Kosmetiikka ja politiikka ne yhteen soppii?

Vaalipäivä lähestyy, mutta sen sijaan, että lähtisin saarnaamaan teille, kuinka tärkeää äänestäminen on, haluan mieluummin näyttää, kuinka hauskaa politiikka voikaan olla. 
Tällä kertaa hauskuuttamisesta on pitänyt huolen Ylen Kioski, joka on laatinut meikkioppaat erilaisten puoluekantojen mukaan meikkaamiseen. Näiden linkkien takaa löytyvät melkoisen hyvät selonteot, jotka auttavat päättämään, miten sinun tulisi puoluekantasi mukaisesti meikata. (Samalla ne myös antavat melko kutkuttavan hauskan kuvauksen eri puolueista niille, joiden mielessä politiikka ja puolueet ovat täyttä hepreaa.) Jos sinulle oli siis vielä epäselvää mistä puolueesta ehdokkaasi voisi edes löytyä hae apua näistä Ylen kokoamista meikkioppaista!

Perussuomalaisten meikissä on tärkeintä perustus, minkä vuoksi tavallista jytkympi meikkivoide on oikein sopiva. Ja kyllä kansa tietää, tuliko meikistä hyvä!
Vihreiden meikissä tärkeintä on luonnollisuus. Luomille valikoituu paletista tietenkin vihreää, mutta muuten on hieman vaikeaa valita, nappaako loput värit paletista oikealta vai vasemmalta. Ja tukkaa ei sitten föönata, sillä siihen tarvittava sähkö on kuitenkin tuotettu ydinvoimalla.
Kristillisdemokraattien meikissä tehdään konservatiivinen ja hillitty, perheenäidille sopiva meikki. Ripsiin vaan kevyesti mascaraa ettei mene provokaation puolelle. Huulille voidaan laittaa hillitty, hieman vanhan naisen sävyltä näyttävä puna, joka muistuttaa samalla myös vanhustenhoidon tärkeydestä. 
Vasemmistolaisen meikissä varmistetaan, ettei lookkiin ole livahtanut keskituloisuuden kaikua ja ettei sen kantaja näytä liian hyvinvoivalta. Meikissä painotetaan käytännöllisyyttä ja puuteria laitetaan niin paljon, ettei missään nimessä tule kiiltäneeksi kuin pöytähopeat tai porvarinousukkaat. Luomille levitetään tietysti sateenkaaren värejä ja kaikkia paletin sävyjä tulee käyttää niistä mitään syrjimättä.
 Demarimeikissä opastetaan, kuinka uusi ja uljas työväen meikki luodaan. Kaikkialle levitetään meikkipohjaa yhtä paljon ja poskille laitetaan reilusti punaa muistuttamaan työnteon tärkeydestä. Lookin kruununa ovat hiukset, joihin tuodaan volyymia antamalla ihmisten vappumarssia niiden yli. 
RKP-meikki on onnellisten ja kauniiden ihmisten meikki. Meikkipohjan sävyllä ei ole niinkään väliä, kunhan se ei ole mitään huonoa ja halpaa. Silmiin sopivat kaikki värien kirjot ja tyylisuunnat, kunhan kaikki on vaan käännetty ruotsiksi. Ripsien erottelu on kuitenkin erityisen tärkeää, jotta vältytään alemman sosiaaliluokan lookilta. 
 
Kookoomusmeikissä tehdään kasvoille korjausliike.  Pohjan täytyy olla todella peittävä, sillä kaikki aiemmat epäonnistumiset tulee saada peitettyä. Ripsiä ei sitten missään tapauksessa tehdä itse, vaan homma annetaan ensin konsulttien suunniteltavaksi ja kilpailutetaan sitten. Tavoitteena on kaiken kaikkiaan saada säihkysilmät, jotka viekotelevat kuin viiden tähden Nato-kenraali. Tärkeää on myös tietää, että olet ihan itse vastuussa meikistäsi ja kaikki kyllä pysyy jos vain haluat tarpeeksi. Käytä meikkituotteita kevyellä kädellä, sillä on tärkeää säästää. 
Kurkatkaahan linkkien takaa tarkemmat meikkiesittelyt ja -videot ja muistakaa käydä äänestämässä sunnuntaina jos ette ole sitä vielä ennakkoon tehneet!

Kuvat: Ylen Kioski

22 kommenttia artikkeliin ”Kosmetiikka ja politiikka ne yhteen soppii?”

 1. "Samalla ne myös antavat melko kutkuttavan hauskan kuvauksen eri puolueista niille, joiden mielessä politiikka ja puolueet ovat täyttä hepreaa." oliko tää joku läppä, jota en yhtään tajua? 😮 eikö puolueiden pitäisi olla itsestäänselviä jok' ikiselle äänestysikäiselle ja sitä nuoremmillekin? 😮

  ylemäisen kesyjä videoita ja siksi ei sen paremmin osuvia kuin hauskojakaan. mutta kiinnostaisi kyllä tietää, minne suuntaan, oikealle, vasemmallo vai kenties keskelle neiti vee kallistuu, nyt kun otit asian puheeksi 😉

  • Ei minulle ainakaan nuorempana olleet puolueiden linjaukset kovin selvillä. Minusta on kuitenkin hienoa, jos omalla kohdallasi asia on näin aina ollut. 🙂 Tämä on muuten vähän sama asia kun minä joskus mietin jonkun kosmetiikkatuotteen kohdalla, että voiko muka olla olemassa joku meikkaava nainen, joka ei tätä tiennyt ja eikö tämän pitäisi olla selvää kaikille naisille. Olkoot sitten kyse kosmetiikasta tai politiikasta, mutta niin vaan on olemassa ihmisiä eri intresseillä ja se on hienoa. Itse rakastin esimerkiksi lukiossa lukea historiasta ja maantiedosta, mutta yhteiskuntaopin kurssit ja politiikka eivät kiinnostaneet minua silloin yhtään. Nykyään tahdon olla kärryillä siitä, mitä maailmassa ja politiikassa tapahtuu ja seuraan uutisia päivittäin, mutta politiikka ei edelleenkää kiinnosta minua yhtä paljon kuin vaikkapa se historia. 🙂

   Jätän omat henkilökohtaiset politiikka-ajatukseni kuitenkin tämän blogin ulkopuolelle, sillä vaikka minulle onkin omat puoluekantani selvillä en koe, että ne liittyvät millään lailla kosmetiikkablogiini muuten kuin tämän hauskaksi ja ajankohtaiseksi ajatellun postauksen kautta. 🙂

  • Minustakaan politiikan ei tulisi olla osa tätä blogia sen enempää kuin mitä tämä omasta mielestäni hauska postaus oli! Ja ainakin minun tuttavapiirissäni harva tuntuu olevan politiikasta tai puolueiden kannoista kovinkaan perillä. Ja mitä noita nuorisovaalien tuloksiakin katsoo niin eipä tunnu moni niistä nuoristakaan olevan kovin perillä.

   Puolueet eivät todellakaan ole sellainen itsestään selvä asia ja puolueetkin tekevät uudet tavoiteohjelmat joka kaudelle!

  • totta kai on hienoa, että ihmisillä on erilaisia kiinnostuksenkohteita. tarkoitus ei ollut dissata sitä, vaan ihmetellä, kuinka peruskoulusta voi päästä ymmärtämättä perusajatusta politiikasta. kuitenkin kun tietyt oppisisällöt ovat pakollisia 🙂 meikkaamista sen sijaan ei opeteta pakollisina opetussisältöinä! 🙂 ja tietysti totuuden muuntaminen ja kaikenlainen populismi kuuluvat politiikkaan niin vahvasti, että vaikeahan sitä on täysin kärryillä pysyäkään. mutta nyt kun asiaa aloin miettiä, niin kaipa monille sitten ei ole selvää puolueiden tekemä politiikka ainakaan muuten kuin vaikka helppojen ja helposti popularisoitavissa olevien kysymysten, kuten tasa-arvoisen avioliittolain, kanssa. miksi muuten keskiluokkaiset ns. tavikset äänestäisivät sankoin joukoin vaikkapa kokoomusta, mikä on ihan puhdasta oman oksan sahaamista? tai hyväsydämiset ihmiset rasisteja? kai se johtuu lopulta tiedonpuutteesta.

  • Tiedän myös ihmisiä, jotka ovat läpäisseet peruskoulun, mutta joille vaikkapa alennusmyynnissä alennusprosentin laskeminen on yhä mahdotonta. Samoin paljon ihmisiä, jotka eivät muista vaikkapa kaikkien Euroopan maiden pääkaupunkeja ulkoa. Kyllä ne on peruskoulussa opetettu, mutta kiinnostus määrää, mitkä asiat jäävät mieleen. 🙂

  • Itse asiassa lukiostakin voi päästä ymmärtämättä mitään politiikasta tai prosenttilaskusta, olin siitä hyvä esimerkki. 😀 Lisäksi jos jotain tietoa ei tarvitse jatkuvasti, sen unohtaa.

   Äänestäminen taitaa jäädä tällä kertaa, sillä unohdin tehdä sen ennakkoon ja vaalipäivänä pitäisi se tehdä omalla paikkakunnalla. Harmittaa kyllä.

  • Kyllä mä muistan että peruskoulussa käytiin politiikkaa läpi, kerrottiin demokratiasta, mikä tehtävä eduskunnalla, hallituksella jne. Mutta en kyllä muista että meillä olisi opetettu mitään kummempia puolueista tai niiden arvoista. Ylipäätänsä nekin asiat kuitenkim muuttuu, ihan sama vaikka puolueiden vaaliteemat olisi käyty läpi tarkasti 15 vuotta sitten, jos ei välissä politiikkaa ole seurannut niin jutut on muuttunut ajan myötä kun ajankohtaiset asiat on muuttunut.

 2. Tämä oli hauska! Jakaisin tämän mielelläni Facessa, mutta en osannut sieltä Ylen sivuilta jakaa kaikkia videoita kerralla. Osaako joku auttaa?

 3. Musta tää oli hauska postaus ja täydellinen politiikan ja kosmetiikan liitto 😀 on aika elitististä olettaa että totta kai kaikki ovat perillä politiikasta ja puolueista, tämä oli juurikin hyvä muistutus asioista.

 4. Hah, täytyypä itsekin viherhomovassarina hankkia kaikissa sateenkaaren väreissä loistava luomiväripaletti. 😀

 5. Nää oli huikeita 😀 Ja ei suinkaan yhtään hattuilun makua mistään puolueiden tai niiden jäsenien toilailuista 😉 Muahaha.

Kommentointi on suljettu.