Mitä eroa on kosteuttavalla kasvosuihkeella ja lähdevesisuihkeella?

Kosteuttavista kasvosuihkeista on tullut viimeaikoina trendituotteita ja yhä useampi tuotemerkki on lisännyt niitä valikoimaansa. Kasvosuihkeet eivät kuitenkaan ole mikään uusi keksintö, sillä useampi apteekkimerkki on jo pitkään myynyt erilaisia kasvosuihkeita.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Moni on kokeillut perinteisiä lähdevettä hyödyntäviä suihkeita joskus, mutta kertonut hieman pettyneenä, ettei ole huomannut niillä mitään erityistä vaikutusta iholleen ja hylännyt sen myötä koko ajatuksen kasvosuihkeista. Jos olet niitä, joilla on tämän tyyppisiä kokemuksia, kannattaa tämä postaus lukea, sillä se saattaa saada harkitsemaan uudeelleen hieman erityyppisen kasvosuihkeen ostamista.

Minä rakastan nykyään kosteuttavia kasvosuihkeita. Ne tuovat iholle ihanan kosteutetun tunteen, auttavat pitämään ihon heleänä ja sopivat sekä tukemaan ihonhoitoa että raikastamaan meikkiä päivän aikana. Minusta ne ovat taikatuotteita, jotka ansaitsevat mainetta ja kunniaa.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Taikatuotteiden sisällysluetteloita tutkiessa huomaa, että ne sisältävät usein muutakin kuin vain vettä, vaikka se niiden pääraaka-aineena tavallisesti onkin ja kun suihkeita suihkuttaa iholle, jää iholle myös tunne siitä, että sille on laskeutunut sitä hoitavia ainesosia. Iho on pehmeän ja kosteutetun tuntuinen sekä jopa heleän näköinen. Tunne on sama, kuin iholle olisi juuri taputellut esimerkiksi hoitonestettä.

Suuri ero kosteuttavien kasvosuihkeiden ja lähdevesisuihkeiden välillä onkin nimenomaan juuri tuotteiden sisällössä. 

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Perinteiset lähdevesisuihkeet sisältävät nimensä mukaisesti lähdevettä, joka on pumpattu tavallisesti jostakin erityisestä paikasta, minkä ansiosta se on poikkeuksellisen mineraalipitoista. Mineraaliset tekevät varmasti iholle hyvää, mutta juttuhan on niin, että nuo suihkeet eivät sisällä tämän lähdeveden lisäksi mitään muuta. Niissä ei siis tavallisesti ainakaan ole mitään ainesosia, jotka auttaisivat esimerkiksi sitomaan tuota iholle laskeutunutta kosteutta kasvoille, minkä vuoksi niiden tuoma kosteus myös haihtuu nopeasti – toisin kuin muitakin ainesosia sisältävien kosteuttavien kasvosuihkeiden tuoma kosteutus.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Toinen ja minusta kaikkein merkittävin juttu on tuotteiden pH. Postailin vähän aikaa sitten ihon pH-arvon tärkeydestä ja siitä, kuinka tärkeää ihon pH on tasapainottaa ihonpuhdistuksen jälkeen, sillä vesijohtoveden neutraali pH, joka on noin 7.0, on huomattavasti emäksisempi kuin ihon oma luonnollinen pH (n. 5.5). Kun ihon pH on epätasapainossa, saattaa iho kuivua, kiristellä ja jopa ärtyä, minkä lisäksi kuivalle iholle ilmestyy tietysti helposti myös hentoja juonteita.

(Tuon aiemman pH-arvoihin liittyvän postaukseni voi lukea täältä.)

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Paitsi että kosteuttavat kasvosuihkeet sisältävät kosteutta iholle sitovia ainesosia, on myös niiden pH-arvo tasapainotettu ihon pH-arvon mukaan. Esimerkiksi näissä kahdessa suosikkisuihkeessani (Lumene LÄHDE Pure Arctic Hydration Kosteuttava & Raikastava Kasvosuihke, aiempi postaus täällä ja ACO Rescue Mist, aiempi postaus täällä) suihkeiden pH-arvo on noin 5.0, minkä ansiosta ne ovat todella hyviä suihkia iholle pitkin päivää.

Perinteiset lähdevesisuihkeet sen sijaan sisältävät pelkkää vettä, jonka pH ei todellakaan ole luonnostaan ihoneutraali. Otinkin testiin kaksi suosittua, apteekeissa myytävää lähdevesisuihketta, joissa molemmissa oli ihon kannalta hyvin huono pH-arvo.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Näiden molempien suihkeiden pH-arvot huitelivat jopa 8.0 paikkeilla, eli niiden jatkuva suihkuttelu kasvojen iholle todellakin laittaa ihon luonnollisen pH-arvon epätasapainoon, mikä ei varmasti ole iholle hyvästä. En itse ainakaan todellakaan suosittelisi ketään suihkuttelemaan näitä kasvoilleen pitkin päivää.

Jos olette siis aiemmin todenneet puhtaita lähdevesisuihkeita ihollenne suihkittuanne, ettei niistä ole mitään hyötyä ihon hyvinvoinnin kannalta, niin olette epäilemättä olleet aivan oikeassa. Iho varmasti nauttii saamistaan mineraaleista ja kostea suihku tuntuu sillä raikkaalta, mutta en silti usko, että ihon luonnollisen pH-arvon päivän aikana jatkuvasti epätasapainoon laittamisesta voi olla muuta kuin haittaa – varsinkin kun se tehdään suihkeella, joka ei edes sisällä mitään, mikä kykenisi lukitsemaan suihkutetun kosteuden iholle.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Kosteuttava kasvosuihke onkin siis aivan loistava tuote käyttää sekä meikkaamattomalla että meikatulla iholla, kun tuotteensa valitsee oikein. Puhtaat lähdevesisuihkeet suosittelen sen sijaan jättämään kauppaan, mikäli tavoitteena on saada kosteutettua kasvojen ihoa läpi päivän ja lisätä sen myötä ihon hyvinvointia.

Omat kosteuttavat kasvosuihkesuosikkini voi kurkata tästä aiemmasta postauksestani.

 Ostolakossa kosteuttava kasvosuihke lähdevesisuihke

Millaisia kokemuksia teillä on lähdevesisuihkeista?

27 kommenttia artikkeliin ”Mitä eroa on kosteuttavalla kasvosuihkeella ja lähdevesisuihkeella?”

 1. Kiva postaus! Ennen tätä kesää olen ajatellut kasvosuihkeen olevan ihan turha ja ajatellut, että se ei ole ollenkaan tarpeellinen. Sitten sain betteboxin mukana Lumenen Lähde kasvosuihkeen. JA VOI ETTÄ! Ihan täydellinen raikastaja! Nyt olen kokoajan suihkuttamassa ja pullo löytyykin aina työpöydältä. Ja vaarsinkin talvisin ihoni on pintakuiva, eli nyt sitten vain talvea odotellessa, jotta saa suihkia menemään kosteutta kasvoille (muuten en talvea odotakkaan 😀 )

  • Joo, minäkin olen tosiaan vasta löytänyt kasvosuihkeet kunnolla tänä kesänä ja olen aivan ihastunut niihin! Tulossa postaus, jossa on vinkkejä siihen, millaisilla eri tavoilla niitä voi käyttää. 🙂

 2. Minulla on lievästi atooppinen iho, joka saattaa kutista keväisin, jos siitepölyä on erityisen runsaasti ilmassa. Apteekissa neuvottiin kokeilemaan Avenen lähdevesisuihketta ja tosiaankin se helpotti kasvojen kutinaa. Käytin suihketta ensiavuksi myös vaikeasti atooppisen kissan kaljuihin kutiseviin kohtiin, kunnes lääkitys saatiin kohdalleen. Helpotti selvästi kissankin oloa. Muutoin käytän kosteuttavia suihkeita meikin kiinnitykseen tai pitkin päivää, esim. Kicksin Perfect finish face mist.

  • Kiva kuulla, että lähdevesisuihke on tuonut tähän avun. Lähdevesisuihkeilla on tosiaan varmasti omat hyötynsä, vaikka ne eivät olekaan sama asia kuin kosteuttavat kasvosuihkeet. 🙂

 3. Yhden kerran sain tuon Avenen suihkeen Livboxista, ja täytyy kyllä sanoa, että oli todella hyvä apu todella kuumana päivänä koiran kanssa ulkoillessa(oli siis kädessä ja suihkin, kun tuntui että ryydyn). Mutta muuten en kyllä käytä. Nyt sain Bette boxista tuon Lumenen veden, ja ihanan virkistävä sekin kuumana päivänä. Polttelee vaan ruotosti, jos ei ole meikkiä naamassa. Nyt olen kuitenkin innostunut noista, että josko ainakin kesällä rasvan asemasta suihkis kosteuttavaa vettä. Inhoan naamarasvoja. Mulla on muutenkin aika rasvainen iho, vaikka ole yli 40 v. Voiskohan korvata välillä kosteuttavalla vedellä kosteusvoiteen?

  • Vaikka kommenttisi olikin virvelle osoitettu, niin pakko vinkata tosi hyvästä kasvovoiteesta tai itseasiassa geelistä! Minulla on helposti rasvoittuva iho ja varsinkin kesällä tuntuu inhottavalta välillä käyttää mitään rasvoja naamassa. Kuitenkin olen käsittänyt että rasvoittuvaakin ihoa pitäisi ehdottomasti rasvata. Suosittelen kokeilemaan mizon snail recovery gel creamia! Se on läpinäkyvää ja hajutonta geeliä, kosteuttaa ihoa hyvin, mutta häviää ihoon melkein saman tien levityksen jälkeen, eikä jää todellakaan mitään rasvaista tunnetta. Väittäisin että jopa kasvorasvojen vihaaja pitäisi kyseisestä tuotteesta! 🙂

   • Kiitos Tiia, että annoit tuotevinkin. Minusta on ihanaa, että täällä jaetaan vinkkejä toisille! 🙂

    Mitä tulee tuohon kosteusvoiteen korvaamiseen suihkeella niin sanoisin, että makuasia. Jos tuntuu, että se riittää iholleen niin siitä vaan. 🙂

 4. Lähdevesisuihkeissa on minulle se etu että ne eivät ärsytä ihoa kuten esim. Lumenen kosteussuihke. Plus rauhoittavat kutinaa ja auttavat kiristelyyn nimim. Avenen vannoutunut ystävä

  • Jos on ainesosiin helposti reagoiva iho, niin silloin ei varmasti reagoi, kun sisältää tosiaan vain vettä eikä ole muita aineita. 🙂

  • Mun iho on todella herkkä ja atooppisuuteen taipuva. Kasvojen ja kaulan iholle ilmestyy usein kuin tyhjästä punaisia kutiseviä läikkiä jotka rauhoittuvat, kun suihkutan niille lähdevesisuiketta. Käsilaukussa kulkee aina yksi pieni La Roche Posayn suihkepullo, sillä nuo läikät on asiakaspalvelutyössä tosi kiusallisia 🙁 Testasin talvella tuota Lumenen suihketta ja se poltteli mun iholla niin paljon, että ei auttanut kuin pestä suihke pois, sillä polte oli niin järkyttävä. Laitoin tästä myös Lumenelle palautetta, sillä en ole aiemmin saanut mistään suihkeesta noin pahaa reaktioa. Korostan vielä, että en hae tuotteelta kosteuttavaa vaan rauhoittavaa ominaisuutta ja tähän tarkoitukseen ainakin apteekissa on näitä suihkeita suositeltu.

   • Herkästi reagoivan ihon rauhoittamiseen nämä lähdevesisuihkeet vaikuttavat tosiaan olevan todella toimivia. Kiva kuulla kommentteja teiltä, joille niistä on konreettisesti ollut apua. 🙂

 5. Hei mistä kautta selvität tuotteiden PH arvot?
  Oon koittanu löytää netistä Lumenen virkistävän kasvoveden ph arvoa mutta en oo onnistunut.

   • No nyt kyllä harmittaa, en ole aiemmin tiennyt enkä edes ajatellut. Olen luullut, että ne kosteuttavat ihoa, iltaisin kasvojen pesun jälkeen olen suihkuttanut ja aamulla ennen päivävoiteen levitystä. Olen varmaan 3-4 vuoden ajan käyttänyt juuri Avenen tai Vichyn lähdevettä. Käytän nyt pullon loppuun ja sen jälkeen ostan jonkin sinun mainitsemasi, ehkäpä ACO Rescue Mist. Kiitos kovin sinulle, kun valaisit asiaa.

    • Noistakin on varmasti hyötyä rauhoittamassa ärtynyttä ihoa, kuten moni onkin kommenteissa kertonut niiden ihollaan tekevän, mutta jos tosiaan etsii nimenomaan kosteuttavaa kasvosuihketta, niin kannattaa kokeilla muita. 🙂

 6. Täytyy myöntää, että vierastan ajatusta että suihkisin meikattuja kasvoja pitkin päivää. Mua hämmentää että eikö siinä lähde luomiväri helposti liikkeelle tai varsinkin ripset suoristu? Miten sä onnistut? Vai oonko vaan ainut jolla ripset suoristuu jos erehtyy laittamaan meikinkiinnityssuihkeenkin ripsien taivuttamisen ja ripsarin jälkeen (jos käytän kiinnityssuihketta niin laitan sen ennen silmiä eli vain meikkipohjan kiinnittämiseksi) :D.

  Toi ph-asia hämmentää. Kehuit joskus Cosrxn good morning puhdistusgeeliä. Sen esittelytekstissä (eleven) mainitaan, että sen matala ph 5,5 on hyvä myös siitä että ”samalla se luo esimerkiksi AHA- ja BHA-happoja sisältäville hoitotuotteille optimaalisen toimintaympäristön.” Mutta jos veden ph on 7-8 niin eikö se vedellä huuhtelu nosta ihon ph-arvon taas takaisin liian emäksiseksi oli puhdistusgeelin ph mitä vain? Tää ei selkeästi jotenkin käy mun päähän…
  Mutta kaikkiaan mielenkiintoinen aihe. Olisi mielenkiintoista testailla omienkin kasvovesien ph-arvot.

  • Tämä on todella mielenkiintoinen aihe! Tuon pH on tosiaan tehty matalaksi siinä mielessä, ettei se oli niin emäksinen kuin useimmissa puhdistustuotteissa, mutta vedellä huuhtelu vaikuttaa tiestysti aina ja viimeistelisin itse homman vielä kasvovedellä ennen AHA- tai BHA-happotuotteiden käyttöä.

   Tilasin netistä noita pH-papereita ja ovat olleet hauskoja leikkikavereita. 🙂

 7. Nuo lähdevedet eivät ole pelkkää vettä, vaan sisältävät rauhoittavia silikaatteja, mineraaleja ja hivenaineita. Kannattaa tutustua aiheeseen enemmän!

  • Postauksessa on tosiaan maininta myös siitä, että lähdevedet sisältävät mineraaleja ja muita iholle varmasti hyödyllisiä ainesosia. Aiheena oli enemmänkin se, että jos ihoa tahtoo kosteuttaa, ei niissä ole mitään, mikä sitoisi kosteutta iholle ja ihon pH-tasapainon jatkuva horjuttaminen kumoaa mielestäni hyödyt pienen määrän lähdeveden erityisainesosien iholle suihkuttamisesta. 🙂

 8. Onkohan Lumenen Sisu face mist kovinkin erilainen sisällöltään? Rakastan noiden Sisujen tuoksua.

 9. Lähdevesisuihkeet kyllä ovat paikallaan esim. NanoFraktionaalisen radiofrekvenssihoidon jälkeen, jolloin mitään kemikaaleja sisältäviä tuotteita ei voi eikä missään nimessä saa käyttää 24h aikana. Lähdevesisuihkeella voi helpottaa käsitellyn alueen poltetta ja kiristävää tunnetta ilman pelkoa mahdollisista haittavaikutuksista.

  • Lähdevesisuiheilla on tosiaan varmasti käyttötarkoituksensa, vaikka ne eivät olisikaan sama asia kuin iholle kosteutta sitovat ja ihon pH:n tasapainottavat kosteussuihkeet. 🙂

 10. Suuren hehkutuksen vuoksi olen alkukesästä ostanut tuota ACO:n kasvosuihketta ja nyt kyllä tuntuu, että se on turhin asia, johon olen rahojani viime aikoina käyttänyt. Se suihke tuntuu mukavalta kasvoilla sillä hetkellä kun sitä suihkaisee, mutta en kyllä ole huomannut sillä olevan minkäänlaista vaikutusta ihoon.

  • Harmi, ettei suihke ole toiminut ihollasi. Itse käytän sitä lähinnä ennaltaehkäistäkseni ihon kuivumista ja tuodakseni iholle suojaa vapailta radikaaleilta, eli mitään ihoa muuttavaa vaikutusta ei huomaa, vaan sillä nimenomaan varmistan, että iho pysyy hyvässä kunnossa. 🙂

 11. Mulla oli joskus pikku pullo tota Avenen suihketta. Käytin sitä lähinnä naaman virkistämiseen sen jälkeen kun olin pyöräillyt melkein 7kilsaa mäkiä töihin kesähelteessä. Työkaverit aina nauroi mulle asiasta, mutta kun on naama saman värinen kuin keitetty rapu ja varmaan yhtä kuumakin, tuntui suihke tosi hyvältä. Ainiin, oonhan mä käyttäny Lushin ruusu/laventelivettä kasvovetenä…se on kans tommonen suihkepullo. Se on ihana. Pitää ostaa töihin lumenen tai acon suihke talveksi, kuulostavat hyviltä. Ilmastointi kuivattaa niin paljon ihoa, tuntuu et päivän aikana iho imee meikkivoiteenkin.

 12. Sain lähdevesisuihkeen joskus Livboxista ja se tuli kyllä tarpeeseen, kun paloin muutama kesä pahasti ihan rakoille kasvoistani! Virkisti kyllä mukavasti. Mutta enpä ole aiemmin aatellutkaan noiden suihkeiden eroavaisuutta! Nyt multa löytyy acon ja Lumenen suihkeet, mutta vielä on opeteltavaa että tulisi tavaksi käyttää.

Kommentointi on suljettu.