Viiniterapiaa iholle – ihana Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet -kosteusvoide

*Sis. mainoslinkin

Kerroin jonkin aikaa sitten, kuinka ranskalainen meikkityyli oli alkanut ihastuttaa minua. Syvennyin kunnolla myös muuhun ranskalaiseen kauneudenhoitoon ja yksi tuotesarja, joka tuntui tulevan kaikkialla vastaan oli ranskalainen Caudalie. Merkki oli minulle tuttu Sephoran hyllyiltä ja olin kokeillut sen erinomaista kasvosuihketta, mutta en muuten syventynyt merkkiin mitenkään tarkemmin. Nyt se alkoi kuitenkin houkutella ja olin kiinnostunut selvittämään, mistä siinä oli kyse.

Ensimmäinen Caudiale-merkkiin liittyvä sana, jonka bongasin oli viiniterapia ja se kuulosti välittömästi ihanalta. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä samasta sisäisesti nautittavasta viiniterapiasta, jota itse perjantai-iltaisin rankasta ja ruotsalaisen elämän täyteisestä viikosta toipuakseni harrastin, vaan viinin hyödyntämisestä ihonhoidossa. Viiniterapiassa käytetään nimittäin viinin valmistuksen sivutuotteena jäävää viinirypäleiden hedelmälihaa ja siemeniä ihonhoidossa.

Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Caudalien takana on ranskalainen Bertrand Thomas ja hänen vaimonsa Mathilde, jonka perhe omisti viinitilan. Kun viinitilan satoa vuonna 1993 korjattiin, esitti professori Joseph Vercauteren pysäyttävän kysymyksen: ”Tiesittekö, että heitätte viinivalmistusprosessissa pois aarteita?”

Antioksidanttisiin polyfenoleihin erikoistunut professori tiesi mistä puhui, sillä hän oli alansa asiantuntija. Ranskalaisen Montpellierin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan farmakologian osaston laboratorionjohtajana toimiva professori onkin ollut alusta lähtien mukana Caudalien tuotteiden kehittelyssä ja toimii Caudialen tutkimuskeskuksessa tieteellisen neuvonantajan roolissa.

Caudalie-brändi syntyi virallisesti vuonna 1995, kun yritys sai patentoitua menetelmänsä, jolla viinirypäleen siemenistä uutettiin polyfenoleja, jotka ovat stabiloituina tehokkaita antioksidantteja. Caudalie-tuotteet pääsivät myyntiin muutamiin apteekkeihin ja pian sen jakelukanavat laajenivat. Tuotekehittelyn vaikutuksesta syntyi uusia tuotteita ja vuonna 1999 perheen viinitilalle avattiin ensimmäinen Caudiale-kylpylä, jossa Caudalie-tuotteilla tehtiin asiakkaille hoitoja.

Caudalie oli myös mm. ensimmäinen yritys, joka patentoi ja hyödynsi tehokkaana antioksidanttina tunnettua, punaviinistä saatavaa resveratrolia ihonhoitotuotteissaan. Merkin tuotteet ovatkin siis täynnä anti-age-vaikutteisia ominaisuuksia. Caudalie-tuotteissa käytetään mahdollisimman paljon luonnonmukaisia ainesosia ja merkki lahjoittaa 1% liikevaihdostaan luontoa suojelevaan hyväntekeväisyyteen.

Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Sain Thaimaassa Sephora-shoppailuista kertyneillä pisteilläni lunastettua itselleni matkakokoisen Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet -kosteusvoiteen, joka on Caudalien kotisivujen mukaan merkin suosituimpia tuotteita. Vaaleanpunaiseen tuubin pakatun voiteen on kerrottu sopivan erityisesti herkälle iholle ja sen iholle sorbetin lailla sulava, kevyt ja ilmava koostumus muuttuu iholla geelimäisen raikkaaksi. Samalla se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä auttaa vahvistamaan sitä.

Voide kuulosti lupaavalta ja täytyy myöntää, että ihastuin siihen todella kovasti jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Se onnistuu olemaan samaan aikaan sekä ihanan ravitseva ja kosteuttava, että silti myös raikkaan kevyt ja ihoa jopa kevyesti viilentävä ja rauhoittava. Voiteen ainesosaluettelo on täynnä ihoa helliviä aineita ja vakuutuin tuotteen erinomaisuudesta välittömästi – varsinkin kun vielä opin, kuinka edistyksellisiä patentteja Caudiale-tuotteiden takana on. Tällaiselle kolmekymppiselle kaikki antioksidanttiset koostumukset ovat erinomaisia, sillä ne auttavat varmistamaan, ettei iho ikäänny ennenaikaisesti.

Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Omalle iholleni tämän voiteen koostumus sopi todella hyvin, sillä se jätti ihon ihanan ravituksi, mutta ei silti liian rasvaiseksi. Sanoisinkin tämän olevan erinomainen tuote sekaihosta kuivuuteen taipuvaiselle sekä pintakuivalle iholle. Olen käyttänyt tätä voidetta sekä päivisin että öisin ja se tuntuu sopivan iholle kumpaankin vuorokaudenaikaan. Se on tarpeeksi kevyt päivällä meikin alle, mutta silti riittävän ravitseva yövoiteeksi, ettei helposti kuivuva ihoni pääse kuivumaan. Se ei ole lähtenyt rullaamaan kasvoillani minkään meikkivoiteen kanssa ja on käyttäytynyt kaikin puolin erinomaisesti aina. Voiteessa on hieman stereotyyppinen luonnonkosmetiikkamainen tuoksu, mutta vain hyvin mietona, eli nirso nenäni ei oikeastaan edes kiinnitä siihen huomiota.

Tämä Caudalie-voide oli aivan ihana löytö ja voin todellakin suositella tätä. Caudalie-tuotteita voi tilata esimerkiksi Lookfantasticin verkkokaupasta ja tämä sorbettivoide löytyy myynnistä täältä* (hinta 26,45 euroa / 40 ml).

Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia Caudalie-tuotteista?


Lue myös:

Haluan meikata kuin ranskalainen nainen

Mitä antioksidantit ja vapaat radikaalit ovat?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

2 kommenttia artikkeliin ”Viiniterapiaa iholle – ihana Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet -kosteusvoide”

  1. No heiii.. Mä tilasin muistaakseni Lookfantasticilta Caudelien matkasetin jossa on tämä voide pienenä tuubina. Pitääpä laittaa kokeiluun jo. Jostain syystä mun naama on ruvennu kiiltamään ihan älyttömästi. Vaikka (taas) kaikkea on kokeiltu.. Ehkäpä tämä olisi semmoinen kivan kevyt kosteuttaja.
    Tilasin keväällä useiden brändien matkapakkauksia vähän sieltä täältä. Tarvin niitä toki reissuihinkin, mutta on niitä kiva kokeillakin eikä tarvitse ostaa kokonaista ”sikaa säkissä”. Nyt kyllä tosin säästin jo tyhjenneitä matkakokoisia purkkeja niin voin täytellä niitä luottomönjillä seuraaviin reissuihin:).

    Vastaa
  2. Itse rakastan Caudalien tuotteita, aikoinaan (n 10 v sitten) tilasin niitä ahkerasti feelUnique-nettikaupasta. Ihanien kosteusvoiteiden (nimenomaan kuivan ihon) lisäksi merkin kylpy- ja kroppatuotteet ansaitsevat tulla mainituksi omintakeisine tuoksuineen.
    Nykyistä tilannetta en tosin tunne, mutta eiköhän siellä edelleen ole valikoimassa yhtä sun toista houkttelevaa…

    Vastaa

Jätä kommentti