Tämän vuoksi en hanki tänä vuonna kosmetiikkakalenteria

Yksi varmoista syksyn merkeistä kosmetiikkamarkkinoilla ovat kosmetiikkakalenterit ja niiden ilmestyminen kauppoihin. Osa kosmetiikalla täytetyistä kalentereista tulee myyntiin vuosi vuodelta yhä aiemmin ja jotkut jopa niin aikaisin, ettei kesän edes tajua vielä loppuneen, kun kosmetiikkakalentereita alkaa jo pukata kauppojen hyllyille.

Tänä vuonna lokakuu vaikuttaa kuitenkin olevan niiden kulta-aikaa ja niin myymälöiden hyllyt kuin verkkokauppojenkin varastot on täytetty erilaisilla kosmetiikkakalentereilla.

Kosmetiikkakalenterit ovat jo usean vuoden olleet minulle yksi pahaita juttuja joulun odotuksessa. On ollut ihanaa valita, minkä joulukalenterin (tai monikossa mitkä joulukalenterit…) sinä vuonna hankkii ja sitten odottaa kieli pitkällä sen avaamista. Kosmetiikkakalenteri on tuntunut aina ihanalta ajatukselta, sillä se tuo tavalliseen arkeen niin ihanan pienen lisän – kukapa ei nauttisi kosmetiikkayllätyksestä kylmänä ja synkkänä talvipäivänä!

Olen tänä vuonna miettinyt erityisen paljon, mikä on se juttu, jonka olen kosmetiikkakalentereista saanut. Tiedän olleeni niistä innoissani, mutta tänä vuonna en vain halunnut pureksimatta ja maistelematta niellä ajatusta kosmetiikalla täytetyn kalenterin hankkimisesta koska se on ollut  niin kiva juttu joka vuosi.  

Kyllä, olen ollut joka vuosi kalentereistani todella innoissani. Ne ovat todellakin tuoneet piristystä arkeeni ja on ollut aivan ihanaa saada avata niiden luukkuja ja löytää luukkujen takaa kiinnostavia tuotteita sekä jopa sellaisia tuotteita, joita en olisi muuten tullut edes kokeilleeksi.

Juttuhan on kuitenkin niin, että joulukalenterin luukkujen avaaminen oli vähän kuin shoppailureissulle lähtö. Lähden hakemaan jotain tietämättä edes, mitä se voisi olla. Löydän sieltä kaupasta varmasti jotain sellaista, mitä en edes tiennyt tarvitsevani.

Usein näin on käynytkin. Menen kauppaan, törmään johonkin kiinnostavaan juttuun ja näen jo mielessäni, kuinka käytän sitä, joten kiikutan sen aivan innoissani kassalle. Se paras hetkihän on nimenomaan juuri se, kun ostaa tuotteen ja tietää, että kohta se on minun eikä suorastaan malta odottaa, että pääsee kotiin käyttämään ostostaan.

Usein hankinnanriemu kestää siihen asti, kun tosiaan pääsee kotiin ja voi kokeilla ostostaan. Toisinaan se voi jopa kestää vähän pidempään, mutta hyvin usein se laantuu todella nopeasti. Harvassa eivät myöskään ole ne kerrat, kun kaupasta innolla tehty hankinta on kotiutettu, mutta se voikin yllättäen seistä käyttämättömänä päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia – joskus sitä tulee lopulta jopa luopuneiksi asioista, jotka on innolla hankkinut, mutta ei sitten koskaan käyttänyt.

Tajusin, että kosmetiikkakalenterit ovat usein olleet minulle kuin shoppailureissu. 

Olen ollut niistä aivan innoissani ja odottanut, että pääsen kurkkimaan niiden luukkuihin. Parhaita ovat olleet sellaiset päivät, joina olen saanut avata samaan aikaan useamman luukun oltuani poissa kotoa edellisen päivän. On ollut niin ihanaa ja piristävää avata joulukalenterin luukku ja saada sieltä jotain yllättävää.

Kosmetiikkakalenterin avaaminen on ollut ihana tapa joko aloittaa aamu positiivisissa merkeissä tai palkita itsensä illalla rankasta päivästä selvittyään. Koko päivä on heti tuntunut vähän paremmalta.

Kun olen avannut kosmetiikkakalentereitani, olen miettinyt, että tulipa kiinnostava tuote. Joskus se on vanha tuttu, jo hyväksi havaittu tuote, jota en ole vuosiin edes muistanut, välillä taas tuote, josta olen ollut hieman utelias ja toisinaan taas joku minulle aivan uusi tuote, jota en olisi ikinä tullut itse ostaneeksi, mutta jonka viehätys on ollut juuri siinä. Ajatella, minähän en olisi ikinä tullut ostaneeksi tätä tuotetta, mutta tämähän voi osoittautua vaikka kuinka täydelliseksi!

Kosmetiikalla täytetystä joulukalenterista on siis ollut iloa jokaisena vuonna. Kun sitten kuitenkin alan miettiä, mitä niille minua ilostuttaneille tuotteille on sen jälkeen tapahtunut, on lopputulos ollut minun kohdallani hyvin usein, etten ole sitten kuitenkaan syystä tai toisesta käyttäneeksi niitä.

Joitakin olen kokeillut kerran tai pari ja todennut, että ne eivät ole minun juttuni. Toisia en ole edes avannut, kun olen muuttanut ajatuksiani ja todennut, että jos en ole ennenkään tällaista tarvinnut, niin en kyllä nytkään. Jotkut taas ovat olleet niin kiinnostavia, että olen ehdottomasti halunnut säästää ne käyttääkseni ne sitten joskus. Koska ne eivät kuitenkaan ole tulleet varsinaiseen tarpeeseen, ovat ne voineet seistä jemmoissani pitkäänkin (tai seisovat siellä edelleen vuoden tai parin jälkeenkin).

Ehkä kysymys olikin siis siitä, etten oikeasti tarvinnut kosmetiikkakalenteria, vaan se oli vain ollut shoppailun kaltainen väline, joka täytti elämässäni tietyn tehtävän: antoi hetkellistä iloa arkeen.

Kun tajusin tämän, aloin miettiä, voisinko saada tänä vuonna tuon ilon jostain muualta. Päätin, että voisin, joten jätän kosmetiikkakalenterini tänä vuonna ostamatta.

Jollekin kosmetiikkakalenteri voi olla aivan ihana hankinta ja useat sen tuotteet tulevat varmasti käyttöön. Kaltaiselleni kosmetiikkahamsterille, joka on kosmetiikkakalenterien tyypillisiä asiakkaita se ei kuitenkaan ole sitä, sillä en ihan oikeasti tarvitse sen sisältöä. Paljastui kalenterista sitten lähes mitä tahansa, on minulla jo jotain muuta vastaavaa, minkä voisin käyttää pois. Käytännössä se on minulle siis täynnä turhaa ja ylimääräistä tavaraa.

Toinen syy olla hankkimatta kosmetiikkakalenteria oli, että se tulee itseasiassa melko kalliiksi – siitäkin huolimatta, että sen ideana on antaa ostajalle kosmetiikkaa kalenterin sisällön arvoa huomattavasti edullisemmalla hankintahinnalla. Kun nimittäin mietin, kuinka monta tuotetta kalenterista oikeasti jää käyttöön siksi, että nimenomaan haluan käyttää ne, jää kalenterin hinnan niiden kesken jakaessa yhden (tavallisesti matkakokoisen) tuotteen hinnaksi  melko paljon – varsinkin, kun olisin usein voinut jopa ihan hyvin olla hankkimatta sitä.

Nykyään minusta tuntuu, että käytän mielummin nuo rahat siihen, että ostan muutamia tuotteita, joita ihan oikeasti haluan ostaa ja joille on tarvetta. En tarvitse kahtakymmentäneljää tuotetta, vaan vain muutaman hyvän, täysin omiin tarpeisiini sopivan ja itse valitsemani tuotteen.

Joku toinen on tietysti eri tilanteessa ja nauttii siitä, että saa kosmetiikkakalenterin kautta kokeiltua uusia tuotteita. Tällaiselle tyypille lähes koko tai jopa koko kosmetiikkakalenterin sisältö on täyttä kultaa, sillä se päätyy käyttöön ja kokeilujen kautta voi löytyä uusia tuotteita, joita sitten hankkii. Olisin itsekin mielelläni tällainen käyttäjä (ja ehkä jonain tulevana vuonna olenkin!), mutta tällä hetkellä en ole tällainen.

Kolmas kalenterin hankintaa vastaan puhunut seikka oli ajatus siitä kaikesta turhasta roskasta, jota se usein sisälsi. En vain halunnut sitäkään.

Kun päätin, etten hankkisi tänä vuonna kosmetiikkakalenteria aloin tietysti heti myös miettiä, mitä se tarkoittaisi blogin osalta. En voisi esimerkiksi tehdä blogiin syväluotaavaa analyysia hankkimastani kalenterista, joka taatusti kiinnostaisi monia.

Ennen kaikkea kuitenkin mietin, tekisinkö kalenteriin tänäkin vuonna esittelyn erilaisista saatavilla olevista kosmetiikkakalentereista. Tiedän, että nuo postaukset ovat todella luettuja, mutta myös rehellisesti sanottuna todella tuottoisia, sillä kosmetiikkakalentereita halutaan ostaa ja niiden linkeillä saa usein vuoden parhaan rahapotin ja blogiliikenteen.

Mietin, mikä oli minulle tärkeintä. Jättäisinkö vain kaikessa hiljaisuudessa omat kosmetiikkakalenterini tänä vuonna ostamatta ja tekisin silti tapani mukaan koontipostauksen siitä, millaisia kalentereita muut voivat ostaa? Olisihan se hyvää ja ennen kaikkea toivottua sisältöä blogiin. Näin töiden loputtua myös kaikki tulot olisivat tietysti mieluisia ja blogin uuden osoitteen myötä myös kaikki lisäliikenne olisi kaivattua.

Sitten päätin kuitenkin, että en tee. Tottakai raha ja suurempi kävijämäärä ovat kivoja juttuja, mutta olisiko minulla hyvä fiilis saada komissioita siitä, että houkuttelen ihmisiä ostamaan joulukalentereita, joita muutkaan eivät välttämättä tarvitse? Olisinko iloinen niistä rahoista? En.

Jotta nyt ei välity väärää kuvaa tarkennan, että en sano, ettei kenenkään pitäisi ostaa kosmetiikkakalentereita. En missään nimessä sano niin. 

Se, mitä sanon on, että asiaa pohdittuani tajusin, ettei minulla itselläni ollut hyvää syytä hankkia kosmetiikkakalenteria tänä vuonna, joten koin, että minun oli parasta jättää se väliin. Haluankin vain haastaa muutkin miettimään, mikä on omalla kohdalla se ihan oikea ja perimmäisen syy, jonka vuoksi kosmetiikkakalenterin hankkisi. Sen syyn kun voi tietää vain itse.

Tuleeko kalenterin sisältö oikeasti käytettyä? Jos kalenterin tarkoitus on piristää arkea, voisiko sen piristyksen saada jostain muusta?

Haluankin vain saada kalenterin ostamista suunnittelevan tarkistamaan, mikä on se tehtävä, jota hoitamaan kalenterinsa hankkii. Jos en olisi itse pysähtynyt tekemään tätä, olisin varmasti ostanut tänäkin vuonna kosmetiikkakalenterin jo ihan vain siksi, että minähän teen niin joka vuosi. 

Tänä vuonna haastaan siis itseni myös järjestämään arkeni niin, etten tarvitse kosmetiikkakalenterin tuomaa hetkellistä innostuksenpiikkiä tai ainakin hankin sen fiiliksen jostakin muusta.

Tarvitsetteko te tänä vuonna kosmetiikkakalenteria?

Katso myös: Kaikki tämän vuoden kosmetiikkajoulukalenterit

31 kommenttia artikkeliin ”Tämän vuoksi en hanki tänä vuonna kosmetiikkakalenteria”

 1. Ei kai kalenteria kukaan oikeasti tarvitse, niin kuin kosmetiikkaa ylipäänsäkään. Tänä vuonna sellaisen ensimmäisen kerran ostin, perinteisen makeiskalenterin tilalle😊.

  Mulle kalenteri on puhdasta luksusta. Arkena en juurikaan kosmetiikkaa osta, muuta kuin ne noin kymmenen perustuotetta, joita uusimalla mennään vuodesta toiseen. Ajattelin saavani kalenterista uusia inspiraatioita. Ja hutituotteet varmasti löytävät muille käyttöön, vaikkapa sitten paketeissa.

  Olen kyllä miettinyt tuolle varsin skrodelle laatikolle jo uusiokäyttöä. Roskiin en kyllä raaski heittää.

  • Joo, ”tarvita” on tosiaan kirjaimellisesti ajateltuna väärä sana, mutta tarpeeseen kalenteri voi toki sanan löyhemmässä muodossa tulla, jos esimerkiksi ei jatkuvasti hanki kosmetiikkaa ja tulee sitten aina käyttäneeksi ainakin lähes kaiken sisällön. Voi vaikka olla oman lempparimerkin kalenteri, jonka tuotteita saa sitten testattua paremmin ja osaa tehdä sopivia hankintoja. 🙂

   Juuri tuollaiseen arjen luksukseen se on tosiaan varmasti ihana, jos tuotteet tosiaan tulee käyttäneeksi. 🙂

 2. Monena vuonna on tehnyt mieli ostaa joku kosmetiikkakalenteri, tänäkin vuonna, mutta tokihan on pakko ollut tutkia netistä kalenterin sisältö etukäteen ja sit niitä kiinnostavia tuotteita ei oo missään kalenterissa ollut niin montaa, etteikö niitä olis saanut halvemmalla erikseen ostettuna. Ja ahdistaa kaikki turha yliäräinen hilpetööri mitä sieltä myös tulee. Esim. 5 uutta kynsilakkaa ku entisiäkin on ainakin 30 jemmassa,muutamakin kun riittäisi 😀 tai uusia luomivärejä kun nykyisetkään ei tunnu loppuvan paitsi lattialle tiputtamalla ja hajoamalla..

  • Tosiaan kun ajatuksella niiden sisällön kurkkaa (ja vähän sitten kyllä itseltään toki yllätyksen pilaa :D) niin huomaa, että ehkä ei välttämättä olekaan hyvä paikka laittaa rahojaan. 🙂

   • Kyllä! Ensimmäisen kerran koskaan haaveissa Lancomen kalenteri. Lancome on suosikkimerkkini joten luotan että sisältö tulee käyttöön. Pidän myös kovasti matkakokoisista tuotteista; plussaa sekin. Miinusta kallis hinta, mutta aion iskeä kiinni kun tulee joku ”kaikki -20 %”. Täyttä hintaa en aio maksaa. Ja jos olen myöhässä nuukailuni takia niin olkoot..Sijoitan sitten joulun jälkeen alennuksella myytäviin kosmetiikkalahjapakkauksiin 👍

    • Katselin eilen kaupassa tuota Lancomen kalenteria ja mietin, että se on varmasti todella ihana niille, joilla ei ole kotona hirveitä jemmoja valmiiksi, sillä siinä oli tosiaan hyvä sisältö. 🙂

 3. Kun ostin ensimmäiset kosmetiikkakalenterini, niiden sisältö jäi melkein vuodeksi kaapin pohjalle lojumaan kun en muistanut kaivella sieltä sopivaa tuotetta tai muistanut edes niiden olemassaoloa. Rakastin silti luukkujen avaamista, joten päätin vain järkevöittää kosmetiikankäyttöäni. Latasin Wunderlist-sovelluksen ja listaan sinne kategorioittain kaikki ihonhoitotuotteeni ja milloin ne ovat taloon tulleet. Kun avaan purnukan, merkitsen sen sovellukseen avatuksi ja käytän avoimen tuotteen pois ennen kuin otan seuraavan käyttöön. Näen aina mikä on vanhin tuote ja vuorossa seuraavaksi. Näin olen saanut käytettyä pois vanhat tuotteet enkä osta uusia juurikaan, kun näen heti montako on vielä jonossa. Nyt listat alkavat olla tyhjiä, joten ostan hyvillä mielin useamman kiinnostavan kosmetiikkakalenterini. 😊 Ne pääsevät sitten jonoon pois käytettäväksi ja säästyn shoppailulta, ellei joku kategoria lopu kesken. 😁

  • Kuulostaa hyvältä ja juuri tuollaisessa tilanteessa kosmetiikkakalenteri on varmasti ihan täydellinen! 🙂 Kiitos vinkistä tuon Wunderlist-sovelluksen suhteen. 🙂

 4. Mä yritin juuri googlata, olisiko markkinoilla pelkästään kangasnaamioista koostuvaa joulukalenteria, sillä sellaisen olisin halunnut ostaa. Rakastan hemmotella itseäni naamioilla, mutta olen tähän mennessä ostanut niitä noin yhden per vuosi, pihi kun olen. Kaupassa tuntuu kauhealta maksaa useampi euro puolen tunnin huvista!

  Joulukalenterissa saisin naamioita sen sijaan kerralla useita, mutta könttämaksu kirpaisisi vain kerran. Paradoksaalisestihan yksittäisten naamioiden ostaminen kirpaisee joka kerran, vaikka kokonaissumma jäisi pienemmäksi 😀 Kalenterin avulla voisin myös helposti vertailla eri naamioita ja löytää näin juuri omiin tarpeisiin osuvat naamiot. Harmi vain etten onnistunut tällaista kalenteria löytämään :/

 5. En ole koskaan innostunut hankkimaan näitä tavarakalentereita, samasta syystä kuin en tilaa kuukausiboxejakaan: uuden kokeilu on tietysti kivaa, mutta sitten kaapit on täynnä random kamaa, josta ei sittenkään hirveästi piittaa. Hankin mieluummin ne täsmätuotteet, mitä oikeasti haluan käyttää.
  Tänään taisi muuten joku toinenkin kosmetiikkabloggari kirjoittaa samoista aiheista. Kiva nähdä, että kulutuksen vähentäminen kiinnostaa nyt monia 🙂

 6. Kahtena edellisenä vuonna ollu kalenteri, mutta tänä vuonna en osta. Syynä kesällä ollut muutto, jonka yhteydessä huomasin että pelkästään avaamatonta kosmetiikka oli parin banaanilaatikollisen verran… Keskityn nyt mieluummin jo löytyviin tuotteisiin kuin uusien haalimiseen 🙂

  • Jo valmiiksi kotoa löytyvien tuotteiden käyttö on tosiaan yllättävän kivaa! 🙂

 7. Mua vähän hävettää tunnustaa että mulla on tänä vuonna kolme kosmetiikkakalenteria😅. Taisi niitä viime vuonnakin olla kaksi. Tunnistan kyllä sun kirjoituksesta monta hyvää pointtia, siksi podenkin nyt huonoa omaatuntoa kalentereista😆

  • Ei niistä kannata ottaa huonoa omaatuntoa! <3 Nyt kun ne kerran on hankittu, niin nauti niistä ja ota ilo irti ja mieti sitten vasta joulun jälkeen, että oliko sisällölle kuinka hyvin käyttöä ja laita mieleen ensivuotta varten. 🙂

 8. En ole koskaan hankkinut kosmetiikkakalenteria, enkä tule koskaan hankkimaankaan 😀 mulle ainoa oikea joulukalenteri suklaakalenteri, mieluiten Star Wars aiheisena ja jaetaan se mun miekkosen kanssa.

  Allekirjoitan tuon sun ajatuksen että mieluummin vähemmän, mutta ajatuksella ja oman ihon tarpeisiin valittuja tuotteita kuin 24 random tuotetta joista EHKÄ osa pääsee jatkoon ja pidempi aikaiseen käyttöön. Tutustuin ja hurahdin vuonna 2017 korealaiseen ihonhoitoon ja tuotemäärät kasvoivat aika lailla kun kaikkea kivaa halus kokeilla. Nyt opettelen toiseen suuntaan, kun olen opiskellut oman ihoni tarpeita keskittyneemmin. Vähemmän on enemmän ja muutama erinomainen täsmätuote toimii paremmin kuin läjä ihan kivoja. Hienoa että tuot myös tätä näkökulmaa kosmetiikkakeskusteluun!

  Jouluun on onneksi vielä aikaa ja varmasti keksit juttuaiheita ja yhteistyökuvioita jotka sopivat sun arvo- ja ajatusmaailmaan. Mua kiinnostais esim DIY – kosmetiikkakalenterit tai 24 beauty hacks of all time tjs. 🙂

 9. Mulla on jo yksi kosmetiikkakalenteri hankittu ( LF ) ja harkitsen vielä MACin kalenteria. Haluan kuitenkin jouluhulluna avata luukkuja ja miksi ei aikuisena, itse rahansa hankkivana voisi availla kosmetiikkaa sisältäviä luukkuja ;D tarkistin sisällön etukäteen ja tiedän että saan mieluisia luukkuja ja maksamani hinta kattaa tulevat tuotteet. Kaikki mistä en tykkää kierrätän eteenpäin.
  Myönnän kyllä että kaapissa pyörii 2017 ja 2018 joulujen kosmetiikkakalenterien tuotteita. Ja kallis kalenteri tavallaan ahdistaa mutta se myös tuo iloa. Kaksipiippuinen juttu mutta niin pitkään kun joudun käymään töissä, saanen nauttia itse ansaitsemistani rahoista 🙂

  • Jos kalenteri ja sen sisältö tuottavat iloa, niin silloin ne ovat tosiaan hyvä kohde omille rahoille. 🙂 Itse vain koin, että tänä vuonna tuotteet eivät tulisi välttämättä käyttöön heti ainakaan, joten saan vastaavia ilon tunteita paremmin arkeeni ehkä muista jutuista. 🙂

 10. Sun ajattelu ja kirjoittaminen on mennyt ihan uudelle tasolle viimeisen vuoden aikana!! Hyvä teksti 🙂

  • Kiva kuulla, että tykkäsit. <3 On ollut kiva saada vähän uusia kulmia ajatuksiin, tehnyt elämästä mielenkiintoisempaa. 🙂

 11. En ole hankkinut kosmetiikkakalentereita. Olen halunnut hankkia, mutta kun olen ratsannut sisällöt ennen ostamista, olen todennut, että mukana tulee niin paljon sellaista mitä en käytä, että kalenterin ostaminen ei kannata. Tänä vuonna en edes harkinnut, sillä viime vuonna sain tietää sellaisesta kalenterista kun TEEKALENTERI! Se maksaa alle kympin, oisko ollut jotain 8 euroa ja kuvittelen mielessäni itseni joulukuisissa illoissa rauhoittumassa teetä juoden, koska kyllähän ne teet pitää käyttää (onko tämä minun haaveminäni, tuleekohan ne teet nyt sitten juotua). Jospa sieltä löytyy vaikka uusia teesuosikkeja. Ja tästä ei jää ainakaan niin paljoa turhaa sälää, sillä teepussithan laitetaan pois käytön jälkeen. Mulla ei ookaan ollut kalenteria useaan vuoteen, jospa nyt saisi aikaiseksi.

 12. Itse päädyin juuri pari viikkoa sitten samaan lopputulemaan että saa kalenterit jäädä, kun alkoi mainoksia niistä näkyä. Tarjolla olisi ollut Weledan kalenteri jonka tuotteista pidän, mutta niistä minikoon tuotteista ei olisi iloa pitkään, ja se jokaisesta pikkupurkista kertyvä ylimääräinen jäte myös hirvitti. Olen muutenkin yrittänyt vähentää kaikkea shoppailua ja ottaa järjen ja tarpeen mukaan ostoksiin. Säästyy nekin rahat sitten johonkin itselle tärkeään tai tarpeelliseen. Mutta ymmärrän myös hyvin kalentereiden ostajia, se yllättyminen ja uuden tuotteen tuoma ilo ei ole itselläkään mihinkään poistunut, yritän vain hillitä itseäni 🙂

 13. Ah ihanaa että joku viimein suhtautuu kritiikillä näihin! Tää oli vuoden paras postaus näistä kalentereista. En ole ikinä ostanut kosmekalenteris tai aikuisiällä muutenkaan juuri joulukalentereita. Ajatus on toki ihana ja viime vuonna mua todella himotti Nyxin huulipunakaltsu. Sit katsoin sisällön läpi, laskin montako käyttistä siellä oikeasti on ja laskin onko kalenterin hinta niiden arvoinen. Totesin että ei, enkä halua omistaa yhtäkään tuotetta mille ei ole heti käyttöä. Mulle riittää kosmekalenteiksi seurata muiden luukkujen availua somesta! Ne huulipunat mitä haluan voin ostaa muutenkin kaupasta. 😉

  • Se on muuten mielenkiintoista, kuinka paljon niistäkin tuotteista, joita ei loppujen lopuksi tule käyttäneeksi voi saada iloa sillä hetkellä, kun ne paljastuvat kalenterista ja vasta sitten jälkikäteen tajuaa, ettei niitä oikeasti tarvitse. Sitä ehkä jotenkin kalenteria avatessa ajattelee, että ”no enpä olisi tätäkään tullut itse ostaneeksi, mutta tämähä voi olla todella hyvä!”..? 🙂

 14. Hyvä kirjoitus! Itse ostin ekan kosmetiikkakalenterin viime vuonna. Se oli Lumene ja katsoin tuotteet etukäteen koska halusin ehdottomasti että saan tuotteita mitä käytän. Siellä oli paljon sellasta mitä on himottanut kokeilla ja tuttuja tuotteita tai itselle sopimattomia laitoin joululahjoihin lisäksi. Ja rakastan minikokoja kun pääsee nimenomaan kokeilemaan! Harmi että nyt tänä vuonna Lumenen kalenterissa aika paljon samoja ku viime vuonna joten ei tule kyllä nyt ostettua. En tiiä hankinko jotain muuta kalenteria, sen pitäisi olla ehdottomasti ihonhoitokalenteri pääasiassa koska meikit mulla kuluu paljon hitaammin. Saa suositella jos tiedät jonkun!

 15. Mulla on ollu monena vuotena teejoulukalenteri. Oon ruennu aukoon niitä jo marraskuun alussa. Juon teetä muutenkin ja on tuntunu mukavalta kalenterin myötä kokeilla uusia teelajeja ja -makuja. Ja onhan se piristävää! Synkkä ja pimeä vuodenaika ni kyllä se kuppi tai kaks teetä illalla lämmittää mukavasti mieltä ja kylmiä käsiä. Oon myös hyötyny kalentereista niin, että nyt mulla on kaks hienoa koteloa, joissa säilytän mun korviksia. Tän vuoden kalentereista en vielä tiiä, että hommaanko. Pitää tutkia ja miettiä asiaa.

 16. Fiksu valinta sun tilanteessa, kun kosmetiikkajemmoja on jo paljon. Tää on kolmas vuosi kun itse ostin kosmetiikkakalenterin. Ekana vuonna mulla oli Nyxin huulipunakalenteri, joka kadutti jälkeenpäin. Varmaan 5 sävyä oikeasti käytin. Viime vuonna mulla oli Joik:n kalenteri, joka oli täynnä ihonhoitotuotteita. Kaikki tuotteet käytin. 🙂 Tänä vuonna katsoin myös kalenterin sen perusteella, että kaikelle olisi käyttöä. Ihonhoitokalenteri on itselleni järkevämpi, koska ihonhoitotuotteita mulla on aina vain yksi laatuaan. Otan kalenterituotteet heti käyttöön, ja matkakokoisen tuotteen loputtua palaan siihen mikä oli jo auki. 🙂 Meikkikalenterien sisällöt jäis helpommin pyörimään laatikoihin, kun meikkejä löytyy jo ennestään niin paljon.

  • Ihanaa, jos löytää omiin tarpeisiin täydellisesti sopivan kalenterin! 🙂

Kommentointi on suljettu.