Vinkki – Tehotuote finniarpien välttämiseen!

Olen teinistä lähtien käynyt ihoni kanssa läpi melkoisia taisteluja. Olen välttynyt aknearvilta hyvin, mutta se ei silti tarkoita etteikö taistelu olisi ollut tuskaista.

Vuosien aikana olen käyttänyt erilaisia lääkevoiteita, syönyt muutamat antibiottikuurit ja jopa kaksi Roaccutan-kuuriakin e-pillereillä tehostettuna saadakseni ihoni kuriin. Ihoni on ollut kurjassa kunnossa, ihonalaiset näpyt ovat olleet kipeitä ja huono iho on tehnyt olon välillä todella epävarmaksi.

Viimevuodet ovat olleet onneksi ihon kanssa helppoja, mutta jostain syystä ihoni on viimeisten parin viikon aikana poksautellut pinnalleen hormonaalisia näppyjä, joista osa on varsin kipeitäkin. Näiden näppyjen kiusaamana pääsin jälleen ottamaan apuun luottotuotteeni, johon tutustuin jo teininä pitäen siitä lähtien aina huolen, että sitä löytyy jemmoistani. Olen vinkannut tästä tuotteesta blogissani jo aiemminkin, mutta koska uusia lukijoita tulee tasaisesti enkä ole nostanut tätä tuotetta aikoihin esiin ajattelin muistuttaa sen olemassaolosta jälleen.

Bepanthen

Luottotuotteeni on Bepanthenin siniraitainen emulsiovoide, jota ilman ihoni olisi taatusti jäänyt melko paljon huonompaan kuntoon näppyvuosien aikana. En nimittäin ihan oikeasti voisi elää ilman tätä tuotetta! (En suosittele kokeilemaan rasvaista punaista tähän tarkoitukseen, sillä sen koostumus ei välttämättä ole se paras epäpuhtauksien hoidossa.)

Apteekeissa myytävä ohut emulsio on kehitetty korjaamaan ihovaurioita ja se on siinä aivan ässä. Kun iholleni kohoaa näppy kuivatan sen ensin täsmähoitotuotteella. Kun näpyn märkäpää on poissa pelistä ja jäljellä on kuiva tai jopa rikkinäinen iho, levitän sen päälle iltaisin ennen nukkumaanmenoa reilun nokareen Bepanthenia. Yleensä iho on jo seuraavana aamuna siinä kunnossa, että sen päälle on helppo levittää meikkiä ja kun homman toistaa muutamana yönä on näppy jo historiaa, josta ei ole jäänyt todistusaineistoa. (Jos vaan maltan, yritän olla puristamatta finniä iholta ja levitän suoraan sen päälle Bepanthenia, mikä sekin tuo jo loistavan avun.)

Jos näpyt ovat riesana suunnittelen ehdottomasti, että kotoa löytyy aina tuubi siniraitaista Bepanthenia ja että illalla sänkyyn kömpiessä ihon on täplittänyt kärpässientä jäljitellen. Siitä nimittäin todellakin on apua!

Bepanthen Emulsiovoide löytyy myynnistä täältä.*

Bepanthen

Muita Bepantheniin luottavia?

8 kommenttia artikkeliin ”Vinkki – Tehotuote finniarpien välttämiseen!”

 1. mä rakastan punaraitaista bepanthenia huulilla ja ihovaurioissa! olen vain alkanut miettiä, onkohan siitä haittaa, että käyttää jatkuvasti dekspantenolia huulilla? voiko uusiutumisen nopeuttaminen olla jotenkin huono juttu? oletko ikinä pohtinut tätä? 🙂 mutta huipputavaraa, en tiedä, miten voisin olla ilman. vegaaninen korvaaja on kovassa etsinnässä 🙂

  • Lähimpänä on varmaan Dr. Houschan Ruusuvoide. Se on minulla syrjäyttänyt Bepanthenin salakavalasti – olin ihan unohtanut Bepanthenin, jota käytin kuitenkin kuivan ihon ja aknen hoitoon. Bepanthen oli myös lyömätön huulilla, kunnes löysin mehiläisvahapohjaiset huulirasvapuikot. Huulet eivät rohtuneet enää juurikaan, vaikka söin jopa Roaccutan kuurin. Olen syönyt ko. kuurin aiemminkin, ja silloin käytin vaaleanpunaista Bepanthenia. Sen toimiminen verrattuna noihin mainitsemiini huulirasvoihin oli pelkkä vitsi.

 2. Moikka! Itse en olekaan tuota kevyempää Bepanthenia kokeillutkaan, mutta rasvaisempi on mun luottotuotteeni. Päivittäin käytän huulirasvana ja muinoin vanhainkodissa työskennellessäni jopa alkavat makuuhaavat ja muut ihorikot saatiin umpeen Bepanthenilla. Siskoni myös aina nauraa mun terveysneuvoilleni. Laita Bepanthenia tai mee lääkäriin =
  )

 3. Mulla ihon ollessa pahimmillaan pahan kuivuuden SEKÄ näppyjen yhdistelmän kanssa, käytin joululomani ajan kosteuttajana ainoastaan tätä sekoitettuna Lumenen Basic Blue-linjan voiteeseen, jolloin iho rauhottui ihan huomattavasti. Välillä ihonhoidon vetäminen ihan minimiin on tarpeen, ainakin mulla, ja tämä kyllä rauhoittaa tosi hyvin.

 4. Mitä täsmätuotetta käytät nyppyihin? Mulla on myös roaccutan-kuuri takana ja nyt on iho ollut useamman vuoden hyvä. Jos niitä kipeitä, ihonalaisia nyppyjä vielä tulee, niin ostaisin mielelläni jonkun hyvän tuotteen niitä kuivattamaan. Niitähän on mahdoton edes puristaa mitenkään. Kiitos myös Bepanthen-vinkistä 🙂 Eevi

  • Ihonalaisiin ei varmaan sinkkivoide tehoa, niin laittaisin itse jotain retinolia sisältävää, Avenen tai sit reseptillä Avitcidia. Oletko bentsoyyliperoksidit tmv. jo kokeillut?

 5. Olen jo kolmatta vuotta kayttamassa yovoiteena retinolia sisaltavaa takalaisesta apteekista ostamaani voidetta. Se vahentaa ryppyja, korjaa auringon aiheuttamia vaurioita ja noita ihonalaisia inhotuksia ei ole ilmennyt koko aikana.
  Suomessa vastaava on kai Avitcid, mutta tama on 0,5 % siina kuin Avitcid kai 0,25 %.
  Kaulani iho ei voiteesta tykannyt, tuli punaisia kuivia laiskia, mutta naama tykkaa. Ihoni on sekaiho ja jnkv ryppyjakin on jo ilmaantunut. Esimerkiksi ylahuulen pystyrypyt ovat kadonneet liki kokonaan naiden vuosien aikana!

  • Avitcidia on kyllä kahta vahvuutta. Minulle liian ytäkkää kuitenkin, kun on ohut iho.

   Mitä tuotetta käytä?

Kommentointi on suljettu.