Onko se laitonta?

Sain Maybellinelta kokeiluuni merkin uusimman mascaran Illegal Lengthtsin.

Mascara lupaa ripsiin huikeaa pituutta neljän millin kuitujensa avulla ja lupaileepa se vielä myös erotteluakin ripsiin.

Ihan tähän mainoskuvan lupaamiin ripsiin en kuitenkaan päässyt, mutta eipä lähtötilannekaan ollut kovin tuuhea.

Mascarassa on tosiaan neljän millin mittaisia ohuita kuituja, joiden on tarkoitus tarttua ripsien kärkiin ja pidentää ripset. Neljä milliä kuulostaa paljolta, joten päätin tarkistaa asian.

Kuidut olivat tosiaan neljän millin pituisia, joku niistä oli jopa hieman pidempi.

Kuidut eivät myöskään olleet paksuja vaan oikeastaan melko hentoisia eikä niitä myöskään ollut mitään suunnatonta määrää. Niitä sai itseasiassa hieman jopa hakea mascaraharjasta katseellaan:

Itse mascaraharja on simppeli ja selkeä ja ripset hyvin erotteleva ja näyttikin itseasiassa melko paljon tavallisen Maybellinen Lash Stiletto -mascaran harjalta. Tämäkään ei toki olisi ihme, sillä esimerkiksi Atlantin toisella puolella mascara on ollut myynnissä tällaisessa pakkauksessa ja lasketaankin siksi siis varmasti Lash Stiletton sukulaiseksi:

Meillähän hylsy on pitkä ja kaareva yrittäen imitoida mascaran aikaansaamaa lopputulosta.

Mutta sitten niihin lopputuloksiin.

Omat ripseni ovat (kiitos NeuLashin) pitkät, mutta hennot eivätkä pidentävät mascarat ole niissä koskaan edukseen. Muutenkin sanoisin, että on tärkeää kartoittaa omien ripsien tarve ennen mascaran ostamista, sillä vaikka kuinka sanoisin haluavani pitkät ripset, tarvitsevat ne oikeasti nyt vain lähinnä tuuheutta.

Illegal Length Mascara toi ripsiini kyllä kuitujensa avulla pituutta (huomaa varsinkin ulkonurkan tarkasti kärkeen asettunut kuitu), mutta pidentäville ripsiväreille tyypillisesti kostea (ei kuitenkaan märkä sentään) massa ja kuivut eivät kyenneet tekemään ripsiini tuuheutta, minkä vuoksi lopputulos ei ollut omille ripsilleni kovin optimaalinen. Pidennystä kyllä tuli kuten mascara lupasikin, mutta lopputulos ei ollut se, mitä itse kaipailisin ja joka toisi ripseni parhaiten edukseen. (Eikä pidennys tietenkään myöskään ollut jokaisen ripsen kärjessä tasaisesti sen neljän millimetrin vertaa.)

Mascara kuitenkin pysyi ripsissäni hyvin eivätkä kuidut varisseet ripsistäni pois laittaessa tai päivän mittaa. Yllätyin myös siitä, kuinka siististi ne loppujen lopuksi ripsiini asettuivat. Koska mascara on jälleen pidentävä mascara ja sen massa on siksi juoksevampaa eikä niin vahamaista, on sitä mahdotonta kerrostella ripsiin siististi jälkikäteen sen kerran kuivahdettua.

Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka sama mascara käyttäytyy jollakin, jolla on valmiiksi todella tuuheat ripset, mutta joka kaipaa ripsiinsä nimenomaan pituutta.

Onko joku teistä jo kokeillut tämän mascaran? Mitä olette siitä tykänneet?

23 kommenttia artikkeliin ”Onko se laitonta?”

 1. Tämä voisi sopia minulle, vaikka omistankin jo aika tuuheat ja pitkät ripset. Voisi ehkä testailla 😉

 2. kolmannen kerroksen jälkeen näytti sille että joku olis tyhjentäny epillaattorillisen bobyhair'ia simmujeni alle. Pysyn Fiberwigissä <3
  kaksi kerrosta siis ei vaan riitä.

 3. Ostin viikko sitten tämän ripsarin ja mulla kyllä ainakin toimii todella hyvin! Omaan siis melko tuuheat, mutta onnettoman lyhyet ripset. Niin ja ripset myös pysyivät taivutettuina kauemmin kuin koskaan aiemmin 🙂

 4. Lähteekö tuo kuumalla vedellä monien kuituripsarien tavoin, vai onko ihan tavallinen maskara?

 5. Ostin tästä Illegalista vedenkestävän version ihan vain mainosten perusteella. En ole vuosiin käyttänyt Maybellinea (tai muitakaan "halpis"ripsareita), luottotuotteeni on Chanelin Inimitable. En voi väittää pitäväni tästä suuremmin, kyllähän se pituutta tuo ripsiin, mutta tuuheutta tosiaan ei. Ja muutenkin se tekee tosi klimppistä jälkeä Inimitableen verrattuna.

 6. Itsellänikin "neulash-ripset", eli samalla tavalla pitkät mutta ohuet. Ostin tämän mutta tosiaan…paksuutta tarttis pituuden sijasta! IsaDoran mascarat ovat tällä hetkellä näihin ripsiin ne parhaimmat.

 7. Nyt tulee rankasti off-topiccia, vaan ei voi mitään, pakko on kysyä! 🙂

  Noin ammatti-ihmisenä, mitä mieltä olet: käyttääkö Carla Bruni (Ranskan pressan vaimo) meikkiä ollenkaan? Siis niissä kuvissa, joita hänestä näkee enimmäkseen miehensä käsipuolessa? Jossain artikkelissa hän paasasi meikkejä vastaan, mutta mietin voiko kenenkään iho olla oikeasti niin tasainen, ilman meikkiä? Ja olen huomannut sen, että huuletkaan ei näytä tasavärisiltä ilman jotain huulipunaa..

  Mitä mieltä olet?

  T: Carla-fani

 8. Ostin tämän myyjän suosituksesta ja ajattelin että pituutta tai tuuheutta aivan sama. No nyt tajuan, että tällä tosiaan saa sitä pituutta, mutta ripseni ehkä kaipaavatkin enemmän sitä tuuheutta. Mutta oikein positiivinen yllätys kuitenkin, sillä tätä ennen ostin Laveran ripsarin, joka joutaa suoraan roskiin. Oli sen verran karsean kosteaa kamaa ja liimasi ripset muutamaan könttään.

  Ai niin ja ostin vedenpitävän version ja on pysynyt oikein hyvin hikijumpissa, eikä kuidut tipahtele minnekään. Itselläni ne tosin taipuvat aina hassusti eri suuntiin eli kaikki ripset eivät osoita nätisti yhteen suuntaan ylöspäin vaan kääntyvät jotkut enemmän oikealle, toiset vasemmalle. Onko tämä tyypillistä pidentäville ripsiväreille?

 9. Gina tricotiin on tullut meikkejä ja vartalonhoitotuotteita, olisiko mahdollista että niistä olisi tulossa jokin postaus? 🙂 Ostin sieltä kynsilakan, vaikuttaa kivalta. 🙂

 10. Gina tricotiin oli tullut meikkejä ja vartalonhoitotuotteita, olisko mahdollista että niistä tulisi joku postaus? 🙂

 11. Minulla on suht tuuheat ripset joissa toimii parhaiten Diorin New Look. Kysymys kuuluukin: löytyykö markettiripsareista samantyylisellä pienellä harjalla varustettua ripsaria?

 12. Voi ei! 😀 Nauroin ääneen kun näin tuon kuvan missä ihan oikeasti mittasit kuidun pituuden! Ihana 😀
  Itse ripsiväristä ei ole valitettavasti kokemuksia suuntaan eikä toiseen.

 13. Kannattaa huomioida, että mainoskuvassa mallilla on tekoripset. En siis vertaisi maskaran jälkeä mainokseen. Muutenkin olisi kiva saada postaus siitä, miten paljon meikkiteollisuus huijaa mainoksissaan. Vaikka tuskin kovin moni enää niihin kuviin uskookaan.

 14. Vaikuttaa mielenkiintoselle tapaukselle vaikkei juuri tuuheutakkaan.. Itse olen jo vuosia tyytynyt kompromissiratkasuun ja käyttänyt kahta eri ripsaria: toinen hyväksi todettu tuuheuttaja ja toinen tehokkaasti pidentävä 🙂 Kohtuudella kun laittaa ja vielä siinä järjestyksessä et tuuheuttava ensin niin kyllä saa nätit ripset aikasiks 🙂

 15. Itsellä on kans tämä ripsari koska tämä jos joku mainospuhe pitää paikkaansa! NEROKASTA!

  -mutta.. minulla myös (niinkuin sinullakin) kuidut tuntuvat olevan vähissä ja ripsari ei ole perusripsaria kummempi. PÖH!
  Tai sitten ne kuidut on yhdessä klimpissä jossain kohti massaa. Minä en ole niihin vielä päässyt käsiksi.

 16. Itsellä on kans tämä ripsari koska tämä jos joku mainospuhe pitää paikkaansa! NEROKASTA!

  -mutta.. minulla myös (niinkuin sinullakin) kuidut tuntuvat olevan vähissä ja ripsari ei ole perusripsaria kummempi. PÖH!
  Tai sitten ne kuidut on yhdessä klimpissä jossain kohti massaa. Minä en ole niihin vielä päässyt käsiksi.

 17. Ostin tämän ripsivärin viime viikolla. Itselläni myös melko pitkät mutta harvahkot ripset. Pituutta tuli tällä ripsarilla niin paljon, että ripset ottavat kulmakarvoihin kiinni. Ehkä kaipaisin hieman lisää tuuheutta myös.
  Nauroin minäkin tuota kuitujen mittausta… Toisaalta tirskahti nauru myös kuvasta, jossa olit laittanut ripsaria. Ripsesi näyttivät ehkäpä jo hupaisilta! 🙂 Sinulle taitaisi riittää kestoväri, kun ripsesi ovat noin upeat ilman väriäkin.

 18. Kiitos tästä postauksesta. Luin tästä ripsarista jonkun toisen blogista ja mietin että sinulta varmasti löytyy tarkempaa analyysiä, enkä joutunut pettymään. Omat ripseni ovat tuuheat mutta armottoman töpöt. Itselleni siis sopivat enemmän kosteat ripsarit kuten Kanebon 38, mutta siinäkin alkaa tuo hinta kirpaista joten olen yrittänyt löytää korvaavaa tuotetta joka ei karisisi ja sottaisi päivän aikana mutta kuitenkin korostaisi (ja ehkä hiukan pidentäisikin) ripsiä nätisti. Ihanaa että jaksat paneutua kosmetiikkaan näin analysoivasti ja on hirmu kiinnostavaa tietää miksi joku kosmetiikkatuote käyttäytyy tietyllä tavalla ja sitä kautta löytää myöskin ne itselle sopivimmat tuotteet. Pureudut syvälle aiheeseen ja se on ihanaa! Kiitos!!! Tuntuu myös että sinulta löytyy monesti jotain "inside"-tietoa jota ei muualta saa 😉

Kommentointi on suljettu.