Mikä tekee kangasnaamioista parempia kuin muista kasvonaamioista?

Olen viimekesäisestä Tokion matkastani ja sen seurauksena syntyneestä kangasnaamioinnostuksestani lähtien hehkuttanut blogissani kangasnaamioita useaan otteeseen.

Tämän vuoksi minulta onkin usein kysytty, mitä erityistä kangasnaamioissa sitten on ja miksi ne ovat ”tavallisia” naamioita parempia.

Kangasnaamiot Ostolakossa

Kangasnaamiot eivät ole tavallisia naamioita parempia, mutta niiden avulla voidaan vaikuttaa ihoon toisella tavalla.

Kangasnaamiot Ostolakossa

Jos iholta tahdotaan imeä pois liiallista talia ja epäpuhtauksia, ovat perinteiset savea, mutaa, turvetta ja muita vastaavia ainesosia hyödyntävät naamiot yleensä paras vaihtoehto. (Esimerkiksi L’Orealin Pure Clay -kasvonaamioihin kannattaa tutustua.)

Origins Drink it Up Overnight Mask

Jos iho on kiristelevän kuiva ja hilseilevä, ovat voidemaiset, ihoa ravitsevat ja pehmentävät naamiot usein paras vaihtoehto. (Itse tykkään esimerkiksi Origins Drink Up Intensive -yönaamiosta.)

Kangasnaamiot Ostolakossa

Jos iholle kuitenkin puolestaan halutaan imeyttää hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, ovat kangasnaamiot monesti paras vaihtoehto.

Kangasnaamiot Ostolakossa

Kangasnaamioihin on nimittäin imeytetty ihoa hoitavaa seerumia ja niitä voikin verrata kasvoseerumeihin, joissa on voiteisiin nähden sama ero kuin kangasnaamioissa ja voidemaisissa kasvonaamioissa.

Seerumin kosteusvoidetta pienemmät partikkelit pääsevät imeytymään iholle voidetta paremmin, minkä vuoksi ne tehostavat ihonhoitoa.

Samalla lailla kangasnaamioihinkin imeytetty seerumi kuljettaa iholle sitä hoitavia aktiiviaineita voidemaista verrokkiaan tehokkaammin.

Kangasnaamiot Ostolakossa

Kangasnaamioiden teho perustuu paitsi niiden sisältämään seerumiin ja sen aktiiviaineisiin myös itse kankaaseen, joka tehostaa aktiiviaineiden imeytymistä iholle.

Jos saman seerumin sivelisi kasvoille ilman sen päälle asetettavaa kangasta, haihtuisi tuote iholta nopeammin eikä se pääsisi vaikuttamaan iholla yhtä tehokkaasti. Seerumin muhittelu kankaan alla auttaakin siis tukemaan sen imeytymisestä.  (Ja jos kangasnaamioiden vaikutusta haluaa tehostaa entisestään, on tästä niiden päällä käytettävästä silikoninaamiosta apua, sillä se ehkäisee niiden kuivumista kasvoilla.)

Kangasnaamiot Ostolakossa

Kangasnaamioita käyttäessä kannattaakin muistaa, että niiden teho tosiaan perustuu ihoa hoitaviin seerumeihin, jotka on imeytetty naamioon.

Aivan kuten tavallisetkin kasvoseerumit tarvitsevat päälleen kosteusvoiteen lukitsemaan seerumin aktiiviaineet iholle, kannattaa sama aina tehdä myös kangasnaamioiden kanssa saadakseen niistä parhaan vaikutuksen irti.

Kangasnaamiot Ostolakossa

Ei siis kannata vain naamion poistamisen jälkeen miettiä, että ”johan tämä hoiti ihoani tarpeeksi, nyt voin hyvin skipata sen kosteusvoiteen” ja todeta klähmäisen tunteen olevan omalle iholleen tarpeeksi, vaan levittää sitä silti kiltisti vielä iholle – varsinkin jos naamiota käyttää iltaisin eikä iholle ole levittämässä esimerkiksi meikkivoidetta. On nimittäin hieman turha maksaa naamiosta, jos sen sisältämiä tehoaineita ei lukitse iholle kosteusvoiteella.

kangasnaamiot

Millaisia kasvonaamioita te käytätte?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Mikä tekee kangasnaamioista parempia kuin muista kasvonaamioista?”

 1. Mä haluaisin käyttää kangasnaamioita, mutta ne on yleensä niin kauhean oudon mallisia, etteivät istu naamalle ollenkaan! Tai sitten mulla on oudon muotonen pää.. 😀

  • Näitä on onneksi monessa eri mallissa (tuurista toki kiinni, että millainen osuu kohdalle) ja tuo silikoninen kiinnitysnaamio auttaa paljon. 🙂

 2. Mä olen vähän hurahtanut korelaiseen ihonhoitoon pari vuotta sitten ja sen myötä musta on tullut sheetmaskien suuri fani. Ne on nimenomaan siitä kivoja, että mitään ei huuhdota pois, vaan aineet saa jäädä iholle tekemään taikojaan. Nykyään en tykkää yhtään käyttää ns. tavallisia kasvonaamioita varmaan myös laiskuuttani, kangasnaamiot on niin helppoja kun ei tarvi hinkata iholta mitään pois. Yksi mun suosikki on Tony Molyn tomaattinaamio. Kollageeninaamiot, hunajaa sisältävät ja tietysti Q10.
  Minkä merkkinen on toi kuvassa näkyvä AHA-naamio?

  • Joo, minäkin tykkään juuri tuosta, ettei niitä tarvitse huuhtoa kasvoilta pois. Niin kätevää ja ihanaa! Tuo AHA-naamio on Mitomo Cosmetics -merkin naamio. Ostin kesällä Japanissa käydessäni kasan merkin erilaisia naamioita ihan sattumalta enkä ole vielä harmikseni ehtinyt kokeilla ihan kaikkia. 🙂

   Kiitos vinkeistä noiden Tony Molyn naamioiden kanssa, pitää ehdottomasti varmasti kokeilla! 🙂

 3. Ois ihana käyttää näitä kangasnaamioita. Pelkään vaan, että ripsienpidennykset lähtee kävelemään kun nää menee useesti siihen päälle 🙁

 4. Kiitos kun selvensit eri tyyppisten naamioiden käyttötapojen eroja, en ollut aiemmin hahmottanutkaan asiaa.

  Joko saa kysyä, mitä töissä sanottiin sinun vaaleanpunaisista hiuksistasi ja miten sävy on kestänyt. Odotan hartaasti uutisia aiheesta 🙂

  • Takana on nyt kaksi pesukertaa ja sävyä on vielä tukassa. Nyt ollaan vielä melko vaaleanpunaisia Toivottavasti saan raportin tukasta ensiviikolla blogiin! Riippuu hieman siitä, kuinka hyvin sävy kuluu pois. 🙂 Työkaverit ovat suhtautuneet siihen positiivisesti ja kannustaneet tällaista tukkatylsimystä kovasti. 🙂

  • En ole vielä itse uskaltautunut. Täytyisi olla todella varma tyypin taidoista. Olen kyllä nähnyt upeita kulmia, jotka on tehty tuolla tekniikalla! 🙂

 5. Kovin haluaisin kokeilla näitä, mutta niin naamiosta kuin pakkausmateriaalista syntyvä jätemäärä mietityttää. Onko kangas kierrätettävää materiaalia? Tehdäänkö näitä ylipäätään kierrätysmateriaaleista? Kosmetiikka on sydäntä lähellä, mutta niin myös ympäristö ja luonto enkä haluaisi kuormittaa niitä kosmetiikkavalinnoillani yhtään enempää, ja yksittäispakattu, käytön jälkeen poisheitettävä kangasnaamio eri ”imeytyvine aineineen” ei kuulosta kovin ekologiselta.

  • Itselleni on ainakin itsestäänselvää aina kierrättää kaikki (täällä Ruotsissa varsinkin ollaan sen suhteen suorastaan hysteerisiä). Itse kangasnaamioita löytyy erilaisilla kankailla ja itse kierrätän ne normaalisti energiajätteenä. Jotkut merkit myyvät toki myös maantuvia naamioita, mutta en osaa itse valitettavasti sanoa enempää näiden ”tavallisten” kangasnaamioiden maantuvuudesta. Yksittyispakattujen kangasnaamioiden pakkaukset ovat yleensä aina muovia ja menevät meillä kotitalouksien muovijätteeseen.

Kommentointi on suljettu.