Loistavat meikinpohjustajat kuivalle ja kosteusköyhälle iholle

*Sis. mainoslinkin

Kun meikinpohjustajia alkoi alunperin tulla markkinoille, oli lähestulkoon kaikissa aina sama idea: silikoninen voide oli tehty häivyttämään näkyvistä ihohuokosia, tuomaan iholle samettisen mattaista pintaa ja parantamaan meikin kestoa rasvoittuvalla iholla. Oli lähes itsestäänselvyys, että meikinpohjustajalla tarkoitettiin nimenomaan tällaista tuotekoostumusta, koska nimenomaan ihon rasvoittuminen koettiin ongelmaksi ja meikkipohjan kestoa heikentäväksi tekijäksi.

Nykyään konsepti on kuitenkin huomattavasti laajempi ja meikinpohjustajalla voidaan tarkoittaa lähes mitä tahansa, eli jokainen primer ei automaattisesti tarkoita tuotetta, joka nimenomaan saisi meikkipohjan pysymään rasvoittuvalla iholla pidempään. Nykyään meikinpohjustaja on tuote, joka auttaa luomaan mahdollisimman kauniin meikkipohjan ihon omia tarpeita vastaavalla tavalla.

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että meikinpohjustajien kirjo on laajentunut tarjoamaan apua myös muillekin kuin vain rasvoittuvan ihon kanssa kamppaileville. Siinä missä aiemmin uskottiin vain rasvoittuvan ihon tarvitsevan pohjustajaa, jotta meikkipohja pysyisi pidempään paikallaan ilman, että ihon öljyisyys sulattaisi ja suutaisi sen, ymmärretään nykyään myös kuivan ihon kaipaavan sellaista.

Kuiva iho ei tosin kaipaa meikinpohjustajaa täsmälleen samasta syystä kuin rasvoittuva iho. Kuivan ja kosteusköyhän ihon ongelmana voi jo lähtökohtaisesti olla, ettei meikkivoide levity kasvoille kauniisti, se jää jumiin ihon kuiviin kohtiin ja iho alkaa päivän aikana kuivuuden vuoksi näyttää suttuiselta, kun meikki korostaa ihon pinnan kuivuutta.

Kuiva ja kosteusköyhä iho kaipaavatkin meikinpohjustajia, jotka auttavat nimenomaan varmistamaan, että kasvoille on luotu ennen meikkaamista niin hyvä pohja, että meikkipohjasta tulee tasaisen näköinen ja se myös näyttää sellaiselta läpi päivän. Kuivalla ja kosteusköyhällä iholla meikinpohjustaja on tavallisesti hybridituote, joka sekoittaa hoitotuotteiden ominaisuuksia meikkituotteiden ihon pintaa tasoittaviin ainesosiin.

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Omia lemppareitani ovat korealaiset Etude House Glow On -meikinpohjustajat, jotka hankin testiin itseasiassa jo yli vuosi sitten, mutta jotka olivat Thaimaassa ollessani ja kesähelteiden aikaan iholleni vähän turhia. Nyt syksyn myötä tuotteet ovat kuitenkin tulleet aktiiviseen käyttöön ja olen totaalisen hurahtanut niihin. Nämä molemmat ovat keränneet paljon kehuja korealaista kosmetiikkaa rakastavien keskuudessa enkä ihmettele sitä yhtään.

Etude House Hydra Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Etude House Glow On Hydra Base on erityisesti normalaista kosteusköyhälle iholle sopiva meikinpohjustaja, jonka kirkkaan, geelimäisen koostumuksen sisään on sujautettu runsaasti ihoa heleyttäviä palloja. Pallot murskautuvat tuotteesta ulos pumpattaessa ja tuotetta iholle sivellessä, jolloin lopputuloksena on heleältä näyttävä iho.

Etude House Hydra Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Pidän tästä meikinpohjustajasta todella paljon, sillä se tuntuu tosiaankin kuin ihonhoidon jatkeelta. Käytän sen alla aamuisin normaalisti kasvovettä, hoitonestettä, seerumia ja kosteusvoidetta (nyt kun en ehdi viettää aikaa ulkotiloissa, en käytä tavallisesti erillistä aurinkosuojatuotetta) ja levitän tätä pari pumppausta kasvoilleni ennen meikkivoidetta.

Etude House Hydra Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Meikinpohjustaja tekee ihon pinnasta täyteläisen kosteutetun tuntuisen ja näköisen sekä heleyttää ihoa kauniisti. Se ei jätä ihoa kimaltamaan, sillä sen sisältämät pienet helmet hajoavat iholla niin pieniksi partikkeleiksi. Ainesosaluettelon perusteella tuote sisältää paitsi ihoa heleyttävää mica-mineraalia, mutta myös mm. timanteista, rubiineista ja ametisteista saatavia puutereita!

Etude House Hydra Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Tuote tuntuu vesimäisen raikkaalta, ei yhtään tahmaisen klähmäiseltä tai muutenkaan sellaiselta, miltä meikinpohjustajat usein tuntuvat. Tämä tuote on nimenomaan tehty tuomaan kosteutta kosteusköyhälle iholle, jonka pinnan kuivuus saattaa joskus haitata meikkipohjan tasaista levittyvyyttä ja jopa heikentää sen kestoa. Se ei jätä mattaista pintaa, mutta ei myöskään rasvaista tunnetta. Pohjustaja sisältää runsaasti hoitavia aktiiviaineita, mutta samalla myös meikin kestoa parantavia ainesosia. Ainesosaluettelosta löytyy mm. chia-uutetta, rohtosammakonputken uutetta, kameleonttilehden uutetta ja hyaluronihappoa.

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Kullanhehkuiselta näyttävä Etude House Glow On Oil Volume Base puolestaan on tarkoitettu kuivalle iholle. Tuotteessa on sen nimen mukaisesti hieman öljyinen koostumus, mutta ei varsinaisesti perinteisellä, kasvoöljymäisellä tavalla. Se onnistuu nimittäin yhtäaikaa olemaan sekä kevyen vesimäinen että ravitsevan öljymäinen.

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Tämä pohjustaja on tehty hoitamaan ja ravitsemaan kuivaa ihoa ja pidän itse erityisesti siitä, kuinka hyvin se auttaa meikkivoidetta liukumaan iholle. Se ei jätä iholle erittäin öljyistä pintaa, mutta tekee ihosta nimenomaan sellaisen täyteläisen ravitun tuntuisen ja näköisen. Samalla se myös heleyttää ihoa kauniisti, sillä myös tämän tuotteen sisältämät kultaiset hiput sulautuvat iholle. Ainesosaluettelossa ne ovat ihan oikeasti nimellä gold, eli tuote ilmeisesti tosiaankin sisältää oikeaa kultaa!

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Tämä meikinpohjustaja tuo iholle sekä ravitun tunteen että heleän kuulauden. Iho ei näytä kimaltavalta, vaan öljyjen ja ihoa kosteuttavien aktiiviaineiden yhdistelmä saa sen näyttämään hehkuvalta. Öljyjensä vuoksi tuote sopii nimenomaan niille, joiden ongelmana on ihon kuivuus ja sen aikaansaamat ongelmat meikkipohjan levittyvyydessä ja kestossa.

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Molemmat näistä meikinpohjustajista ovat hajusteettomia eivätkä niiden ainesosat itsessäänkään tuoksu voimakkaasti. En ole oikein osannut päättää, kumpi näistä kahdesta on suosikkini ja olenkin vuorotellut näiden kahden välillä ihoni tarpeiden mukaan. Suurimman osan aikaa olen käyttänyt kevyempää Glow On Hydra Base -pohjustajaa, mutta jos minulla on ollut käytössä kuivempi meikkivoide tai ihollani on muuten vaan vähän kuivempia tuntemuksia, olen käyttänyt öljymäisempää Glow On Oil Volume Base -pohjustajaa.

Omat pohjustustuotteeni on ostettu eBaysta, jossa niillä on tavallisesti hintaa vähän reilut 10 euroa. Tuotteiden myyjiä löytyy täältä.*

Jos et muuten ole varma, onko ihosi kuiva vai kosteusköyhä ja mitä eroa niillä on, kurkkaa tämä aiempi postaukseni, joka selventää asiaa. 

Etude House Volume Oil Base kokemuksia Ostolakossa Virve Vee meikinpohjustaja kuivalle iholle

Millaisia meikinpohjustajia te käytätte?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

5 kommenttia artikkeliin ”Loistavat meikinpohjustajat kuivalle ja kosteusköyhälle iholle”

 1. Meni kyllä samantien ostoon, tästä en olekaan ennen kuullut. Tavallisesti olen käyttänyt sekalaisia markettien ”perus”-primereita (Essenceä jne.), ja olenkin kaipaillut tällaista oikeasti ravitsevaa primeriä. Erityisesti nyt kun ilmat viileni ja naama rupesi taas kuivumaan enemmän, mutta meikkivoidetta pitäisi taas voida käyttää, niin kiva että löytyy tällaisia mitkä (toivottavasti) auttavat pitämään kasvot kosteutettuna. 🙂

  Vastaa
 2. Mites sitten jos omistaa sekaihon? Mulla etenkin nenä puskee öljyä päivän mittaan niin, että meikkipohja tuntuu katoavan nenästä kokonaan. Muuten iho on sitten kosteusköyhä/kuivahko, joten monet mattameikkivoiteet saa ihon näyttämään kuivalta, ja muutenkin pidän enemmän heleän ja kuulaan pinnan jättävistä meikkivoiteista. Oon sun joskus aikoja sitten suosittelemaa Lumenen CC-primeriä kokeillut parin muun silikonisen primerin ohella, mutta en ole vielä löytänyt sellaista, josta olisi oikeasti apua. Lumenen kosteuttava primer oli ennen koostumuksen uudistamista mun suosikki, täytyy kokeilla jompaa kumpaa näistä jotka esittelit nyt. Mutta se nenä, ikuinen murheenkryyni! Osaisitko suositella jotain hyvää rasvoittumista hillitsevää primeriä? Ihonhoito on kunnossa, siitä ei ole kyse.

  Vastaa
 3. Että sinä sitten löydät esiteltäväksesi aivan huikeita tuotteita! Nuo molemmat ovat aivan täydellisen kuuloisia, toinen lämpimämpään ja toinen kylmempään vuodenaikaan.

  Vastaa
 4. Osaatko sanoa mistä johtuu, kun primeri ns. kuoriutuu iholta pois? Olen kokeillut silikonipohjaista ja esimerkiksi sitä Lumenen cc-primeria, mutta tuntuu että näiden kanssa käy niin, että osa tuotteesta ei jää kasvoille vaan kuoriutuu pois.

  Vastaa

Jätä kommentti