Uusia tulevaisuuden tuulia: Pieni muutto ulkomaille – taas!

Tykkään turvallisuuden tunteesta ja jopa päivittäisistä rutiineista. Samalla kuitenkin rakastan sitä, että saan aina välillä laittaa elämäni ranttaliksi ja pyöräyttää kaiken totaalisen uusiksi.

Blogiani pidempään seuranneet ovat varmasti huomanneet tämän. Joku ehkä vielä muistaa, kun seitsemän vuotta sitten pakkasin kimpsuni ja kampsuni Tampereelta kasaan ja laitoin uusiksi kerralla niin asuinpaikkakunnan, työpaikan kuin parisuhdestatuksenkin – saman tempun olin tehnyt kolmisen vuotta aiemmin paikkakunnalle muuttaessanikin. Seuraavan kerran uudistin kuvioita hieman muuttamalla Lontooseen asumaan ja myöhemmin puolestaan vaihtamalla Tower Bridgen kulmilla sijainneen ihanan asunnon, hyväpalkkaisen laivatyön ja parisuhteenkin totaalisen uusiin tuuliin muuttamalla sinkkuna vantaalaisen lähiön opiskelijasoluun ja ryhtymällä opiskelijaksi. Tämän jälkeen suurin muutos taisi olla sitten Ruotsiin muutto.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tiedostan täydellisesti, että jaksan vuoden pari täysin samoina pysyviä juttuja, mutta sitten minuun iskee pakottava tarve järjestää elämään muutosta ainakin jossain määrin. Tottakai tälle saa pyöritellä silmiään, mutta en usko, että itse vanhainkodissa mietin elettyä elämääni silmiäni pyöritelleen vaan lähinnä ollen kiitollinen siitä, että olen tehnyt, nähnyt, kokenut ja uskaltanut.

Viimeisin suurin muutokseni alkoikin tapahtua, kun kyllästyin totaalisesti muiden ehdoilla tehtävään työhön ja irtisanoin itseni unelmieni työpaikkana pitämänstäni duunista noin kahden vuoden työsuhteen jälkeen. Kerroin viime viikolla teille tästä ja suunnitelmistani keskittyä pelkkään blogiin, mutta ehkäpä joku saattoi jo arvatakin, että tykkään laittaa kerralla uusiksi juttuja aina vähän isommin, eli tulevaisuuden suunnitelmani eivät rajoitu vain työstä irtisanoutumiseen.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tykkään ajatuksesta, että jos uudistetaan niin uudistetaan sitten kunnolla. Onneksi olen juuri saanut pientä seikkailua rakastavaan tiimiini uuden jäsenen päästyäni naimisiin minulle maailman parhaiten sopivan miehen kanssa, joka oli hänkin sitä mieltä, että nyt jos koskaan hänenkin elämäänsä voisi hyvin sopia pieni seikkailu.

Mies on muusikko, joka on tavoitellut nuoresta asti pääsyä huipulle ja tehnyt sen eteen valtavasti töitä. Hän on päässyt siihen asemaan, että on jo pitkään saanut tehdä juuri niitä keikkoja, joista hän nuorena haaveilikin ja menestynyt toivomallaan tavalla voiden jo vuosia työskennellä täyspäiväisenä muusikkona. Sen myötä häneen onkin viime vuosina hiipinyt hieman mietteliäs tunne: Tässäkö tämä nyt on ja tätäkö minä teen lopun elämääni kun en kerran enää ulkomaillekaan tahdo lähteä kiertueille?

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Olimme molemmat siis hieman samassa veneessä: kumpikin oli periaatteessa unelmatyössään, mutta se oli yhtäkkiä alkanut tökkiä. Meihin iskikin pieni seikkailunhalu, sillä ainakin toistaiseksi olemme vastuussa vain itsestämme ja se jos mikä on sopiva hetki laittaa vielä kerran tuulemaan ja hakea pientä lisäjännitystä ja iloa elämään.

Minä en nimittäin ollut ainoa, joka irtisanoutui työstäni. Myös mies antoi kieltävän vastauksen ensivuoden alussa alkavalle työsopimukselleen siitäkin huolimatta, että varmat, pidempiaikaiset työt ovat muusikoilla kiven alla. Päätimme, että nyt annetaan mennä ja lähdetään ulkomaille.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Ensimmäinen suunnitelmamme on, että muutamme tammikuussa Bangkokiin. 

Jep, tuli ehkä vähän puskista, mutta niin se tuli meillekin. Alunperin olimme puhuneet, että muuttaisimme puoleksi vuodeksi Lontooseen ja voisin tehdä sieltä käsin töitä etänä. Lontoo on kuitenkin melko kallis kaupunki asua ja viimeaikaiset tapahtumat ovat vähentäneet hieman hinkuani päästä sinne takaisin. Ehkä olisi muutenkin aika kokeilla jotain ihan uutta paikkaa? Ja no, ehkä koko työstä voisi tosiaan vain luopua.

Kun tutustuimme, kertoi mies haaveestaan saada kokeilla, voisko hänestä olla toteuttamaan hänen toista urahaavettaan, joka oli jo vuosia pyörinyt hänellä mielessä. Nämä yhteiset vuotemme hän onkin opiskellut kannustamanani hommaa lähes kaiken vapaa-aikansa ahkerasti ja koska tuota hommaa voi tehdä netissä lähes mistä maasta tahansa käsin päätimme, että  nyt jos koskaan meillä molemmilla olisi loistava tilaisuus saada kokeilla keskittyä siihen, mistä olemme haaveilleet: mies omaan unelmaansa ja minä itseni pomona, kokopäiväisenä bloggaajana työskentelemiseen.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tarkoituksena on, että mies jatkaa muusikon töitään vielä loppuvuoden ja minä saan olla syyskuusta lähtien loppuvuoden keskittynyt pelkkään blogiini Tukholmasta käsin. Tammikuussa alkaa sitten seikkailu, kun pakkaamme kimpsumme ja kampsumme ja lähdemme Bangkokiin.

Bangkok valikoitui kohteeksi hieman sattumalta. Halusimme jonnekin lämpimään ja minä toivoin (tietysti) Aasiaa. Paikan piti täyttää muutama kriteeri, jotta mies voi toteuttaa sieltä uutta urahaavettaan ja minulle taas oli tärkeää, että siellä on hyvä kosmetiikkavalikoima – kuinka ihmeessä minä muuten voisin tuottaa teille sisältöä blogiin.

Haavelistalla oli myös muutama muu Aasian suurkaupunki (Soul tietysti mukaan lukien…), mutta päätimme, että haluamme muuttaa paikkaan, jossa on halvat elinkustannukset. Olemme laskeneet, että vuokraamalla oman asuntomme saamme hyvin katettua niin asumisen, syömisen kuin muutkin kustannukset Bangkokissa ja koska meillä on takataskussa myös mukavasti säästöjä, ei raha-asioista pitäisi tulla ongelmia.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Alustavasti suunnitelmissamme on olla Bangkokissa puoli vuotta ja katsoa sitten, mikä elämäntilanteemme on. Palaamme luultavasti kesäksi Ruotsiin, mutta sen jälkeen voi olla, että asuinpaikaksi valikoituu jälleen uusi maa. Ajatus siitä, että tulevaisuuteen mahtuu pientä epävarmuutta ja uusia seikkailuja kutkuttelee vatsanpohjaa sen verran mukavasti, että on suorastaan mahtavaa jättää tulevaisuuden suunnitelmiin hieman tilaa uusille ideoille.

(Jos jollakin on muuten kertoa fiksuja ideoita turistiviisumin järkkäilyyn kun aikeissa on viipyä noin pitkä pätkä, niin kuulisin niitä mielelläni. Asiasta on tullut kyllä googleteltua melkoisesti, mutta olen oppinut, että teidän joukossanne on aina joku, joka osaa neuvoa omien kokemuksien kautta.)

Ajatus muutosta Bangkokiin voi kuulostaa ihan hullulta, mutta uskon, että elämästä jää käteen eniten, kun uskaltaa tarttua niihin ihan hulluiltakin kuulostaviin ideoihin ja elää täysillä eikä vain jumittaa päivästä toiseen sitä samaa arkea uskaltamatta kurkottaa unelmiinsa. Jos niihin vain on mahdollista tarttua, niin minusta kannattaa antaa täysin piut paut muiden mielipiteille asian järkevyydestä ja antaa muiden sitten vaikka itse ihan rauhassa tehdä niitä omia järkeviksi katsomiaan juttuja sillä aikaa, kun itse elää onnellisena unelmaansa.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Jos jollakin on kokemusta Bangkokissa asumisesta, niin kaikki ajatukset ja vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!

48 kommenttia artikkeliin ”Uusia tulevaisuuden tuulia: Pieni muutto ulkomaille – taas!”

 1. Siis kuulostaa aivan täydelliseltä! Ja Bangkok on niin ihana paikka! Just tämän tyyppistä heittäytymistä elämässä pitääkin olla, muuten saattaa kiikkustuolissa mummona kaduttaa. 🙂

  • Niinpä ja mistäs sitä edes koskaan tietää, että ehtii elää elämäänsä sinne kiikkustuoliin asti, joten parasta vaan tehdä rohkeasti juttuja, jotka tekevät onnelliseksi! 🙂

 2. Otahan kunnolla viisumi- ja työlupa-asioista selvää, kyseessä ei taida olla turistimatka kun aiotte siellä asua ja työskennellä. EU:n kansalaisena tämä asia unohtuu helposti. Ota yhteys ensin vaikka Bangkokin suomen konsulaattiin.

  • Yes, selvitellään näitä kyllä kunnolla. 🙂 Emme kumpikaan tee paikallisille yrityksille töitä, vaan olemme siellä käytännössä vain lomalla (oma yritykseni on rekisteröity Ruotsiin), jolta itse bloggailen samalla. Jos hakee työviisumia niin käsittääkseni pitäisi olla esittää paikallisen työnantajan tiedot (”kutsukirje” paikalliselta työnantajalta) ja lisäksi pitäisi olla työnantajan anoma hyväksymiskirje Thaimaan työministeriöstä. Jos taas hakisi liiketoiminnan harjoittamiseen tarkoitettua viisumia niin tulisi olla kutsukirje thaimaalaisilta liikekumppaneilta yms. Käytännössä olemme siis puoli vuotta Thaimassa lomalla emmekä työskentele siellä muuten kuin että raportoin itse puuhiani blogiini. 🙂

 3. Siis vau. Luin tätä ihan monttu auki 😀 Mäkin haaveilen muutosta ulkomaille. Kreikka on vienyt totaalisesti mun sielun ja sydämen ja näkisin itseni asuvan siellä tulevaisuudessa. Vielä ei ole rohkeus riittänyt toteuttamaan haavetta ^_^

  • Ehkä vielä jonain päivänä sielläkin suunnalla tulee tunne, että nytpä repäisen! 🙂

 4. Siis todella hienoa. Nyt teidän pitääkin tehdä juuri tuollaista. Sitten kun tulee lapsia, niin niiden koulut jne sitoo sitten jonnekin. Mutta sitten olette kiertäneet maailmaa ja tiedätte minne haluatte asettua. Siis taas iso hatun nosto.

  • Jep, jos tosiaan joskus tulisi lapsia, niin sitten ei enää yhtä helposti suju tällaiset irtiotot, mutta nyt on loistavaa tehdä tällaisia juttuja. 🙂

   • Kiitos Jaana kun vinkkasit blogini!

    Voitte Virve hakea Helsingissä Thaimaan suurlähtystöstä 2 kuukauden turisti viisumin jota voitta jatkaa lisäkuukaudella Bangkokissa. Kun 3 kuukautta on täynnä, voitte hakea uuden 2 kuukauden viisumin esim Laosissa Thaimaan suurlähetystöstä ja taas Bangkokissa jatkaa sitä kuukaudella. Näin pystytte helpoiten olemaan Thaimaassa 6 kuukautta vain yhdellä maastapoistumisella 🙂

    Nauttikaa ajasta Bangkokissa, se on todella kaoottisen ihana kaupunki 😀

 5. Hei vau! Aivan ihanaa että uskallatte heittäytyä ja saatte tukea toisiltanne. Itse taidan mennä opiskelu viisumille jos lähdemme miehen kanssa thaimaahan pidemmäksi aikaa. Nyt ollaan tehty kuukauden reissuja mutta puolen vuoden tai vuoden reissulla oltaisiin Bangkokissa jolloin thain opiskelu voisi olla ajankohtaista myös viisumin kannalta.

  • Joo, jos tosiaan kieli ja opiskelu kiinnostaa, niin tuo on todella hyvä vaihtoehto! Itse aiomme mennä multiple entry -turistiviisumilla, jotta voimme olla sen 180 päivää yhteensä reissussa. Vaatii pientä kikkailua, mutta varmasti sen arvoista. 🙂

   • Pitikö siihen olla lentoliput ostettuna? Että on ns todistaa poistuvansa maasta?

 6. Ihanan rohkeaa tsemppiä teille sinne vähän erinlaiseen maailmaan.Itellä ei kokemusta mutta lähipiirissä kyllä henkilö joka asunu bangkokissa

 7. Kuulostaa hienolta. Onnea matkaan!

  Minulla oli aikanaan esimies, joka viihtyi parhaiten muutoksessa ja uusien asioiden äärellä. Hän oli ehdottomasti parhaimmillaan, kun tehtiin jotain, josta kenelläkään ei ollut varsinaista kokemusta ja jossa oli varmuus vain siitä, ettei eteen tulee yllätyksiä. Kun homma sitten rutinoitui, hän ryhtyi etsimään uutta työpaikkaa. Jotenkin tekstisi muistuttavat minua hänestä.

  Ehdottomasti teidän laisianne tarvitaan. Vähintään yhtä kipeästi kuin niitä rutiinien parissa puurtaviakin.

  • Kuulostaa tyypiltä, jonka kuvauksesta tunnistan itseni aivan loistavasti! 😀 Taidan tosiaan olla itsekin tuollainen ja tarttua aina innolla ihan uusiin ja jänniin juttuihin ja paahtaa niitä antaumuksella menemään, mutta kun homma alkaa toistaa itseään, niin jotain uutta on taas saatava eteen. 🙂

   Ja niinhän se on, että tällaisten sinne tänne poukkoilevien tasapainona on aina hyvä olla niitä, jotka pitävät rutiineista, sillä ei tästä maailmasta muuten tulisi mitään. 🙂

 8. Miten ihana seikkailu sinulla onkaan tiedossa. Bangkokista kuulemma myös pääsee helposti ja edullisesti muuallekin aasiaan 🙂 Varmaan mahtavaa, kun voi suunnitella tulevaa. Minusta matkojen suunnittelu on melkein yhtä hauskaa kuin itse matkustaminen.

  • Joo, näin olen ymmärtänyt, että sieltä olisi myös helppoa matkustella muualle! 🙂 Minä olen itse hieman huono suunnittelemaan matkoja ja tutustun juttuihin parhaiten vasta kohteessa (huomasin sen tämän tällä hetkellä meneillään olevan reissunkin kohdalla…), mutta mies on onneksi sen verran perinpohjainen, että ottaa tällaisissa suuremmissa jutuissa aina jokaisesta yksityiskohdasta todella huolella selvää. 🙂

 9. No ei ole vinkkejä Bangkokiin, mutta onnea ja menestystä näin säännölliseltä lukijalta, mutta satunnaiselta kommentoijalta!!! Kuulostaa mahtavalta. Ihanaa, että uskallat elää elämääsi ennakkoluulottomasti ja uteliaasti:) Ja kiitos, että raotat sitä myös meille muille.

  Kaikki menee varmasti hyvin. Asiat yleensä menevät, kun vain itse uskaltaa. Elämä kantaa!

 10. Jess, mahtavaa, tämä siis varmistui..!! En voisi olla enempää samaa mieltä tuosta että toisten näkemykset siitä mikä on fiksua ja järkevää voi nakata sinne missä pippuri kasvaa jos omat ”ei-järkevät” ratkaisut tuovat itselle onnellisen elämän. Terveisin taloudellisesti hemmetin epäjärkevässä kakkosasunnossa onnellisena istuva osa-aika-ahvenanmaalainen ❤️

  … enkä malta odottaa sun Bangkok-juttuja..!!!! Ehkäpä kutsun itseni jopa kylään joku kaunis talvinen viikko? Aasia on vielä täysin kokematta…

  • Joo, kyllä me nyt ollaan taidettu melkoisen lukkoon tämä lyödä, hurjaa ja jännää ja ihanaa! 😀 Ja siis todellakin kyllä käy sitten kutsu laajentamaan matkailua Aasiaan! Onhan se jo vähän perinteiseksi muodostunut, että käyt tekemässä pienen tupatarkastuksen jokaisessa maassa, jonne muutan! 😀

 11. Siis aivan älyttömän mahtavaa!! Nousi ihan tippa linssiin. Niin hienoa seurata, kuinka toiset uskaltaa, haluaa ja pystyy toteuttamaan unelmiaan! Samalla tosin iskee pieni ”kateus” ; miksi mun elämä ei ole yhtä jännää ja kutkuttavaa ja kokeilevaa? No siksi, koska niin ihanalta kuin tuollainen kuulostaakin, tiedän itse olevani niin rutiineista ja tutuista kuvioista pitävä ihminen, joka haluaa rakkaat ihmiset lähelleen, että vaikka elämä on tarjonnut mahdollisuuksia lähteä ja mennä ja kokea, en kuitenkaan koskaan ole niihin tarttunut. Silti ihailen ja tsemppaan kaikkia, jotka niin uskaltavat tehdä, koska onhan se nyt vaan ihan freaking awesome tehdä tuollaista!!! 🙂 niin että tsemppiä ihan hurjasti, kuulostaa niin mahtavalta, aivan innoissani odotan postauksia muutosta!! 🙂

  • Kiitos! 🙂 On varmasti monia, joita tutut jutut ja rutiinit sekä rakkaat läheiset ihmiset ympärillä tekevät kuitenkin loppujen lopuksi onnellisimmaksi, vaikka ajatus pienestä irtiotosta saattaakin silti kutkutella välillä mieltä. 🙂

 12. Wau! Mulla meni ruoka väärään kurkkuun kun luin tuon että muutat Bangkokiin 🙂
  Upeeta että toiset uskaltaa tehdä haluamiaan asioita. Itseäni rajoittaa vanha äitini joka on jo vuosia rajoittanut 30v tyttärensä elämää. Sai melkeinpä hermoromahduksen kun muutin saman kaupungin sisällä toiseen asuntoon, kuulemma liian suuria muutoksia! Tuollainen vapaus kuulostaa ihanalta!

  • Joo, melko jännä muutos tulee olemaan! 🙂 Niinhän ne äidit tosiaan taitaisivat mielellään pitää lapsensa aina lähellään – toiset vielä toisiakin tiukemmin.

 13. Hieno juttu! Toivon silti että blogi ei muutu huomaamatta käsitteleen vaan ns. Aasian kosmetiikkaa joka on kuitenkin monelle lukijalle vierasta/saamattomissa. Kaikki eivät ostele ulkomailta netin kautta tuotteita vaan keskittyvät lähempänä toimiviin verkkokauppoihin ja niiden tarjontaan.

  • Bangkok on minusta siinä mielessä kiva kohde, että sieltä löytyy sekä länsimaalaisia tuotemerkkejä ja että aasialaista kosmetiikkaa. Kirjoitan mielelläni jatkossakin sellaisista tuotteista, joita on helppoa ostaa Suomesta tai saa helposti tilattua Suomeen esim. eBaysta tai muista Suomeen toimittavista verkkokaupoista, jotta blogin vinkeistä voi mahdollisimman moni hyötyä. 🙂

 14. On niin ihana lukea tällaisia uutisia juuri nyt, kun itselläni ollut kanssa tyytymättömyyttä omaan elämäntilanteeseen. Jotenkin antaa itsellekin voimaa etsiä uusia vaihtoehtoja. Olen super super super onnellinen puolestasi! <3 Jään innolla odottamaan tulevaisuuden postauksia Bangkokista, toivottavasti itsekin olen täysin erilaisessa elämäntilanteessa silloin 😉

  • Kiitos ihanasta kommentista ja tsemppiä omien kuvioiden kanssa. Toivottavasti löydät ihania uusia juttuja ja vaihtoehtoja elämään ja pääset hyppäämään niiden vietäväksi! 🙂

 15. Siis WOW mitä muutoksia. 😮 Ollapa yhtä rohkea. Meillä on miehen kanssa kovasti suunitelmia, mutta sitten me ollaan liian rutiineita rakastavia hyppäämään pois tästä ”normista”, vaikka se onkin jatkuvasti puheissa. Mutta tällaisiä lukiessa tulee se olo, että ehkä mekin vielä joskus… Jään todella innolla odottamaan Bangkokin bloggailuja. 🙂

  • Meillä on mies ollut rutiineitaan rakastava, mutta on jotenkin nyt itse nimenomaan innostunut tällaisista ihan uusista tuulista ja heittäytymisestä enkä kyllä yhtään vastustele! Itsekin kyllä tykkään rutiineista, mutta kaipaan niiden kunnollista sekoittamista aina säännöllisin väliajoin. 😉

 16. Sä oot ihan mahtavan rohkea mimmi! Ihanaa, että sait puolisostasi sellaisen elämänkumppanin, jonka kanssa voit heittäytyä ja hullutella, tuo on kerrassaan upeaa ja rakastettavaa! Siinä missä miehesi on onnenpekka saatuaan sinut, sinäkin olet saatuasi hänet.

  Sinun elämästäsi saisi jo sarjan elokuvia, siinä on ollut niin paljon meininkiä ja mielenkiintoisia käänteitä ja uusia tulee vähän väliä. Mä veikkasin Lontoota teidän uudeksi asuinkaupungiksenne, joten Bangkok tuli ihan puskista niin että leuka loksahti pöydälle kuin konsanaan kissa Karvisella lasagnelautasen äärellä 😀

  Ihanaa kun olet olemassa ja jaat kaikkea hauskaa ja jännittävää meille muillekin. A-lehdet ja Kauneus ja terveys -lehti nappasivat todellisen jättipotin kilpailijoiden nenän edestä, kun saivat sinut ja blogisi. Live long and prosper! <3

  • Ääh, miten ihania sanoja, meinasi parku tulla kun luin! Kiitos, ihana! <3<3<3<3

 17. Wau, mahtava juttu ja pisteet yaas kerran sinulle uskalluksesta ja heittäytymisestä!!

  Olen lukenut blogiasi vuosia, aina välillä kommentonutkin, ja olet hurjasti iloa ja hyviä vinkkejä tuonut mukanasi! Iso kiitos niistä 🙂

  Täälläkin on uusi ”matka” alkamassa, kun vuosien odottelun jälkeen parhaillaan esikoispoika potkii mahassa kylkeen… <3 Kaikkea hyvää sinulle jatkossakin! 🙂

 18. Asuin Bangkokissa tammikuun alusta maaliskuun loppuun ja työharjoittelin paikallisessa sairaalassa.

  Kauneuden näkökulmasta erikoista olivat heidän aivan päinvastaiset ihanteensa valkoisuus, auringon suoranainen hysterisointi ja pienuus/laihuus/lihaksettomuus. Niistä saa varmaan hyviä juttuja aikaiseksi. Sää on ihana, samoin ruoka, ihmisetkin omalla tavallaan. Puskasuomalainen kaipasi luontoa ja toimivaa jätehuoltojärjestelmää.

Kommentointi on suljettu.