Kuorittu ja kosteutettu

Sain lopputalvesta blogin kautta kokeiltavikseni meidän leveyspiireillämme uudemman tuttavuuden, eli ranskalaisen NAFHA-luonnonkosmetiikkamerkin tuotteita.
Parit sertifikaatit kerännyt tuotemerkki oli sisällyttänyt valikoimiinsa mukavankuuloisen kasvokuorinnan, joka päätyi testattavakseni.
Kuivaihoisena tahdon paitsi kuoria ihoni myös saada sen tuntumaan operaation jälkeen aivan erityisen pehmeältä ja kiristämättömältä. Joidenkin kuorintatuotteiden kanssa kun ongelmaksi muodostuu, että ne ovat lähtökohtaisestikin jo paitsi kuorivia myös ihoa todella kovalla otteella peseviä. Tästä seuraa paitsi puhdas ja kuorittu iho, myös kenkun kiristävä tunne.
Tämän kuorinnan jippo kuitenkin on siinä, että paitsi että se sisältää ihoa mekaanisesti kuorivia rakeita, on sen koostumukseen ympätty mukaan myös huomattava määrä ihoa kosteuttavia ja pehmittäviä ainesosia. 
Tuotteen koostumukseen on sisällytetty paitsi aloe veraa, seesaminsiemenöljyä, glyseriiniä, arganöljyä, karitevoita, jojobaöljyä sekä hunajaa ja useimmat niistä löytyvät INCI-listalta jopa varsin hyviltä sijoilta.
Oma kuiva, mutta puhdistusta kaipaava ihoni on nauttinut suuresti tällä kuorinta-aineella hellimisestä. Tuotteessa on myös mukavaa se, etteivät sen kuorivat rakeet ole turhan tiiviissä vaan kuorinta tuntuu jopa melko hellävaraiselta käsittelyltä iholla. Pakkauksessa esitetäänkin, että rasvaisempi iho voisi käyttää tätä ihan päivittäisenä puhdistustuotteenaan, mutta en silti välttämättä jotenkin vaan ole sillä kannalla, että ihoa tarvitsisi välttämättä päivittäin kuoria.

 Olen tykännyt tästä luonnonkosmetiikantuoksuisesta kuorintakaverista kovasti, sillä kukapa nyt ei tykkäisi tuotteesta, joka jättää ihon sileän ja pehmeän tuntuiseksi sitä ärsyttämättä.
NAFHA:n luonnonkosmetiikkatuotteita myy esimerkiksi Pretty.fi ja tämän tuotteen löytää halutessaan tämän affiliate-linkin takaa.
Millaisista kasvokuorinnoista te pidätte? Kuinka usein muuten ylipäätänsä kuoritte kasvonne?

7 kommenttia artikkeliin ”Kuorittu ja kosteutettu”

 1. Pyrin kuorimaan kahdesti viikossa ja käytän Dermalogican Microfoliant-jauhekuorintaa. Couperoottinen ihoni tuntuu hyväksyvän tämän ja ei pistä punoitusta poskille. Keväällä ostin Lumenen hellävaraisen Total Comfort Maskin ja olen yllättynyt miten hyvin ihoni on toiminut noiden yhdistelmien kanssa. Laitan siis kuorinnan jälkeen tuon maskin ja jätän yön yli. En siis pidä turhan isorakeisista kuorinnoista, koska ihoni ei kestä niitä.

 2. Minulla on kuiva ja herkkä iho ja tykkään käyttää sitä V 10 Plus -kuorintaa. Olet siitä blogissasikin kertonut ja siitä sainkin idean hankkia sitä – nyt on menossa jo toinen putkilo sitä. Tuo on riittävän mieto minulle ja kuorii silti hyvin. Kuorin noin kerran viikossa naaman, joskus on ollut pari viikkoa väliä. Naamion laitan aina kuorinnan jälkeen ja talvella myös muutenkin.

 3. 18,90 € 75 millilitrasta kuorinta-ainetta?!! Apua…

  Kuorin kasvoni kahdesti viikossa (rasvainen iho), mutta harvemmin kaupasta ostetulla kuorinta-aineella, vaan yleensä sekoittamalla sokeria ja kosteusvoidetta. Kilon sokeria saa alle eurolla… Ja jos ostankin kuorinta-ainetta, ostan s -marketin omaa merkkiä, joka maksaa pari euroa ja on myös hyvää ja hellävaraista.

  Oikeasti, melkein kaksi kymppiä kuorinta-aineesta!! Melkein menee yöunetkin ajatuksesta! 😀

 4. jos katsoo INCI-listaa niin saattaa S-ryhmän kuorinta-aine olla lievästisanottuna hieman halvemmista raaka-aineista valmistettua…

  • No varmasti, mutta se poistaa kuolleet ihosolut, eikä jätä ihoa kiristäväksi. Kyllä minusta edelleen melkein kaksikymppiä kuorintavoiteesta on aivan järjetön hinta!

  • Sokeri ei sovi kasvojen kuorintaan sen suuren partikkelikoon takia. Joillekin varmasti toimii, mutta ihon mikroskoopilla tarkastelu kertoo totuuden. Vartalon iholle puolestaan passaa öljyihin sekoitettuna vallan mainiosti (vartalon iho täysin eri luokkaa kuin kasvojen).

   Mitä tulee tuotteen hintaan, sen pällistely ja kauhistelu nyt on aivan uskomattoman turhaa. Eri laatuisia ja hintaisia tuotteita on olemassa ja toiset priorisoivat tuotteen laadun hinnan edelle. Se, että sinä käytät mielummin kasvoillesi petrokemian tuotteita sisältäviä kuorinta-aineita tai sokeria, ei tarkoita sitä että niiden tulisi
   A) sopia kaikille
   B) olla ylipäänsä kaikkien haluamia

   Hinta vaan ei ole kaikille se tärkein, vaan tuotteen sisältö. Olen itse valmis maksamaan korkealaatuisesta, sertifioidusta ja eettisesti tuotetusta aineesta enemmän kuin kolmestäkymmenestä kilosta sokeria, vaikka kuorinta jälkimmäisellä hoituisikin koko loppuelämän 😉

 5. Kuorin ihon noin 2-3 kertaa viikossa, pitkään suosikkini oli Herbinan MarjaSpa kuorintavoide. Josain vaiheessa kokeilunhimo iski ja tuli kokeiltua kaiken näköistä, myös tota S-ryhmän kuorintavoidetta joka oli mielestäni aivan liian tujua ja iso rakeista. Nyt viimeisin kokeiluni on Athenas-merkin Erboristica-sarjan kuorinta, tykkään kyllä kovin. Rakeet ovat ihanan pieniä ja kuorinta tuntuu tosi hellälle. Hyvänä lisänä hinta, tuubi taitaa Prismassa maksaa 5cent enemmän kuin Herbina, eli noin 6e.

Kommentointi on suljettu.