Epäsosiaalinen joulu – tilaisuus vetäytyä kymmeneksi päiväksi omaan rauhaan

Olen jonain aiempana vuonna todennut, että joulussa on parasta juuri se, että voi kokoontua perheen kanssa yhteen viettämään aikaa. Minusta se on edelleen ihanaa, mutta tänä vuonna otin jouluun itsekkään lähestymistavan. Tuntui nimittäin, että haluan ja minun jopa tarvitsee olla kotona rauhassa.

Pitkin vuotta on tapahtunut vaikka mitä kivaa ja kiirettä on todellakin pitänyt. Monet kivat jutut ovat pidempiä projekteja, joiden näkyviä hedelmiä voi poimia vasta ensi vuonna ja kaikki puuhailu ei edes jätä varsinaista selkeästi näkyvää jälkeä. Paljon on silti tullut tehtyä ja nyt loppuvuotta kohti mennessä ajatus joululomasta kotiin erakoituneena on kuulostanut juuri siltä, mitä kaipaan.

Punainen huulipuna Ostolakossa
Huulilla Fenty Beauty Stunna Lip Paint Uncensored. Postaus täällä.

Olin vielä perjantaina konttorilla, mutta kiirehdin päivän päätteeksi kotiin, sillä minulla oli illalla Suomi-tiimimme pikkujoulut. Kuten olen monesti kertonut, on minulla töissä aivan paras tiimi työkavereita, jotka tekevät töitä kuka miltäkin suunnalta. Kollegaltani olikin jälleen tullut loistava ehdotus: pidetään online-pikkujoulut, eli jokainen  voi mennä itse rauhassa kotiin, ryömiä sohvannurkkaan, koota omat naposteltavat, kaataa pikkujouluviininsä ja osallistua pikkujouluihin Google Hangoutin videokuvan kautta.

Konsepti oli aivan mahtava ja täydellisen suomalainen yhdistelmä epäsosiaalisuutta ja sosiaalisuutta. Parasta (yli viisituntisiksi venyneissä!) online-pikkujouluissa oli tietysti se, ettei niiden päätteeksi tarvinnut lähteä etsimään taksia tai kiirehtiä bussiin, vaan läppärin suljettua saattoi vaan mennä hammaspesulle – tai harjata hampaat jo vaikka kesken pikkujoulujen!

En ollut rehellisesti sanottuna alkanut edes suuresti miettiä joulua ennen tätä viikonloppua. Laskin aluksi suurella ilolla, että minulla on viisi vapaapäivää, sitten pari välipäivää töitä ja sitten jälleen kolmipäiväinen viikonloppu. Ajatuksiani järjestellessäni tajusin pikkujoulujen päätteeksi iltasuihkussa meikkejä poistaessani kuitenkin, että minulla olisi ensinnäkin kuusi päivää vapaata, sillä olen torstait normaalistikin vapaalla ja kun tekisin perjantain vielä etätöitä ennen uuden vuoden viikonloppua tarkoittaisi se, että voisin vetäytyä kotiin kymmeneksi päiväksi.

Punainen huulipuna Ostolakossa
Huulilla Linda Hallberg Mood Crayon Anger -meikkikynä. Postaus täällä.

Minun teki mieli alkaa parkua onnesta kun tajusin tämän. Juuri nyt en kaivannut mitään muuta joululahjaa kuin nimenomaan kymmenen päivän epäsosiaalisuutta. Halusi vain omaa, täysin itsekästä aikaa, jona voisin tehdä ihan mitä haluan ilman huonoa omaatuntoa. Olin kaivannut sellaista niin paljon ja jo niin pitkään.

Kun tajusin, että minulla on kymmenen päivää lähes keskeytyksetöntä lomaa (lukuunottamatta sitä yhtä etätyöpäivää), aloin heti miettiä, että saisiko jostakin vielä äkkilähdön jonnekin. Voisimme pakata laukut, mennä johonkin ihan uuteen kohteeseen ja nauttia siellä lomasta. Voisimme tehdä kivoja juttuja…

Hetkinen, hetkinen, hetkinen. Sitten oli pakko laittaa ajatuksenjuoksulle stoppi. Olisi toki mukavaa, että edessä olisi 10 päivää, joiden aikana meillä olisi mahdollisuus lähteä jonnekin, mutta sitäkö muka ihan oikeasti nyt kaipasin? Sitä, että ensin huolehtisin pakkaamisesta, matkustaisin lentokentälle, lentäisin jonnekin, yrittäisin kohteessa pitää parhaani mukaan huolen, että teemme siellä jotain mielekästä (löhöloma aurinkotuoleilla on painajaiseni) ja sitten harmitella, kuinka nopeasti viikko menee ja olla jo kohta takaisin Ruotsissa pesemässä pyykkejä ja palaamassa konttorille.

On täysin okei olla menemättä minnekään. On täysin sallittua vain olla kotona. On jopa hyvin suotavaa antaa itselleen lupa vain olla ja nauttia ilman, että näiden päivien jälkeen on näyttää, mitä on tehnyt tai saanut aikaan.

Punainen huulipuna Ostolakossa
Huulilla Linda Hallberg Mood Crayon Anger -meikkikynä + Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass -kiilto. Postaus täällä.

Menimme mieheni kanssa eilen kauppaan ja lastasimme korit täyteen ruokaa. Suunnitelmani on, että näiden kymmenen päivän aikana tarve poistua kotoa on mahdollisimman vähäinen. Haluan vain olla täällä rauhassa. Ihan vaan olla. Nauttia siitä tunteesta, kun ei tarvitse tehdä mitään ja opetella olemaan potematta huonoa omaatuntoa siitä, että katsoo vaikka koko päivän Netflixiä.

Meillä ei vaihdeta joululahjoja ja muutenkin olen parhaani mukaan minimoinut tänä vuonna lahjojen hankinnat, sillä minusta on (toki hieman itsekkäästi ehkä) tuntunut, että pääni hajoaa, jos harteillani on vielä yhdenkin joululahjan hankinta. Minusta tuli jopa se kamala ulkomailla asuva täti, joka lähetti lapsillekin vain rahaa, sillä paitsi että se oli tietysti kätevää, en halunnut antaa kenellekään turhaa krääsää. Ostakoot sitten itse tai annettakoon vanhempien ostaa jotain, mikä olisi toivottua.

Punainen huulipuna Ostolakossa
Huulilla Lancôme Matte Shaker 189 Red’y in 5. Postaus täällä.

Kävimme eilen kauppareissun päätteeksi hakemassa vintiltä pienen laatikon, johon olimme säästäneet hieman joulukoristeita. Viritin minikokoisen kuusen, kiedoin pari koristenauhaa parven kaiteeseen jouluvalojen koristamina ja siinä se. Laitoin kynttilöitä palamaan ja nautin yhdestä kotimme lempparijutustani, eli langattomasta Sonos-kaiutinjärjestelmästä, jota voin ohjailla kännykästä, tabletista tai tietokoneelta. Oli rentouttavaa kuunnella rauhallista joulumusiikkia ja pitkästä aikaa vain antaa itsensä olla. Jätin eilen jopa blogista stressaamisen enkä edes julkaissut mitään.

Nyt aion siis viettää itsekkäästi joulua kotiin eristäytyneenä ja nauttia siitä. Blogista en halua tai edes malta olla näitä päiviä erossa, mutta ainakin aion olla ottamatta siitä stressiä.

Punainen huulipuna Ostolakossa
Huulilla Smashbox Always On Liquid Lipstick Bawse.

Hyvää joulua kaikille!


Lue myös:
Oman rauhan rakastaja
Määmatkalla – miksi yksin matkustaminen kannattaa
Epäsosiaalinen vai sittenkin vain todella itsekäs?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

6 kommenttia artikkeliin ”Epäsosiaalinen joulu – tilaisuus vetäytyä kymmeneksi päiväksi omaan rauhaan”

 1. Olen täysin samaa mieltä! Itselläni oli koulun kanssa ihan hirveä syksy, jatkuvasti piti olla menossa, viikonloppunakaan ei saanut huilata kun raportteja ja ryhmätöitä oli todella paljon. Nyt kun koulu loppui viikko sitten, olen lähinnä oleillut kotona ja keskittynyt joulun valmisteluun. Nyt kun kaikki valmistelut on tähän päivään mennessä tehtynä niin voin jouluna keskittyä vaan olemaan kotona ja huilaamaan; vetäytyä sohvalle mukavissa vaatteissa kivan leffan ääreen. Tarkoituksena vain olla.

  Mukavaa ja rentouttavaa joulua kaikille!

  Vastaa
 2. Koti on se paikka, jossa ihmisen kuuluu voida olla juuri siten kuin haluaa, myös tekemättä mitään, vaatimatta itseltään mitään ja nauttia siitä tunteesta, että stressi, paine ja uupumus vähitellen sulaa pois. Mikään muu paikka maailmassa ei ole sellainen, kaikkialla muualla kuuluu tehdä jotain tai pitää vähintäänkin olla läsnä. Joskus sitä ei vaan jaksa määräänsä enempää.

  Tuo äänentoistojärjestelmä kuulostaa mahtavalta! Mulle hyvät kajarit on tosi tärkeitä, että musiikki soi juuri niin upeasti kuin sen on tarkoitettu soivan. Hyvä musiikki on uskomattoman rentouttavaa.

  Ihanaa joulua, Virve! <3

  Vastaa
 3. Sama homma täällä. Kieltäydyin kaikesta häsästä tälle joululle, sillä syksy on ollut todella uuvuttava. Yökkäri päällä, tonttulakki päässä ja Netflix tai kirja auki – koko joulun. Ei sukulointeja tai stressiä ruuasta tai lahjoista. Hankittu on, mitä hankittu on. Syödään normaalia ruokaa ja suklaata. Tavoitteena on, että aika tulee pitkäksi. Ja että puhelimen käyttö olisi minimaalista, joten nyt laitan puhelimen pois ja toivotan rauhallista ja pitkäveteistä joulua teille sinne 🙂

  Ps. saan joululahjaksi sen Maria Badescun selkä-rinta-näppylä-hoitotuotteen, jota yhdessä postauksessa suosittelit. Huomenna siis pääsen sitä testailemaan ja tulen sitten kertomaan tulokset myöhemmin 😀

  Vastaa
 4. Tuo kuulostaa juuri hyvältä! Ja tuollaisiin pikkujouluihin voisin minäkin osallistua 🙂
  Oikein hyvää joulua ja 10 päivän oleilua!

  Onkohan liian myöhäistä toivoa pukilta tuollaista Lancomen shakeria, iiihana! XD

  Vastaa
 5. Ihanaa, stressitöntä joulua. JUST NYT kun meillä on tänään kaksi kattausta sukulaisille (ekat sain juuri ovesta ulos, seuraavat tulee parin tunnin päästä) ja miehen työt pitää hänet ihan joka vuosi kiireisenä koko joulunalusviikon aamusta iltaan eikä esiteineistä ole apua jouluvalmisteluista, päivastoin niitä saa erotuomaroida tämän tästä ja ja… tuo sinun tapasi viettää joulua ja kymmenen päivän vapaat kuulostaa TAIVAALTA!
  NAUTI! Minunkin puolestani! Kun tästä selviän, skoolaan itselleni ja teen kunnon kasvohoidon koska nämä silmäpussit vaativat pienen ihmeen!
  Ps. Tuo Hallbergin Mood Caryon on ihana! Hankin sen joulun alla, sillä on menty monet tilaisuudet nyt joulun alla

  Vastaa
 6. Ei tuollanen joulu oo millään lailla itsekästä. Mun mielestä on tervettä kuunnella itteensä ja sitä mitä tarvii just nyt ja tehä sen mukaan asioita, jotta jaksaa taas. Tuo on mun mielestä ainoastaan itsestään huolehtimista.

  Hyvää joulua sinnekin. Ite vietän samankaltaista joulua kotona kaikessa rauhassa ilman ihmisiä ja ilman jouluhöpötystä ja jouluhössötystä.

  Vastaa

Jätä kommentti