Tehokosteuttava seerumi sekaiholle: The Ordinary Marine Hyaluronics

*Sis. mainoslinkin

Talven tullen muutkin ihotyypit kuin vain kuiva iho tarvitsevat usein lisää kosteutusta. Seerumi ja hoitoneste ovat molemmat loistava tapa tuoda janoiselle iholle sen kaipaamaa kosteutta ilman rasvaista tunnetta, mutta jos ongelmana on vain ihon pintakuivuus ja iho tuntuu muuten rasvoittuvan, saattavat monet niistä silti tuntua iholla liian klähmäisiltä.

Ostin itse loppusyksystä kokeiluun loistavan (ja hyvin edullisen) seerumin, joka sopii minusta täydellisesti nimenomaan seka- ja rasvoittuvan ihon tehokosteutukseen.

Aiempi postaukseni kuivan ja kosteusköyhän ihon eroista löytyy täältä.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Uudehko The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi on kehitetty haastajaksi supersuositulle The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumille, jonka fani olen itse ollut jo pitkään. Siinä missä itse rakastan hyaluronihapposeerumin melko täyteläistä koostumusta, eivät kaikki ole kuitenkaan sen faneja. Tämän vuoksi The Ordinary kehitti tuotteen niille, joiden iho kaipaa kosteutusta, mutta jotka nauttivat enemmän ohuista tuotekoostumuksista.

The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinary Marine Hyaluronics hyödyntää yhdistelmää meriperäisiä aktiiviaineita, jotka sitovat iholle kosteutta hyaluronihapon tapaan, mutta ovat hyaluronihappoa kevyempiä. Tämän ansiosta seerumin koostumus on saatu erittäin kevyen ja ohuen, jopa suorastaan vesimäisen tuntuiseksi.

Kasvoseerumi sisältää lisäksi ihoystävällisestä, meriperäisestä bakteerista saatavia eksopolysakkarideja, Havaijin punalevää ja meriperäistä, Etelämantereelta saatavaa glykoproteiinia. Seerumi sisältää myös mikrofilteröityä sinibakteeria ja aminohappoja. Kaikki seerumin meriperäiset kosteuttavat aktiiviaineet on kerätty kestävän kehityksen periaatetta noudattaen ja tuote on vegaaninen.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Tehokosteuttavan seerumin vesimäisen juokseva koostumus voi vaikuttaa siltä, ettei siitä ole tuomaan iholle tehokosteutusta, mutta sen ei kannata antaa johtaa harhaan. Seerumi nimittäin todellakin auttaa tuomaan iholle sen kaipaamaa kosteutusta. Iho jää ohuen seerumin jäljiltä täyteläisen kosteutetuksi ja iholla tuntuu olevan jotain, mutta iho ei silti tunnu tahmaiselta tai klähmäiseltä.

Itse tykkään suihkuttaa kasvoille näiden kosteutta sitovien seerumien jälkeen vielä hieman kosteuttavaa kasvosuihketta, jotta seerumilla varmasti on, mitä iholle sitoa ja levittää sitten päälle kosteusvoiteen, jotta seerumi ja sen tuoma kosteus varmasti lukittuvat iholle.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Nautin itse edelleen eniten vanhan The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin täyteläisestä koostumuksesta, mutta kyse on tietysti vain makuasiasta. Olen kuitenkin mielelläni käyttänyt tätä seerumia päivällä päivävoiteen ja meikin alla ja se sopii iholleni näin käytettynä täydellisesti. Joskus saatan nimittäin ahnehtia hieman liikaa ihoa kosteuttavien ja ravitsevien tuotteiden kanssa päivällä eivätkä kaikki meikkipohjatuotteet meinaa aina levittyä niiden päälle kovin nätisti…

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Marine Hyaluronics

Jos siis tuntuu, että iho kaipaa kaiken mahdollisen lisäkosteutuksen, mutta seerumin koostumus saisi kuitenkin mielellään pysyä hyvin kevyenä, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän The Ordinaryn uudehkoon tuotteeseen, johon moni muukin on verkosta lukemani perusteella tykästynyt.

*The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi löytyy myynnistä täältä.

The Ordinary Marine Hyaluronics

Tykkäättekö te ohuista vai täyteläisistä seerumeista?


Lue myös:

Hyaluronihappo on kosteuttavien ainesosien kuninkaallinen

Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

16 kommenttia artikkeliin ”Tehokosteuttava seerumi sekaiholle: The Ordinary Marine Hyaluronics”

 1. Tàmàpàs sattui sopivasti, kun juuri eilen illalla itsekkin korkkasin saman tuotteen. Eli olen laittanut vasta kahdesti, mutta tulos nàkyy heti. Ihmettelin miten tànà aamuna ihoni oli niin tasavàrinen (couperosaa), sitten muistin ettà eilen illalla aloitin tàmàn seerumin kàytòn. Hyaluronihaposta en kauheasti tykànnyt, koska en suoraan sanottuna nàhnyt mitààn sen kummempaa tulosta, muuten kyllà tykkàisin ettà seerumin koostumus olisi tàytelàistà, mutta samapa tuo jos on lirua mutta toimii. Myòs Matrixyl tekee ihmeità iholle, kannattaa kokeilla.
  Miten on, niinà iltoina kun laitan retinolia, laitanko ensin tàmàn Marinen alle ja retinolia pààlle vai toisinpàin?

  Vastaa
 2. Hei!
  Aihe ei sinällään liity postaukseesi, mutta olet aiemmin kirjoittanut the ordinary tuotteista, joten kysäsen sinulta niihin liittyvästä asiasta. Ostin kaksi the ordinaryn tuotetta; granavtive retinoid 2% emulsion sekä 100% Cold-pressed rose hip seed oil. Ymmärsin, että ruusunmarjaöljy kannattaa levittää kasvoille iltaisin, mutta suositteletteko käyttämään ensin kosteusrasvaa, minkä jälkeen päälle ruusunmarjaöljy? Missä välissä retinoid? 🙂
  Kiitos vastauksista!

  Vastaa
  • En itse henkilökohtaisesti käyttäisi noita yhtäaikaa, sillä ruusunmarjaöljyssä on jo A-vitamiinia (jonka muoto retinoidikin on) ja voivat olla yhdessä olla aika tuju kombo iholle. Suosittelen siis vuorottelemaan noiden välillä eri iltoina jos tahtoo välttämättä käyttää yhtäaikaa. Itse käyttäisin ruusunmarjaöljyä kosteusvoiteen korvaanaja, mutta laittaisin sen alle kosteuttavaa seerumia ja hoitonestettä. Toki sen alle voi laittaa ihan voidettakin jos haluaa. Retinoiden alle voi myös laittaa kosteuttavaa seerumia ja päälle voidetta. 🙂

   Vastaa
 3. Kun oon katsellut sun stooreja tavaran vähennyksestä, niin aina välillä oon jäänyt miettimään meikkien vanhenemista. Itse en oo ikinä(…) heittänyt tästä syystä pois meikkejä enkä huulipunia lukuun ottamatta edes erota, milloin tuote olisi vanhentunut. Ripsivärien 3 kuukauden parasta ennen päiväyksetkin tuntuvat lähinnä vitsiltä 😛 Esittäisinkin siis postaustoiveen tästä aiheesta! Olin ihan huuli pyöreänä, kun hajun perusteella osasit tuomita jonkin tuotteen vanhentuneeksi…

  Vastaa
  • Ripsarien 3 kuukauden käyttörajalle on ihan sellainen syy, että sitä vanhemmasta voi _ihan oikeasti_ saada silmätulehduksen. Ripsarin, eyelinereiden jne. ”hygienisyys” kärsii aika nopsaan ja sitä ei koostumuksesta tai hajusta edes voi päätellä. Joten vaikka se tuntuu vitsiltä, niin kannattaa ottaa vakavasti.

   Vastaa
  • Ripsiväreissä on tosiaan tavallisesti suositus, että säilyvät hyvinä 6 kk avaamisesta ja niiden säilöntäaineet ovat sen mukaiset. Sen jälkeen riski siihen, että niissä alkaa elää bakteereja on suurempi ja silmätulehduksen riski kasvaa. Jos samaa ripsiväriä käyttää päivittäin, ei sen koostumus pysy minulla kyllä tuoreena ja hyvänä 3 kuukautta kauemmin.

   Huulikiiltojen, meikkivoiteiden ja muiden ei silmiin menevien tuotteiden kohdalla haistelen tosiaan vain tuotetta ja kyllä sen haistaa, jos tuote ei tuoksu hyvältä. 🙂 Huulimeikkien kohdalla en seuraa suosituksia vaan menen sillä tuntumalla, että käytänkö tuotetta ja haiseeko se pahalta. Jos vaikkapa huulikiiltoa on käytetty vain muutaman kerran, on se usein hyvä vielä parin kolmenkin vuoden jälkeen, mutta hajusta kyllä haistaa, onko se muuttunut ja syytä laittaa pois. 🙂

   Vastaa
 4. Moikka! Oletko koskaan testannut suomalaista luonnonkosmetiikkamerkkiä Ekopharmaa? Jos olet, olisi kiva kuulla mielipiteitä ja kokemuksia 🙂 Olen seurannut sun intstagramstooreja kosmetiikan vähentämisestä ja ne on tosi mielenkiintosia! Olis kiva kuitenkin kuulla, ootko myös ostellut uusia? Vai ootko ollu täysin hankkimatta uusia tuotteita?

  Vastaa
  • En ole kokeillut, katsotaan jos päätyy joskus testiin. 🙂
   Lukuunottamatta yhtä marraskuussa hankittua kasvonaamiota ja poskipunaa en ole ostanut mitään uutta sitten viime lokakuun Korean matkan. 🙂

   Vastaa
 5. Olen kovin herkkä tuoksuille. Minkälainen tuoksu tässä tuotteessa on? Esim, voimakas, mieto, kukkainen, merellinen tai muistuttaako jonkun muun tuotteen tuoksua. Olisi ehkä miutenkin hyvä jos kaikissa tuotteissa olisi jonkunlainen voimakkuuden ”tuoksumittari” niin helpottaisi valintaa.

  Vastaa
  • Yleensä pyrin kommentoimaan ja kuvailemaan tuoksua, jos se on aistittavissa. Tässä ei tosiaan ole lisättyjä hajusteita eivätkä tuotteen ainesosat oikeastaan tuoksu millekään. 🙂

   Vastaa
 6. Onko tässä paremmin imeytyvä, ohuempi/vesimäisempi koostomus kuin siinä ensimmäisessä The Ordinaryn hyaluronihapposeerumissa? Itse en tykännyt siitä yhtään, kun ei imeytynyt kunnolla ja rullautui vaan iholla, oli liian paksua.

  Vastaa
 7. Eksyin blogiisi oman minimalismiprojektin tiimoilta ja olen lukenut pitkälle taaksepäin. Tykkään huumoristasi. Uskon, että valtaosa seuraajistasi on nuoria, mutta esittäisin silti toiveen, että esittelisit jotain korealaisia vanhenevan ihon tuotteita. Itse en tajua ainesosista hönkäsen pöläystä, tiedän juuri ja juuri mitä alkoholi on :). Olisi kiva saada ammattilaisen opastusta, kun tuotteita on niin kamalasti. Ja olisi kiva muutenkin tietää, millä keinoin Aasiassa ehkäistään iän näkymistä ihossa.

  Edelliselle kommentoijalle sanoisin, että sen kyllä haistaa, jos huulipuna on vanhentunut. Itse en todellakaan ole meikkiasiantuntija, mutta vanhentuneeseen huulipunaan tulee ikävä härskiintyneen rasvan haisu.

  Vastaa

Jätä kommentti