Testissä suosittu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide

*Sis. mainoslinkin

The Ordinaryn tuotteet kiinnostavat monia eikä ihme, sillä ovathan ne paitsi superhalpoja, mutta myös älyttömän hyvin toimivia. Saan niistä jatkuvasti postauspyyntöjä ja niistä on minusta mukavaa kirjoittaa, sillä rakastan voida antaa vinkkejä nimenomaan hyvistä, edullisista tuotteista.

Yksi merkin suosituimmista tuotteista  on The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide, jonka kanssa minulta meni hetki päästä sinuiksi, mutta jota kuitenkin nyt kehun jo kovasti ja sujuvasti.

The ordinary kosteusvoide kokemuksia

Minusta tämä voide tiivistää melko hyvin sen, mistä The Ordinary -tuotteissa on kyse. Ne on ladattu täyteen taatusti tutkittuja ja hyvin vaikuttavia ainesosia, joilla saadaan varmasti hyviä vaikutuksia iholle. Niiden miinuspuolena on tosin sitten se, että kaikki panokset on laitettu siihen, eikä tuotteissa todellakaan ratsasteta hurmaavan tuoksun ja tunnun kaltaisilla sensoriaalisilla elämyksillä kuten esimerkiksi monen selektiivisen kosmetiikkamerkin tuotteissa tehdään.

Tuotteiden tunnut ja tuoksut ovatkin monesti mitä ovat ja siksi useat The Ordinary -tuotteet päätyvätkin omalle iholleni nimenomaan yöksi, jolloin muulla kuin sillä, että tuote taatusti toimii ei ole niinkään väliä.

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide on The Ordinaryn ainoita voiteita ja tehty sopimaan kaikille ihotyypeille sekä kaiken ikäisille käyttäjille. Voide on tarkoitettu käytettäväksi merkin seerumien ja hoitonesteiden päällä tuomaan ihon pinnalle kosteutusta sekä myös lukitsemaan kosteutta iholle.

Kosteusvoide vaikuttaa hyvin tyypilliseltä apteekkivoiteelta, sillä sen koostumuksessa on perusvoidemainen tuntuma ja hajusteettoman voiteen ominaistuoksu. Se myös käyttäytyy hieman tylsän perusvoiteen tapaan, eli omalle iholleni se ei ainakaan heti humahda, vaan pyörii levittäessä hetken ihon pinnalla valkoisena kunnes sitten vihdoin imeytyy iholle. Silloinkin tunnen itse kyllä ihon pinnalla hetken aikaa sellaisen ikävän ”hiostavan” tunteen, jollaisen jotkut voiteet saavat aikaan.

Jos näistä jutuista kuitenkin pääsee yli, on voide itseasiassa todella hyvä. Vaikka se ei ihan heti imeydykään, imeytyy se kuitenkin lopulta kivasti ja tuo iholle ihanan pehmeän sekä kosteutetun tunteen ilman, että ihosta tulee rasvaisen tuntuista. Se siis sopii ihan oikeasti melkotavalla kaikille ihotyypeille.

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Vaikka voide vaikuttaa tylsähköltä perusvoiteelta, ei se kuitenkaan ole sitä. Siinä on runsaasti iholle kosteutta tuovia ainesosia kuten mm. hyaluronihappoa sekä kosteutta iholla  pidättäviä aktiiviaineita. Tuotteen nimi Natural Moisturizing Factors viittaa sen sisältämiin luonnollisiin kosteustekijöihin (Natural Moisturizing Factors eli NMF), jotka ovat voiteessa pääosassa.

Luonnolliset kosteustekijät muodostavat yhdessä tali- ja hikirauhasten erittämien ainesosien kanssa ihon pinnalla olevan hydrolipidikalvon, jota kutsutaan myös happovaipaksi. Happovaipan tehtävänä on suojata ihon pintaa ja säilyttää iholla kosteutta. Se myös tuo iholle suojaa ulkoisilta rasitteilta kuten esimerkiksi saasteilta, epäpuhtauksilta ja bakteereilta, eli englanninkielisen sanan mukaan sitä voidaankin kutsua ihon suojamuuriksi.

Luontaiset kosteustekijät muodostuvat  puolestaan erilaisista aminohapoista, rasvahapoista, triglyserideistä, ureasta, keramideista, fosfolipideistä, glyseriinistä, sakkarideista, Natrium-PCA:sta, hyaluronihapoista ja useista muista, iholla luonnostaan esiintyvistä rakennusaineista.

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Ordinaryn voide auttaa siis ylläpitämään ihon happovaipan hyvinvointia, mikä on erittäin tärkeää. Kerroin muutamia kuukausia sitten, kuinka korealaisessa kosmetiikassa on meneillään erilaisten Barrier Booster -tuotteiden buumi ja tämän The Ordinaryn voiteen voisi laskea juuri sellaiseksi. Se auttaa siis varmistamaan, että iho voi hyvin ja on mitä täydellisin tuote siksi käytettäväksi The Ordinaryn tuotteiden kanssa, sillä varsinkin happojen, C-vitamiinien ja retinoidituotteiden kanssa on tärkeää huolehtia, ettei ihon luonnollinen suojamuuri heikkene niiden vaikutuksesta.

Kaikkien niiden ihoa kuorivat ja ihon uudistumista tehostavat vaikutukset tarkoittavat nimittäin hyvin usein sitä, että iho ohenee, ärtyy ja kuoriutuu, eli ne todellakin kaipaavat kaverikseen kosteusvoidetta, joka auttaa palauttamaan iholle sen tasapainon ja huolehtimaan, että iho pysyy kosteutettuna.

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Voiteen koostumus sopii tosiaan oikeastaan kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille käyttäjille (herkkä iho mukaan lukien), minkä vuoksi The Ordinaryn valikoimista ei löydy useita kosteusvoiteita. Ihonhoitorutiinia voi sitten säätää omalle iholleen sopivaksi valitsemalla voiteen alle iholleen sopivan seerumin, sillä seerumi on nimenomaan se tuote, jonka voidetta ohuempi koostumus kykenee imeytymään iholle hyvin ja tuomaan avun ihon ongelmiin.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoiteen voi yhdistää muihin The Ordinary -tuotteisiin käyttämällä sen alla The Ordinary -seerumia esimerkiksi näiden vinkkien mukaisesti:

(Lisätietoa yllä olevista tuotteista löytyy niiden nimen yhteydessä linkitetyistä aiemmista postauksistani.)

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Ordinary -tuotteet kun ovat tosiaan tehokkaita, mutta niin moni laittaa niiden kanssa ihonsa ihan turhaan aivan liian koville ylihoitamalla ja ennen kaikkea ylikuorimalla sitä. Suosittelenkin siis ehdottomasti valitsemaan tehokkaiden seerumien pariksi tämän voiteen, joka auttaa huolehtimaan, että ihon luonnollinen suoja säilyy yllä ja iho pysyy tasapainossa.

Kuten mainitsin, en itse aluksi ihastunut voiteeseen, sillä sen perusvoidemainen tuoksu ja ihon pinnalla levityksen jälkeen hetken pyörivä koostumus olivat jotenkin tylsiä muiden käyttämieni tuotteiden rinnalla. Kun sitten tajusin, miksi voide todellakin on loistava tuote yhdistää muihin The Ordinary -tuotteisiin aloin suorastaan tyrkyttämään sitä kaikille muista The Ordinary -tuotteista innostuneille ja varsinkin AHA-happojen, C-vitamiinien ja retinoidien kanssa pelaaville.

Vaikka voide jättääkin iholle ihanan pehmeän pinnan ja kosteutetun tunteen, koen itse kuitenkin sen olevan parhaimmillaan yökäytössä ja päiväkäytössä suosin hieman paremmin iholle imeytyviä koostumuksia, jollaiset toimivat omalla ihollani meikin alla parhaiten.

*The Ordinary -tuotteet löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Natural Moisturising Factors kosteusvoide kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoiteesta?


Lue myös:
Opas The Ordinaryn lukuisiin C-vitamiinituotteisiin
Ihon tasapainottavat Barrier Booster -tuotteet tekevät tuloaan
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

 

Osta nyt: Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon

8 kommenttia artikkeliin ”Testissä suosittu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide”

 1. Minulla on tämä käytössä myös tällä hetkellä. Ihan kiva, ei mikään lempparivoiteeni, mutta toimiva kun on niin käytän ainakin loppuun. Itse taas käytän tätä päivävoiteenakin, minulla tämä imeytyy niin nopeasti että kun malttaa viisi minuuttia odottaa niin meikkiä voi laittaa jo päälle. 😀

  Vastaa
 2. Kiitos Virve hyvästä jutusta taas kerran! Olisikohan tässä juuri sopiva voide Medik8 r-Retinoate seerumin kaveriksi yövoiteena 50+ iholle? Aattelin, että satsaisin tuohon seerumiin ja käyttäisin sitten edullista kosteusvoidetta, kun oikeasti edullisissakin on hyviä vaihtoehtoja, eikä raaski kaikkia rahoja kosmetiikkaan laittaa, vaikka sitä rakastankin sitten pitäs vielä löytää hyvä aurinkosuojallinen päivävoide meikin alle….osaatko vinkata, ihoni on muuten normaali, mutta couperosaa, herkästi punoittelee ja ikää siis 54 v.

  Vastaa
 3. On kokeiltu, ja päihittää todella mennen tullen sekä apteekin perusvoiteet että monet kalliimmatkin tuotteet 🙂

  Vastaa
 4. Oon lueskellut kirjaasi ja tuli mieleen että voisitko tehdä erillisen postauksen lymfasta? Mitä se tarkalleen on ja miten kasvoja kannattaa hieroa sitä mukaillen?

  Vastaa
 5. Tosi paljon ja hyvin olet kirjoittanut Ordinaryn tuotteista, mutta tuntuu silti niin laajalta viidakolta, etten osaa valita itselleni sopivia tuotteita. Olen 60 v, iho osaksi couperosa, ei kovin kuiva, juonteita jo tietty. Mitkä seerumit ja kosteusvoiteet sopisivat yö- ja päiväkäyttöön? Löytyykö heiltä hoitonestettä? Kiitos paljon avustasi!

  Vastaa
  • Suosittelen tutkimaan läpi tämän postauksen ja aloittamaan valinnan sen kautta: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/opas-the-ordinary-tuotteisiin-ja-valintaan/
   Esimerkiksi Buffet-seerumi voisi hyvin sopia sinulle tämän kosteusvoiteen alle ihan aamuin illoin. Merkiltä ei liiemmin löydy muita kosteusvoiteita, eli hoitoteho tuodaan iholle seerumeilla. Korealaistyyppistä hoitonestettä The Ordinaryn valikoimasta ei löydy, mutta niitä voi yhdistää muiden merkkien tuotteisiin kyllä. 🙂

   Vastaa
   • Kiitos pikaisesta vastauksestasi. Katsoin tuon seerumin sisältöä, enkä löytänyt sieltä retinolia. Olen ymmärtänyt, että se olisi ainoa tutkimuksilla todistettu aine, joka vaikuttaa juonteisiin. Kerrotko vielä, onko Retinoid 2% miedompi kuin Retinoid 5% In Squalane. Tarkoittaako prosentti juuri tätä vahvuutta?

    Vastaa

Jätä kommentti