Näitä meikkejä käytän nyt – maaliskuu 2019

Kuten olen monesti maininnut, olen nykyään jopa varsin tylsä meikkaaja, enkä niinkään innostu jatkuvasta tuotteiden vaihtelusta. Kokeilen kyllä edelleen uteliaana uusia meikkejä, kun joku tuote loppuu, mutta tavoitteenani on tällä hetkellä vähentää ylimääräisten meikkien määrää niin, että kotoani löytyisi vain aktiivisesti käytössä olevia tuotteita.

Olen edistynyt kosmetiikan vähentämisessä hyvin ja sekä antanut että myynyt pois ylimääräisiä tuotteita reilulla kädellä, mutta haluttuun lopputulokseen pääsemiseen menee epäilemättä vielä muutama vuosi. Olen kuitenkin motivoitunut tuotteiden vähentämiseen, sillä olen jo pidemmän aikaa tehnyt arkimeikkini valiten käyttöön jatkuvasti samoja tuotteita sen sijaan, että vaihtelisin niitä jatkuvasti kuten ennen.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Aivan kuten en jaksa aamuisin miettiä, mitä pukisin päälleni, vaan puen päälleni päivästä toiseen jonkun kahdesta toistensa kaltaisesta mekostani, en myöskään jaksa tuhlata aikaa sille, että pohtisin, millä tuotteilla teen meikkini. Vapaapäivinä saatan sitä tehdä välillä, mutta aamuisin aikaisin töihin lähtiessä se ei kiinnosta.

Tällä hetkellä meikkipussini sisältö näyttää tältä:

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Pohjustan silmämeikkini aiemmin kehumallani Essence I Love Colour Intensifying Eyeshadow Base -luomivärinpohjustajalla. Se tasoittaa kevyesti silmäluomieni ihon sävyä ja luo pohjan kestävälle silmämeikille.

Meikkipohjan alla olen näin talvella käyttänyt vähän aikaa sitten kehumaani Tarte Rainforest of The Sea Radiance Drops -kasvoöljyä, joka heleyttää ihoa kauniisti, saa meikkipohjan sulamaan kasvoille kauniisti ja muutenkin auttaa pitämään ihon kosteutettuna.

Silmänalusillani käytän (aina kun muistan…) Becca Anti-Fatique Under Eye Primer -meikinpohjustajaa, mutta vaikka olenkin käyttänyt sitä jo parisen kuukautta, en ole vieläkään oikein osannut sanoa, pidänkö siitä. Joo, ehkä se saa meikin pysymään silmänalusilla ihan vähän paremmin ja jopa levittymään tasaisempana, mutta en ole varma, tarvitseeko tuo alue oikeasti juuri tällaista erillistä pohjustajaa eikä tämän aikaansaama vaikutus ole niin näkyvä, että sen luoman eron huomaisi erityisemmin. Uutta en varmasti usko ostavani sitten kun tämä joskus loppuu.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Meikkipohjani syntyy aamuisin usein jo aiemmin kehumallani 3CE Stylenanda Back To Baby BB Cream SPF35 PA++ -tuotteella. En ole suoraan sanottuna yhtään uusien ja trendikkäiden, vesimäisten meikkipohjatuotteiden fani, vaan tykkään tällaisista täyteläisen voidemaisista, iholle ihanasti mukautuvista tuotteista. Tämä BB-voide peittää loistavasti, mutta jättää ihon kauniin heleäksi, mistä tykkään kovasti.

Nykyään nappaan käsiini aamuisin kuitenkin yhä useammin tyynymeikkivoiteen, joita olen hamstrannut kotiin vähän liikaakiin. Tällä hetkellä käytössäni on Innisfree Water fit cushion SPF34/PA++ -tyynymeikkivoide*, josta olen pitänyt niinä päivinä, joina iho on paremmassa kunnossa. Tämä tyynymeikkivoide luo kuulaan tai kerrostamalla keskipeittävän lopputuloksen ja kosteuttaa ihoa, minkä ansiosta iho jää heleän näköiseksi. Tämän tyynymeikkivoiteen vesi on korvattu vihreän teen uutteella, eli tämä on kehitetty myös hoitamaan ihoa.

Peitevoiteena käytän tällä hetkellä aiemmin esittelemääni Maybelline Fit Me Concealer -peiteainetta, josta pidän paljon. Se peittää hyvin, asettuu silmänalusille kauniisti, ei ole liian kuiva tai liian rasvainen ja on kaiken lisäksi vieläpä edullinenkin. Tämä on minusta loistava tuote, jota suosittelen aina muillekin hyvää peiteainetta etsiville.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Meikin kiinnitykseen olen käyttänyt viimeaikoina erityisesti jo aiemmin esittelemääni Laura Mercier Traslucent Loose Setting Powder -irtopuuteria. Sen läpikuultava sävy sopii vaalealle iholleni, siinä on hienojakoinen koostumus, se levittyy iholle ohuena ja lopputulos näyttää luonnolliselta. Työaamuina sipaisen sen päälle kyllä vielä aiemmin kehumaani By Terry  Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuteria, sillä sen avulla meikkipohja pysyy täydellisenä aamusta iltaan.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Kasvoille sivelen väriä Too Faced Sweet Peach Glow -meikkipaletilla, jota ylistin vähän aikaa sitten. Se sisältää lämpimän aurinkopuuterin, persikkaisen poskipunan ja ihanan korostussävyn, joiden yhdistelmä tekee kasvoista todella raikkaan näköiset. Plussana paletissa on sen ihana, persikkateetä muistuttava tuoksu.

En suosi vahvoja varjostuksia, mutta koska ihoni on melko vaalea, näyttävät kasvoni helposti hieman latteilta, ellen ihan kevyellä kädellä muotoile niitä mm. nenän alueelta. Käytän siihen tarkoitukseen vuosia sitten saamaani Seppälän oman merkin kivipuuteria, jonka vaalein sävy on aivan naurettavan tumma mihinkään muuhun omalla ihollani.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Silmämeikin suhteen olen varsin konservatiivinen ja käytän lähes poikkeuksetta vain varsin neutraaleja sävyjä. Juuri nyt käytössäni on muistaakseni töiden kautta joskus saamani IsaDora Eye Color Bar  60 Nude Essentials -luomiväripaletti, jonka vaaleat sävyt tulen varmasti käyttämään vielä loppuun, sillä ne ovat niin helppoja käyttää.

Toinen käyttämäni paletti on Too Faced White Chocolate Chip -luomiväripaletti, jossa on omaan makuuni hyviä ja helppoja sävyjä. Yksi sen sävyistä onkin jo hyvin kulunut, sillä juuri tuollaiset vaaleat shampanjan sävyiset luomivärit ovat niitä, joita liikkuvalle luomelleni eniten päätyy. Minulla on jatkuvasti aktiivikäytössä joku sellainen. Sen loputtua siirryn varmasti käyttämään ahkerasti paletin kultaan taittavaa vaaleanpunaista.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

En rajaa silmiäni päivittäin, mutta jos rajaan ne, valitsen tällä hetkellä rajaustuotteeksi mielelläni ruskean sävyn. Sain syksyllä Koreassa shoppaillessani kaupan päällisenä Banila co. Cushion Gel Liner -tyynyrajauksen, joka on ollut todella loistava tuote arkipäivän silmänrajailuun. Sen avulla rajaus on samaan aikaan sekä intensiivinen että kuitenkin pehmeä.

Jos haluan skarpimpaa linjaa, käytän rajaustussia. Nyt kokeilussa on Malesiasta ostettu Eyeko Skinny Liquid Liner, joka on kyllä ihan hyvä, mutta en ihan innostu tuollaisista huopatussimaisista kärjistä, sillä ne luovuttavat omaan makuuni liikaa väriä, jolloin rajauksesta tulee liian piirretyn näköinen helposti enkä jaksa kikkailla sitä pehmeämmäksi muiden tuotteiden avulla.

Kulmien kiinnitykseen käytän mielelläni aina väritöntä tai keyesti sävytettyä kulmageeliä ja tällä hetkellä käytössäni on Dior Diorshow Brow Styler Gel, joka päätyi minulle työpaikan kosmetiikkavaihtajaisissa syksyllä. Siinä on varsin huono pito enkä pidä siitä muutenkaan erityisemmin sen oudon, meikkiä itseensä keräävän applikaattoripään vuoksi, mutta käytän sen nyt loppuun kuitenkin.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Ihan pelkkä kulmageeli ei riitä minulle missään tapauksessa kulmameikistä, vaan käytössä on myös sävyä antavia ja kulmien muotoa korjaavia tuotteita. Ykköstuotteeni on Laneige Eyebrow Cushion-Cara Two Tone -tyynykulmaväri, jota kehuin vähän aikaa sitten blogissani. Saan sillä kulmiin loistavan lopputuloksen helposti, sillä se piirtää samalla tavalla pehmeää jälkeä kuin puuterimainen kulmaväri, mutta koska tyynyssä oleva tuote on nestemäistä, saa sillä silti kulmiin samalla tavalla skarppia linjaa kuin kulmakynällä tai kulmapomadella. Itse saan tällä kuitenkin luonnollisemman jäljen kuin pomadella ja lopputulos syntyy minulla nopeammin kuin kulmakynällä.

Joskus tykkään kuitenkin käyttää joidenkin pienien yksityiskohtien huolitteluun lisäksi vielä kulmakynää ja tällä hetkellä käytössäni on Sephora Rectable Brow Pencil Waterproof -kulmakynä, josta olen tykännyt. Tässä kierrettävässä kulmakynässä on kapea kärki, käyttämäni sävy 05 Neutral grey Brown on hyvä ja tämä pysyy loistavasti.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Ripsissä olen käyttänyt tällä hetkellä kahden ripsivärin yhdistelmää, sillä kumpikaan niistä ei ole yksinään riittänyt minulle. Givenchy Noir Interdit Mascara -ripsivärin ostin hävettävän kauan aikaa sitten, eli jo pitkään ennen kuin L’Oréal Paris lanseerasi vastaavalla kääntyvällä harjalla varustetun oman versionsa. En kuitenkaan ottanut sitä käyttöön ennen kuin tammikuussa. Ripsiväri osoittautui täysin oman makuni vastaiseksi, sillä se kyllä erottelee hyvin, mutta ei tee ripsille muuten oikeastaan mitään kuuta kuin anna väriä. Lopputulos on siis Givenchymäisen huoliteltu, mutta aivan liian olematon omaan makuuni, joten olen käyttänyt tuotetta ripsivärinpohjustajana, jollaisena se toimii erinomaisesti pikkutarkasti erottelevan harjansa ansiosta.

Varsinaisena ripsivärinäni on viimeiset kuukaudet ollut Hourglass Caution Extreme Lash Mascara*, jonka minikoon ostin viime vuonna. Miniko on toki hauska sana, sillä ripsivärihylsyssä on tuotetta 5,5 grammaa, mikä on nykyään jo varsin yleinen määrä ihan normaalikokoisellekin ripsivärille. Tämä ripsiväri on ollut luokkaa ihan kiva, sillä se kyllä antaa tuuheutta ja pituutta ihan kivasti sekä kerrostuu ripsiin hyvin, mutta mitään ihan erityisen näyttävää tai poikkeavan hyvää lopputulosta sillä ei synny, joten en hankkisi sitä uudelleen.

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Huulille on viimeaikoina päätynyt melko poikkeuksetta joku näistä kolmesta erilaisesta tuotteesta. Kaveriltani aikoinaana saamani Rimmel Oh My Gloss! Snog -huulikiilto on jo neljä vuotta vanha, mutta se ei haise pahalta, pelittää edelleen hyvin ja tykkään sen nudesta sävystä. Tämä on juuri sellainen helppo kiilto sipaista huulille koska tahansa ja se tuntuu niillä miellyttävältä.

Toinen käyttämäni huulikiilto on sekin jo hyvin vanha ja itseasiassa samaa vuosikertaa. Blogikokeiluun saamani Clarins Instant Light Lip Comfort Oil 01 Honey -huuliöljy tuo huulille sekä kivan kostean kiillon että samalla myös hoitaa huulia. Se ei ole varsinaisesti tahmainen, mutta pysyy huulilla silti hyvin ja pidän ihan erityisesti sen valtavasta applikaattorista.

Huulimeikkien kanssa teemana on yleisestikin ollut käytä ikivanhat pois, joten myös kolmas käytössä ollut huulimeikkituote on vanha. Aikoinaan töiden kautta saamaani L’Oréal Paris Caresse 401 Rebel Red -kiiltopunaa ei ole tainnut olla myynnissäkään enää ikuisuuksiin, joten olen yrittänyt käyttää sen pois pyörimästä. Nyt punaa on jäljellä enää noin vähän kuin kuvassa näkyy, joten ehkä se loppuu vihdoin huhtikuun aikana ja pääsen nappaamaan aktiivikäyttöön jonkun muun punaisen punan. Tykkään nimittäin todella paljon käyttää punaista huulipunaa, sillä se tekee meikistä heti tyylikkään. 

Ostolakossa näitä meikkejä käytän nyt maaliskuu 2019

Mitä meikkejä teillä on tällä hetkellä aktiivikäytössä?


Lue myös:
12 eniten käytettyä meikkituotettani
Tammikuu 2019: näitä meikkejä käytän juuri nyt

9 kommenttia artikkeliin ”Näitä meikkejä käytän nyt – maaliskuu 2019”

 1. Siis mikä ihmeen tyynyrajaus? Tästä kuulisin mieluusti lisää, kiitos! 🙂

 2. Ostin viime kuussa sun vinkin perusteella tuota Essencen luomivärinpohjustajaa ja se ei kyllä toiminut mulla niin millään! Luomivärit kasaantu luomivakkoon useimpina päivinä ihan riippumatta siitä, laitoinko tuotetta enemmän vai vähemmän ja puuterin kanssa tai ilman! Harmitti, ettei tuote sopinut mulle, sillä mielelläni pihistäisin juuri tällaisissa vähän tylsissä, ”pakollisissa” tuotteissa. Onneksi kuitenkin luotetuote eli Lumenen Nordic chic pohjustaja oli kaupassa tarjouksessa sit 🙂

  Tykkään kuitenkin aina lukea, mitkä tuotteet on jäänyt sulla käyttöön. Kokeilet kuitenkin niin laajalla skaalalla tuotteita, että uskon sun valintoihin, vaikka ne ei aina itsellä toimisikaan. Mut kunpa sen toimimattomuuden voisi vaan päätellä jotenkin etukäteen 😀

  • Mulle kävi sama juttu essencen kanssa, ei toimi vaikka kokeilin kaikki variaatiot. Ehkä pitää testata Nordic chic seuraavaksi.

 3. Mulla on Lumenen CC-voide, Kicksin kivipuuteri, MAC:n Pro Longwear-peitevoide, Nyxin luomivärinpohjustaja. Muita vaihtelen, luomiväreinä Hudan Gemstone obsessions, Colourpop Good sport, tai Essence melted chromet. Highlightereita löytyy monta, Mary-Lou manizer, Goddess of love, Huda Winter Solstice. Aurinkopuuterina yleensä BohonTerra Cotta, vaalein helmiäissävy, poskipunana joko Milanin Luminoso tai Cindy-Lou manizer

 4. Tuli mieleen kun oon kiinnittänyt huomiota sun meikkipussipostauksissa, että näyttää siltä että sulta kuluu luomiväripaleteista lähinnä noi vaaleat sävyt ensin pois ja tummat ja värikkäät taas kuluu aika vähän, että sitten kun oot saanut vanhat paletit kulutettua pois, sun ehkä kannattaisi koota oma z-paletti, jolloin vaalean sävyn loppuessa voisit aina hommata vaan uuden napin sen tilalle, eikä tarvitsisi kokonaista uutta palettia vain parin sävyn takia. Ja tietysti saisit valittua just ne sun omat suosikkisävyt palettiin 🙂 Sopisi jotenkin tohon sun minimalistiseen meininkiin. Itse tykästyin juuri Lumenen uuteen Fresh Skin Tint -sävyvoiteeseen, tulee ihanan kuultava ja luonnollinen pohja.

 5. Katsotaan muistanko ulkoa: misshan bb voide, oriflamen peitevoide, UD silmämeikin pohjustaja, lancomen peitevoide pigmenttiläikille, Bare minerals irtopuuteri, Kicksin oman merkin aurinkopuuteri, Youngbloodin poskipuna ja sävynä peach, tarten highlighter ja essencen kulmakynä, anastasian kulmageeli, macin mini yhdeksikkö…nimeä en muista,.mutta nudeja ja lämpimän kultaisia sävyjä. Blascon rajausvärinappi ja oriflamen giordani luomiväri.
  Kaikkiin oon supertyytyväinen…paitsi kicksin aurinkopuuteriin…onneks se loppuu pian.

 6. Moi,

  Oletko kokeillut Cliniquen uutta Even Better Refresh-meikkivoidetta ja mitä pidit siitä? 🙂

  • En ole valitettavasti kokeillut. Minulta on CLiniquen nestemäiset meikkivoiteet jääneet lähes poikkeuksetta käyttämättä, sillä niissä on aina ollut ihan mahdottomat sävyt omalle vaalealle iholleni. Käytyy kurkistaa tämä kuitenkin varmuuden vuoksi, jos sävyt yllättävät. 🙂

   • Joo totta, ne sävyt on vähän haastavat näin kosmetiikkamyyjänkin näkökulmasta mutta vaalein sävy on kerranki keltapohjainen

Kommentointi on suljettu.