Tuoksupullon merkitys

Hajuveden luominen ei ole pelkkää tuoksun kehittelyä, vaan tuoksun ympärille on osattava brändätä myös sitä kuvaava ja kuluttajia houkutteleva pullo.
Toiset valmistajat pelaavat pullojen muodoilla. Pulloista tehdään klassisen tyylikkäitä, merkin linjaan istuvia tai muuten vaan tiettyä muotoa jäljitteleviä.
Toiset merkit tahtovat herättä kuluttajien mielenkiinnon nimenomaan erikoisemmilla pulloilla.
Pulloista tehdään massiivisia tai niiden muotokielellä leikitellään tavallista enemmän.
Pullon muotoilu voi myös kuvata itse tuoksua: teräväreunaiset pullot saattavat kieli kirpsakan raikkaista tuoksuista ja pehmeät pyöristetymmät muodot täyteläisistä ja pehmeistä tuoksuista. Kaikki on sallittua.
Yleisin houkutin on tuotteen väri. Tehdäänkö itse hjuvedestä mustaa tai vaalenpunaista vai värjätänkö vain pullo?
Vaaleansiniset ja vihreät nesteet ja pullot kielivät raikkaista ja kepeistä tuoksuista.
Vaaleanpunaiset ja tyttömäiset värit puolestaan kukkaisista ja naisellisista tuoksuista.
Tummanpuhuvat pullot enteilevät voimakkaampia ja vahvempia tuoksuja.
Kaikki on jollain tapaa psykologista peliä kuluttajien tavoittamiseksi.
Ja myönnettäväähän se on, meillä kaikilla on tietynlaisia mieltymyksiä, jotka ohjailevat sitä, mihin hajuvesipulloon tartumme kosmetiikkaosastolla pyöriessämme. 
Itse jätän usein tummemmat pullot rauhaan, mutta tuoksutan mielelläni vaaleansinisiä ja vaaleanpunaisia tuoksuja olettaen niiden olevan kevyitä ja raikkaita tai hempeän kukkaisia tuoksuja. Myös pehmeänmuotoisiin pulloihin pakatut beigensävyiset tuoksut iskevät, sillä toivon löytäväni sen täydellisen pehmeän ja puuterisen hajuveden. Näin se vaan menee.
Millaisiin hajuvesipulloihin te yleensä tartutte tuoksuosastolla pyöriessänne? Onko teillä etusijalla tiettyjä merkkejä, joiden tuoksuihin tartutte muita helpommin? Suositteko tietyn värisiä tai tietyn näköisiä pakkauksia? Millä teidän mielenkiintonne saadaan herätettyä?

21 kommenttia artikkeliin ”Tuoksupullon merkitys”

 1. Vuosina miekka ja kivi tuli haksahdettua juuri erikoisimpiin pulloihin. Olihan ne nyt sisustuksessakin makeen näkösiä. Nyt oon jo monta vuotta käyttänyt Alyssa Ashleyn myskiä. Siinä hän jota en vaihda.

  Vastaa
 2. Chanelin pullot ovat vedonneet aina, niissä on klassista tyyliä kuten tuoksuissakin. Uusista kiinnostuin heti Dolcesta ja Carvenista: vaalean vihreä on ehdottoman houkutteleva ja pullot yksinkertaisen kauniita. Ja tuoksut ihania!

  Vastaa
 3. Yleensä tuoksuttelen joko kirkkaita/valkoisia tai sinisiä pulloja. Ja olen soimannut itseäni siitä etten ole tajunnut että osa mustien pullojenkin sisällöstä voisi olla riittävän mietoa myös minun nenälleni. Mutta niinhän se on, että markkinointi saattaa johtaa pahasti harhaan. 🙂

  Vastaa
 4. Nykyisin ostan hajuvedet enimmäkseen ulkomaan reissuilta. Ostan mielelläni sellaisen tuoksun, jota ei Suomesta saa. Usein minulla on mielessä jo, haluanko jonkun raskaamman talvisen "joulumaisen" tuoksun vai minkä. Seuraan myös ulkomaista parfyymiblogia ja sieltä saa vinkkejä eri tuoksuista. Pullon ulkonäkö on plussaa, mutta ei määräävä tekijä. Suosikkituoksutalo on Guerlain. Yksi tuoksu on kulkenut mukana jo 80-luvun alusta ja kulkee varmaan hautaan saakka:YSL Paris. Tuoksu on ihana ja siihen liittyy suloisia muistoja. Kerään muuten hajuvesipulloja, olen kerännyt jo 30 vuotta. Haluaisin vitriinin, johon ne laittaa.

  Vastaa
 5. Pitipä ihan alkaa miettimään millaiset pullot kiinnittää huomion – simppelit muodot ja hillityt värit, silmää miellyttää Lancômen Hypnôse, Giorgio Armanin Code for women (UPEA PULLO!) ja Calvin Kleinin Euphoria :3

  Vastaa
 6. Dior – j'adore, hieno pullo ja mun tuoksu vuodesta toiseen…
  Mies sano, ett tehään "meikkauswc" ko.pullon mukaan, tuo kun on ollut elossa mukana vuodesta toiseen ja mieskin osaa jo päivittää tuon, jos on loppumassa.

  Vastaa
 7. Itse tartun mieluiten kauniisiin antiikkihelmikorua muistuttavan pulloon.

  Halun J'adoren lisäksi puuterisen, helpon tuoksun, jokaei haise pyykinhuuhteluaineelle.
  Acorellen mäntytuoksu aika lähellä haluamaani….

  Vastaa
 8. Olen tässä vuosien saatossa huomannut, että pullojen muodolla ja mallilla on valtava merkitys ostopäätökseen. Erikoisia ja outoja hajuvesipulloja en edes tuoksuttele, ne on heti pois laskuista. Pullojen täytyy olla yksinkertaisia ja nättejä, esim Dolce&Gabbanan light blue.

  Vastaa
 9. Pulloissa pidän sellaisesta "vanhan ajan" glamourista – siis pulloista, joissa on hyödynnetty lasin särmikkyyden tuomaa kimallusta ja jotka näyttävät itsessänkin vähän koruilta tai timanteilta. Se jotenkin tuntuu kuuluvan siihen mielikuvaan, joka itselle on lapsesta asti tullut hienoista hajuvesistä. Tästä ainoa poikkeus on varmaan Marc Jacobs, jonka pullot vain ovat ihanasti tasapainoisen övereitä.

  Se on vaan sitten harmi, että niissä kauneimmissa pulloissa ei ole koskaan mitän minulle sopivaa tuoksua:) Itse hajuvesihyllyllä tartun vihreisiin pulloihin, jos mitään vihjettä tuoksun laadusta ei muuten ole. Etsin yleensä sopivaa raikkauden ja myskin yhdistelmää, mutten toisaalta pidä saippuaisista tai vedelle tuoksuvista hajuvesistä, joten vihreissä pulloissa on suuremmalla todennäköisyydellä jotain, joka myös tuoksuu vihreälle:)

  Vastaa
 10. Kovin vaikeaa ja veistoksellista pulloa on hankala kuljettaa, säilyttää ja käyttää, joten pelkistetty tai perinteinen pullolta näyttävä on makuuni eniten. 🙂

  MItenkähän radikaalia ja uraauurtavaa olisi joltain firmalta keksiä, että raskaan, myskisen ja mausteisen tuoksun voi odotusten vastaisesti pakata kepeänväriseen, raikkaannäköiseen pulloon – ja toisinpäin, raikkaan ja kepeän tuoksun voi piilottaa eksoottiseen ja synkännäköiseen pakkaukseen? Värejähän ja pullojen muotoa ei ole missään määrätty, ne vain ovat totuttuja konventioita.
  Sellainen tuoksu, jonka luonnetta ei voi päätellä ulkoapäin, on aito taideteos.

  Vastaa
 11. Mä en voi sietää sellasii trashyja härpäkepulloja! Näteimpiä on yksinkertaset, selkeelinjaset pullot, esim. Clean. Nytki ärsyttää ku ostin Pradan Candyn ja seki on liian räikee. Suhtautuisin siihen tuoksuunki paljon paremmin, jos se olis esim. Ralph Laurenin Romancen pullossa. No can do.

  Vastaa
 12. Mielestäni pullolla ei ole minkäänlaista merkitystä. 😀 Tottakai saatan silmilläni katsoa kauemmin kaupassa erikoisesti muotoiltua pulloa, mutta kotiin sellaiset eivät päädy ikinä koristeeksi. Enkä muista tehneeni valintaa edes parin tuoksun välillä koskaan pakkauksen perusteella. Ostopäätöksen tekemisessä vain sisällöllä on väliä. 🙂 Usein tartun ekana pulloihin, jotka olen kavereideni perusteella kuullut mahdollisesti minua(kin) miellyttäviksi.

  Toisaalta aloin miettiä tämän postauksen perusteella parfyymien hintoja. Olisivatko tuoksut edullisempia, jos putelin muotoiluihin ei käytettäisi niin paljoa rahaa? 🙂

  Vastaa
 13. Käytän Cleanin hajuvettä ja pakkaus miellyttää minua, simppeli ja silti kaunis. Joskus harvoin käytän Diorin miss cherie'tä ja siinäkin tykkään siitä yksinkertaisesta ja aika perinteisestä muotoilusta. Tykkään muutenkin kaikesta yksinkertaisesta mutta kauniista, mutta funktionaalisesta. 🙂

  Vastaa
 14. Vihreä vetoaa väreistä eniten, pulloista klassisen tyylikkäät, oikeasti klassikot tai nostalgisen näköiset pullot. Esim. Chloen ja Chanelin pullot ovat ihania.

  Vastaa
 15. Pullolla on väliä, liian modernista muotoilusta en pidä, kuten nyt DKNY tai Cacharel. Toisaalta ei saa olla myöskään liian kruusattu, esim Juicy Couture menee vähän mauttoman puolelle, toisaalta en pidä myöskään Versacen pulloista. Eniten houkuttelevat Chanel, Guerlain, YSL ja Dior.
  Väreissä houkuttelevat eniten punertavat, vähiten vihreät tai siniset sävyt. Ulkoasultaan ja sisällöltään onnistuneimpia tuoksuja ovat mielestäni Chanelin Coco Mademoiselle, Miss Dior, YSL Manifesto ja Guerlainin Shalimar.

  Vastaa
 16. Pullolla ei ole merkitystä, tuoksu itse on se mikä merkkaa. Vilkuilin tuossa omaa n.30 pullon kokoelmaani, ja huomasin että tällä hetkellä eniten löytyy klassisia muotoja ja varsin simppeleitä pulloja. Nesteen väri näyttäisi useimmiten olevan jonkinsävyinen/-asteinen kellertävä. Poikkeuksiakin löytyy kyllä jokunen.
  Omistani on vaikea mainita yhtä suosikkituoksua, pidän kaikista. Huolin kokoelmaani ainoastaa tuoksuja jotka ovat "minua". Mutta korkeille sijoille nousee Guccin alkuperäinen Envy ja Diorin Dolce Vita.
  Envyn pullo on hyvin klassinen, yksinkertainen, suorakaiteen muotoinen hopean värisellä korkilla.
  Dolce Vita äärettömän naisellinen pyöreine muotoineen ja kultakauluksineen.

  Se mun täytyy sanoa, että nuo Marc Jacobsin pullot on mun mielestä aivan ihania 😀 Yhtäkään en omista enkä ole edes kunnolla tuoksutellut, mutta ainakun näen niitä, ajattelen että hitsi voisin ostaa noita pelkän pullon takia! Ja mä olen 4-kymppinen… En tiedä mikä niiden överiydessä kiehtoo. Varsinkin Dot sulattaa sydämmeni 😀

  .Piia

  Vastaa
 17. Mielenkiintoinen ja kiva postaus, itsekin olen noita pakkaus- ja brändäysjuttuja monesti miettinyt. Joskus tuntuu että pakkaukseen & brändäykseen panostettu enemmän kuin itse tuoksuun. Hassua :-).

  Vastaa
 18. vasta olin laivalla ja mietin että monenkohan hyvän tuoksun ohi olen kävellyt kun ala-asteesta asti hajuvesipullon on ollu pakko olla punasävyinen tai tumma 😀 nyt mukaan lähti nina riccin uusin koska se pullo (ja tuoksukin) vaan houkutti niin paljon, neonpinkki-kultainen ihanuus. daisya meinasin pullon takia himoita ja kymmenennen kerran kun palasin sitä haistelemaan niin viimein myönsin itselleni että eise tuoksu ole hyvä vaan pulloa mä haluan. paljon kivempia koriste-esineitähän ne on kuin kynttilät ja kipot.

  Vastaa
 19. Lady Gagan Fame, Katy Perryn Killer Queen (tällä hetkellä käytössä Oh So Sheer mutta tykkään myös alkuperäisestä ja Royal Revolutionista) sekä ikuinen ja kaikista rakkain suosikkini eli Marc Jacobsin Dot.

  Vastaa

Jätä kommentti