Tästä starttaa kymmenes blogivuoteni

Tänään vietetään huikeaa juhlapäivää, sillä blogini täyttää yhdeksän vuotta. Käyntiin lähtee siis kymmenes vuosi aktiivista bloggausta!

Yhdeksään blogivuoteen on mahtunut valtavasti asioita ja on ollut ihanaa, että olen saanut jakaa ne kanssanne. Olette seuranneet muuttojani, opiskelujani, työelämäni vaiheita, mutta ennen kaikkea jakaneet kanssani kosmetiikan riemun. Olen ollut onnekas, että olen saanut blogini ympärille porukan, jolle saan löytöjäni aina fiilistellä ja jolta saan myös vastakaikua.

Sheet Happens verkkokauppa kokemuksia Ostolakossa Virve Vee Aprilskin Magic Snow Mask

Joukkoonne mahtuu niin uusia kuin vanhojakin lukijoita, joilla molemmilla on tietysti minulle omanlaisensa erityinen merkitys. On ihanaa, että moni on pysynyt blogini matkassa jo pidempään, mutta on myös mahtavaa kuulla jokaisesta uudesta sen kelkkaan hypänneestä lukijasta.

Virve 23 vuotta

Saan aika ajoin kuulla, ettei blogini ole enää se sama Ostolakossa, mitä se joskus oli enkä voi kuin nyökkäillä. Teen tämän kuitenkin tyytyväisenä, sillä en ole itsekään ymmärrettävästi enää se sama tyyppi kuin mitä yhdeksän vuotta sitten tai edes muutamia vuosia sitten olin. Elämäntilanteet muuttuvat ja ihmiset niiden mukana, minkä olen omalla kohdallani kokenut vain hyväksi asiaksi.

Oli mahtavaa saada blogini alkuaikoina ihmiset innostumaan kosmetiikan vähennysprosessini seuraamisesta. Vuosien kuluessa homman meininki tietysti muuttui eikä Ostolakossa-nimi seuraa minua muuten varsinaisesti kuin blogini osoitekentässä. Eroon siitä ei kuitenkaan kannata hankkiutua, vaikka se ei enää kuvaakaan elämääni muuten kuin kosmetiikan ulkopuolella, sillä se on se taikasana, jonka kautta blogiini ja sen vuosien kuluessa valtaviksi paisuneisiin arkistoihin kuitenkin päädytään useimmiten Googlen kautta. Toisaalta sana kuvaa muuta elämääni kuitenkin melko hyvin, sillä en enää omista kovin paljon muuta henkilökohtaista tavaraa kuin työkaluni eli kosmetiikkani.

Virve 23

Hassusta nimestä voi joskus olla myös hyötyä, sillä kaikessa outoudessaan se jää mieleen (vaikka tuntuukin edelleen aina yhtä nololta sanoa ääneen…). Tulihan blogini alunperinkin tunnetuksi juuri siksi, että joku kauhisteli sitä ja kosmetiikan määrääni niin paljon, että päätyi avaamaan siitä keskustelun netin keskustelupalstalle. Tuolloin keskustelu ja sen aikaansaama kävijäryntäys sekä nauratti että kauhistutti, mutta nyt jälkiviisaana voisin tietysti vain sanoa kiitos sille tyypille, joka laittoi homman puolestani uusiin mittasuhteisiin. Oli mukavaa, että joku soitti viidakkorumpua puolestani ja markkinoi blogiani, sillä ilman sitä kauhistelua en varmasti olisi blogini kanssa tässä pisteessä.

(Sen ensimmäisen, ostolakon avanneen blogipostaukseni voi muuten lukea täältä.)

Kosmetiikan trendit 2017 2018 Ostolakossa Virve Vee

Blogiani lukemalla on päässyt seuraamaan monia elämäni vaiheita aina parikymppisestä huithapelista kolmikymppiseksi vaimoksi. Olen saanut jakaa teille blogissani paljon ja mukaan on mahtunut niin eroja ihmisistä kuin kaupungeistakin, mutta myös uusia ihmissuhteita. On ollut ihanaa saada myös kuulla teidän ajatuksianne. Vaikka en aina ehdikään vastata ihan jokaiseen kommenttiin, luen niistä ihan jokaisen silti aina ja olen niistä kiitollinen. Ilman lukijoita ei ole blogia vaan pelkkä verkkopäiväkirja.

Virve Vee työpaikka - 1 (5)

Vaikka tuonkin elämääni avoimesti blogissa esille, on myös paljon asioita, joita en blogissani esittele. Useimmat näistä ovat sivutoimena tekemiäni työprojekteja, joista en voi tai halua täällä blogissa puhua, mutta joihin olen saanut mahdollisuuden juurikin näiden blogivuosien sekä niiden aikana kartuttamani kosmetiikkatietouden ansiosta. En vaihtaisi pois päivääkään tai yhtäkään kosmetiikkapurkkia purkkien paljoudesta huolimattakaan.

Parhaat tuotteet mustapäille Ostolakossa Virve Vee

Tuntuu jännittävältä saada aloittaa kymmenes blogivuosi kanssanne. Tulevaan vuoteen kuuluu paljon työtä, mutta myös paljon nauttimista. Kukapa kosmetiikkafriikki ei rakastaisi sitä, että saa työkseen shoppailla ja kokeilla kosmetiikkaa, päästä vaikuttamaan maansa kosmetiikkatarjontaan sekä fiilistellä kaltaistensa fanaatikkojen kanssa kosmetiikkaa ja kaikkea sitä saa vieläpä kutsua työkseen, josta saa ihan palkkaakin! Tuntuukin tietysti hyvältä, että olen erityisesti blogin ansiosta onnistunut luomaan minulle useita sellaisia työtehtäviä, joita ei muuten olisi ollut tarjolla. Hymyilyttää saada sanoa, että olen nykyään päätoiminen bloggaaja ja yrittäjä.

Bloggaajan tulot Ostolakossa Virve Vee

Erityisesti viime vuosi oli blogissani merkittävä ja sai minut hyvin onnelliseksi siitä, että olen löytänyt sen erityisen kohderyhmäni. Vuosi sitten iloitsin, kun blogillani oli kuukaudessa 60 000 uniikkia kävijää. Kiitos kuluneen vuoden ja oman bloggaustyylin sekä minua innostavien tuotteiden löytymisen saan nyt iloita, että teitä onkin tässäkin kuussa jo 90 000 uniikin kävijän verran.

Kiitos siis, että palaatte aina uudelleen lukemaan blogiani ja olette innostuneet kanssani samoista aiheista. En ole myöskään koskaan aiemmin saanut yhtä paljon palautetta siitä, että blogini on auttanut tekemään erinomaisia tuotelöytöjä, joista suurin osa on nimenomaan aasialaisen kosmetiikan puolelta. Tuntuu mahtavalta kuulla, että niin moni muukin on löytänyt sen saman aasialaisen kosmetiikan riemun, joka sai minutkin reilu vuosi sitten hautaamaan mieleeni aika ajoin nousseet ajatukset blogin lopettamisesta ja löytämään jälleen sen hetkellisesti hukassa olleen kosmetiikan ilon. Kiitos myös, että myös palaatte kertomaan, kuinka blogini innostamana hankkimanne tuotteet ovat teillä toimineet (tai olleet toimimatta)!

Ostolakossa Virve Vee Bali

Erityisen hyvältä tuntuu tietysti myös se, että saan kirjoittaa tätä postausta teille Bangkokista käsin ja että hullulta tuntunut haaveeni voida tehdä unelmahommiani etelän lämmöstä omalla aikataulullani on toteutunut. Kun olen kertonut blogissa suurista elämänmuutoksistani, olen aina saanut teiltä lukijoiltani aivan ihanan kannustavia ja tsemppaavia viestejä. Se vasta saakin tuntemaan olonsa onnekkaaksi, että on löytänyt blogin kautta niin mahtavan tukijoukon, vaikka emme henkilökohtaisesti toisiamme tunnekaan. Kiitos siis myös siitä.

Ostolakossa Virve Vee

Kiitos jälleen yhdestä mahtavasta blogivuodesta kanssanne!

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

37 kommenttia artikkeliin ”Tästä starttaa kymmenes blogivuoteni”

 1. Olen nauttinut suuresti jo viisi-kuusi vuotta sinun blogista ja todellakin on löytynyt ihan uudenlainen kosmetiikka-maailma asian suunnalta. Kiitos siitä on sinun. On ollut kiva lukea maailmanvalloutuksestasi ja siitä miten se kuvaamasi parikymppinen tyttö on jalostunut ja saanut elämänkokemusta.
  Jatka samaan malliin, omana itsenäsi! Ja kiitti neuvoista!

 2. Oon seuraillut sun blogia jo varmaan sellaiset 7-8 vuotta ja on ollut ihan huippua seurata samalla myös sun polkua ja kasvua! On mahtavaa nähdä, miten pitkälle ihmiset elämässään pääsee, kun tekevät töitä intohimonsa parissa. Mahtavaa, että olet jatkanut tätä blogia näin kauan myös päivätöiden ohella (taputukset sille, ei varmasti ole ollut helppoa!) ja että olet jakanut meille lukijoille myös juttuja omasta elämästäsi. Mun piti aluksi kirjoittaa tähän kommenttiin vaan, että miten u p e toi sinun tämänhetkinen hiusväri onkaan ja miten hyvin se sopii ihonsävyysi, mutta tästä tulikin vähän pidempi kommentti. No, mieluummin vähän enemmän kuin vähemmän asiaa! Kiitos näistä vuosista ja toivon että jatkat tätä vielä pitkään! 🙂

  • Kiitos ihanasta kommentista (ja hiuskehuista). Aivan mahtavaa lukea, että olet pysynyt mukana jo noin kauan, kiitos! <3

 3. Hahhahhaa.. Mä vilasin tuota sun ekaa postausta ja kylläpä näyttää ihan samalta kuin mun ”komerot”. Varastoa pitää olla pahan päivän varalle…eeh.
  Mä ihan vasta löysin tän blogin. Olen kyllä pläränny aika paljon. Hauska ja monipuolinen (osittain vieritän kosmetiikka-ostovimmani bloggareiden syyksi, en halua kantaa koko konkurssia omilla harteilla ).
  Lumisia terveisiä Bangkokiin täältä pohjois-suomesta .

  • Hahha, ihana kuulla, että joku voi samaistua… 😀

   Kiva kuulla, että olet löytänyt blogin ja toivottavasti pysyt matkassa pitkään. Lupaan ottaa ihan vähän syitä omille niskoilleni! 😉

 4. Apua, lähes yhtä järkyttynyt olin kun tajusin, että olen lukenut blogiasi _alusta asti_ !!!!! 😀 Eli kymmenen vuotta. Huh huh. Juurikin sinun blogisi ansiosta aloin kiinnostua inceistä ja kosmetiikasta ylipäätään, ja olen myös testaillut varmaan kymmeniä suosittelemiasi tuotteita, joista kyllä on löytynyt todella paljon suosikkeja. Kyllä tässä jo ymmärtää myös blogien markkinointiarvon! 😀

  Mutta kiitos mahtavasta blogista, edelleen luen lähestulkoon jokaisen postauksen! Saat olla kyllä ylpeä itsestäsi.

  • Eikä, ihan mahtavaa kuulla!! <3 Aivan huikeaa, toivottavasti pysyt mukana jatkossakin. Kiitos! <3

 5. ONNEKSI OLKOON 10 vuodesta 🙂 <3 Olen suht uusi blogisi seuraaja mutta olen kyllä iloinen että löysin tämän. 🙂 Olet innostuksen lähde ja monta hyvää vinkkiä olen saanut ihonhoitoon ja kosmetiikkaan. Erityisesti tietysti Korealainen ihonhoito on minun juttu. Mutta käytän kyllä kosmetiikassa etupäässä länsimaista kosmetiikkaa. Olen itsekkin kosmetiikka friikki ja paikat pursuaa purtiloita 😀 On mahtava päästä nojatuoli matkalle kanssasi…Singapore, Korea, Thaimaa…Uneksin itse pääseväni joskus noihin Korean kosmetiikan mekkoihin ostoksille 😀 Nauin noista tarinoista hirveästi ja välillä etsin äkkiä ebaystä linkkejä esittelemiisi tuotteisiin 🙂 Jatka samaan malliin 🙂 Mikä on ihanampaa kuin löytää uusi ihana sheet maski tai huippuihana ihonhoitotuote joka ei maksa edes maltaita. Pieniä iloja <3

  • On aina ihanaa kuulla, että joku on löytänyt blogini ja mahtavaa, että joku jakaa kanssani saman innostuneen suhtautumisen kosmetiikkaan. <3

 6. Ohhoh mitä flashbackeja tuli vanhoja postauksia lukiessa. Muistan jopa muutaman postauksen kohdalla missä olen ne ensimmäisen kerran lukenut.
  Kiitos vuosista Virve! ❤️

  • No mutta kirjataan tämä etukäteisonnittelu ylös niin ei tarvitse vuoden kuluttua muistaa onnitella taas! 😉

 7. Hah, taidan olla niitä, jotka löysivät blogiin juuri keskustelupalstan kauhistelujen kautta. Mutta miten siitä voi olla 10 vuotta? Tuntuu, ettei itselle ole tapahtunut mitään, vaikka sinä olet käynyt läpi sen kärpäsenlennättäjänkin ja fingelsmannin, opinnoista puhumattakaan. 😀

  • Hahhahha, ”…. vaikka sinä olet käynyt läpi sen kärpäsenlennättäjänkin ja fingelsmannin…” Nauroin vedet silmissä! 😀 Ihana kuulla, että olet pysynyt mukana jo noin pitkään, kiitos! <3

 8. Olet tuonut valtavasti iloa ja hyödyllisiä vinkkejä monien vuosien aikana minulle ja muille, kiitos!

 9. Kun näitä bloggaaja alkoi ilmestymään, kuin sieniä sateella, en ollut ollenkaan innostunut. Päin vastoin! Paheksuin niitä, joilla oli aikaa lukea niitä.
  Huups, mutta kuinka kävikään, kun löysin blogisi edellis vuonna. Tähän jäin niin sanotusti koukkuun! 🙂
  Varsinkin viimeaikoina esittelysi Korealaisesta kosmetiikasta on innostanut minutkin tilaamaan niitä.
  Hassunhauskoja ja hullumaisiltakin kuullostavia tuotteita, ihanaa, kun olet niitä esitellyt.

  • Mahtavaa tietysti kuulla, että onnistuin saamaan koukkuun noinkin haastavan kalan! 😀 Kiitos siis, että olet jäänyt lukemaan ja kiitos myös, että kommentoit usein! 🙂

 10. Hei apua minäkin oon lukenut ihan alusta asti! Aika hullu ajatus että olen lukenut juttujasi 13-vuotiaasta lähtien! Pari vuotta oli jossain välissä että käväisin vain harvakseltaan, mutta nyt viimeisen kolmen – neljän vuoden aikana on tullut luettua lähes joka postaus ja instastoryt ovat aktiivisessa seurannassa. Kiitos mielettömästi näistä kuluneista vuosista ja toivottavasti juttujasi pääsee seuraamaan vielä monta vuotta! 🙂

  • Ohhoh, ihan mahtavaa kuulla, että olet ollut blogin matkassa jo noin pitkään. Kiitos! <3 Kiva myös kuulla, että olet löytänyt Instastoryt! 🙂

 11. Onnea Virve! Hyvä blogi Sulla!
  Minua kiinnostaa kovasti mitä tarkoittaa ”uniikki kävijä”? Miten se eroaa kävijästä?

  • Kiitos! 🙂

   Joo, tuo käsite voi tosiaan olla hieman epäselvä, jos ei puuhaile Google Analyticsin parissa, eli kiva kun kysyit! 🙂 Sivustojen liikennettä ja kävijöiden käyttäytymistä mittaava Google Analytics laskee mm. sekä sitä, kuinka monta kertaa blogissa on käyty (istunnot) mutta myös sitä, kuinka monta eri ihmistä blogissa käy (uniikit käyttäjät). Noista tuo jälkimmäinen luku on tavallisesti se, jolla blogeja vertaillaan ja mitoitetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että blogissa voidaan vaikka päivässä vierailla 5000 kertaa, mutta itse vierailukertojen määrää tärkeämpää on, kuinka monta eri kävijää siihen määrään mahtuu. Blogilla voi olla eri arvo vaikkapa mainostajan silmissä riippuen siitä, tavoittaako se kärjistetysti esitettynä 5000 erillistä kävijää (=uniikkia kävijää) vai 1000 kävijää, jotka kaikki käyvät tsekkaamassa sivun viidesti päivän aikana muodostaen yhteensä 5000 käyntiä.

   Ihan absoluuttista totuutta tuo uniikkien kävijöiden määrä ei kuitenkaan kerro, sillä GA laskee eri mm. laitteilta tehdyt käynnit erillisiksi kävijöiksi, eli jos joku käy vaikka aamulla lukemassa blogiani kännykällään ja päivällä työkoneellaan niin GA tulkitsee sen kahdeksi eri kävijäksi. Samoin se jättää lasketamma jotkut AdBlock-ohjelmia käyttävät kävijät. Se antaa silti hyvin suuntaa. 🙂

 12. Voi että, joko tämäkin blogi alkaa lähennellä kymmenen vuoden ikää? Tuossa viime vuoden puolella yksi toinen suosikkiblogini juhlisti vuosikymmentään myös. Minä itse ”tulin” blogimaailmaan jotakuinkin 11 vuotta sitten ja sinun blogiasi olen seurannut ihan alusta lähtien, löysin tämän muistaakseni Blogilistan kautta, sekin on lopettanut jo aikoja sitten.
  Mutta kiitos hirmuisesti blogistasi, kosmetiikka on toki kiinnostava aihe, mutta siitäkin saa kirjoitettua tylsiä juttuja. Sinulla sen sijaan on yleensä kivaa tekstiä täällä blogissa (”yleensä”? En nyt muista että milloin ei olisi ollut) ja varsinkin kuvat ovat kivoja. Persoonallinen ote viimeistelee loput sitten. Ja toki erityisplussa siitä, että tämä BLOGI on vielä olemassa, ettet ole siirtynyt Instaan ja Tumblriin ja Twitteriin ja ties mihin muille alustoille, joiden kanssa minä en ole päässyt oikein kaveriksi koskaan…

 13. Kiitos mahtavasta blogista, löysin sinut pari vuotta sitten. Täällä sitä luetaan kangasnaamio kasvoilla ja suositusten mukaan ostoskoriin tuotteita klikkaillen… vaikka olenkin lähes parikymmentä vuotta sinua vanhempi, olen saanut todella hyviä vinkkejä. Pidän erityisesti innostuneesta ja positiivisesta asenteestasi, huolellisesta tekstistä ja siitä, että jaksat vastata typeriinkin/negatiivisiin/muuten-vaan-kummallisiin kommentteihinkin asiallisesti.
  PS. Pidän erityisesti tavastasi käyttää sanaa ”klähmäinen”, se on todella kuvaileva

  • Kiitos ihanasta kommentista ja mahtava kuulla, että olet saanut blogista hyviä vinkkejä! <3

 14. Todella upea saavutus ja vaatinut varmasti hurjasti töitä, kiva että olet jaksanut jatkaa blogin parissa ja uudistut edelleen ja jatkat tätä! Itsekin olen ollut mukana jo monta vuotta. Toivottavasti nyt Thaimaassa asumisen johdosta blogi keskittyisi entistä enemmän juuri aasialaiseen kosmetiikkaan, näen juuri sen blogisi vahvuutena ja keinona erottautua muusta, joskus hieman harmaasta kosmetiikkablogien massasta, kun kaikki kirjoittavat samaan aikaan samoista pressituotteista. Olisi mielenkiintoista jos ottaisit myös kantaa lupauksiin tuotteiden markkinoinnissa, varsinkin anti-age tuotteiden, ja ehdotan myös että otaisit kantaa näihin iltapäivä- ja naistenlehtien kauneusaiheisiin (hömppä)artikkeleihin, muistelen juuri lukeneeni yhden jossa kerrottiin että kasvosuihkeiden käyttö kuivattaa ihoa, koska kasvoille suihkutettu vesi haihtuu ja sen mukana haihtuu myös ihossa ihossa oleva kosteus. Paljon tsemppiä jatkoon!

  • Kiitos ihanasta kommentista ja hyvistä toiveista sisällön suhteen! <3

   Pakko heti kommentoida tuohon kasvosuihkeasiaan, eli siinä on varmasti mennyt lähdevesisuihkeet ja kosteuttavat kasvosuihkeet kirjoittajalta sekaisin. Lähdevesisuihkeet sisältävät pelkkää lähdevettä eikä niissä ole mitään, mikä sitoisi kosteuden iholle, mutta hoitavissa kasvosuihkeissa on sitten muitakin ainesosia ja ne on tehty säilyttämään iholla kosteutta. Täältä löytyy vielä postaus aiheesta jos kiinnostaa: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/kosteuttava-kasvosuihke-lahdevesisuihke/
   🙂

 15. Upea ja hurja saavutus, tuhannesti onnea! Ostolakossa on aina ollut kiinnostava, sujuvan hyvin kirjoitettu ja onnistuneesti kuvitettu blogi, loistava kokonaisuus siis kaikin puolin!

  Jatkuvuus on mun osalta myös näytellyt merkittävää roolia lukijakunnassa mukana pysymisessä. Pitkät bloggaustauot ovat joissain blogeissa pudottaneet minut lukijakunnasta, koska blogi ikäänkuin jää taustalle ja unohtuu. Ei tietenkään joka päivä tarvitse olla postauksia, mutta on kiva, jos edes pientä äksöniä on useita kertoja viikossa. Sinun tahtisi on tässä suhteessa aivan uskomaton, miten ihmeessä edes ehdit ja jaksat?!

  Eli kiitos kun jaksat työstää meille postauksia todella vaativan työsi ohessa, kiitos kun pidät meitä tiiviisti kosmetiikkamaailman ajan hermolla ja kiitos myös monipuolisuudestasi alan toimijana.

  Olisi hauska tietää myös niistä tekemistäsi sivuproggiksista, jos ne eivät ole liikesalaisuuksia tai muuten hys-hys-juttuja. Uskon, että monipuoliselle alan ammattilaiselle kysyntää riittää joka suunnasta. Se Dagens Industri -keissikin oli jo hämmästyttävä! Haluaisinpa nähdä, että Suomessa vaikkapa Taloussanomat nostaisi jutun aiheeksi yhden maailman johtavista rauhanomaisista miljardibisneksistä ja haastattelisi sen tiimoilta sinua. Sitä päivää odotellessa 😀

  • Kiitos taas ihanasta kommentista ja siitä, että aina ehdit ottaa aikaa ja kommentoida. Tuntuu kivalta kuulla aina vakkarilukijoiden ajatuksia! 🙂

   Lupaan kertoa noista sivuprojekteista sitä mukaa kun niistä saa puhua. Mukana on vähän isompaa ja pienempää projektia. 🙂 Yksi kiva juttu, josta nyt ainakin saan puhua ja jonka pääsin tekemään juuri oli ensimmäinen artikkelini myöhemmin ilmestyvään Kauneus & Terveys -lehteen.Muuten pääsen tällä hetkellä mm. olemaan mukana erään yrityksen tuotekehittelyssä konsultoinnin merkeissä ja sitten on pari isompaa juttua, joista en harmikseni vielä voi puhua, mutta joista lupaan, että kuulette myöhemmin. 🙂

   • Aivan upeaa! On tosi kiinnostavaa kuulla, mitä uutta sinulla on meneillään, siis sitten kun saat kertoa. Ja tuotekehittelyäkin, ou vau! Sinä jos kuka olet oikea asiantuntija siihen. Pakko sanoa, että tämä herätti todella mun uteliaisuuden. Ja nuo isommat jutut. Kuinka isoja ne voi olla, kun nyt jo olet alasi monipuolisin ja sen myötä todennäköisesti suurin toimija Suomessa?!

    Ja vinkkaathan, koska juttusi on K&T:ssä niin tiedän ostaa lehden.

    Mä oon muuten lukenut luultavasti kaikki sinun postauksesi. Tulin lukijaksi suunnilleen vuoden päästä siitä kun aloitit, mutta päädyin lukemaan kaikki aiemmatkin postauksesi ihan mielenkiinnosta. Sinähän olet näillä 9 vuodella jo oikea bloggaajaveteraani ja vielä poskettoman ahkera sellainen 😀

 16. Miten tie omaan bisnekseen on vienyt? Luulin sinun olevan edelleen elevenin palkkalistoilla.

  • Olen edelleen elevenin maapäällikkönä aivan kuten ennenkin, mutta hoidan siinä sivussa toiminimellä blogia ja muita työprojekteja. 🙂

Kommentointi on suljettu.