Helpotusta minimalistin arkeen: magneettipaletti luomiväreille

*Sis. mainoslinkin

Kun ostan uuden kosmetiikkatuotteen, on sen pakkaus yksi suurimpia osia tuotteen viehätystä. Pakkaus ei aina ole päärolissa, mutta sillä voi olla hyvinkin paljon merkitystä paitsi tuotteen käytännöllisyyden kannalta, mutta myös tuotteen viehätyksen puolesta. Joskus pakkaus voi olla juuri se juttu, joka tekee tuotteesta silmissäni erityisen kiinnostavan ja jopa sinetöi ostopäätökseni.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Kun puhutaan luomiväreistä, tykkään eniten luomiväripaleteista, jotka yhdistävät toisiinsa sointuvia, helppoja sävyjä. En ole kummoinen meikkaaja ja varsinkin silmämeikissä jätän kikkailun muille, eli suosin helppoja, neutraaleja ja silmiäni korostavia, mutta ei huomiota varastavia sävyjä. Pidän siitä, että kaikki sävyt löytyvät helposti samasta paletista, sillä en yksinkertaisesti jaksa meikatessani avata ja sulkea eri paletteja.

En omista tällä hetkellä mitään ulkonäöltään eityisen upeita luomiväripaletteja, mutta jokainen niistä on ollut minulle jollakin tavalla kokonaisuus, jonka olen halunnut pitää juuri sellaisena millaiseksi se on tehty. Tarkoitan tällä sitä, että en ole alkanut depottaamaan niitä, eli irrottamaan luomivärejä paleteista ja siirtämään yksittäisiä sävyjä toiseen palettiin, sillä olen pitänyt kauniista luomiväripaleteistani. Niiden tuhoaminen on tuntunut väärältä.

Ostolakossa kaikki luomivärit Minimalismi meikit

Tavaroiden vähentämisen myötä olen kuitenkin alkanut kokea, että mitä pienempään tilaan kaikki menee, sen parempi. Samalla arvostan yhä enemmän myös helppoutta ja kätevyyttä.

Tuskailin aikani yhden useita hyviä sävyä yhdistävän, mutta hajonneella kannella varustetun luomiväripaletin kanssa, kun sitten Etelä-Koreassa käydessäni sain vihdoin eräänä päivänä tarpeekseni ja päätin, että hankkisin vihdoin tyhjän luomiväripaletin, johon voisin siirtää useamman eri paletin sävyjä, jotta tulisin käyttäneeksi niitä ristiin.

Minulta kuluu erityisesti vaaleita luomivärisävyjä, joten joissakin paleteissa oli muutamia kuopalle kaivettuja tai jopa täysin loppuneita vaaleita sävyjä. Mitä useampi vaalea sävy paletista loppui, sitä harvemmin jaksoin avata palettia käyttääkseni sen muita oikein hyviä, mutta hieman tummempia tai jopa värikkäämpiä sävyjä. Tykkäsin yhdistää niitä vaaleisiin sävyihin, mutta olin liian laiska kaivamaan paletin esiin ja auki vain niiden vuoksi.

Ostolakossa kaikki luomivärit Minimalismi meikit

Päädyinkin ostamaan Soulista The Face Shop Mono Cube Palette -magneettipaletin, jonka koko, design ja ulkonäkö miellyttivät kaikki silmääni. Olin katsellut magneettipaletteja aiemminkin, mutta silmiini ei ollut sattunut ulkonäöllisesti minua yhtä paljon miellyttävää vaihtoehtoa tai jos olikin, ei sen pohjaa oltu tehty sallimaan yhtä vapaata luomivärien asettelua, vaan pohjassa saattoi olla brändin omien sävyjen mittojen mukaisia tilanjakajia, joita en itse halunnut magneettipalettiini yhtään. Sen sijaan tykkäsin siitä, että paletissa oli pieni tila luomivärisiveltimelle – levitän nimittäin vaaleat helmiäissävyt lähes aina perinteisellä applikaattorilla, joka pakkaa sävyt luomelle runsaspigmenttisinä.

Tämä vähän alle kympin maksanut paletti sopikin tarpeisiini täysin. Matkalla siirsin siihen hajonneesta Diorin luomiväripaletista viisi ahkerasti käytettyä sävyä voidakseni heittää rikkinäisen luomiväripaletin pakkauksen roskiin ja kotiin päästyäni siirsin siihen vielä kahden muun hyvän paletin sävyt.

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance on yksi lempparipalettejani, mutta olin jo käyttänyt siitä parikin sävyä loppuun ja kolmas sävy läheni loppuaan, joten sen muut sävyt oli aika siirtää palettiin, josta tulisin niitä käyttäneeksi. Myös yksi Uban Decayn nudepaleteista oli meinannut jäädä vähäiselle käytölle ihan vain siksi, että se on niin iso möhkäle, että sitä on helpointa säilyttää muiden meikkien alla, josta en sitä ikinä kaiva esille, minkä lisäksi se on liian painava ottaa reissuun mukaan. Tämän siirron jälkeen senkin sävyjä tulee käytettyä enemmän.

Ostolakossa kaikki luomivärit Minimalismi meikit

Nyt kaikkien näiden luomiväripalettien sävyt löysivät sulassa sovussa paikkansa samasta luomiväripaletista, joka sopii täydellisesti arkeeni. Se ei ole kätevä ottaa mukaan matkalle, sillä vaaka kertoi sen painavan 250 grammaa, joten minulla on sen lisäksi vielä pari muuta luomiväripalettia, jotka sopivat siihen tarkoitukseen paremmin. Tämän minun makuuni olevat sävyt helposti yhdistävän paletin kanssa arkiaamuni ovat jälleen kuitenkin hieman helpompia ja tulen varmemmin käyttäneeksi pois hyviä sävyjä, joita varten en muuten jaksaisi välttämättä poimia käsiini toista palettia.

*The Face Shop Mono Cube Palette -magneettipaletti löytyy eBaysta myynnistä täältä.

(Jos luomivärien depottaaminen eli irroittaminen alkuperäisestä paletista ja siirtäminen uuteen ei ole tuttu juttu, löytyy aiheesta paljon YouTube-videoita, jotka näyttävät, kuinka homma toimii. Itse lämmitän tavallisesti luomiväripalettia föönillä sulattaakseni napin palettiin kiinnittävän liiman ja irrotan napin paletista sen jälkeen käyttämällä apuna luomivärin metallinapin ja paletin väliin tökättyä nuppineulaa.)

Ostolakossa kaikki luomivärit Minimalismi meikit

Depottaatteko te luomivärejänne?

Lue myös:
Täydellinen luomiväripaletti ranskalaiseen eleganssiin
Kaikki luomivärini ja miksi en oikeastaan tarvitsekaan niitä kaikkia

2 kommenttia artikkeliin ”Helpotusta minimalistin arkeen: magneettipaletti luomiväreille”

  1. Mä ajattelen niin että kun on maksanut pitkän pennin paleteista, miksi tuhoaisin ne käyttökelvottomiksi? En pystyisi käyttämään esim. MR:n nappeja irrallaan. Paleteissa minulle on tärkeää kaunis ulkoasu ja yhtenäisyys. Mutta olen depottanut MUS:n ja MAC:in solo luomivärit koska ne vievät vähemmän tilaa yhdessä isossa paletissa ja mulla ei vaan niitä solonappeja tule käytettyä. Vähän säälittää nuo sinun raiskatut Anastasia ja Naku paletit mutta kyllä mä tajuan idean, olet kuitenkin toisenlainen meikkaaja kuin minä etkä samanlainen hamstraaja ku minä ;D

    Vastaa

Jätä kommentti