Minkä ikäinen voi käyttää anti-age-tuotteita?

Minulla on uusi lempparisana mitä tulee ihonhoitoon. Sana on tullut kosmetiikkamaailman käyttöön viimeaikoina yhä enemmän ja enemmän ja toivonkin, että se alkaa näkymään kosmetiikkatuotteissa ja mainonnassa suuressa mittakaavassa, sillä minusta se on todella tärkeä ja itseasiassa tiivistää koko ihonhoidon perimmäisen idean kauneudenhoidon näkökulmasta.

Sana on age management, joka syrjäyttää anti-aging-sanan mennen tullen.

Anti age 2

Anti-age kuulostaa monien korvaan jostain syystä todella pelottavalta ja jopa säikäyttää monet jostain syystä. Moni kolmeakymmentä lähestyvä  tuntuu jopa loukkaantuvan, jos heille ehdottaa jo ikääntymisen ensimerkkien hoitoon tarkoitettua anti-age-hoitovoidetta.

Anti age 6

Lähipiirin kysellessä tuotevinkkejä olen reippaasti voinut todeta, että ihon alamäki alkaa yleensä 25-vuotiaana ja siinä vaiheessa voisi olla hyvä, että peruskosteuttava voide sisältääkin jo hieman vaikkapa antioksidanttista suojaa. Aidon reaktion sain esimerkiksi ikäiseltäni kollegaltani, joka ei ollut koskaan kiinnostunut ihonhoidosta tai ymmärtänyt kosmetiikastakaan liiemmin mitään. Hän kysyi minulta kosteusvoidesuositusta ja kun suosittelin suoraan ikääntymisen ensimerkkeihin vaikuttavaa tuotelinjaa kysyi hän heti, että näyttääkö hän mielestäni muka niin vanhalta, että tarvitsee jo sellaista.

Anti age 4

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni opin, että koska asia on niin herkkä, on aina parasta ehdottaa arviolta kolmikymppiselle kosteusvoidetta hakevalle asiakkaalle ensin hyvää peruskosteuttavaa voidetta ja todeta samaan hengenvetoon, että jos hän kuitenkin jo tahtoo voiteessa olevan hieman ikääntymisen ensimerkkejä ehkäiseviä aineosia, voisi vaihtoehtona olla tuote X. Samoin noin nelikymppiselle voi jo aloittaa suosittelemalla ikääntymisen ensimerkkejä hoitavaa voidetta ja jatkaa ehdottamalla, että mikäli hän itse tahtoo jo hieman hoitavampaa tuotetta, voisi vaihtoehtona olla Y – vaikka sitten kuuriluontoisesti.

Asiakkaan ilmeestä ja eleistä näkee heti, mitä hän ajattelee ja häntä on sitten helppo myötäillä ilman, että hän loukkaantuu ja keskustelu on helppoa johdatella oikeaan suuntaan asiakkaan itsensä tekemän valinnan perusteella. Toiset sanovat heti, että peruskosteuttava voide riittää ja toiset huudahtavat, että tehokkainta tavaraa mitä vaan löytyy, kiitos, sillä eihän tässä enää nuoria olla. Joku voi kysyä myyjän mielipidettä ja silloin voi suositella, että valitsisi sen hieman enemmän hoitavan tuotteen ylläpitääkseen ihon nuorekkuutta.

ANti age 7

Minusta on silti rehellisesti sanottuna hassua, että joku loukkaantuu anti-age-voiteesta. Jos naisilta kysytään, uskovatko he niiden tehoon oikeasti, sanoo moni, että eivät usko, mutta silti he säästelevät niiden ostoa siihen hetkeen, kun iholla on jo ryppyjä ja muita ikääntymisen  merkkejä toivoen salaa niiden kuitenkin olevan ratkaisu.

Anti age 93

Totuushan on kuitenkin, että anti-age-tuotteilla voidaan yleensä vain pysäyttää ja hidastaa aikaa, ei kääntää kelloja taaksepäin. Ei voi olettaa, että ihoa voi hoitaa miten sattuu tai olla kokonaan hoitamatta ja korjaa asiat sitten niillä ryppyrasvoilla myöhemmin. Niillä voidaan kyllä kosteuttaa ja sen avulla täytelöittää ihoa, häivyttää hentoja juonteita, heleyttää ihoa ja tuoda iholle miellyttävä tunne, mutta ne eivät tee taikatemppuja. Turhia ne eivät missään tapauksessa ole, mutta taikoja ne eivät tee.

Anti age 3

Ihonhoidossa onkin siis kyse ihon ikääntymisen hallinnasta, mikä tapahtuu parhaiten ennaltaehkäisten. 

(Ja aina on joku, joka sanoo, että iho voi hyvin ilman hoitoa kuten oman äitinsäkin iho voi eikä sitä käy kieltäminen. Aivan samalla lailla on aina niitä, jotka voivat syödä mitä tahansa lihomatta tai polttaa tupakkaa läpi elämänsä vielä 90-vuotiaanakin. Toiset ovat onnekkaita.)

Anti age 9

Olen kuullut varmasti satoja kertoja kysymyksen, voiko ikääntyvän ihon tuotteiden käytöstä olla haitaa nuoremmalla iholla. Yleensä kysymys saa jatkoa sillä, että jos nyt käyttää iäkkäämmän ihon tuotteita niin mitäs sitten enää voi käyttää kun oikeasti on iäkkäämpi. Pahimmissa kauhuskenarioissa homma vedetään niin överiksi, että ikääntyvän ihon tuotteiden kerrotaan jopa aiheuttavan ryppyjä nuoremmalle iholle kun niiden käytön lopettaa. Tämä on jo varsin kaukaa haettua.

Anti age 91

Iäkkäämmän ihon tuotteiden käytöstä ei ole omalle iholle mitään sellaista haittaa, mitä ei voisi itse näkyvästi havaita. 

Iäkkäämmän ihon tuotteet ovat usein täyteläisempiä ja pyrkivät korjaamaan sekä aktivoimaan ihoa tavalla, jotka nuorekkaampi iho ei välttämättä vielä tarvitse. Jos voide sopii omalle iholle ja se tuntuu sillä hyvältä ei ole mitään väliä, lukeeko pakkauksen kyljessä 40+, 50+ vai 80+. Jos tuotteen täyteläinen koostumus kuitenkin tukkii ihoa ja aktivoi sitä niin, että lopputuloksena on näppyjä, ei tuote tietenkään sovi omalle iholle. Voidetta käyttäessä siis huomaa, jos ei se sovi.

Anti Age 94

Usein voi kuitenkin olla, ettei niistä voiteen tehokkaista aktiiviaineista kuitenkaan ole mitään hyötyäkään nuoremmalla iholla, jolloin tuotteen ostaja maksaa turhasta. Jos siis saat lahjaksi supertuotteen, joka on iäkkäämmälle iholle, mutta haluaisit käyttää sitä, niin käytä ihmeessä, mikäli se vaan sopii ihollesi etkä saa siitä reaktioita, mutta kolmekymppisen ei välttämättä kannata investoida rahojaan viisikymmpiselle iholle kehitettyyn superseerumiin.

Minusta on kuitenkin ylivoimaisesti hauskinta ajatella, että jos vaikka nyt kolmeakymppiä lähestyessäni ihastuisin 40+ hoitotuotteeseen ja käyttäisin sitä jo, ei minun iholleni olisi enää mitään, mitä voisin sitten oikeasti 40+ ollessani käyttää. Kosmetiikkateollisuus menee jatkuvasti niin paljon eteenpäin, että jos parissa vuodessa keksitään kokoajan tehokkaampia ja tehokkaampia aktiiviaineita, eli kymmenessä vuodessa on taatusti jo olemassa niitä vieläkin tehokkaampia tuotteita.

Anti age 92

Millaista ihonhoitoa sitten itse suosittelen ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyyn?

Säännöllinen ihonpuhdistus sekä ihon kosteutus ja auringolta suojaaminen ovat avaintekijät, joilla on hyvä mennä teinistä mummoon. Auringon UV-säteily voi aiheuttaa jopa 80% rypyistä, joten siltä suojautumisessa on jo vaikutusta kerrakseen.

Anti age 5

Noin 25-vuotiaaksi asti ihon hoitona riittää yleensä ihotyypin mukainen peruskosteutus, jonka jälkeen voi olla hyvä ottaa käyttöön antioksidanttivoiteita. (Antioksidanteista voi lukea lisää tästä postauksesta.) Kolmekymppisenä ne ensimmäisille ikääntymisen merkeille tarkoitut voiteet ovat hyvä valinta ja sen jälkeen kannattaa mennä ihon oman kunnon mukaan. On nelikymppisiä, joiden iho kaipaa jo intensiivistä kiinteytystä ja aktivointia sekä nelikymppisiä, jotka voivat vieläkin mennä niillä ikääntymisen ensimerkkejä hoitavilla voiteilla. Antiage on vaan sana ja kaikki rippuu ihon omasta kunnosta ja siitä, minkä ikäisessä kunnossa ihoa tahtoo ylläpitää.

Anti age 8

Mikä on teidän suhtautumisenne anti-age-sanaan?

14 kommenttia artikkeliin ”Minkä ikäinen voi käyttää anti-age-tuotteita?”

 1. Jännä ikä tämä 25. Täytettyäni sen huomasin jo parin viikon kuluttua sattumalta ensimmäisen juonteenalun toisessa silmäkulmassa huonosti nukutun yön jälkeen. Alkoi kummasti ihonhoito kiinnostamaan!

  Vastaa
 2. Mä käytin anti-age tuotteita jo 25+ eli kymmenen vuotta takana niiden käyttöä 🙂 En tajua miksi asiasta pitää loukkaantua, jokaisen iho kun vaan biologisesti alkaa menemään alamäkeä tuosta iästä eteenpäin. Annoin äidilleni (69-v) mature skin ”ryppyvoidetta” ja 50-vuotiaat kollegani olivat kauhuissaan, että uskallanko tosiaan antaa äidilleni ryppyvoidetta, ettei vain loukkaantuisi siitä. Hmm täh? Äitini on hoitanut ihoaan aina panostanut oikeisiin tuotteisiin ja mielellään käyttää laadukkaita omalle iälle sopivia tuotteita 🙂

  Vastaa
 3. Varmaan suurin osa ihmisistä, jotka niistä anti-age tuotteista loukkaantuu eivät kuitenkaan loppujen lopuksi tiedäkään kosmetiikasta kovin paljon, koska eihän siinä anti-age tuotteessa tosiaan mitään ihmeaineita ole, vaan usein se on vain kosteuttavampi ja täyteläisempi, kuin nuoremmalle iholle suunnatut tuotteet ja kyllähän se on ihan fakta, että vanhemmiten iho ohenee ja näin menettää kosteutta enemmän, kuin nuorempi iho.
  Itse olen yrittänyt vähentää käyttämieni tuotteiden määrää, vaikka rakastaisinkin kokeilla uusia tuotteita, koska minulla on herkästi reagoiva iho ja mitä enemmän tuotteita niin sitä enemmän mulla on aina selviteltävää, että mistähän se iho ei tällä kertaa tykännyt. Mulla olisikin nyt yksi kysymys nimittäin ihoni on hyvin kuiva ja talvisin pystyn hyvin käyttämään esim. Apobasen 60% voidetta jopa meikin alla ja nyt näin kesälläkin sitä vielä käytän (tosin nyt se alkaa jo vissiin olla vähän liiankin rasvainen, sillä ihoon on tullut pieniä näppyjä ja silmäluomiin se aiheuttaa rumaa violettista ihottumaa), koska meikkivoiteeni on tällä hetkellä melko kuivattava niin, että pelkästään Biothermin aquasource voiteen kanssa meikkivoide kuivattaa nenän ihon todella ruman näköiseksi, joten olisko sulla suositella jotain kosteuttavaa ja suhteellisen kevyttä peittoa tuovaa meikkivoidetta, joka olisi kuitenkin pysyvyydeltään hyvä? 🙂 Lumene CC-voidetta olen joskus käyttänyt, mutta siinä vaaleinkin sävy on turhan tumma ja esimerkiksi taas se Blur meikkivoide on makuuni liian silikonisen tuntuinen niinkuin tällä hetkellä käyttämäni Lorealin true match, joka myös kuivattaa paljon.

  Vastaa
  • En ole virve mutta tuli tuossa mieleen että jos kerran se meikkivoide kuivattaa vain tiettyjä kohtia ihosta niin olisiko siinä mitään ideaa että rasvaisit muualta kevyemmällä voiteella ja käyttäisit sitä tuhdimpaa vain niihin kuiviin kohtiin?

   Vastaa
 4. Monet tuntuvat todellakin loukkaantuvan jos ehdottaa anti-age tuotteita ihonhoitoon. Olin aikoinaan tax free myyjänä ja sen sanan kanssa sai olla todella tarkka, useimmilla kun oli se käsitys että anti-age voiteita käyttää 60+ ikäihmiset. Monet eivät tiedä että iho alkaa vanhenemaan juurikin 25 vuoden rajapyykin jälkeen ja olisi hyvä ottaa käyttöön näitä ikääntymisen ensimerkkejä vastaan taistelevia tuotteita. Onneksi suurin osa asiakkaistani ymmärsi kun selitin asiaa vähän eteenpäin mutta oli niitä muutamia jotka loukkaantuivat syvästi ja haukkuivat minut asiakaspalvelijana koska olin heidän kuulemansa mukaan sanonut heitä vanhaksi… (vaikka olin vain todennut että jos haluaa sileäntuntuisen ja heleän ihon kasvoille niin tämä ja tämä voide olisi hyvä.. jossa sitten oli se anti-age sana paketin kyljessä mukana…)

  Vastaa
 5. Olen ymmärtänyt, että anti-age on nimenomaan ehkäisemään niitä ikääntymisen merkkejä, ei tekemään taikoja jo rypistyneelle iholle. Kummallista tuo ”ryppyvoiteesta” suuttuminen. Jo lähes 30-vuotiaana otan vastaan kaiken avun ilomielin, ettei myöhemmin tarvitse katua. 😉

  Vastaa
 6. Tähän luontevana jatkumona toivoisin suosituksia antiage-tuotteista, joita suosittelet (etenkin 30v). 🙂

  Vastaa
  • En ole Virve 😛 mutta esim Clarinsilla on hyvät tuotelinjat, kannattaa kysellä isoimmista tavarataloista kuten Sokos. Siellä on osaavaa henkilökuntaa auttamassa mikä linja sopii juuri sinulle.

   Vastaa
 7. Tuo Dirty Works-tuotelinja näyttää kyllä aika hauskalta 🙂
  Samoin ’Cougar Skin’-sanapari tuo mieleen jos jonkinlaista mielleyhtymää… nuorekasta hehkua vanhalle naiselle, heh.

  Olen omaksunut jo vuosia sitten sen Paula B:n koulukunnan mukaisen ajattelun, että antioksidantit ovat ihon perushoitoa iästä riippumatta – aivan kuten monipuolinen ruoka tukee terveyttä vauvasta vaariin… Tehokasta anti-agea on sitten jokin retinolin, vahvan C-vitamiiniseerumin tai AHA/BHA-happojen käyttö, tosin nekin käyvät jo nuorelle, esim. aknesta kärsivälle iholle yhtä hyvin.
  Anti-age sanana on lähinnä markkinointia faktaa enemmän. Puhuisin mieluummin kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta kuin anti-agesta, juuri siksi, että enemmistö kaupan purkkeja sisältää enemmän mainoslupauksia kuin tehoaineita…

  Pakko vielä kommentoida tuota täyteläistä koostumusta: se on harhaanjohtava ajatus (valitettavan yleinen kosmetikkamaailmassa), että mummojen iho on aina erityisen kuiva, ja iäkkäille markkinoidut tuotteet ovat jotain paksuja tehomönjiä (tukkivia emulgaattoreita, öljyjä jne…) Vanhakin iho voi olla tukkeutuva/rasvainen, ja voida paremmin jonkin kevyen seerumin kuin paksun rasvakerroksen kanssa… siksi on aivan älytöntä markkinointijipottelua koko ikäluokkiin perustuva markkinointi ajatuksella ’mitä enemmän vuosia, sitä enemmän rasvaa’…
  Onneksi saatavilla on jo monia tehokkaita, kevyitä ja hyvin imeytyviä antioksidanttiseerumeita, geelejä ja nesteitä, joista niin nuori kuin vanhahkokin voi valita omiin tarpeisiin sopivat aseet.

  Vastaa
 8. Täytin juuri 26, enkä kyllä loukkaantuisi jos joku suosittelisi anti-age -tuotteita. 😀 Ennaltaehkäisyhän se näissä tuotteissa onkin se juttu, joten ei haittaisi ollenkaan ruveta käyttämään ns. ”ryppyrasvaa”. Ongelma on omalla kohdallani siinä, että rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tuntuu olevan niin kamalan vaikeaa löytää kunnon anti-age-voidetta – ne ovat kaikki niin paksuja ja kosteuttavia, etteivät imeydy ihooni ollenkaan. Näytepakkauksia on saatu, kokeiltu on. Varmasti minunkin iholleni on sopivia tuotteita, mutta niitä pitänee lähteä ihan etsimällä etsimään; eivät ihan joka kaupan hyllystä tule vastaan.

  Vastaa
 9. Mä olen juurikin niitä onnekkaita, jonka äiti alkoi saada kunnolla ikääntymisen merkkejä vasta siinä 50v täytettyään (sitä ennen näytti aina ikäistään nuoremmalta). Osa johtuu ihan siitä, että meidän ihotyyppi ei kestä aurinkoa juurikaan, joten sitä vältetään ja silloin vältytään turhilta auringon aiheuttamilta tuhoiltakin. Täytin juuri 25v ja en loukkaantuisi anti-age tuotteiden tarjoamisesta, mutta ne vain ovat varsinkin kesäisin ihan liian paksua tavaraa iholleni, kun normaalitkin yövoiteet kelpaa lähinnä kaulalle ja dekolteelle ellei halua, että naama kiiltää vielä aamullakin rasvaisena (tukkii ihoa jos vielä hikoaa yöllä). Mutta sitähän ei voi myyjä tietää. Itse panostan ennaltaehkäisyyn enemmän noilla ei-rasvoilla: suojaa auringolta, ei tupakkaa, tarpeeksi unta ja sitä rataa. Sopivan rasvan olen omiin tarpeisiini löytänyt SPF 15 suojakertoimella niin uskaltaa vaikka töiden jälkeen suoraan istua terassilla auringossakin hetken. Tosin mulle ei varmaan edes ehdoteltaisi noita, koska siskoni arvion mukaan näytän ehkä 20-vuotiaalta nyt kiitos äidin geenien.

  Vastaa
  • Joillekin on siunaantunut geenit että näyttää vaan monta vuotta nuoremmalta kuin oikeasti on mutta tämän ei kannata antaa hämätä. Olin työni puolesta paljon kosmetiikkamerkkien koulutuksissa ja erään konsulentin lause jäi erityisesti mieleen. Lause oli jotakuinkin: ”vaikka ihosi näyttäisi kuinka hyvältä niin se tarvitsee silti hoitoa koska iho vanhenee vaikkei se ulkoisesti näkyisikään.” Itse aloitin 24 -vuotiaana käyttämään naamarasvoja koska se ikä on juuri siinä main kun iho alkaa vanhenemaan. Koko teini-ikäni 13:sta ikävuodesta 18 -vuotiaaksi näytin noin 15 -vuotiaalta ja ihoni oli aika hyvässä kunnossa niin en paljon rasvoja tarvinnut ja kaikenlisäksi kun 18v rajapyykki ylittyi niin jämähdin kasvonpiirteistä melkeinpä niille sijoille 😛 Täytän tänä vuonna 27v, usein ihmiset luulevat minua 19-20 -vuotiaaksi 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti