Korealainen silmäpussitrendi

Kerroin vähän aikaa sitten, kuinka Japanissa on jo jonkun aikaa ollut trendikästä meikata itselleen krapulainen meikki levittämällä poskipunaa silmien alle. Punoittavat silmänaluset luovat herkän ja suloisen hauraalta näyttävän lopputuloksen, joka herättää miesten suojeluvietin.

Etelä-Koreassa ollaan puolestaan menty näiden meidän länsimaalaisten silmiin extremempien meikkilookkien kanssa ehkä jopa hieman pidemmälle, sillä siinä missä meillä yritetään häivyttää silmäpusseja, yritetään niitä Etelä-Koreassa korostaa tai jopa luoda meikin avulla.

Etude House Dear Girls Cute Eye Maker 2

Kyllä, silmäpussit ovat muotia siellä. Tai no oikeastaan trendi on alkanut jo parisen vuotta sitten, mutta on edelleen ilmeisesti in.

Aegyo-sal eli charming fat –silmäpussilookki on suosittu, sillä silmäpussit koetaan nuorekkaan leikkisinä ja positiivisena asiana. En tiedä, millä järjenjuoksulla, mutta hei, ehkä se ne tosiaan kertovat, että henkilö elää nuorekasta, huonojen elämäntapojen ja alkoholin täyteistä elämää, johon vanhat eivät kykene?

Silmäpussitrendi - 1

Onnekkaita ovat tietysti ne, joilla silmäpussit ovat luonnostaan, mutta muut joutuvat meikkaamaan ne itselleen. Onneksi se on helppoa, sillä varjostamalla silmänalusia hieman ja lisäämällä alaluomen alla korostustuotetta voidaan helposti saada aikaan illuusio pussittavista silmänalusista.

Etude House Dear Girls Cute Eye Maker 3

Tähän tarkoitukseen on tietysti myynnissä ihan omia tuotteitaan ja esimerkiksi suositun Etude Housen Dear Girls Cute Eyes Maker näyttäisi olevan erittäin pidetty tuote lookin luomiseen. Kaksipäisessä meikkituotteessa on mattaisen ruskeaa varjostussävyä levittävä kärki ja helmäisvaaleanpunertavaa korostussävyä levittävä kärki, jotka yhdessä luovat täydellisen onnistuneen illuusion silmäpusseista.

Etude House Dear Girls Cute Eye Maker

Toinen variaatio on Holika Holikan Jewel-Light Peach Eye Maker, jonka avulla puolestaan luodaan silmien ympärille kyynelehtivää, persikkaista punoitusta, joka yhdistetään vaaleanpunertavaan, kyynelten lailla helmeilevään korostussävyyn. Lopputuloksena on viattoman herkkä, itkuisen kimalteleva lopputulos, joka jälleen taatusti herättää suojeluviettiä.

Jewel-Light Peach Eye Maker

Koskahan näistä saataisiin meillekin trendi?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Korealainen silmäpussitrendi”

 1. haha, mikä trendi! mä olen jostain kumman syystä ihaillut silmäpusseja niin kauan, kun voin vain muistaa 😀 en ole ikinä yhdistänyt niitä mihinkään huonoihin elämäntapoihin, vaan luullut vain, että ne ovat jokin rakenteellinen juttu. itsellni kun nuo silmät ovat ihan kuopassa, niin ehkä tässäkin on joku juttu, että juuri erilainen on nättiä? 😀 mutta onpa hassua, että se on siellä oikein trendi. mutta jostain syystä hivelee mun vinksahtanutta esteettistä silmää kovin.

 2. Itseasiassa aegyosal ei ole välttämättä silmäpussien luomiseen vaan sillä yritetään saada silmät näyttämään joko ”nuoremmilta” koska koreassa lapsilla yleensä on silmien alla pienet linjat jotka saa näyttämään söpöltä etenkin ihmisen hymyillessä, tai sitten tavoitellaan suosittua ”double eyelid” -lookia (anteeksi etten osaa suomentaa termiä) jolla on tarkoitus saada silmät näyttämään suuremmilta ja länsimaalaisemmilta . Monilla korealaisilla on nimittäin ”perus aasialaiset” silmät joissa silmäluomi on ns. piilossa. Huvittavaa kyllä länsimaalaisena kun itse juurikin haluaa saada nuo linjat ja silmäpussit peittoon. Tosin itselläni näkyy siitä huolimatta vaikka meikkaisinkin peittoon, ehkä siksi korealaiset usein kehuivatkin silmiäni kauniiksi kun koreassa vierailin 😀 (tosin monen mielestä silmieni väri oli sitten pelottava kun on harmaanväriset).

  Kaikenlainen silmiä suurentava meikki on trendikästä Koreassa 😛

 3. Jösses! Minulla on ihan luonnostasn jo niin tummat silmänaluset ettei tulisi kyllä mielenkään niitä lähteä korostamaan 😀

 4. Hih mä ihailin myös nuorempana silmäpusseja kun itsellä ei sellaisia ollut, ne tuntui siinä iässä yhdistyvän iloisempaan ilmeeseen. Nykyään 3-kymppisenä pienen lapsen äitinä en enää ihaile niitä niin kovin kun niitä saa ihailla omilla kasvoilla joka aamu 😀 Ja eivät tosiaan enää mitenkään liity pelkkään hymyyn! Nämä japanilaiset ja korealaiset trendipostaukset ovat kyllä parhaita, saavat nauramaan joka kerta! Itsekin Japanissa hämmästelin niitä kauneuspuoteja ja niiden valtavaa ja erikoista valikoimaa.

 5. Tämä liittynee söpöyden ”ihannointiin”(?) Mullekin tulee hymyillessä tuollaiset pussit silmien alle luonnostaan ja kuulen aina ihmisiltä olevani söpö 🙂

  • Eiväthän ne tosiaan ole silmäpussit siinä mielessä kun ihan ”oikeat” ovat, mutta liioitellusti niitä sillä nimellä kutsutaan tämän trendin yhteydessä. 🙂

 6. Heh, täytyy sanoa, että mä välillä meikkaan itselleni nuo ”silmäpussit, kun niitä ei syntymässä mulle suotu. 😀 Jotenkin vaan tykkään. 😛 Silmäpussicontour!

 7. Juu, tämä trendi on minusta ihana! Joku voi kyllä ajatella tästä samaa, kuin pisamien meikkaamisesta itselleen:). Mutta kyseessä ei ole minunkaan mielestäni silmäpussit vaan alaluomen lihakset, jotka mm. hymyillessä tulevat esiin. Varsinaiset silmäpussit ilmestyvät näiden lihasten alapuolelle. Nekin on joillain jo lapsesta asti, sillain pehmeinä, mutta monilla silmänympärysihon ohuuden vuoksi tulevat esiin vanhempana, kun lymfanesteet eivät poistu niin hyvin. Sellaisia ”oikeita” pusseja en feikkaisi, mutta nämä alaluomet kyllä:)

  Ihana blogi sinulla! Kiitos kaikista kivoista vinkeistä!

Kommentointi on suljettu.