Vuoden parhaat kosmetiikat – 16 parasta

*Sis. mainoslinkkejä

Vuodenvaihde on aina täydellinen hetki miettiä, mitä hyvää edelliseen vuoteen kuului ja koska kosmetiikka on edelleen olennainen osa blogiani teinkin jälleen tuttuun tapaan summauksen siitä, mihin kosmetiikkatuotteisiin ihastuin vuoden 2019 aikana.

Tällaisia ihanuuksia kosmetiikkavuoteen 2019 siis kuului:

bareMinerals gen nude eyeshadow primer kokemuksia Virve Fredman luomivärinpohjustaja

Vuoden paras silmämeikkituote: bareMinerals Gen Nude Eyeshadow + Primer, sävy Lit

BareMinerals Gen Nude Eyeshadow + Primer on voidemainen luomiväri, joka sopii käytettäväksi myös luomivärinpohjustajana. Olen kehunut tätä tuotetta viime aikoina blogissa useaan kertaan, joten nimeän sen ehdottomasti myös vuoden parhaiden tuotteiden joukkoon.

Tuotteen sävytetty koostumus sisältää hyvin pigmenttejä, joten nudesävy Lit on ollut omalla vaalealla hipiälläni loistava. Käytän tätä paitsi luomivärinpohjustajana, joka pitää silmämeikkini paikoillaan aamusta yömyöhään, mutta myös yksinään tasoittamassa silmäluomen sävyä ja huolittelemassa ilmettä. Postaus bareMinerals Gen Nude Eyeshadow + Primer -tuotteesta löytyy täältä.

*Osta bareMinerals Gen Nude Eyeshadow + Primer Kicksin verkkokaupasta täältä.

Paras meikkipohjatuote: Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder

Olen kerta toisensa jälkeen hullaantunut Linda Hallbergin meikkituotteista eikä tämäkään irtopuuteri ollut ollenkaan poikkeus. Irtopuuterin kevyesti sävytetty koostumus tasoittaa ihon sävyä aavistuksen, minkä lisäksi puuteri poistaa iholta loistavasti rasvaisuutta, mutta jättää ihon silti heleän näköiseksi. Irtopuuterissa on myös sopivan hienojakoinen koostumus.

Itselläni oli käytössä irtopuuterin kolmesta sävystä vaalein eli light. Irtopuuterista löytyy postaus täältä.

*Osta Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder -irtopuuteri Kicksin verkkokaupasta täältä. 

Vuoden paras apuväline: Tweezerman-pinsetit

Oikeasti voisin nimetä nämä pinsetit koko vuosikymmenen parhaaksi apuvälineeksi, sillä en suinkaan löytänyt niitä vasta tänä vuonna, vaan jo kymmenisen vuotta sitten. Tein niiden erinomaisuudesta kuitenkin hehkutuspostauksen tänä vuonna, sillä tulin taas muistaneeksi, kuinka erinomaiset nämä pinsetit ovatkaan.

Omat pinsettini ovat palvelleet minua jo vuosikymmenen, mutta silti niiden tarkoilla ja terävillä kärjillä saa nypittyä lyhyet ja ohuetkin ihokarvat hyvin. Kun on kerran Tweezermanit hankkinut, ei tarvitse enää muita pinsettejä. Tweezermanin pinseteistä löytyy postaus täältä.

*Osta Tweezerman-pinsetit Kicksin verkkokaupasta täältä.

Shiseido ripsentaivutin kokemuksia parhaat ripsentaivuttimet Ostolakossa Virve Fredman

Vuoden paras meikkaustarvike: Shiseidon ripsentaivuttimet

Myös Shiseidon ripsentaivuttimet ovat olleet ilonani lähes koko vuosikymmenen ja vaikka olin pitkään taivuttamatta ripsiäni, on ripsien taivuttamisesta tullut kuluneen vuoden aikana juttu, josta en enää luopuisi. Se avaa katsetta ja saa ripseni näyttämään pidemmiltä.

Shiseidon ripsentaivuttimista erityiset tekee niiden kaaren loivuus, minkä ansiosta ne asettuvat tiiviisti ripsirajaani vasten. Esimerkiksi supersuositut Shu Uemuran taivuttimet eivät sovi omille silmilleni ollenkaan, sillä ne ovat liian kaarevat ja nappaavat siksi kiinni kulmaluuhuni, joten en saa niillä koko ripsiriviäni millään taivutettua. Shiseidon ripsentaivuttimista voi lukea lisää tästä postauksesta.

*Osta Shiseidon ripsentaivuttimet Elevenin verkkokaupasta täältä.

Vuoden paras hoitoaine: Garnier Banana Hair Food

Testailin viime vuoden aikana läpi neljä erilaista Garnier Hair Food -hiusaamiota päätyen siihen lopputulokseen, että banaaninaamio on oma suosikkini. Omat hiukseni ovat latvoista melko kuivat ja kaipaavat tehokkaasti ravitsevia tuotteita, joten Garnierin sekä hoitoaineiksi, hiusnaamioiksi että hiuksiin jätettäviksi hoitoaineiksi sopivat Hair Food -naamiot ovat kaikki olleet niille hyviä.

Banaaninaamio on kuitenkin ollut naamioista se paras, sillä se ravitsee pitkiä ja melko paksuja hiuksiani todella tehokkaasti, mutta ei silti lätsäytä tukkaani liikaa. Hiuksista tulee sen jäljiltä pehmeät, kosteutetut ja ennen kaikkea sileämmät sekä vähemmän takkuuntuvat. Garnier Banana Hair Food -hiusnaamiosta voi lukea lisää tästä postauksesta.

*Garnier Banana Hair Food -hiusnaamio löytyy myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä. 

Vuoden paras shampoo: Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo

Vaaleiden hiusteni sävy alkaa helposti näyttää hieman liian lämpimältä, joten hyvät hopeatuotteet ovat välttämättömyys. Suurimpia ihastuksiani oli viime vuonna tämä Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo -hopeashampoo. Tämä on minusta erinomainen hopeashampoo niille, jotka kokevat hopeashampoon tavallisesti pesevän hiuksia liikaa ja kuivattavan sen myötä tukkaa. Tämä ei nimittäin ole liian pesevä!

Tunnen jo hiuksia pestessä, kuinka hellästi sekä hiukset että hiuspohja puhdistuvat samalla kun hiukset eivät muutu takkupehkoksi. Shampoo sisältää myös vaalennettuja hiuksia rakennepaikkaavia proteiineja, jotka myös antavat tukalle ryhtiä. Hiuksista tulee siis puhtaat, sileät että kuitenkin myös ryhdikkäät. Tämä yhdistelmä on omassa tukassani aivan loistava. Shampoosta löytyy postaus täältä.

*Osta Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo Nordicfeelin verkkokaupasta täältä.

Vuoden paras muotoilulaite: Cloud Nine The Touch -muotoilurauta

En ole hiusteni suhteen kummoinen kikkailija ja arvostan helppoutta. Haluan siksi muotoilulaitteen, jolla saan hiukseni nopeasti muotoiltua ja tärkeää on, että sen avulla on helppoa sekä kihartaa, taivuttaa että suoristaa hiuksia, sillä en todellakaan halua omistaa useita laitteita.

Cloud Nine The Touch -muotoilurauta on jo vuosia ollut oma suosikkini, sillä sen avulla hiustenlaitto on ihanan vaivatonta ja lopputulos onnistuu aina. Suoristan ja taivutan tällä hiukseni parissa minuutissa ja vaikka hiukseni ovat pitkät ja melko paksut, ei niiden kihartamiseenkaan mene tällä kuin viisi minuuttia. Lisää kehuja Cloud Ninen suoristusraudasta voi lukea tästä aiemmasta postauksestani, jossa vertailen sitä ghd:n muotoiluraudan kanssa.

*Osta Cloud Nine The Touch -muotoilurauta Elevenin verkkokaupasta täältä.

Vuoden paras silmämeikinpoistoaine: Neal’s Yard Remedies Organic Make-Up Remover

Tämä silmämeikinpoistoaine oli todellinen löytö, sillä se on luonnonmukainen ja öljytön, mutta poistaa myös vedenkestävän silmämeikin. Silmämeikinpoistoaineen hellävarainen koostumus sopii siis täydellisesti myös ripsenpidennyksien kanssa pelaaville.

Silmämeikinpoistoaineessa on luonnostaan melko vahva tuoksu, sillä sen pääraaka-aineena on ruusuvesi. Silmämeikinpoistoaineen vesimäisen ohut koostumus toimi hyvin vanulappuun kaadettuna ja sekä vesiliukoinen että vedenkestävä ripsiväri liukenivat silmistä helposti. Koska tuotteen koostumus on öljytön, ei se tietenkään jätä silmänympäryksille ikävän öljyistä tunnetta. Silmämeikinpoistoaineesta voi lukea lisää tästä postauksesta.

*Osta Neal’s Yard Remedies Organic Make-Up Remover -silmämeikinpoistoaine Jolien verkkokaupasta täältä.

Vuoden parhaat puhdistustuotteet: Laponie of Scandinavia

Ihastuin totaalisesti Laponie of Scandinavian kahteen ihonpuhdistustuotteeseen, joita voi käyttää yhdessä tai erikseen. Itse käytin usein iltaisin molempia ja aamuisin vain toista. Ihoni voi näiden kahden puhdistustuotteen jäljiltä todellakin hyvin. Se on puhdas, mutta ei tippaakaan kiristelevä.

Emulsiomaisen maitomainen Laponie of Scandinavia Milk Cleanser on kehitetty normaalista kuivemman ihon puhdistukseen, minkä lisäksi se sopii erityisesti meikin puhdistukseen. Keskitäyteläinen puhdistusmaito levittyi kuiville kasvoilleni hyvin ja yllätyksekseni se poisti vaivatta myös runsaalla, ei-luonnonmukaisella ripsivärillä tehdyn silmämeikkini. Paras juttu oli kuitenkin se, että puhdistusmaito tosiaan huuhtoutui kasvoilta ongelmitta pois vedellä ilman, että avuksi tarvitsi ottaa ihoa hankaavaa liinaa tai muutakaan apuvälinettä. Iho jäi puhdistusmaidon jäljiltä todella miellyttävän tuntuiseksi, eli puhtaaksi, mutta ei todellakaan natisevan puhtaaksi, vaan hoidetun oloiseksi ja silti ilman klähmäisyyttä.

Laponie of Scandinavia Gel Cleanser -puhdistustuotteen geelikoostumus on puolestaan tehty normaalista rasvaisemman ihon puhdistukseen. Ohut, juokseva geeli on kirkasta ja sitäkin suositellaan hierottavaksi kuivalle iholle. Geeli ei liiemmin vaahtoa (tai jos vaahtoa, niin vain ihan vähän) ja jos puhdistusmaito hurmasi minut, niin tämä puhdistusgeeli sen vasta tekikin.

Puhdistusgeeliä voi käyttää yksinään ihon puhdistamiseen ja sillä lähtee pois kevyt meikki, mutta jos kasvoilla on enemmän meikkiä, suositellaan puhdistustuotteita käytettävän yhdessä kaksoispuhdistuksena kuten itse olen tykännyt tehdä. Puhdistusmaito pesee kasvoni jo yksinään hyvin puhtaaksi, mutta jos olen hieman huolimaton, saattaa silmänympäryksille jäädä vielä hieman ripsiväriä. Tämä puhdistusgeeli kuitenkin pesee meikin rippeet ja ihon sekä vaivatta että tehokkaasti, mutta samalla aivan käsittämättömän hellävaraisesti.

Lue lisää Laponie of Scandinavian ihopuhdistustuotteista täältä.

*Osta Laponie of Scandinavia -ihonpuhdistustuotteet House of Organicin verkkokaupasta täältä.

Paras silmänympärysnaamio: Shangpree Marine Energy Eye Mask

Julistin keväällä nämä naamiolaput parhaiksi koskaan kokeilemikseni silmänympärysnaamioiksi ja pysyn julistuksessani visusti – siitäkin huolimatta, että olen tuon jälkeen kokeillut myös saman merkin kalliimpiakin silmänympärysnaamioita.

Nämä hydrogeelistä valmistetut korealaiset naamiolaput sekä kosteuttavat että virkistävät helposti kuivuvaa silmänympärysihoani tehokkaasti. Naamiolaput tulevat 60 kappaleen eli 30 lappuparin pakkauksessa, eli näistä on iloa pitkäksi aikaa useinkin käytettynä. Lue silmänympärysnaamioista lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*Osta Shangpree Marine Energy Eye Mask -silmänympärysnaamiot Elevenin verkkokaupasta täältä.

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Vuoden paras kosteusvoide: Laponie of Scadinavia Face Cream

Tämä kosteusvoide oli loistava löytö, sillä paitsi että se sopi minulle, sopii se lähes kenelle tahansa ja melkeinpä ihotyypistä riippumatta. Muiden Laponie of Scandinavia -tuotteiden tapaan Laponie of Scandinavia Face Cream -kosteusvoiteessa on yksinkertainen, luonnonmukainen koostumus, joka on suunniteltu erityisesti herkästi reagoivaa ihoa ajatellen.

Kosteusvoiteessa on ravitseva koostumus, joka on kuitenkin suorastaan yllättävän kevyt ja jättää iholle samettisen himmeän pinnan. Tämän ansiosta se sopii loistavasti myös normaalista rasvoittuvallekin iholle ja päivällä meikin alle. Oma ihoni kuivuu helposti, mutta voide toimi kosteuttavan koostumuksensa ansiosta ihollani niin päivävoiteena kuin yövoiteenakin. Välillä käytin sen seassa tai päällä Laponie of Scandinavian kasvoöljyä, joka auttoi ravitsemaan ihoa lisää silloin, kun lisäboostille oli tarvetta. Lue lisää voiteesta tästä postauksestani.

*Osta Laponie of Scandinavia Face Cream -kasvovoide House or Organicin verkkokaupasta täältä. 

Vuoden paras monitoimituote: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Hurmaannuin tästä luonnonmukaisesta balmista keväällä aivan täysin, sillä se on todella monipuolinen. Hoitava balmi sopii käytettäväksi niin kasvoilla, huulilla, kynsinauhoilla kuin hiuksissakin, minkä lisäksi se on myös loistava meikissä kiinnittämässä kulmakarvoja ja heleyttämässä ihoa korostustuotteen tavoin.

Listasinkin blogiini aiemmassa postauksessani 21 tapaa, joilla tätä villiruusubalmia voi kauneudenhoidossa käyttää. Postauksen voi lukea täältä. En ole todellakaan ainoa tähän tuotteeseen ihastunut, vaan balmi on saavuttanut maailmanlaajuisen kulttituotteen satuksen.

*Osta Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm Jolien verkkokaupasta täältä.

Huxley Viikunakaktuksen öljy Kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Vuoden paras korealainen kosmetiikkamerkki: Huxley

Korealainen kosmetiikka on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia tuotemerkkejä ja niitä ilmestyy tarjolle jatkuvasti lisää. Omia kestosuosikkejani on kuitenkin jo muutaman vuoden ajan ollut Huxley, jonka minimalistisen simppeli tuotevalikoima ja tuotepakkaukset sekä ennen kaikkea loistavasti toimivat tuotteet ovat vieneet sydämeni täysin.

Omia paljon kehumiani Huxley-tuotteita ovat esimerkiksi Huxleyn kasvovesi, puhdistusgeeli ja yönaamio. Viimeisin ihastukseni on blogikokeiluun syksyllä saamani Huxleyn puhdistusvesi, jolle en ole vielä ehtinyt tehdä omaa blogipostausta, mutta jonka tulen varmasti esittelemään vielä tarkemmin. Kaikki Huxley-postaukseni voi katsoa täältä.

*Osta Huxley-tuotteet maahantuojan verkkokaupasta täältä.

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Vuoden paras luonnonkosmetiikan merkki: Laponie of Scandinavia

Olen hehkuttanut Laponie of Scandinavian tuotteita blogissani viimeisten kuukausien aikana niin moneen otteeseen, ettei kukaan varmasti voi yllättyä kuullessaan, että nimeän merkin vuoden parhaaksi luonnonkosmetiikan tuotemerkiksi.

Ihastuin Laponie of Scandinaviassa moneen asiaan: siihen, kuinka yksinkertaiset sisällöt tuotteissa on, kuinka hellävaraisia, mutta silti niin toimivia tuotteet ovat ja kuinka ne sopivat lähes kenelle tahansa. Laponie of Scandinavia onkin ollut aivan erityisen ihana tuotemerkki suositella, sillä sen tuotteista on niin helppoa pitää. Omaa silmääni miellyttää lisäksi brändin visuaalinen ilme, minkä lisäksi brändin Instagram on ollut täynnä timanttista tavaraa, josta on saanut paljon infoa. Laponie of Scandinavia -brändistä voi lukea lisää postauksestani täältä.

*Osta Laponie of Scandinavia -tuotteet House of Organicin verkkokaupasta täältä. 

Esse Trevor Stey Virve Fredman Ostolakossa

Vuoden paras kosmetiikka-alan ihminen: Essen Trevor Steyn

Minulla oli loppuvuodesta ilo päästä mukaan pieneen tilaisuuteen, jossa luonnonmukaisen, probiottisen ihonhoitobrändin kehittäjä Essen Trevor Steyn oli paikalla. Menin tilaisuuteen ajatuksenani oppia lisää Essestä ja sen tuotteista, mutta sain tilaisuudesta irti paljon muutakin.

Kävi ilmi, että Essen perustaja Trevor on suoranainen kosmetiikkamaailman kapinallinen, joka ei jahtaa mainetta ja mammonaa, vaan tahtoo mielummin elää simppeliä, jopa hieman hippimäistä elämää ja vain tehdä hyvää. Trevorin kuuleminen palautti uskoni siihen, etteivät kaikki kosmetiikkamaailmassa toimivat yritykset ole vain rahanahneita, sijoittajille tuottoa takovia koneita, vaan joukkoon mahtuu myös aidosti asiakkaiden ja maapallon hyvää toivovia poikkeuksia. Postaukseni Essen Trevorista voi lukea täältä.

*Osta Essen tuotteet Jolien verkkokaupasta täältä. 

TwistBe Uusi alku ihollesi verkkovalmennus kokemuksia Virve Fredman

Vuoden parhaat kosmetiikkaneuvot: TwistBe Uusi alku ihollesi -verkkovalmennus

Samoilla linjoilla edellisen kohdan kanssa jatkaa myös TwistBe, joka on kolmen tehonaisen perustama kosmetiikan verkkokauppa ja ihonhoidon verkkovalmennusta tarjoava yritys. TwistBen porukka tunnetaan paitsi pikkutarkasta kiinnostuksestaan kosmetiikkatuotteita ja niiden raaka-aineita kohtaan, mutta myös erinomaisesta asiakaspalvelusta.

Pääsin itse viime vuonna tutustumaan TwistBen Uusi alku ihollesi -verkkovalmennukseen, joka oli täynnä loistavaa tietoa ja erinomaisia vinkkejä siitä, kuinka ihoon voi hoitaa hyvin ja tuloksellisesti.

Minulle verkkovalmennuksen parasta antia olivat tiedonpalaset siitä, kuinka sisäiset tekijät vaikuttavat ihoon ja monille muille verkkovalmennuksen huippujuttu ovat hyvät käytännön vinkit siihen, kuinka voi oppia ostamaan taatusti toimivia ihonhoitotuotteita ja lukemaan tuotteiden ainesosaluetteloa ilman, että on kosmetiikkakemisti. Postaukseni ihonhoidon verkkovalmennuksesta voi lukea täältä.

*Koodilla OSTOLAKOSSA saa 20€ alennuksen Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuksesta täältä.

Mihin loistaviin kosmetiikkatuotteisiin tai brändeihin te törmäsitte viime vuonna?

5 kommenttia artikkeliin ”Vuoden parhaat kosmetiikat – 16 parasta”

 1. Tweezermaneista olen samaa mieltä, ostin omani Juurikasvu -aikoihin ja sen jälkeen en ole muita tarvinnut ;DD mitkään muut pinsetit ei vaan ole yhtä hyvät!

  Vastaa
 2. Oot kehunut myös Terryn ja Laura Mercierin puutereita. Miten vertaisit niitä tähän Lindan? Onko joku suosikki? 🙂

  Vastaa
  • Lauran on lähempänä tätä, mutta tämä jättää mattaisemman tunteen.

   By Terryn on todella erityyppinen “ihon silottaja” eikä esim. tasoita ihon sävyä yhtään. 🙂

   Vastaa
 3. Onkohan tuosta bareMineralsin luomiväri+pohjustaja -kombosta nyt jäänyt pois tuo kehumasi sävy Lit? Ainakaan Kicksin verkkokaupasta sitä ei enää löydy, ja myymälässä se sävy oli -50 % alennuksella. Ostin sen, mutta en ole vielä kokeillut, kun edellistä pohjustustuotetta on vielä jäljellä. Harmi jos tykästyn eikä samaa sävyä enää olekaan saatavilla.

  Vastaa
  • Harmi jos on tai jää näiltä leveyspiireiltä pois valikoimasta. BareMineralsin omilta sivuilta se löytyy edelleen, mutta voihan tosiaan olla, että jää pois. :/

   Vastaa

Jätä kommentti