Flapper Girl

Sain joitakin syksyisiä päiviä sitten Yves Rocherilta pienen paketillisen meikkejä ja niiden seasta paljastui pari ei enää niin kesäisellä sävyllä varustettua tuotetta. 
Tumma huulipuna ja kynsilakka tuntuivat molemmat minulle vierailta ja laitoinkin ne hetkeksi sivuun odottamaan sitä hetkeä, kun niitä mahdollisesti tarvitsisin. Ja se hetkihän tuli pian.
Koulunkäynti on ollut mukavaa ja vaikka kertoilinkin teille vähän aikaa sitten vierastavani hieman ryhmätöitä, olen jo pikkuhiljaa alkanut päästä niiden makuun. Pari päivää sitten vietimme koulun iltapäiväluennot kuunnellen ryhmätöitä, joissa käytiin kronologisessa järjestyksessä läpi kosmetiikan käyttöä ja muotia eri aikakausilta. Itse olin fokusoitunut 20-lukuun, enkä tietenkään malttanut olla kaivamatta näitä tuon ajan meikkiin kuin nakutettuina sopivia juuri saamiani tuotteita esiin ja olla ilmestymättä paikalle flapper girlinä!
Flapper girlit olivat siis sodan jälkeisen, iloisen ja jazzin täyteisen kultaisen 20-luvun naisia, jotka
rikkoivat sen aikaisen sovinnaisuuden rajoja niin seksuaalisuudellaan, alkoholinkäytöllään, tupakoinnillaan, tavallista runsaammalla meikillään kuin pukeutumisellaankin. Tuohon aikaan muotia olivat tummat silmät ja tummat huulet ja sovitin lookkini aikakauteen niin, että kehtasin ilmestyä niissä vielä aamujunaankin.
Silmämeikkiin päädyin käyttämään rakastamaani Lancomen Hypnose Star Eyes -palettia. (Pahoittelen meikkin ja varsinkin meikkipohjan hieman suttuista ulkonäköä, sillä kuvat on otettu siitä keskellä yötä tehdystä pikaisesta kokeilusta, jonka pesin heti kuvien oton jälkeen pois.)

Yves Rocherilta saamani ja aiemmin jo laadullisesti paljon kehumani Grand Rouge -punan sävy 34. Bourdeaux oli täydellisen syvä ruskeanpunaisen sävy, joka sopi lookkiini täydellisesti. Talvea kohti mentäessä kuivumaan jo alkaneet huuleni pitivät muuten yhä edelleen punan kosteasta laadusta valtavasti!
Suurin ihastumiseni syntyi kuitenkin Yves Rocherilta saamaani kynsilakkaan (Nail Lacquer 108 Prune), jonka todella tummasta ja syvästä punaruskean sävystä en pelkkää pulloa katsoessani voinut kuvitellakaan pitäväni, mutta jonka heti samantien sillä kynteni lakattuani tiesin jääväni kynsiini useammaksi päiväksi eikä vain pelkän presentaationi ajaksi. 
Sävy oli kaikessa tummuudessaan ja syvässä viininpunaisuudessaan (ja lähes melkein luumuuisuudessaan) aivan mielettömän upea. Mustat lakat ovat minusta usein liian kovan näköisiä, mutta tämä oli tarpeeksi tumma olematta kuitenkaan liian musta ja silti vielä sopivasti punainen olematta kuitenkaan varsinaisesti punainen. Mahtavaa! Lakka oli hyvin peittävä jo yhdellä kerroksella, mutta kuvissa sitä on käytetty kaksi kerrosta, joiden päällä on vielä kerros pikakuivattajaa tuomassa lisäkiiltoa.

Jazzahtavin terveisin,
Moderni Flapper Girl

14 kommenttia artikkeliin ”Flapper Girl”

  1. Lisää vastaavia juttuja kosmetiikan historiasta jos vaan mahdollista, näitä on kiva lukea 🙂 Tosi kivat kuvat myös aiheesta.

    -o.

  2. ooh, tosi onnistunut tulkinta 20-luvun tyylistä! sun piirteet käy aivan täydellisesti ton ajan meikkiin, ja mitä sillä haettiin: isot, pyöreähköt silmät, ohuehkoiksi nypit kaarevat kulmat, runsaat huulet! tosi hieno! itse olen koettanut luoda lookia naamiaisiin mutta näytän vain superomituiselta siinä pienine silmineni ja suineni 😀 kannattaisi harkita vieläkin käytettävämmän version ottamista arkikäyttöön 🙂

  3. Milloinkahan nuo huulipunat ja kynsilakka mahtavat näkyä Yrkän nettisivuilla? kyseisiä sävynumeroita ei ainakaan vielä ole näkyvillä… tai sitten olen missannut jotain.

Kommentointi on suljettu.