Must have: meikkisiveltimien kuivausteline

*Sis. mainoslinkin

Olen jo pitkään katsellut uteliaana meikkisiveltimien kuivaukseen tarkoitettuja telineitä, mutta sellaisen hankkiminen on tuntunut jotenkin turhalta. Vaikka ostan paljon kosmetiikkaa, ovat ne minulle vain työvälineitä, joiden avulla mm. tuotan sisältöä blogiin, mutta en ajattele niitä samanlaisina tavaroina kuin muuta omaisuuttani. Niillä tienataan leipä pöytään, mutta kun niitä on hyödynnetty työssä, ei niillä sen jälkeen enää ole niin väliä.

Muun omaisuuteni suhteen olen kuitenkin tarkka siitä, ettei se paisu suureksi. Olen jo vuosia pyrkinyt hankkimaan kotiin mahdollisimman vähän tavaraa ja elämme varsin minimalistisella määrällä kodin irtaimistoa. En halua kotiini yhtäkään ylimääräistä pyyhettä, lakanaa, keittiötarviketta tai sisustusesinettä ja mieheni on asiasta onneksi samoilla linjoilla. Tämän vuoksi meikkisiveltimien kuivaukseen tarkoitettu teline oli pitkään kutkutellut mieltäni, mutta olin ajatellut sen tilaa vieväksi turhakkeeksi, jota en tarvitsisi.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Kävellessäni Bangkokissa eräänä päivänä japanilaisia tavaroita myyvän Moshi Moshi -liikkeen ohi, sattui silmiini kuitenkin siveltimienkuivausteline, joka näytti ihastuttavan kompaktilta. Litteään tilaan mahtuva koottava teline ei painanut paljoa ja sillä oli hintaa vain neljä euroa, joten päätin, että olen valmis tähän investointiin – niin pitkään se oli mieltäni jo kutkutellut.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Kompaktin paketin sisältö taittui useammalle sivltimelle paikan varanneeksi telineeksi, joka toimii kahdella tavalla. Siinä voi sekä säilyttää käytössä olevia siveltimiä että kuivata kätevästi juuri pesemiään siveltimiä.

Siveltimille tarkoitettujen aukkojen kohdalla olevat silikoniset pidikkeet sallivat tuikata niistä läpi siveltimen varren ja pitävät sitten siveltimen paikoillaan. Koloja on eri kokoisia, joten tilaa on niin pienille kuin isoillekin siveltimille.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Kaikkein kätevimmillään teline on tietysti pitelemässä pesun jäljiltä kuivuvia siveltimiä, joita ei missään tapauksessa kannata kuivata pystyasennossa jottei harjasten liimauksiin valu niitä heikentävää vettä. Tähän asti olen kuivannut siveltimet lappeellaan joko sivellinosa kokonaan paperin päällä tai sitten hieman ilmavammin harjasosa jonkun tason reunan yli osoittaen.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Tämä kompakti teline tuntui kuitenkin hyvinkin kätevältä, sillä sen ansiosta voin edelleen pitää kaikki siveltimeni samassa paikassa eikä kosteita siveltimiä tarvitse levitellä ympäriinsä tai jättää esimerkiksi kylpyhuoneeseen kuivumaan ja kirota sitten seuraavana päivänä toisessa huoneessa kiireellä meikatessaan sitä, että unohti napata siveltimet takaisin paikoilleen.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Säilytän telineessä sekä puhtaita että käytettyjä siveltimiä ja teline onkin kätevä tapa myös merkitä itselleen siveltimen asennon perusteella, mitkä siveltimet ovat puhtaita ja mitkä käytettyjä. Kotona Ruotsissa minulla on samaan aikaan käytössä niin paljon siveltimiä, että telineessä olisi ruuhkaa eivätkä kaikki siveltimet todellakaan mahtuisi siihen. Täällä Bangkokissa minulla on kuitenkin mukanani varsin kompakti määrä siveltimiä, joten ne kaikki mahtuvat telineeseen ongelmitta.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Syy siihen, miksi minulla on Tukholmassa käyttössä kerralla niin paljon siveltimiä on juuri se, että niiden pesu ja ennen kaikkea kuivumaan levittely tuntuvat jotenkin hyvin tuskaiselta puuhalta. Ehkä tämä kätevä teline auttaakin minua myös Tukholmassa pitämään kerralla käytössä olevien siveltimien määrän hillitympänä kun huomaan helposti, kuinka monta sivellintä minulla on käytössä ja mitkä vaativat pesua sekä ennen kaikkea saan ne helposti kuivumaan.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Tämä elämääni lisää tavaraa tuova esine on siis loppujen lopuksi osoittautunut kuitenkin niin loistavaksi ostokseksi, että se saa ihan hyvin tulla viemään tilaa kodistani. Pyrkimyksenäni kun ei ole vähentää tavaraa vain vähentämisen vuoksi vaan vain varmistaa, että kotonani olisi ainoastaan sellaisia tavaroita, joita oikeasti käytän ja joista on minulle hyötyä. Tämä sivellinteline on ehdottomasti sellainen!

(Tästä postauksesta löytyy lisää juttua iloa ja hyötyä tuottamattomien tavaroiden vähennyksestäni.)

Kompaktisti kasaan taittuvan, koottavan sivellintelineen voi tilata itselleen eBaysta parilla eurolla täältä*.

Kuivausteline siveltimille Ostolakossa Virve Vee

Onko joku muu hankkinut kuivaustelineen meikkisiveltimilleen?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

10 kommenttia artikkeliin ”Must have: meikkisiveltimien kuivausteline”

 1. Kiitos vinkistä, pakko oli heti tilata 🙂 Joskus taannoin etsin kuivaustelinettä, mutta silloin tuli vastaan vain isoja hökötyksiä. Olin jo unohtanut koko asian, mutta onneksi kirjoitit aiheesta 🙂

 2. Kuivausteline uupuu, kun ei niitä täältä taida edes saada? Ellei sitten Tiikeristä, pitäisikin katsoa. Tosin tuollaisen voinee tehdä itsekin, kun funtsii helpomman mallin.

  Siveltimet ja meikkisienet on minusta kätevin pestä samalla kun käy suihkussa, kun sitä värisotkua muuten roiskuu ympäriinsä. Laitan naamion naamaan tai hoitiksen päähän ja siinä odotellessa ne kuurailen. Eihän se pesu per sivellin tai meikkisieni vie kuin hetken, mutta jos en muista viedä niitä suihkun puolelle ja niitä kertyy enemmän, homma jää ”odottamaan parempaa aikaa” sitten joskus 😀

  Ehtisitkö kirjoittaa jutun aiheesta, mitkä ovat lempisiveltimiäsi, missä käytössä ne ovat ja miksi pidät juuri niistä? Musta on tullut yllättäen sivellinmeikkaaja, mutta en ole oikein löytänyt hyviä ja säällisen hintaisia siveltimiä muilta kuin jokusen Real Techniquesilta. Osasta Ecotoolseja irtoilee kiinnikehylsyt, kun bambuvarsi kuivuu talvella.

  Etenkin tasapäinen, napakka, pyöreä, minikokoisella harjasosalla varustettu stippler olisi hartaasti hakusessa. Ja jos varsikin on vielä nätin värinen, siitä tulee plussaa 🙂

  • Tuo postaus lempparisiveltimistä olisi kyllä kiva, mutta täytyy myöntää, että minun lempparini ovat usein hyvin satunnaisia, eri tuotteiden mukana tulleita ja jopa vähän vanhojakin siveltimiä, jotka ovat jääneet käyttöön. Real Techniquesin lisäksi Sigmalla on mielestäni myös loistavia siveltimiä! 🙂

 3. Sun innoittamana oon siirtynyt käyttämään lähes ainoastaan korealaisia ihonhoitotuotteita ja myös korealaista ihonpuhdistusta 🙂 Kiitos hyvistä vinkeistä! Nyt oon tilannut myös muutamia hiustuotteita, niitä ei oo täällä niin paljoa näkynyt? Ootko ehtinyt testailemaan ja onko sellaisista tulossa postauksia? 🙂 Itse kokeillut nyt lähinnä erilaisia hoitoaineita ja naamioita.
  Olis myös kiva nähdä joku koontipostaus k-tuotteista jotka ei oo sitten jostain syystä olleetkaan niin kivoja/toimivia/tms. Itsellä tällaisia oli esim. cosrx:n padit.

  • ”Olis myös kiva nähdä joku koontipostaus k-tuotteista jotka ei oo sitten jostain syystä olleetkaan niin kivoja/toimivia/tms. Itsellä tällaisia oli esim. cosrx:n padit.”
   Tää olis hyvä idea!
   Mulla lähti myös hankintaan sivellinteline! Nyt siveltimet on purkissa ja koen hankalaksi kun on eri mittaisia siveltimiä sen lyhyempien kaivelun/niiden hukkumisen pitkien keskelle. Kiitos vinkistä!

   • Kiitos hyvästä ideasta! Täytyy tosin sanoa, että äkkiseltään minulle ei edes tule mieleen korealaisia tuotteita, joita olisin innoissani hankkinut, mutta jotka eivät sitten olisikaan lunastaneet odotuksiani. Pitää kuitenkin miettiä, jos tulee mieleen! 🙂

    Korealaisia vartalotuotteita ja hiustuotteita ei tosiaan ole täällä kauheasti näkynyt, mutta aion lähitulevaisuudessa tutustua ainakin Innisfreen puolelta niihin! 🙂

 4. Juu, tilasin itsekkin lähes samanlaisen Ebaysta pari vuotta sitten!
  Ja todellakin paljon halvemmalla, kuin länsi merkkien, kuten Sigman, omat..
  On ollut ja on edelleen kovassa käytössä – ja siveltimet kiittää pää alaspäin kuivatuksesta 😉

  • Sigman telineet houkuttelivat minua, mutta vaikuttivat niin tilaa vieviltä, että ovat siksi jääneet hankkimatta. Tämä on kivan kompakti! 🙂

Kommentointi on suljettu.