Must have: Ovaalisivellin

Siitä on jo jonkun aikaa kun kerroin, että olin kehittänyt itselleni pienen pakkomielteen saada hammasharjaa muistuttavan, meikkipohjan (mielessäni ainakin) täydellisesti levittävän, ovaalin muotoiseen hammasharjasiveltimen.

Obsessioni oli hetken tauolla, mutta päästessäni Tokiossa kasvotusten tunnetun korealaisen kosmetiikkamerkki Etude Housen vastaavan harjasiveltimen kanssa annoin mieliteoilleni vallan ja ostin siveltimen vihdoin. Kysyin pari kuukautta sitten siveltimestä postatessani leikilläni, oliko sen hankkiminen parantanut jonkun elämänlaatua ja nyt voin kertoa, että tuosta pohdinnasta on leikki kaukana. Minulla ei nimittäin ihan tosissaan ole koskaan ollut yhtäkään näin mahtavaa meikkisivellintä!

Hammasharjasivellin

Älkää huoliko, tämä postaus ei ole ylistyslaulu sille, miksi jokainen tarvitsee juuri tämän nimenomaisen, suomalaisittain jopa hieman hankalasti saatavan siveltimen, vaan keskityn kertomaan, miksi juuri tämän tyyppinen sivellin on must have -tuote.

Hammasharjasivellin

Minä olen tunnettu siitä, että innostun erilaisista meikkipohjan levitykseen tarvittavista apuvälineistä, käytän niitä siihen asti, kunnes ne tarvitsevat pesua, unohdan sitten pestä ne ja siirryn huomaamattani jälleen takaisin sormilla levittelyyn. (Rakastan Beautyblenderiä ja käytän sitä päivittäin nykyään, mutta en töpöttele sillä meikkipohjaa alusta lähtien paikoilleen.)

Suurin osa loistaviksi havaitsemistani meikkivoiteen ripeään levitykseen sopivista siveltimistä pelittää hyvin yhden tai maksimissaan kolme käyttökertaa, mutta sen jälkeen ne on pakko pestä, jotta meikkivoide levittyy niillä jälleen tasaisesti. Esimerkiksi Shiseidon meikkivoidesivellin on aivan ihana ja sillä on mahtavaa sulauttaa meikkipohja kasvoille napakasti pyöritellen, mutta parin käyttökerran jälkeen sivellin on ihan pakko pestä, jos lopputuloksesta tahtoo tasaista.

Yhä useammin päädynkin siis käyttämään sormia meikkivoiteiden levitykseen, sillä sormet ovat kätevä ja nopea apuväline, ne ovat (yleensä) puhtaina ja aina mukana, minkä lisäksi niillä on myös helppoa ulottua kasvojen pikkutarkoillekin alueille. Ei kuitenkaan käy kieltäminen, etteikö sormien sotkeentuminen hieman ärsyttäisi ja olisi paljon mukavampaa voida tarttua meikkivoiteen jälkeisiin tuotteisiin puhtain sormin ilman, että sormia on tarvinnut yrittää puhdistaa paperilla pyyhkien.

Hammasharjasivellin

Hammasharjasivellin on kuitenkin hurmannut minut aivan totaalisen tulen palavasti.

Ensinnäkin meikkipohjan levitys on aivan uskomattoman helppoa ja kätevää, sillä tällainen suurpiirteinen meikkailija saa pohjan harjailtua paikoilleen hetkessä (mikä on varsinkin aamu-uniselle hätähousulle erittäin tärkeää). Siveltimen harjakset hierovat meikkivoiteen hellästi iholle ja koska levtykseen käytetään kevyesti pyöritteleviä vetoja, sulautuu meikkivoide iholle ollen kuin toinen iho. Lopputulos on siis ihanan luonnollinen.

Hammasharjasivellin

Tämän siveltimen mukana tuli meikkisienimäinen vaihtopää, jonka avulla meikkivoiteen voisi vielä lopuksi tasoittaa kasvoille, mutta tiheä ja pehmeä sivellin itsessään levittää meikkivoiteen jo niin tasaisen upeasti, etten muutamien viikkojen päivittäisen käytön jälkeen ole vielä kertaakaan edes kokeillut tyynymäistä viimeistelyosaa.

Hammasharjasivellin

Kätevän kokoinen harjasosa (hei daa, tottakai mallinnan mittakaavaa uudella ihanalla kihlasormuksellani) sopii täydellisesti sekä kasvojen suuremmille että pienemmillekin ihoalueille ja samalla siveltimellä voi levittää nopeasti paitsi meikkivoiteen koko kasvoille myös peiteaineen silmänalusille.

Ja se kaikkein paras juttu: vaikkei sivellintä olisikaan jatkuvasti pesemässä, levittää se meikkipohjan silti ihanan tasaisesti ja viiruja jättämättä. Tämä on minulle äärettömän tärkeää ja yhdessä täydellisesti meikkipohjan kasvoille sulauttaman ominaisuuden kanssa en voisi enää kuvitellakaan, että haluaisin käyttää aamuisin meikkipohjan varsinaiseen levitykseen enää mitään muuta kuin tätä sivellintä.

Hammasharjasivellin

Jos joku siis vielä miettii, että kannattaisiko tämän tyyppistä meikkivoidesivellintä kokeilla, niin vastaukseni on, että hell yeah, ehdottomasti kannattaa! En enää voisi olla ilman tätä ja mietin jo mielessäni, pitäisikö minun sittenkin ostaa peiteainetta varten vielä oma, hieman pienempi sivellin.

Jos ei tahdo verkkosurffailla maailman ääriin ja hankkia itselleen korealaista sivellintä, voi vastaavan tyyppisen siveltimen hankkia esimerkiksi Elevenin verkkokaupasta, jonka valikoimasta löytyy mm. Cailyn Cosmeticsin paljon kehuttu O Wow Brush*, By Terryn Pinceau Brosse -sivelin*, MAC Cosmetics Oval 6 Brush -sivellin*, hieman edullisempi MISSHA Artistool Foundation Brush #101 -sivellin* tai kokonainen kymmenen erikokoisen ovaalisiveltimen setti*.

Hammasharjasivellin

Kuka muu on menettänyt sydämensä ovaalille meikkivoidesiveltimelle?

15 kommenttia artikkeliin ”Must have: Ovaalisivellin”

 1. Olen varmaan toivottoman vanhanaikainen, mutta omat pikku sormet ovat mielestani napparin valine! En jaksaisi sita jatkuvaa sutien puhdistelua…

  Vastaa
  • Minäkään en jaksa sitä, joten tällainen harvemmalla pesulla erinomaisesti pelittävä on siksi ihana juttu. 🙂

   Vastaa
 2. Moikka,

  Myös Duroylta löytyy vastaavia siveltimiä täältä Suomesta ja vieläpä kolmessa eri koossa. Kannattaa tsekata, itse olen aivan ihastunut niihin meikatessani.

  Ville =)

  Vastaa
  • Juuri samaa ilmoittamaan tulin! Ja ovatpa aivan älyttömän hyviä, vaikkaki kokoja saisi olla enemmän valikoimassa. Meikkivoiteelle tarkoitettu levittää niiiiiin nopeasti ja tasaisesti minkä vain tuotteet. Beautyblender ja muut tubettajien huiput jäi kyllä varjoon kun Duroyn hoksasin.

   Vastaa
   • Näin nuo Duroyt livenä eilen ja ne koot menee niin että isoin harjaspää on n. 3×2 cm, keskimmäinen pienehkön hammasharjan paikkeilla ja pienin ripsiharjan kokoinen mutta aika hento ja harva. Testereitä ei ollut, joten niiden pehmeys jäi arvoitukseksi. Ainoa mikä mua noissa harjoissa huolestuttaa on se älyttömän ohut kiinnityskohta harjan ja varren välillä. Jos se ei siitä napsahda poikki, on ihme. Isoimman hinta oli hiukan alle 30,- ja siitä alaspäin ne pienemmät.

    Vastaa
 3. Tilasin aikoinaan ebaystä Setin vastaavia siveltimiä ehkä n. 6€:n hintaan ja yllättävää kyllä, laatu on todellakin paikallaan. Ihanan pehmeitä ja samettisia. Koska Käytän vain hyvin kevyttä BB-voidetta, levitän sen sormin mutta Nämä siveltimet ovat aivan huippuja Poskipunan levitykseen sekä contouriin. Vaikea enää olla ilman, sen verran leikkaus tulee helpommaksi ja nautinnollisemmaksi 🙂

  Vastaa
 4. Aikaisemman postauksesi innoittamana tilasin By Terryn siveltimen itselleni, ja päivääkään ei ole tarvinnut ostosta katua! Sillä saa nimittäin uskomattoman sileän ja kauniin lopputuloksen. Käytän yleensä Idunin aurinkopuuteria, ja harjan avulla tulos on uskomattoman luonnollinen ja tasainen Täytyy tosiaan katsastaa myös Duroyn siveltimet!

  Vastaa
 5. Yes, itselläni on se aito alkuperäinen Artis Brush, ja se todella on paras meikkipohjan levitin, mitä olen koskaan kokeillut! Ainoa huono puoli on se, että sen pesu onkin sitten hieman vaivalloista ja kuivuminen kestää kauan.. Etyde Housen versio näyttää ihanalta, millä aineella olet sitä pessyt, onko sille omaa, toimivaa puhdistajaa? Ja kauanko kuivuminen kestää? Ja vielä yksi kysymys: Oletko testannut teillä myynnissä olevia versioita, ovatko yhtä hyviä kuin Etydesi :)?

  Vastaa
 6. Mulla ois ihan oikea tarve ja syy hankkia tämänmallinen sivellin, nimittäin huono näkö. Mä tilasin vastikään muutaman kappaleen sellaisia perus kasvomeikkisiveltimiä joissa on kaikissa sellainen 10-15cm pituinen varsi. Ja kun yritän sellaisella jotain meikkiä sutia kasvoilleni, niin siveltimen varsi tökkää koko ajan meidän vessan peiliin. Mun pitää olla lähellä peiliä koska luonnollisesti meikkaan ilman silmälaseja. Eipä tuollaista tajunnut tilatessa ajatella! Ihan first world problems siis. Nämähän oli muistaakseni kehitetty sillä ajatuksella, että kun normaalimallisilla siveltimillä on helpompi meikata toista niin nämä olisi kätevämpiä itsensä meikkaamiseen. Must have! (Itseasiassa tilasinkin jo tämänmallisen halpiksen ebaysta mutta se on vähän liian pieni koko kasvoille niin yritän metsästää vähän isomman vielä!)

  Vastaa

Jätä kommentti