Tavarahaaste-projekti: Do it, siivoa se laatikko!

Lets face it: meiltä kaikilta löytyy kotoa vähintään yksi laatikko, joka on täynnä sekalaista tavaraa. 
Siis ihan mitä sattuu. Laatikosta saatta löytyä ihan mitä tahansa tampooneista videokameraan ja avaimenperistä penaaleihin. Siis aivan mitä tahansa. Tuo laatikko on kerännyt sekalaista tavaraa ihan vaan siksi, että sinne on alunperinkin laittanut hieman mitä sattuu ja sille tielle on vaan ollut helppo jäädä. Mikään noista tavaroista ei oikeastaan kuuluisi sinne, mutta se vaan on niin helppo paikka kaikelle sekalaiselle.
Mitäs jos yllättäisit itsesi sunnuntain ratoksi ottamalla itseäsi niskasta kiinni ja siivoamalla tuon laatikon? Laatikko tuskin on suunnattoman suuri ja loppujen lopuksi se vaiva, jonka sen siivoaminen vaatii on tuskin kolmenkymmenen minuutin vaivannäköä enempää. Jos nyt vain jättäisit katsomatta sen yhden sunnuntai-iltapäivän telkkariohjelmajakoson sitä random ohjemaa, jonka vuoksi et alunperin edes telkkaria avannut, mutta jota vain jumitut katsomaan ja siivoaisitkin tuon laatikon sen sijaan? 
Voit löytää laatikosta vaikka mitä. Yleensä laatikosta löytyy vaikka kuinka paljon turhaa tavaraa ja sellaista, mitä et kuitenkaan edes tarvitse. Laatikon siivoaminen saa sinulle todennäköisesti aikaan todella hyvän mielen.
Itseltäni löytyy tuollainen laatikko, johon on päätynyt hieman kaikkea ennen muuttoa ja varsinkin muuton aikana. Laatikko oli sopiva paikka kaikelle sekalaiselle, mille ei oikeastaan ollut omaa kotia. Nyt kaikelle kuitenkin on oma kotinsa, joten aika palauttaa tavarat paikoilleen. 
Oikeasti, do it! Siivoa se laatikko!

6 kommenttia artikkeliin ”Tavarahaaste-projekti: Do it, siivoa se laatikko!”

  1. Mä itseasiassa just joku päivä suoritin saman toimenpiteen! Ja mulla on kaks vastaavaa. Ne on sellaset pikasiivoushätävarat minne saa kerättyä kaiken ylimääräsen pöydiltä kun on kiire siivota.. Noin kerran kuussa aina tyhjennän sen ja joka kerta sieltä lentää jotain roskiin 😀 ilman kyseisiä koreja en vois elää..

    -HeidiÄs

  2. Tuo laatikko näyttää niiiin tutulta. Meiltäkin löytyy sellainen…Siinä laatikossa ovat kaikki aivan sekaisin ja aika ajoin siivoan sen ja menee hetki, kun se on taas sekaisin…Nyt olisi edessä taas se siivousurakka…Ikävää puuhaa…Lopputulos on aina kiva 🙂

  3. Itse kutsun tuota paniikkilaatikoksi, koska siihen siivotaan kiireessä kaikki mille ei ole järkevää paikkaa juuri sillä hetkellä kun siivous pitää tehdä salamana ennen vieraita. Ilman tuota laatikkoa ei pärjäisi koska muuten sekalainen tavara ajelehtisi pitkin ja poikin, mutta laatikko tulee pitää pienenä jotta se pysyy vain hätävarana eikä roinan loppusijoituspaikkana. Laatikkoa siivotessa suurin osa joutunee poistoon, tai ainakin sitä on syytä harkita jos niille ei aiemminkaan meinaa löytyä järkevää paikkaa.
    Kiitos tavaranvähennyskirjoituksista, vertaistukea ja inspiraatiota kaivataan! 😀 oma vähennysprojekti on jatkunut pitkään ja meinaa nyt vähän tökkiä kun ei tiedä mistä luopuisi vaikka kodin tavaraa ja vaatteita on enemmän kuin tarpeeksi. Mikä ikinä lieneekään tarpeeksi..

  4. Tämmöinen laatikko on kieltämättä tuttu, liian tuttu. Tällä hetkellä miulla, yksin asuvalla ihmisellä on näitä sekametelisoppamiljoonalaatikoita 2 isoa (ihan kunnon muutto/varastolaatikoita), 1 pikkuisen pienempi, 1 pikkuisen äskeistä pienempi ja 3 pientä. Ja ne kaikki kieltämättä pitäisi käydä läpi – mutta sitähän vaikka blogiin voisi kirjoitella aiheesta, ihan kokonaisen teemaviikon verran! 😀

Kommentointi on suljettu.