Näin saat heleältä näyttävän ihon – 7 vinkkiä

Kesän lähdestyessä moni toivoo, että iho näyttäisi mahdollisimman heleältä ilman meikkiä. Tyypillisesti ihon heleytykseen ja kirkastukseen suositellaan välillä jopa hyvinkin vahvoja kuorintoja, mutta itse uskon, että avain heleään ihoon on jossain aivan muualla.

Kokosin tähän postaukseen parhaat vinkkini heleän ihon saavuttamiseen. Näistä voi poimia muutamia tai ottaa vaikka kaikki käyttöön varmistaakseen, että ihosta tulee mahdollisimman hehkeän näköinen.


1. Puhdista hyvin, mutta älä liikaa

Kaikki lähtee ihonpuhdistuksesta. Itse vannon kaksoispuhdistuksen nimeen, sillä se varmistaa, että iholta irtoaa niin meikki, liiallinen tali kuin epäpuhtaudet tehokkaan hellävaraisesti ja ihoa kuivattamatta (kunhan käyttöön ei valitse liian tehokasta puhdistusvaahtoa).

Jos avuksi vielä ottaa ihonpuhdistusta tehostavan apuvälineen kuten vaikka FOREO LUNA -kasvoharjan, irtoaa iholta ja ihohuokosista taatusti tehokkaasti kaikki turha. Vinkit itselleen sopivan FOREO LUNA -kasvoharjan valintaan voi katsoa täältä.

Kun iho on puhdistettu hyvin, se paitsi näyttää kirkkaammalta, mutta myös ihon heleyttä lisäävät hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan sillä paremmin.

Ostolakossa ryppyvoiteet

2. Kuori hellästi

En itse usko, että runsas kuorinta on pysyvä ratkaisu heleään ihoon – liiallinen ihon kuorinta voi nimittäin olla jopa haitaksi ja saada ihon kuivumaan ja ärtymään. Jos ihon puhdistaa päivittäin hyvin ja apuna käyttää esimerkiksi kasvoharjaa, irtoaa kuollut ihosolukko ihon pinnalta jo varsin luonnostaan.

Itse valitsisikin rutiiniin vain joko kerran viikossa kätettävän rakeettoman kuorinnan kuten Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel -kuorintageelin tai käyttäisin joka toinen päivä hellästi kuorivaa kasvovettä, joka sisältää hieman glykolihappoa. Oma suosikkini on Pixi Glow Tonic -kasvovesi, josta löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa C-vitamiini Virve Fredman kokemuksia

3. Ota apua oikeista aktiiviaineista

C-vitamiini, retinoli ja erilaiset kuorivat hapot ovat kaikki hyviä tukemaan ihon uudistumista, mutta monilla ne aiheuttavat vain ihoärsytystä, minkä seurauksena iho voi punottaa ja näyttää epätasaisen sävyiseltä.

Mieto pitoisuus hellävaraista C-vitamiinia voi kuitenkin kirkastaa ihoa ja auttaa häivyttämään siltä pigmenttiläiskiä. C-vitamiinia voi käyttää esimerkiksi joka toinen ilta ja vain niillä alueilla, jotka sitä erityisesti tarvitsevat. Liiallinen määrä C-vitamiinia voi kuitenkin saada ihon hilseilemään, mikä puolestaan vähentää ihon heleyttä.

C-vitamiinista ihonhoidossa voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani, jossa on myös vinkkejä C-vitamiinia sisältäviin tuotteisiin.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

4.Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Kun ihon pinta on täyteläisen kosteutettu, pääsee valo myös taittumaan iholta parhaiten ja iho näyttää heleämmältä. Kun iho on kuiva ja janoinen, näyttää se samealta. Kosteuttava kasvovesi, sen päälle hoitoneste, seerumi ja koko paketin lukitseva kosteusvoide tai kasvoöljy ovat todella tehokas tiimi varmistamaan, että iho on varmasti hyvin kosteutettu. (Kannattaa kuitenkin muistaa, että kasvoöljy ei itsessään kosteuta ihoa, eli se tarvitsee alleen aina nestemäistä kosteutta.)

Kosteutusta voi tehostaa vielä kerrostamalla hoitonestettä tai käyttämällä lisäksi ihon kosteusvarastot tehokkaasti täyttävää kangasnaamiota. Tärkeintä on kuitenkin, että iholle juottaa runsaasti nestemäisiä kosteuttavia tuotteita ja niiden päällä käyttää rasvaa/öljyä, jotta kosteus ei pääse haihtumaan.

Parasta ihoa kosteuttavaa aktiiviainetta etsiessä hyaluronihappo on taikasana, sillä se kykenee sitomaan 1000 kertaa painonsa verran kosteutta. Parhaita ihoa tehokosteuttavia tuotteita voi katsoa tästä aiemmasta postauksestani ja tästä postauksesta puolestaan löytyy 15 ihoa tehokkaasti kosteuttavaa kasvoseerumia.

Tämän aiemman postaukseni avulla voi selvittää, onko iho kuiva ja tarvitsee lisää rasvoja vai vain kosteusköyhä ja janoaa nimenomaan vesimäistä kosteutusta.

5. Heleytä kasvosuihkeella

Ripauksen öljyjä sisältävä kasvosuihke paitsi kosteuttaa ihoa, mutta myös lukitsee kosteuden iholle ja tuo ihon pinnalle välittömästi heleyttä. Omia suosikkejani on arganöljyä sisältävä, ihoa tehokkaasti kosteuttava Pixi Glow Mist, joka sisältää lisäksi propolista. Propolis auttaa mm. kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihoa, ehkäisemään tulehduksia sekä jopa hillitsemaan ihon rasvoittumista.

Pixi Glow Mist -kasvosuihkeesta löytyy aiempi postaukseni täältä. 

6.Aja kasvokarvat pois

Kasvojen iholla on tavallisesti hentoa nukkaa, jota ei varsinaisesti näe tai tunne, mutta joka kuitenkin estää valoa osumasta ihoon täydellisesti ja voi tehdä ihosta samean näköisen. Kun kasvokarvat ajaa hellästi pois, näyttää iho selvästi heleämmältä sekä myös tuntuu sileämmältä. Lisäksi myös hoitotuotteet voivat päästä imeytymään iholle paremmin, kun kasvonukka on pois tieltä. Esimerkiksi Japanissa kasvokarvojen poistaminen on jopa niin yleistä, että sitä varten on omia salonkeja!

Itse käytän kasvokarvojen ajoon ihan tavallista höylää ja teen sen ehkä viikon tai kahden välein. Jostain syystä moni pelkää poistaa kasvoilta hentoja karvoja sillä on yhä varsin yleinen uskomus, että karvat kasvaisivat paksumpina tai vahvempina, mikäli ne katkaisee. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa eikä katkaistu ihokarva lähetä tyveen katkerana sähkösanomana pyyntöä kostaa ja rangaistuksena kasvaa aiempaa vahvempana.

Kasvokarvojen poistamisesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

7. Huijaa oikealla korostustuotteella

Joinakin päivinä on aivan sama mitä tekee ja iho näyttää silti vain samealta. Sellaisina päivinä on parasta turvautua korostustuotteeseen. Itse en kuitenkaan suosittele puuterimaista korostustuotetta, sillä se voi kyllä heijastaa valoa, mutta ei silti välttämättä luo illuusiota siitä, että iho itsessään olisi superheleä, vaan saa vain aikaan heleäksi meikatulta näyttävän lopputuloksen.

Oma suosikkini tällaisen ”sisältä tulevan” hehkun huijaamiseen on Linda Hallbergin Infinity Glass -geeli, joka on ylivoimaisesti paras koskaan kokeilemani nestemäinen korostustuote. Sen geelimäinen koostumus nimittäin todellakin huijaa poskipäille ja muille kasvojen korkeimmille kohdille juuri sellaisen hehkun, kuin iho vain luonnostaan olisi älyttömän heleä.

Linda Hallberg Infinity Glass -korostustuotteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Onko teillä vinkkejä heleään ihoon?


Lue myös:
Toimivatko ryppyvoiteet oikeasti?
5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn
Lasi-iho, hunajaiho ja pilvetön iho – tällaista ihoa Etelä-Koreassa tavoitellaan

 

Jos haluat oppia lisää ihonhoidosta, tilaa kirjani Täydellinen iho täältä.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Näin saat heleältä näyttävän ihon – 7 vinkkiä”

  1. Nuo ’heleytystuotteet’ vain ovat siitä hankalia, että niitä ei oikein voi laittaa UV-suojan päälle… kevään tullen kasvoilla on ehdottomasti käytettävä aurinkosuojaa, joten missä välissä niitä heleyttäjiä voi levittää..? eikö se hehku himmene, jos päälle laitetaan jotain muuta?
    esim, MACilla on sisällöltäänkin ihana Strobe cream, joka on ihoa kirkastava ja kuulauttava.. enkä ollenkaan ymmärrä, mikä sen paras käyttötapa olisi näin valoisaan aikaan… Korealaisilla merkeillä on jo valmiiksi UV-filtterin sisältäviä hohtovoiteita, joiden päälle ei sitten tarvitse enää välttämättä läträtä aurinkotuotetta 🙂

    • Jos tarkoitat heleytystuotteilla tuota korostustuotetta, niin sen tilalle voi toki ottaa heleyttävän aurinkosuojan. Oma suosikkini on Heimshin spf primer. Itse tosin painelisin LH:n korostajaa vielä senkin päälle. 🙂

  2. Toi Pixin kuoriva kasvovesi on aivan ihana!!!! <3 Toimii esim. hormoninäppyjen aikaan. Mahtava tuote!!!

Kommentointi on suljettu.