Kuinka luon oman ihonhoitorutiinini

Kokeilen paljon erilaisia ihonhoitotuotteita ja sujauttelen ihonhoitorutiiniini erilaisia tehoaineita. Moni onkin ollut kiinnostunut kuulemaan tarkemmin, miltä oma niin sanottu ihonhoidon viikkokalenterini näyttää, eli minä päivinä esimerkiksi kuorin ihoani ja käytän naamioita sekä kuinka vuorottelen erilaisten aktiiviaineiden välillä. Tiedän, että monilla nimittäin on tällaisia valmiita suunnitelmia.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Olen kertonut, että olen ottanut käyttööni The Ordinaryn suositun retinoidiemulsion, jota ei suositella käytettäväksi samaan aikaan ihoa kuorivien happojen kanssa. Silti kehun AHA- ja BHA-happoja sisältävää kasvovettä, sisällytän ihonhoitorutiiniini välillä erillisen salisyylihappoa sisältävän hoitotuotteen ja surffailen jatkuvasti erilaisten hoitonesteiden, seerumien ja kosteusvoiteiden välillä. Monia onkin kiinnostanut saada vinkkejä siihen, kuinka hieman kaikkea voi käyttää onnistuneesti.

Minulla on ollut tähän yksinkertainen ratkaisu, joka ei tosin varmasti ole se, mitä useimmat haluavat kuulla. Minulla ei nimittäin ole mitään viikkokalenteria vaan uskon, että iho voi parhaiten, kun sille antaa sitä, mitä se juuri sillä hetkellä tarvitsee. 

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Kuulostelen ihoni tarpeita oikeastaan joka päivä  ennen kuin levitä iholleni yhtään mitään. Jonakin päivänä iho vaikuttaa olevan hyvin tasapainossa, tasaisen ja heleän näköinen, täyteläisen kosteutettu ja tuntuvan kaikin puolin ongelmattomalta. Jos minulla on vapaapäivä, voi jopa olla, etten tee iholleni koko päivänä oikeastaan mitään ennen kuin on iltapesujen aika.

Toisina päivinä tilanne voi olla aivan toinen. Joskus ongelmana voivat olla nenän yllättäen vallanneet mustapäät, erityisen väsyneeltä näyttävät silmänaluset tai ihon kuivuus. Lottovoittopäivinä riesana ovat nämä kaikki ja mahdollisesti vielä pari finniä ja punoittava suunympärysalue, jolla olen tullut epähuomiossa käyttäneeksi sille liian tujua tuotetta. Joskus saatan käyttää ihollani kangasnaamioita lähes päivittäin saadakseni ihon kuivuuden tasapainoon, mutta välillä taas ihollani on menossa epäpuhtaampi kausi, jolloin se kaipaakin puhdistavaa naamiota. En siis oikeastaan koskaan päätä etukäteen, kuinka hoidan ihoani vaan annan sen kertoa minulle, mitä se kaipaisi.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

On tottakai olemassa tuotteita, joiden vaikutuksen huomaa vasta säännöllisellä käytöllä. Pigmenttiläiskiä häivyttäviä tuotteita ei voi päättää käyttävänsä vain silloin kun huvittaa, vaan niitä tulee käyttää päivittäin, jotta hoitotuloksia saadaan aikaan. Myös retinolit vaativat säännöllistä ja pitkäjaksoista käyttöä, jotta niiden vaikutuksen huomaa. Epäpuhtauksia ehkäisevä BHA-happokaan ei toimi yhdessä yössä. Joitain pieniä suuntaviivoja ihonhoitorutiiniin voikin siis hahmotella.

Minun suuntaviivani ovat tällä hetkellä melko suurpiirteisiä. Yritän muistaa levittää retinoidiemulsiota iholle kerran (tai ehkä jopa kaksi) viikossa, mutta en ole neuroottinen sen suhteen, minä päivinä sitä levitän. Yleensä joskus viikonlopun tienoilla. Alan varmasti myöhemmin käyttää sitä aluksi joka kolmas päivä ja sitten joka toinen päivä.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Pääsääntöisesti keskityn päivittäin juottamaan iholleni kosteutusta erilaisilla hoitonesteillä, seerumeilla ja kangasnaamioilla. Viimeviikot olet suosinut paljon esimerkiksi ohuen vesimäistä, mutta silti kevyesti öljymäisen ravitsevalta tuntuvaa Blithe Vital Treatment 9 Essential Seeds -hoitonestettä, joka on sopinut ihoni tämänhetkisiin tarpeisiin täydellisesti. Pullo lähentelee loppuaan, joten pian vuoroon tulee varmasti jokin muu tuote.

Minulla on kausia, joina nenässäni on enemmän mustapäitä. Nyt olen käyttänyt ihollani juuri kehumaani Secret Key Hyaluron Soft Micro-Peel Toner -kasvovettä ja välillä myös The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -hoitotuotetta, joten nenäni iho voi hyvin. Tällä hetkellä se tai mikään muukaan alue kasvoillani ei kaipaa erityistä tehopuhdistusta, joten käytän puhdistavia naamioita harvemmin. Parisen kuukautta sitten ihollani oli kuitenkin menossa hankalampi kausi, jolloin se kaipasi puhdistavia naamioita ja epäpuhtauksia rauhoittavia tuotteita useammin.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Tiedostan, ettei jokaisella ole tietenkään mahdollisuuksia pitää kotona jatkuvasti laajaa valikoimaa ihonhoitotuotteita, mutta oman ihoni hyvinvoinnin kannalta se on ollut ratkaisevinta. En koe, että ihoni voi hyvin, jos päivästä toiseen levitän sille samoja tuotteita tarkistamatta, vastaavatko ne ihoni tarpeisiin.

Ihonhoidon ei kuitenkaan minusta tarvitse maksaa omaisuuksia, eli esimerkiksi jo hankkimalla vaikkapa epäpuhtauksia hoitavan The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -hoitotuotteen ja tehokosteuttavan The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin voi niiden välillä vaihdella hyvin ihon tarpeiden mukaan vaikka näitä kahta voi toki kerrostaakin. Uskon itse eniten tuotteiden  vaihteluun enkä suinkaan siihen, että ihan kaikki aktiiviaineet kerrostetaan iholle yhtäaikaa.

Hyaluronihappoa, etanaseerumia sekä muita kosteuttavia ja korjaavia ainesosia voi mennä iholleni kyllä yhtäaikaa jos iho niitä vaatii ja välillä saatan yhdistää ne yksittäiseen happotuotteeseen tai retinoidiemulsioon, mutta jos ei ole ihan varma, kuinka aktiiviaineita kannattaa yhdistellä, suosittelen mielummin suosiolla olemaan yhdistelemättä niitä. Enemmän ei aina ole parempi ja ihon tarpeita voi keskittyä hoitamaan yksi kerrallaan.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Samoin yksi kevyempi ja toinen täyteläisempi kosteusvoide voivat olla hyvä hankinta, sillä niiden välillä voi vaihdella joko vuorokaudenajan tai ihon tarpeiden mukaan. Monille on myös hyötyä omistaa sekä yksi puhdistava että yksi kosteuttava kasvonaamio tai parhaassa tapauksessa jopa esimerkiksi erilaisten kangasnaamioiden kokoelma, josta löytyy aina ihon juuri sen hetkisiin tarpeisiin sopiva naamio.

Välillä ihoni voi olla hyvinkin kuiva ja kaivata ravitsevia tuotteita ja esimerkiksi öljymäisempi seerumi ja täyteläisempi voide ovat sille hyvästä. Kun tilanne tasapainottuu viikossa tai parissa, voivat ne olla iholleni jo aivan liian raskaita. Välillä joku kosteusvoide voi olla täydellinen vain yövoiteena, mutta joskus ihoni voi nauttia sen täyteläisestä koostumuksesta myös päivisin. Joskus kuorin ihoani kerran viikossa, mutta välillä voi mennä viikkoja ilman, että ihoni kaipaisi erillistä kuorintaa. Jos iho ei näytä samealta tai tunnu karhealta, en kuori sitä vain siksi, että on sunnuntai.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Välillä kun kerron löytäneeni uusia suosikkituotteita, saattaa joku kysyä, mitä jollekin vanhalle suosikilleni on käynyt ja enkö enää käytä sitä. Toisin kuin joku ehkä luulee, ei erilaisten ihonhoitotuotteiden testaamisella ole tavoitteena luoda rutiinia, jolla syntyisi itselleni täydellinen iho ja jota voisin sitten jatkossa ylläpitää samoissa tuotteissa pysytellen. Kaikessa tässä ihonhoitotuotteiden kokeilussa on kyse siitä, että etsin erinomaisia tuotteita, joiden uskon tuovan muillekin avun tiettyihin ihon ongelmiin ja tarpeisiin ja joita voin blogissa siksi suositella kokeilemaan.

Kun löydän hyvän tuotteen ja pääsen sen kanssa niin hyviin väleihin, että esittelen sen jo blogissakin loistavana, voi olla, että se jää jo pian ihonhoitorutiinistani lepotauolle. Minähän tiedän jo, että se on hyvä ja toimiva, joten miksi turhaan pidättäytymään siinä, kun voi kokeilla muitakin. Vähän kun ajattelisi, että mansikkakakku on niin hyvää, ettei enää koskaan elämässään syö muita kakkuja.

Tämän vuoksi usein voi myös käydä niin, että kehun ensin yhtä tuotetta ja puolen vuoden kuluttua toista hieman vastaavaa. Molemmat ovat voineet olla loistavia enkä aina välttämättä osaa edes sanoa, kumpi niistä on parempi. Näin käy esimerkiksi usein hyvien silmänympärysvoiteiden kanssa, joita olen löytänyt tänä vuonna jo useita kappaleita. Toisinaan minulle maistuu mansikkakakku, toisinaan taas suklaakakku, mutta en silti osaa päättää, kumpi niistä on absoluuttisesti parempaa.

Oma suositukseni onkin siis, ettei iholle ole kannattavinta luoda rutiinia, josta pitää tarkasti kiinni, vaan keskittyä tunnistamaan ihon tarpeet ja hoitaa ihoa niiden mukaan. Vinkkejä siihen, minkä tyyppisiä tuotteita omaan ihonhoitorutiiniin voisi sisältyä voi kuitenkin katsoa tästä aiemmasta postauksestani, johon olen koonnut yhteen ajatuksia ihonhoitorutiinin luomiseen aloittelijalle, edistyneelle ja hifistelyn tasolle ihonhoitonsa vieneille ihmisille.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Onko teillä säännöllinen ihonhoitorutiini?


Lue myös:

Näin luot oman ihonhoitorutiinin

Loistava kosteusemulsio: Etude House Moistfull Collagen Emulsion

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

18 kommenttia artikkeliin ”Kuinka luon oman ihonhoitorutiinini”

 1. Olen blogisi innoittamana innostunut monista tuotteista, rutiineista jne. Onko Cosrx Bha backhead power liquid tarkoitettu jatkuvaan käyttöön vai kuuriluonteisesti?

  • Kiva kuulla! <3

   Tuota hoitonestettä voi käyttää ihan säännöllisesti ja jatkuvasti ehkäisemässä epäpuhtauksien muodostumista, jos iholla on niihin taipumuksia. 🙂

 2. Itselläni on samanlainen filosofia ihonhoidon suhteen, päivittäin nassuun lätkittyjen tuotteiden käyttötarkoitus ja määrä riippuvat siitä, mitä iho kulloinkin tarvitsee. Aktiiviaineita laitan kasvoille usein kohdennetusti, esim. nyt on menossa leuassa joku kaamea finniräjähdys, eli siihen pistän salisyylihapposeerumia, mutta silmänympäryksille puolestaan retinolivoidetta, huomenna saatan levittää koko kasvoille C-vitamiinivoiteen jne. Kosteuttavat seerumit/ kasvovedet/ essencet ovat luonnollisesti käytössä koko kasvoilla joka päivä.

 3. Mulla on myös epäsäännöllisen säännöllinen: C vitamiinissa ja happokuorinnoissa koetan olla semi-säännöllinen, sillä tuloksia niillä näkyy täten parhaiten. Yleensä pidän ihoni ultrakosteutettuna (koska olen rusina), mutta iltaisin jolloin käytän jotain voimakasta tehoainetta saatan jättää päälle pelkän balmin. Kulmakiveni on huolellinen puhdistus, muu voi mennä ”tarpeen mukaan”. The Ordinaryä tai muita Deciem-tuotteita en vain enää tue perustajan sekoilujen takia, ei kiitos enää. :/

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  • Täälläkin yksi, jonka rutiinin pysyvin ja tasaisesti samana toistuva osa on nimenomaan huolellinen ihonpuhdistus ja kaikki muu sitten vaihtelee hieman. 🙂

 4. Mielenkiintoinen kirjoitus! Minulla on oikeastaan jatkuvasti samat tuotteet käytössä, vaikka tiedostan, ettei iho ole samanlainen kuukaudesta tai vuodenajasta toiseen. Toki naamioiden käyttöä voi lisätä, kun iho on kuivempi tai kuoria tarvittaessa enemmän, mutta tuotteita en ole vaihtanut, koska en tiedä mihin vaihtaisin/mitä uusia tuotteita ottaisin käyttöön. Siihen liittyen tulikin mieleen kysymys. Miten löytäisi itselle sopivia uusia tuotteita? Ei aina haluaisi ostaa ”testiin” täyskokoisia puteleita. Kauanko uusia tuotteita olisi hyvä käyttää, että tietää toimivatko ne omalla iholla?

  • Uusien tuotteiden löytäminen ei tosiaan ole helppoa! Sanoisin, että homma lähtee nimenomaan ihon omien tarpeiden tunnistamisesta. Itse löydän niitä kiinnostavia tuotteita seuraamalla blogeja, kauneussivustoja yms., joilla kohdalle sattuu kiinnostavalta kuulostavia tuotteita. Hutihankintoja tulee kyllä väistämättäkin, mutta esimerkiksi korealaisen ihonhoidon kohdalla tykkään siitä, etteivät hudit tule kalliiksi ainakaan. 🙂

 5. En oppinut nuorena huolehtimaan ihosta; menin lähes järjestäen meikit kasvoilla nukkumaan tai pesin iltaisin kasvot pelkällä vedellä. Osasyynä oppimattomuuteen oli varmaankin se, että ihoni oli kyllä aina todella hyvässä kunnossa enkä kärsinyt epäpuhtauksista teinivuosinani oikeastaan ollenkaan. Ei tarvinnut kiinnostua ihonhoidosta. Voi niitä aikoja.. 😀 Aikuistumisen (ja hormonaalisen ehkäisyn kokeilujen, argh) myötä iho on alkanut kenkkuilemaan, ja senkin myötä on ollut pakko kiinnostua ihonhoidosta. Ihonhoito tuntuikin pitkään pakkopullalta. Viime vuosina ihonhoitoni on vaihdellut vähän kausittain, toisinaan olen ollut tosi innostunut ja hifistellyt, toisinaan suorittanut vain ihan pakolliset hoitotoimet.
  Nyt on ollut jo pidempään meneillään innostuminen, ja senkin myötä ihonhoitorutiini on paisunut ja siitä on tullut nimenomaan rutiini (lipsun harvoin ja jos jokin vaihe jää vaikka illalla tekemättä massiivisen väsymyksen vuoksi, tulee siitä morkkis ja viimeistään aamulla tilanne on korjattava mahdollisuuksien mukaan). Sinulla on kyllä ollut ihan valtava vaikutus ihonhoitorutiinini kehittymiseen, kiitos kaikesta tiedosta ja vinkeistä!
  Ruutinini kehittyi pikkuhiljaa. Ensin tuli ylipäätään huolellisempi yksinkertainen puhdistus ja kosteutus perustuotteilla. Löysin myös silmänympärysvoiteiden hyödyn ja ihanuuden. Sen jälkeen mukaan tulivat seerumit ja kaksoispuhdistus (kiitos sinun vinkkiesi). Nyt seerumeita onkin jo useampia erilaisiin tarpeisiin (silmänympäryksille omansa). Hiljattain muistin uudelleen (jälleen kiitos sinulle) konjac-sienen, ja nyt hyödynnän sitä kaksoispuhdistuksen 1-vaiheessa. Niin ja uusin ihonhoitorutiinini palanen on kasvovesi. Ihan uusi maailma avautui, kun sen merkitys tasapainottajana ja kosteuttajana selvisi. Hyvästi ikävä kiristely pesun jälkeen. Perusrutiiniin kuuluvat myös erilaiset kuorinnat muutaman kerran viikossa. Käyttämäni tuotteet ja tekniikat vaihtelevat vähän sen mukaan, mitä ihoni juuri sillä hetkellä tuntuu tarvitsevan. Nyt kun tuota rutiinia oikein miettii, sehän on jo ihan massiivinen…! Varsinkin kun huomioi, mikä tilanne oli vielä muutamia vuosia sitten (saati teininä). 😀 Iso kiitos sinulle kaikista vinkeistä! <3 Innostuksesi on tarttunut, ja nykyisin ihonhoito on minusta pääosin rentouttavaa ja mukavaa. 🙂
  Kiitos muuten myös kesäisestä Tarten Tartelette in Bloom-paletin vinkkauksesta. <3 Tilasin paletin, ja se on osoittautunut juuri niin monikäyttöiseksi ja helpoksi, kuin toivoinkin. Loppuun on pakko kysyä vielä yhtä vinkkiä; osaisitko suositella hyvää konjac-sientä? Kaipailisin ihan perussientä (ei tarvitse olla aktiiviaineita), joka olisi pehmeä, eikä ihan pienimmästä päästä. Minulla on ollut aiemmin hyviä sieniä, mutten käyttötauon jälkeen kuollaksenikaan muistanut, mitä merkkiä sienet ovat olleet. Ostin jokin aika sitten marketista löytämäni edullisemman sienen, joka ei harmikseni ollut ollenkaan hyvä. Sieni on hassun littana, ja sen rakenne tuntuu jotenkin kovalta ja karkealta. Pinta ei ole yhtä sileä kuin aiemmin käyttämissäni. Kaipailisin sitä ihanaa ylellistä pehmeyttä, joka muissa konjac-sienissäni on ollut.

  • Ihanaa kuulla, että postauksista on ollut iloa ja hyötyä rutiinien kehittämisessä! 🙂 Niinhän se tosiaan on usein, että monet kiinnostuvat ihonhoidosta hyvinkin ymmärrettävästi vasta kun iho alkaa oikutella. Nyt kuulostaa, että olet jo kyllä hyvin syvälle uppoutunut hommaan, ihanaa! 🙂

   Olen itseasiassa vähän huono antamaan vinkkejä konjac-sieniin, sillä olen nyt jo pari vuotta ostanut omat sieneni Sephorasta, jolla on kyllä loistavan pehmeä ja kookas sieni, mutta jota ei tietenkään saa Suomesta helposti käsiksi. :/

   Mahtavaa muuten myös, että Tarten luomiväripaletti osoittautui hyväksi löydöksi. Se on kyllä ihana! <3

 6. Itse lisäsin retinolin mukaan rutiiniin nyt alkusyksystä. Nyt sitten selkeästi ”purging” menossa… Kannattaako silloin pitää kokonaan taukoa vai vain harventaa käyttökertoja? Harakanvarpaille olen jatkanut käyttöä samaan tapaan, koska niiden osalta iho ei ole reagoinut.

  • Kannattaa vaan sitkeästi jatkaa, sillä pitäisi mennä ohi noin kuukaudessa. Jos pidät taukoa niin puhdistuminen tapahtuu joka tapauksessa taas kun otat tuotteen käyttöön. Voi toki kokeilla harventaa käyttötahtia, mutta koska tuotteen teho perustuu nimenomaan ihon uudistumisen tukemiseen ja nopeuttamiseen, voi olla helpointa yrittää vain kärsiä muutamia viikkoja ja sitten nauttia puhdistuneesta ihosta. Tsemppiä! 🙂

 7. Hahahha, huomaan, että taisit vastata kaikkiin ihmettelyihini tässä postauksessa. 😀 Saitko inpiraatiota meistä ihmettelijöistä? ;D

  Onkohan ihonhoitotuotteissa sama mahdollisuus kun hiuksissa, että joskus hiukset voivat tottua liikaa samoihin aineisiin ja alkaa käyttäytä oikuttelevasti, esim. lätistyä tai alkaa rasvoittumaan? Voiko ihokin tottua jos käyttää aina vain esim. samaa rasvaa?
  Minäkin olen tosi kokeilunhaluinen sekä utelias ja harvemmin ostan samaa kosteusrasvaa toista kertaa. Olen tykännyt Etude housen hoitonesteesta (ja emulsiosta) ja tilasin sitä vain kaksi pientä putelia ja se alkaa olla lopussa. Mutta mieleni tekee silti ostaa eri hoitonestettä, vaikka tuote onkin ollut ihana. Voi olla, että palaan kuitenkin myöhemmin samaan, mutta on ihanaa kokeilla eri tuotteita.

  • Tuli ihan täydelliseen saumaan se kysymys, kun muistin siitä tämän kesken olleen postauksen tyngän, jota olin alkanut kirjoittaa, kun olin saanut useamman kysymyksen siitä, miltä oma ihonhoidon viikkokalenterini näyttää. Iso kiitos inspiraatiosta, siis! <3

   En varsinaisesti sanoisi, että iho alkaa tottua johonkin tuotteeseen, vaan usein kyse on siitä, että ihon tarpeet voivat muuttua, minkä vuoksi sama tuote ei enää tuokaan sellaista lopputulosta kuin haluaisi. 🙂

   Minun on monesti pitänyt oikein säästellä jotain tuotetta, sillä saatan tykätä siitä todella paljon, mutta en vain malta hankkia uutta samanlaista, vaikka olisikin ollut loistava.

 8. Olen ollut jo pitemmän aikaa ihoni kanssa ymmälläni. Noudatan jonkinmoista korealaista ihonhoitorutiinia (kaksoispuhdistus, hoitoneste, seerumi, voiteet). Kangasnaamiotkin ovat käytössä. Iholtani rullautuu aivan kaikki voiteet. Mistähän alkaisin tätä arvoitusta purkaa? Ikää minulla on 50+.

  • Hei Tarja,
   En ole Virve, ja vastaus tulee hurjasti myöhässä, mutta törmäsin itse joskus samaan ongelmaan, joka johtui silloisesta seerumistani. Kuten Virvekin sanoo, kosmetiikassa on kyse kemiasta, ja kaikki aineet eivät vain pelitä yhdessä. Kokeilisin kylmästi jättää eri päivinä pois hoitonesteen ja seerumin. Eli vaikka muutaman päivän ajaksi jättää ensin hoitonesteen pois ja käyttää vain seerumia ja voidetta, ja jos yhä rullaa, ottaa hoitonesteen käyttöön ja jättää seerumin pois. Jos _yhä_ rullaa, niin sitten jonkin aikaa pelkällä voiteella, ja jos _sittenkin_ rullaa, niin vika on luultavimmin voiteessa. Poissulkumenetelmä siis. 🤔

 9. Hei! Ihastuin The Ordinaryn tuotteiden ideaan ja tilasin itselleni Hyaluronic Acid 2%+B5, Salicylic Acid 2% Solution, 100% Organic Cold-pressed Rose Hip Seed Oil ja Niacinamine 10% + Zinc 1% tuotteet Eleveniltä. Minulla on epäpuhdas ja rasvoittuva iho. Osaisitko neuvoa mitä tuotteita ja missä järjestyksessä kannattaisi käyttää milloinkin?

  • Ensin esimerkiksi illalla salisyylihappoa ja aamulla taas Niacinamine 10% + Zinc 1% -tuotetta. Siihen päälle sitten kosteutusta hyaluronihapolla (kannattaa tosin odottaa viitisen minuuttia salisyylihapon jälkeen) ja päälle ruusunmarjaöljyä (tai päivällä kosteusvoidetta, jos öljy ei tunnu sopivan päivällä). 🙂

Kommentointi on suljettu.