Jalkaparkojen elvytystä

Katselin jonkun aikaa sitten jalkaparkojani, jotka olivat syystä tai toisesta päässeet ajautumaan aivan kamalaan kuntoon. Karheat kantapääni kaipasivat epätoivoisesti elvytystä ja eipä ollut hurraa-huutojen paikka muuallakaan päin jalkoja.
Oli aika ryhtyä kotikutoisiin elvytystoimiin.
Onneksi olin vähän aikaa sitten saanut blogini kautta testattavikseni kaksi jalkatuotetta, jotka osoittautuivat nyt suureksi avuksi.
Ensinnäkin olin saanut Ecotoolsin jalkaraspin, jonka erikoisuutena oli se, että hokakiven parina mukana tulikin napakka harja. 
Jalat on kiva kuoria pehmeiksi, mutta jokaista kohtaa ei välttämättä tarvitse käsitellä hohkakivellä hankaillen. Siksi jämäkkäharjaksinen harjaosa oli mitä mahtavin apu, sillä sillä sai kuorittua jalkojen ihon kauttaaltaan hellävaraisen tehokkaasti.
Tämän jälkeen kostutetut jalat saattoi sitten käsitellä vielä hohkakivellä kovettumakohdat läpi hankaillen ja jalat jälleen edustuskuntoa kohti elvyttäen.
Vaikka hohkakivi onkin usein tavallista karheaa jalkaraspia hellävaraisempi tapaus kannattaa silti välttää käyttämästä sitä liikaa.
Jalkojen kovettumat johtuvat nimenomaan ihon paksuuntumisesta ja iho paksuuntuu saadessaan osakseen hakausta ja suojautuakseen siltä. Jatkuva jalkojen raspaaminen voikin siis saada ihon itseasiassa paksuuntumaan entistä pahemmin. Kannattaakin siis malttaa tyytyä raspaamaan jalat vain kerran kuukaudessa tai kahdessa ja pitää sillä välin ne hyvässä kunnossa huolehtimalla niiden tehokkaasti kosteutuksesta.
Itse en edes muista, koska olisin viimeksi jalkani raspannnut, joten tämä raspauskerta todellakin tuli tarpeeseen!
Kun jalat sitten oli raspattu, oli peiton alle sujahtaessa passelein hetki kuorruttaa ne niitä tehokkaasti kosteuttavalla voiteella. 
Mikä siinä kuitenkin on, että juuri kun voiteen on levittänyt ei kulu kuin kolme minuuttia ja iskee hirveä vessahätä! Tämän jälkeen lattia on täynnä pieniä rasvaisia töppöstelyjälkiä ja rasvaa on kaikkialla muualla paitsi siellä, missä sitä pitäisi olla.

Onnekseni olin saanut Ecotoolsilta testattavikseni myös parin merkin Spa Moisture Sockseja. Nämä pääosin bambusta kudotut ohuet sukat eivät itsessään tuoneet lisäkosteutusta vaan lupasit vaan olla loistava apu kosteusvoiteen kanssa käytettynä.
Mietin kovasti, miksi en voisi käyttää tässä tarkoituksessa jalkavoiteeni päällä mitä tahansa sukkia yön yli, mutta vetäistyäni nämä jalkaani tajusin, etten edes haluaisikaan. Nämä olivat nimittäin loistavat juuri siihen, mihin ne oli tehtykin.
Seksikkääthän nämä eivät olleet, mutta who cares, sillä näiden avulla karheista koivista sai tehtyä jokaisen jalkafetistisen ihmisen päiväunien kohteen tai ihan vaan ihanan pehmeät oman mukavuuden nimissä. Sukat olivat nimittäin ihanan ohuet ja kevyet, täydellisesti muotoillut sekä antoivat jalkojen hengittää nukkuessa. 
Jos laitan itse jalkaani yöksi sellaiset sukat, joissa viihdyn päivällä, ovat ne ensinnäkin liian kireät ja tuntuvat ikävän sukkamaisilta kokoajan yrittäessäni saada unta. Ne saavat jalkani myös hikoilemaan yöllä ikävästi ja niissä tuntuu jotenkin vaan keljulta muhitella rasvaisia koipia yön yli. Näiden kanssa nukkuminen oli kuitenkin mukavaa ja miellyttävää ja kun aamulla heräsin, olivat jalkani miellyttävän pehmeät eivätkä yhtään ikävän hiksen tuntuiset.


Pitkäikäiset sukat voi pestä viileällä vedellä ja tulen itse ainakin käyttämään omiani usein tässä kesän kynnyksellä saadakseni jalkani elvytettyä täydelliseen sandaalikuntoon!


 Miltä teidän koipenne näyttävät näin kesän lähestyessä? Olisiko syytä ryhtyä elvytystoimenpiteisiin?

11 kommenttia artikkeliin ”Jalkaparkojen elvytystä”

 1. Minulla on ollut Ecotoolsin sukat ja käsineet käytössä. Pidän niistä paljon, mutta minun ahkerassa käytössäni ne ovat nukkaantuneet ja revenneet saumoista. 🙂

 2. Mullakin on erikseen unisukat 🙂 Ankara ja säännöllinen jalkojen rasvailu sekä jalkahoito pari kertaa vuodessa pitävät jalat kunnossa.

  Esitteletkö jossain kohtaa Korean vaateostoksiasi? 🙂

 3. Käytän aina aamutossuja, jotka voi pestä. Näin jalkarasva ei aiheuta ongelmia. Anu

 4. Minulla pitäisi kyllä antaa jaloille "kevät-elvytystä". Kärsin vaivaisenluista ja siksi isovarpaiden sivuilla on isot kovettumamuhkurat. Niistä olisi ihana päästä eroon mutten tiedä mikä ne pehmittäisi. Samoin suvussa jo kuivat jalat ja karheat kantapäät…. Pitäisi ostaa kunnon jalkarasva. Ja juuri tuo on inhottavaa, kun lattiaan tulee rasvaa! Mutta sukkiakaan en haluaisi mielellään sotkea rasvaan..

 5. Minä oon varmaan jotenkin omituinen tapaus kun seisomatyöstä huolimatta jalkani ovat aina mukavan pehmoiset eikä kovettumista ole tietoakaan. Kävin hetki sitten jalkahoidossa koska sain sellaisen ystäviltäni lahjaksi ja kosmetologi ihmetteli ääneen mitä siellä oikeastaan tein! Yllättyi suuresti kun kerroin kyseessä olevan ensimmäinen kertani… Toki olen joskus kokeillut baby foot "jalkahoitoa", ehkä noin vuosi sitten joten sillä voi olla osuutta asiaan kenties. En tosiaankaan valita, hyvä näin! 🙂
  -Siiri

 6. Tavallisia sukkia ei kannata laittaa rasvattujen jalkojen päälle, koska ne imevät kaiken levitetyn rasvan jaloista itseensä ja näin ollen siitä ei ole mitään hyötyä itse jaloille. Kannattaakin mieluiten laittaa pienet muovipussit jalkaan ja siihen päälle sitten vaikka sukat, niin silloin hyötykin menee vain jaloille 🙂 näin kosmetologin vinkkinä vain 🙂

 7. Mä sain käsiini tänään Holika Holikan kuorintasukat ja niiden avulla lähden taistoon pehmeät kesäjalat kiikarissa 🙂 Harvemmin tulee jalkoja raspattua, mutta noista sukista kiinnostuin kovasti!

 8. Kiitos kirjoituksestasi, aihe on todella akuutti, puuttumatta tuotteesen, josta tässä kirjoitat!
  En voi ymmärtää niitä "selffi" kuvia omista varpaista! Lähes kaikilla bloggajilla, jotka varpaitansa esittelevät, on siiis niin hoitamattomat jalat, lakkauksesta puhumattakaan!
  Niin surullista katsottavaa… Korkokengät kuvattuna ylhäältä alaspäin koko 40 > survottuna Zaran puolimuovikengiin eivät liioin voi olla hyväksi jaloille!
  Kauniita, huolella hoidettuja varpaita voi ehkä katsastaa, mutta EI mielellään niitäkään.
  Kevytkenkäistä ja jalkahoidettua kevättä…

 9. Nuo Ecotoolsin sukat olen testannut ja taitavat olla pyykissä – mitenkään kestäviltä eivät tuntuneet, saumat jo repeilivät–

 10. Mä laitan aina rasvaamisen jälkeen (ja muutoinkin) jalkaan villasukat.
  Kylmässä vedessä pestävät imeyttämissukat? Ew. Vaikka ne kuinka olisivatkin jalassa vain yön, niin kuuttakymppiä viileämmässä en sukkia pese. Ja kun noissä tuollainen pesuohje on, niin nehän menisivät tietenkin heti pilalle.

  Mulla on jalat nyt aivan täysin hoitamattomat, näyttävät melko karsealta. Pitäisi nyt kyllä ottaa tehtäväkseen hoitaa ne esittelykuntoon kesäksi.

Kommentointi on suljettu.