin vain sellaisina päivinä, joina tiedän viipyväni ulkona aurinkoiseen aikaan enemmän kuin sen verran, että kävelen bussipysäkille. En ole ulkoilmaihminen, joten itseasiassa useimpina päivinä minulla ei ole tarvetta aurinkosuojatuotteelle. Aamulla kevyttä suojaa tuo joka tapauksessa meikki ja tavallisesti työpäiväni venähtävät niin, ettei aurinko enää liiemmin porota töistä päästessäni.

Lue myös: Tämän vuoksi en enää suosittele suojakertoimellisia päivävoiteita

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Varsinaisten ihonhoitotuotteiden lisäksi käytän sisäisesti Oslo Skin Lab -kollageenivalmistetta, jonka olen itse kokenut lisänneen ihoni hyvinvointia erityisesti lisäämällä ihon kimmoisuutta ja vähentämällä ihon kuivumista.

Uskon, että iho voi parhaiten, kun sen vaihtuvia tarpeita kuuntelee ja ihoa hoitaa sen mukaisesti. Monet iho-ongelmat vaativat toki hoitotuotteiden pitkäaikaista, säännöllistä käyttöä, mutta kuivuus, sameus ja pienet epäpuhtaudet voivat kaikki kadota hyvinkin nopeasti, kun hoitotuotteet vain valitsee ihon sen hetkisten tarpeiden mukaisesti.

Jos kaipaat vinkkejä oman ihonhoitorutiinin luomiseen, suosittelen lukemaan nämä kaksi aiempaa postaustani:

Näin luot oman ihonhoitorutiinin

Kuinka luon oman ihonhoitorutiinini

Vinkkejä suosittelemiini tuotteisiin voi katsoa tältä sivulta, joka kokoaa yhteen kaikki minusta parhaat kosmetiikkatuotteet.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Koska kaikki lähtee kuitenkin ihon omien, henkilökohtaisten tarpeiden ymmärtämisestä suosittelen kaikkein eniten lukemaan kirjani Täydellinen iho.

Kirjaan on koottu todella kattava tietopaketti, joka keskittyy korealaiseen ihonhoitorutiiniin, mutta antaa eväät oppia ymmärtämään oman ihon tarpeita ja hoitamaan omaa ihoa myös muilla kuin korealaisilla ihonhoitotuotteilla. Lisää tietoa kirjani sisällöstä voi lukea täältä. 

*Kirjani Täydellinen iho löytyy myynnistä täältä.

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Millainen ihonhoitorutiini teillä on?

Lue myös: Näin määrittelen, onko ihonhoitotuotteessa hyvä vai huono sisältö

9 kommenttia artikkeliin ”Näin hoidan ihoani tällä hetkellä”

 1. Olen miettinyt, että kun kerrostaa useampia tuotteita, niin pitäisikö niiden antaa kuivua välissä ennen kuin laittaa seuraavan?

  • Minulla on kirjassa itseasiassa tuosta oma osionsa, koska moni miettii samaa. Tämä riippuu täysin ainesosasta (voiko seuraava tuote esimerkiksi neutralisoida hapon liian nopeasti) ja siitä, kuinka onnistuneesti seuraava tuote levittyy edellisen päälle, jos edellinen ei ole vielä kunnolla imeytynyt. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että jos seuraavan tuotteen levitys vain onnistuu heti (eikä kyse ole haposta, joka vaatii muita tuotteita happamamman ympäristön vaikuttaakseen optimaalisesti), voi sen levittää iholle heti kun se vain onnistuu. Usein voi kuitenkin olla niin, ettei esimerkiksi hoitonesteen ja seerumin jäljiltä kostealle iholle voi heti levittää voidetta, sillä voide vain liukuu nesteiden pinnalla. Tällön pitää odottaa hetki, että nestemäiset tuotteet ensin imeytyvät. 🙂

 2. Hei Virve,
  kiitos mahtavasta blogista! Blogisi on mullistanut ihonhoitoni täysin! Olen seurannut blogiasi noin parisen vuotta ja reilut puolitoista vuotta sitten aloin vähitellen noudattamaan useamman stepin ihonhoitorutiineja aiemmin käyttämäni meikinpoisto+kasvovoide+silmänympärysvoide-rutiinin sijaan. Ja voi että näitä tuloksia! Minulla on kuiva ja herkkä iho ja ennen iho oli jatkuvasti kuiva ja kiristävä, mutta se on tipotiessään. Vaikka rahaa on kulunut entiseen verrattuna enemmän, on tämä ollut todellakin sen arvoista. Nyt meikkikin näyttää kasvoilla paljon paremmalta! Joten vielä kerran suuri kiitos todella hyödyllisistä vinkeistä! Ihan kenen tahansa bloggarin tuotesuosituksiin en uskaltaisi luottaa, mutta sinun blogisi kohdalla voi olla varma, että olet tehnyt huolellista taustatutkimusta tuotteiden kanssa. Tänään viimeksi ostoskoriin sujahti muutamia blogistasi löytämiäni tuotteita, esim. Klairsin kasvovesi. 🙂

 3. Heippa! Täällä uskollinen seuraaja jo sieltä Dior-viisikkoajoilta, vaikka harvoin kommentoinkin. 🙂 Kaksoispuhdistus (puhdistusliinan kanssa) sekä hoitoneste on itselläni ollut käytössä jo pitkään, ne ovat ihan must. Seerumien käytössä olen sen sijaan ollut liian laiska, mutta nyt aktivoitunut siinäkin, vaihdellen paria eri Ordinaryn seerumia (mm. Buffet), ja vaihdoin vastikään myös hoitoveden Sensaista Holika Holikan 3 second stareriin, joka on kosteuttavampi. Olen ihan innolla noita käyttänyt, mutta nyt iholleni on ilmestynyt finnejä, joita ei yleensä juuri ole, höh. Tarkoittaako se, että nuo ovat siis ”liikaa” iholleni? En oikein tiedä millaiseen tuotteeseen sitten siirtyisin, tai käyttäisinkö vain hoitonestettä tai seerumia jompaa kumpaa. Jotenkin ajattelin, ettei kosteutusta voi olla ”liikaa”. 🙂

  • Ihana kuulla, että olet ollut matkassa jo niin pitkään. Kiitos! <3

   Suosittelen aina kokeilemaan käyttää sellaisia tuotteita, joiden epäilee saavan aikaan näppyjä hetken vain toisella puolella kasvoja niin saa varmistettua, onko näppyjen aiheuttaja oikeasti juuri se tietty tuote, eri tuotteiden yhdistelmä vai onko vain sattumaa. Vaatii toki hieman vaivaa yksi kerrallaan kokeilla käyttää jotakin tuotetta vain toisella puolella kasvoja, mutta muuten tosiaan vaikeaa löytää se syyllinen. :/

 4. Tämä(kin) aivan loistava kirjoitus! Minä myös blogisi uskollinen lukija ja uudistanut ihonhoitoni täysin. Ja tuo: että käyttää tuotteita joita iho tuntuu tarvitsevan eikä samaa tuotetta jatkuvasti jos iho kaipaa jotain muuta.

  • Kiitos! <3 Ja ihana kuulla, että blogista on ollut hyötyä ihonhoitorutiinillesi! 🙂

Kommentointi on suljettu.