K-Beauty Expo 2018 – tällaisia juttuja korealaisilla kosmetiikkamessuilla näkyi

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Etelä-Korean matkani alkaa tulla päätökseen ja sen loppuhuipennuksena pääsin tänäkin vuonna nauttimaan K-Beauty Expo -messuista. Täytyy sanoa, että oli jälleen todella hyvä juttu, että saavuin Souliin jo puolitoista viikkoa ennen messuja ja ehdin kouluta antaumuksella läpi valtavan määrän kosmetiikkamyymälöitä ja ihan oikeasti hahmottaa, mitkä merkit ovat suosittuja, missä niitä myydään ja kuinka paljon ne ovat ylipäätään esillä. Ilman tätä messut olisivat maalanneet minulle vain hyvin rajoitetun kuvan siitä, mitä Soulin kosmetiikkamyymälöissä oikeasti tapahtuu.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Palasin eilen messuilta hotellille matkalaukku täynnä tuotenäytteitä, esitteitä ja käyntikortteja. Sama toistui jo aiemmin, joten messupäivät olivat todellakin hyvin antoisia ja pääsin niillä juttelemaan monien mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Oli ihanaa saada tutustua uusiin tuotemerkkeihin, kuulla merkkien tarinoita sekä päästä myös juttelemaan sellaisten tuotemerkkien kanssa, jotka olivat jo minulle tuttuja töiden kautta.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Yksi tällainen merkki oli meillä töissä myynnissä oleva The Lotus, joka oli jäänyt minulle hieman etäiseksi. Kun nyt pääsin kunnolla istumaan alas merkin edustajan ja toimitusjohtajan kanssa, kuulemaan lisää brändin tarinasta ja uppoutumaan sen maailmaan tuli minulle heti sellainen tunne, että tästä merkistä on puhuttava lisää.

Paitsi että messukassiini päätyi runsaasti tuotenäytteitä potentiaalisilta tuotemerkeiltä, tein itse myös tietysti messuhuumassa mielenkiintoisia hankintoja.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Yksi tuote, johon olen kiinnittänyt jo moneen kertaan kosmetiikkaliikkeissä huomiota on ollut vitamiinisuihku. Olin suhtautunut näihin hieman naureskellen enkä ollut ihan hiffannut niiden juttua, mutta kun niitä messuilla pomppasi eteen jokaiselta nurkalta syvennyin niihin vihdoin lisää.

Kävi ilmi, että kyse ei ole kokonaisesta suihkupäästä vaan suihkupäähän lisättävästä filtteristä, joka puhdistaa vettä ja lisää siihen ihoa hoitavia vitamiineja. Samalla se myös tuo suihkutilaan ihanan tuoksun. Sama filtteri toimii useamman kuukauden ja kun niitä oli messuilla tarjolla hyvään hintaan ostin oman C-vitamiinilla varustetun sitrusfiltterini lopulta vähän alle kymmenen euron hintaan. Myyjä kertoi sen kierteiden olevan universaalit, joten toivotaan, että se sopii omaankin kotisuihkuuni. Tätä testaan mielenkiinnolla!

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Erityisten tuotteiden osastoon kuuluu myös Oil Monster -rulla, jonka hankin korvaamaan puuteripaperin. Rullan tuliperäisestä kivestä valmistettu kuula imee iholta öljyisyyttä puuteripaperin lailla ja se pestään puhtaaksi. Kuulalla pyörittelyn ansiosta iho näyttää meikkipohjan korjailun jälkeen siistiltä. Ensimmäinen kokeilu vaikutti kovin lupaavalta, mutta tätä täytyy vielä testailla lisää ja perehtyä vekottimeen tarkemmin.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Kaupoissa pyörissä on käynyt selväksi, että viilentävät, turvotusta poistavat ja ihoa rauhoittavat hierontapäät ovat olleet todella trendikäs juttu ja jokaisella merkillä on omansa. Vierastin ensin niihin tarttumista, sillä kun on kasvanut ilmastossa, jossa lämpötila vetää talvella varsin kylmäksi ja kuulee jatkuvasti, kuinka haitallista kylmyys voi olla iholle couperosan kannalta koin, etten ehkä uskalla kokeilla laitetta. Kun sitten tapasin messuilla yrityksen, joka valmistaa useiden muiden merkkien vastaavat vekottimet ja kokeilin hierontapäätä innostuin siitä lopulta sittenkin. Tämänkin kanssa täytyy kuitenkin tehdä vielä tarkempaa tuttavuutta ennen sen blogiesittelyä.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Yksi supersöpö hankinta, jonka tein messuilta, olivat nämät pienet kangasnaamioilta näyttävät laput. Ne kiinnittivät huomioni tietysti muotoilunsa vuoksi, mutta kun kävi ilmi, että kyseessä oli matkalla helposti kulkeva, kasvojen pesuun tarkoitettu saippuapaperi, innostuin kovasti. Esittelin kesällä käsien pesuun tarkoitetut vastaavat paperit, joten tartuin näihin kiinnostuneena. Uskon, että vedetön kosmetiikka tulee varmasti yhä suositummaksi, sillä onhan se ihan totta, ettei veden rahtaamisessa ympäri maailmaa ole suuresti järkeä.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Messuilla oli esillä myös valtava määrä erilaisia LED-naamioita, jotka hyödynsivät punaista ja sinistä LED-valoa. Jos matkalaukussani olisi ollut enemmän tilaa, olisin varmasti kotiuttanut yhden tällaisenkin… Ostin kuitenkin hieman kompaktimman ihonhoitolaitteen, joka tarjoaa huomattavasti pienemmässä tilassa neljä ihoa hoitavaa toimintoa, joihin lukeutuvat mukaan sekä sininen että punainen LED-valo, joten olen erittäin tyytyväinen hankintaani. Palaan tähän hankkimaani apuvälineeseen toiste.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Yksi tuote tai itseasiassa ihan kokonainen tuotemerkki, johon aion palata vielä toiste on messujen ehkäpä suurin sydämensulattaja eli juuri lanseerattu Pibu Pibu -merkki, johon hurahdin täysin. Merkki myy tällä hetkellä shampoota ja suihkugeeliä, joiden peruspohjaan asiakas voi itse sekoittaa valitsemansa ampullit luoden itselleen sopivan tuotekoostumuksen. Merkillä on aivan ihana tarina, sen pakkaussuunnittelu on huikeaa ja hullaannuin brändistä niin kovasti, että minun on pakko saada jakaa myöhemmin sen tarina kunnolla kanssanne.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Yksi hauska messubongaus oli myös tämä messupiste. Voin kertoa, että sydän meinasi pakahtua ylpeydestä, kun Kintexin messukeskuksen satojen messupisteiden joukossa vaeltaessani löysin itseni yhtäkkiä tämän pisteen edestä. Meidän kotimainen FLOW cosmetics oli lähtenyt K-Beauty Expo -messuille Koreaan! Juttelin hetken messuilla istuvan tiimin kanssa, joka ei ollut Suomesta vaan ulkoisen, Aasian markkinat tuntevan yrityksen edustajia ja he kertoivat, että tuotteet ovat jo myynnissä Hong Kongissa.

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Useiden tuotemerkkien kohdalla Koreassa huomaa, että Suomesta saatavat luonnon ainesosat ovat kova juttu. Erityisesti koivun mahla ja turpeeseen liittyvät ainesosat ovat sellaisia, joita useampi korealainen tuotemerkki on halunnut Suomesta tuotteisiinsa saada.

Kaiken kaikkiaan K-Beauty Expo 2018 -messut olivat jälleen siis hyvin kiinnostava kokemus ja olen onnellinen, että sain nauttia niistä ja Etelä-Koreasta myös tänä vuonna. Tämä oli minulle jo kolmas parin viikon reissu Etelä-Koreaan ja leikittelen nyt mielessäni ajatuksella, että tulisin tänne uudelleen jo ensi keväänä, sillä silloin tarjolla olisivat täällä eräät toiset kauneusmessut. Niin nautinnollista kuin parin viikon oma rauha onkin ollut, ajattelin jo myös, että koska mieheni ei ole koskaan käynyt täällä voi olla, että ylipuhun hänet mukaani toiselle reissuviikolle…

Ostolakossa K-Beauty Expo 2018 Virve Vee

Kiinnostaisiko vitamiinisuihku, kiillonpoistorulla tai joku muu uusi kauneudenhoidon apuväline?


Lue myös:

Työurani huikeimmat päivät: K-Beauty Expo 2017

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

5 kommenttia artikkeliin ”K-Beauty Expo 2018 – tällaisia juttuja korealaisilla kosmetiikkamessuilla näkyi”

 1. No nyt alkoi kuitenkin kummasti toi kiillonpoistorulla kiinnostamaan vaikka sitä semisti kritisoin instan direkt-viestissä sulle 😀 (ja käytin kaikki eBayn hakusanat mitkä keksin enkä sitä löytänyt, ei vissiin sieltä löydy? ) Muita sun ostoksissa vilahtaneita juttuja mitkä on jääneet kummittelemaan ja kiinnostamaan; kuivashampoolaput, vanulaput mihin on imeytetty hoitavia aineita, vitamiinisuihku… näihin jos tulee eBay-linkkiä tai jos teet joskus tarkempaa postausta niin JEI! Ja olis ihanaa nähdä ensi sunnuntaina I love me-messuilla! PUS ja ihanaa loppulomaa!

 2. Vitamiini suihku ja kiillonpoisto rulla kiinnostais hirveesti!
  Ois ollu kiva tulla kuuntelee sua i love me-messuille ja tutustuu k-kosmetiikkaan, mutta en harmittavasti pääse…

 3. Kiillonpoisto rulla oli aluksi, Wau! mutta sitten mietin, että mahtaako se loppupeleissä vain levittää rasvaa ja meikkiä? Paperilapuista käännetään puhdas kohta esiin, kun siirrytään seuraavaan kohtaan.
  Vitamiinisuihkun voisin ottaa, mutta mahtaako mies tykätä? Olisikohan siinä on/off mahdollisuus?

 4. Jännän nimen Pibu Pibu on keksinyt itselleen sillä Pibu tarkoittaa koreaksi ihoa 😀 . En tiennytkään että keväällä on myös kauneusmessut, täytyypi alkaa katsella itselleen lippua jos sinne ehtisin kun kerran koreassa silloin olen. Tuosta suihkufiltteristä kuulin ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten kun katsoin erään korealaisen vloggaajan videota, mietin että kylläpä ne siellä kaikkea keksii! Luulin nähneeni jo kaikki mutta vielä korealaisilla riittää uusia innovatiivisia tuotteita.

 5. Kiinnostaa monikin tuotetyyppi: suihkufiltterit (eikö se aine haittaa vaikka hiuksia huuhdellessa eli ei tee hiuksiin tahmaa?), kasvosaippuapaperit (niin näppärää ja nerokasta!) ja ne viilentävät hierontajutskat (kai sen härvelin voi lämmittääkin ennen hieromista?). Mikä koukku niissä eri värisissä led-valoissa on?

  Onpa muuten melkoinen pinta-ala pelkkää kosmetiikkaa ja siihen liittyvää tavaraa. Tuon kuvassasi olevan kyltin mukaan 32.000 neliömetriä! Johan siinä hoitelee viikon lenkit, kun tuon kiertää muutamaan kertaan ympäri 😀

Kommentointi on suljettu.