Ripset rullalle vai puoliin?

Mainitsin joskus käyneeni ripsipermanentissa ja moni teistä oli kiinnostunut kuulemaan asiasta lisää.

Omat ripseni taipuvat keskeltä vain hieman ja sojottavat ulkonurkista alaspäin. Ne taipuvat toki ripsentaivuttimilla, mutta vain vedenkestävät mascarat saavat taivutukset pysymään ripsissä ja harmikseni vedenkestävillä mascaroilla ei yleensä saa läheskään yhtä tuuheaa ja näyttävää lopputulosta, kuin taivutukset pitämättömillä vesiuliukoisilla mascaroilla.

Olen käynyt elämäni aikana kahdesti ripsipermanentissa. Kummallakin kerralla permanentti tehtiin eri tavallan ja varsinkin ensimmäisellä kerralla pidin lopputuloksesta todella paljon.

Perinteinen tapa ripsipermanentille on tehdä se rullien avulla. Ripset tökitään hammastikun avulla tahmaisen rullan ympärille (katso vaikkapa kuva täältä), läntätään tavallisen permanentin tapaan aineet ripsiin ja volá, kaunis kaari on syntynyt (näin tiiviisti ja nopeasti selitettynä). Minulle tehtiin ensimmäinen ripsipermanentti tällä tekniikalla ja tykkäsin lopputuloksesta kovasti. (En tosin tykännyt itse tekoprosessista, sillä en jostain syystä vaan koe kovin luontevaksi sitä tunnetta, joka syntyy, kun joku sohii silmäni edessä terävällä hammastikulla…)

Kuvassa ripset permanentattuina ja värjättyinä. Ulkonurkankin ripset, jotka ovat normaalisti ne itsepäisimmät ja mahdottomimmat saada kaartumaan, ovat nyt nätisti kaarella, kiitos puolien, jotka ovat sen verran taipuisat, että kaikki ripset on helppo saada niiden ympärille. Kaunis ja pysyvä kaari, josta tykkäsin kovasti.

Nyt kävin kuitenkin uusimassa ripsipermanenttini ja tällä kertaa se tehtiin modernimmalla menetelmällä, eli rullien sijaan ripset lykättiin ikään kuin matkakokoisten ripsentaivuttimien väliin, jotka sitten lukittiin paikoilleen. Etuna on se, että menetelmä toimenpiteenä on asiakkaalle yleensä mukavempi ja ilmeisesti hieman nopeampikin toteuttaa, minkä lisäksi ripsistä ei voi tulla liian kiharat. Arvasin kuitenkin jo valmiiksi, etten tulisi pitämään lopputuloksesta, sillä jos en ole elämäni aikana löytänyt kuin yhdet lähes täydellisen malliset ripsentaivuttimet, eivät nämäkään standardikokoiset palikat varmastikaan kykenisi muotoilemaan silmieni muotoa ja taivuttamaan ulkonurkkieni ripsiä. Ja oikeassahan minä olin, valitettavasti.

Ne ulkonurkan itsepäiset ripset eivät edelleenkään mene yhtä kauniille kaarelle, kuin mitä ne edellisen, rullilla toteutetun ripsipermanenttini jälkeen menivät. Plus ettei lopputulos muutenkaan vaan ole niin loistava, kuin mitä se viimeksi oli.

Tässä sama silmä vielä ennen uusinta ripsipermanenttia. Toki muutosta tuli, mutta ei niin radikaalisti, mitä ensimmäisellä kerralla.

Ripsipermanetti kestää ripsissä yleensä reilusta kuukaudesta kahteen kuukauteen ja siinä käynti maksaa n. 40-60 euroa paikkakunnasta riippuen. Yleensä tämä pitää sisällään myös ripsien kestovärjäyksen.

Muita, joilla on ollut ripsipermanentti? Mitä olette lopputuloksesta tykänneet?

36 kommenttia artikkeliin ”Ripset rullalle vai puoliin?”

 1. siis KÄÄK, hammastikku lähes silmässä – nou thanks :0!
  olen miettinyt monesti ripsipermistä mutta en ole käynyt ja saattaapa jäädä käymättä jos metodit ovat todellakin nuo :|… tuon jälkimmäiseen toimivuuteen en myöskään oikein usko.

 2. Oho, onpas sinulla jotenkin tosi superpitkät ripset näissä kuvissa :o.

  Äitini on ottanut pari kertaa myös ripsipermanentin ja on tykännyt, harmi vain että tuo lopputulos ei kestä paria kuukautta pidempään.

  Minulla on suht taipuisat ja kaarevat ripset jo luonnostaan, mutta ulkonurkassa ne sojottavat alaspäin ja tojottavat suorempana. Ripsiharja saa ne yleensä vielä tosi helposti kauniiseen sotkuun ja klimppiin.

 3. Tuo hammastikku ei silti vedä vertoja nuppineuloille millä jotkut siistivät ripsarin jättämiä klönttejä ripsistä, siis nuppineula ja apaut silmässä! Tämä saa minussa aina vilunväreitä aikaiseksi.

 4. Omat silmaripseni ovat niin arsyttavan suorat eika taivutus tunnu pysyvan ripsissa mitenkaan 🙁
  Tuli mieleeni, etta onko tuosta minkalaisia haittavaikutuksia ripsille?

 5. Ohhoh, tuossa ekassa kuvassa nuo ripsit menevät todella nätisti mutta toisessa ei ihan niin hyvin, ne ikään kuin "hapsottavat" ja ulkonurkankaan ripset eivät tule niin esiin. Ainakin tuli pituutta ja väriä, myöskin syvyyttä katseeseen. 🙂
  Minä taidan turvautua vain ripsariin ja taivuttimeen, sillä linjalla tähänkin asti on kuljettu. 😀

 6. Osaisitko suositella hyviä silikonittomia shampoita (market)? 🙂 Mä oon nimittäin alkanut kärsimään hiusten nopeasta rasvoittumisesta ja ajattelin että silikonittomaan vaihtaminen saattaisi auttaa…

 7. Olen käynyt ripsipermamentissa useamman kerran. Mulla käytössä oleva metodi on aina ollut tuo rullan päälle liimaaminen. Muutaman kerran toimenpide on onnistunut loistavasti, pari kertaa ollut "ihan kiva" ja ehkä kerran muutosta ei oikeastaan edes näkynyt.

  Käyn edelleen aina silloin tällöin, mutta mitenkään säännöllisesti en toimenpidettä enää ota.

 8. Minulla on ollut ripsipermanentti ja en tykännyt. Tai siis tykkäsin niistä siinä vaiheessa, kun ne oli just tehty. Niin, ne tehtiin rullilla. Mutta, mulla ilmeisesti ripsien vaihtuvuus on aika nopeaa ja eipä aikaakaan, kun mulla oli aivan järkky harakanpesä koko ripsirivistö. Siellä oli sekaisin niitä nätisti kaartuvia ripsiä ja sitten niitä, jotka sojotti entiseen tyyliin kutakuinkin suoraan alaspäin.

  Totesin, että ei ole minun juttuni. Jo kuukauden jälkeen ne oli sen näköiset, että hohhoijaa.

 9. Moi! Ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka lukija olen ollut jo pitkään. Itselläni on ollut monta kertaa ripsipermanentti, juuri tuo rullilla tehty, ja lopputulos on kyllä loistavan ihana!! Ystäväni on kosmetologi, niin kaikkeen villitykseen on tullut lähdettyä mukaan. Ainoa huono puoli tuossa permiksessähän on tosiaan se että kauan pitää olla silmät kiinni, muuten ei valittamista mulla. Ripsipidennysketkin on kokoeiltu, mutta en osaa olla ilman ripsaria edes niiden kanssa, niin olen hylännyt ne toistaiseksi, ja tyydyn permanenttaamaan omia räpsyjä. 🙂

  -Anniina

 10. Oon ottanut ripsipermiksen varmaan lähemmäs kymmenen kertaa. Yleensä on onnistunut oikein hyvin, mutta muutamana kertana toinen ripsirivistö ei ole taipunut ihan niin kuin piti. Tulos on kestänyt mulla ehkä kolmisen viikkoa, tosin en välttämättä heti sitten ole alkanut taivuttelemaan ripsientaivuttimilla muuten kuin spesiaalipäivinä. Minulle on tehty aina puolilla, viimeksi kosmetologi tosiaan kertoi tuosta toisesta tavasta, mutta sanoi itse suosivansa puolia, koska noilla taivuttimilla hyvän tuloksen saaminen oli hänen mielestään haastavampaa. Ja aion kyllä jatkossakin pyytää aina puolilla! 🙂

 11. Anonyymille, joka kyseli silikonittomia shampoita haluaisin mainostaa XZ:n shampoita! Oma päänahka rauhoittui, kun vaihdoin silikonittomiin. Normaalisti käytän XZ:n Vanilla Cafe'ta, mutta toisinaan kun pää alkaa hilseilemään, se rauhoittuu Suklaa-vaniljalla. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! 🙂

 12. Minulle on tehty ripsipermanentti kerran, viime elokuussa. Rullilla tehtiin. Ongelma on vaan siinä, että sen lisäksi, että ripseni ovat piikkisuorat ja sojottavat ennemmin alaspäin kuin kaartuisivat nätisti niin ne ovat myös todella lyhyet. Kosmetologin oli vaikeaa saada ripsiäni taipumaan ja tarttumaan niihin rulliin. Hän sanoi, että samaan aikaan ripsipermanentin kanssa ei voi värjätä ja pitäisi olla ainakin pari vuorokautta väliä ennen kuin värjää. Ihmettelin sitä hieman, koska toiset paikat mainostaa värjäystä permanentin yhteydessä.

  Lopputulokseen olin tyytyväinen. Ei se täydellinen ollut mutta todellakin huomattavasti parempi kuin normaalit alaspäin sojottavat tönkköripset. Minulla ripset pysyivät nätteinä noin 2kk. Haluaisin mennä uudestaan, tosin sellaiseen paikkaan missä saisi myös värjäyksen. Minulla ripsentaivuttimella ei saa ripsiä taipumaan kuin maksimissaan puoleksi tunniksi, yleensä ripsiväri suoristaa ne aina heti. ;-(

 13. Kävin viime talvena ottamassa ripsipermiksen ja menetelmänä oli ne ripsentaivuttimen tapaiset laarit. Jostain syystä kärsin silmien kuivuudesta todella pitkään toimenpiteen jälkeen. Tulos ei mielestäni ollut vaivan arvoinen, joten en ole suunnitellut meneväni uudelleen.

 14. Hei kuule, tarvitsisin hieman vinkkejä 🙂 Eli osaisitko suositella mulle hyvää sävytettyä päivävoidetta (siis sellaista joka tasoittaa ihon omaa sävyä, mutta ei oo mikään itseruskettava :D)? Mulla on siis erittäin pintakuiva iho, lumenen sävytetty voide on sävyltään mulle just passeli, mutta vaikka laittaisin sitä reilulla kädellä, niin heti imeytymisen jälkeen posket hilseilee 🙁 Tai olisko sulla muutenkin vinkkejä mitä voisin tehdä kosteuttamisen suhteen ku iho on todellakin poskilta ja ottalta niin pintakuiva. Käytän vain kosteuttavia tuotteita (puhdistusmaitoa, kasvovettä ja huomasin että nuo sinun kehumat lumenen syväkosteuttavat voiteet tuntuu tosi hyville). Meikkivoiteena käytössä on lancomen photogenic lumessence, se on ainut mikä ei kuivata. Omega 3 syön säännöllisesti. Kosteuttavaa naamiota (herbinan v.punainen) koitan käyttää myös, mutta se tuppaa aina kovasti kirvelemään 🙁 Olisko joku puhdistusöljy hyvä meikin poistoon? Kiitos paljon ku jaksat aina lukea näitä kommentteja ja auttaa kiperissä pulmissa, tämä blogi on ihan huippu 🙂

 15. Tuolla höpötin omassa kommentissani puolista, mutta siis tarkoitin tietysti tuota perinteistä rullamenetelmää, rulla tai puola, melkein sama asia 😀 Miellän tuon uudemman tavan enemmän tuollaiseksi taivuttimilla tehtäväksi. Mulla on kyllä aina kestovärjätty ripset samalla, viitaten Mohnin kommenttiin. Järjestys on ensin permis, sitten värjäys. Kosmetologin mukaan permisaineen jälkeen on hyvä värjätä, koska se permisaine saattaa vähän vaalentaa ripsiä.

 16. nanna: Juu, se nimenomaan lähellä silmää. Vähän pisti jännittämään. :S

  Panda: Väri ja taivutus tekee tosiaan ihmeitä. Ja juu, nuo ovat kyllä omaa luokkaansa nuo hurjat, jotka uskaltavat käyttää nuppineulaa ripsikamman sijaisena. :S

  RubyWoo: Ei mitään haittaa. 🙂

  Rairuu: Jälkimmäinen versio ei tosiaan ollut niin hyvä. :/

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: XZ:n shampoot ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. 🙂

  Eiko: Taidan itse alkaa jatkossa käymään säännöllisesti, tykkään tästä lopputuloksesta niin kovasti. 🙂

  LemonJuice: oi harmi. :/

  Anniina: Minunkin tekisi mieli kokeilla pidennyksiä, mutta taidan ensin malttaa käyttää ripsienkasvattajan loppuun, jotta näen, voiko se oikeasti saada jotain aikaan. 🙂

  Tiina: Minäkin taidan jatkoss käydä jossain, jossa tekevät perinteisellä menetelmällä. 🙂

  Anonyymi: XZ:n tuotteet ovat kyllä huippuja. 🙂

  Mohn: Outoa, kyllä ne nimenomaan yleensä aina värjätään samalla. 🙂

  fantti30: Juu, ei tämäkään lopputulos ollut minusta hintansa väärti, mutta huomattavasti rullilla tehtyä vaivattomempi tosin. 🙂

  Anonyymi:Diorin sävyttävä voisi toki myös olla hyvä. Mitä jos keskittyisit käyttämään muuten kosteuttavempia tuotteita? Lumenen kosteusnaamio on minusta mahtaa kosteuttaja ja voisit käyttää sitä silloin tällöin useampana yönä kuuriluontoisesti. Usein pieni nipistely kosteusnaamion kanssa johtuu nimenomaan kuivuudesta. Laitatko sävyttävän päivävoiteen alle kosteusvoidetta? Kuivempi iho saattaisi kaivata sitä. Lumenen Lift Touch puhdistusöljy voisi myös olla ihollesi oikein toimiva tapaus. 🙂

  Tiina: Ok. 🙂

 17. Oletko kokeillut sellaista kammanmallista, lämpiävää ripsentaivutinta? Mun joka suuntaan suorana sojottavat ripseni ainakin taipuu sillä tosi nätisti ja pitkäksi aikaakin, varsinkin jos taivuttelee vasta ripsivärin levittämisen jälkeen. 🙂

 18. Hei! Olisiko sinulla suositella jotain tuhdimpaa silmänympärysvoidetta Pirkan rinnalle näin talvella (yökäyttöön siis tulisi)? 22-vuotiaana haen oikeastaan pelkästään kosteutusta, juonteita kun ei vielä ole (sitä päivää kauhulla odottaen kun nuo "naururypyt" oikeiksi juonteiksi muuttuvat). Hinta olisi mielellään max. 20e. Kiitos etukäteen! 🙂

 19. Sinulla ei ole kuule aavistustakaan kuinka onnelliseksi minut sait. Oikeasti et tehnyt muuta kuin suosittelit paria hyvää tuotetta, mutta elämän pienien sattumien kautta onnistuit sitä kautta piristämään ehkä kamalinta päivää viimeiseen puoleen vuoteen.

  Jos et olisi suositellut niin vuolaasti Bare Mineralsin meikkipohjaa, en olisi tilannut sitä, eikä paketti olisi saapunut juuri tänä päivänä kun kaikki tuntuu menevän pieleen. Koko päivä kirkastui kun kokeilin tuotetta ensimmäistä kertaa kasvoille. Siitä asti olen vain hymyillyt.

  Sitäpaitsi sain samalla ensimmäistä kertaa itselleni oikean sävyisen poskipunan kun mansikkanetti sitä kaupanpäällisiksi tarjosi.

  Olisi minulla kysymyskin. Tarvitsisin vinkkiäsi siihen minkä päivä- ja yövoiteen hankkisin äidilleni joululahjaksi. Kerään siskolleni ja äidilleni joululahjaksi kosmetiikkapussia jossa on kaikkia lempituotteitani, mutta itselläni ei ole mitään tietoa hieman vanhemmalle iholle sopivista kasvovoiteista. Mikä siis olisi hg-tuote rakkaalle äitimuorilleni? Hintaa ei saisi löytyä liikaa, sillä muitakin tuotteita pakettiin pitäisi saada, ehkä n. 20 € olisi yläraja per voide.

 20. Joskus on tullut tökittyä ripsiä nuppineulalla ja silmää siinä samalla 😉

 21. Heippa! Olisi postaustoive koskien huulimeikkejä. Eli eri huulipunien ja -kiiltojen laatua ja niiden eroja, miten yhdistelet niitä silmämeikin kanssa, minkä efektin ne luovat, suosikkisi kustakin ryhmästä jne. Eli THE huulimeikkipostaus 😉

 22. Osaisitko suositella meikkivoidetta kuivalle ja punoittavalle iholle, joka paikoin myös kiiltää? Pysyvyyttä, mattaista ja tasaista lopputulosta kaipaisin.

 23. Hei osaisitko sanoa, että saako feeluniquesta tilatessa hajuveden koko olla mikä vaan? että siis toimittavat suomeen normaalisti 😀 mietin vaan, että uskallanko tilata 100ml pulloa… sen kyllä tiedän, että kannattaa pitää laskun loppusumma alle 45€…

 24. Punaa kyselevälle anonyymille – kommenttiosiossahan Virve kertoi punan olevan: YSL:n Rouge Pur 139 jonka päällä vielä Rouge Volupte 16. Oikea sävy ei vaan välity kuvissa.

 25. Hei! Ja asiaan.. käytän lilylolon mineraaleja mutta en tunnu saavan peittoon super tummia silmänalusiani, oikeasti siis koko silmän ympärys on tumma. Mitä suosittelet? Iho atooppinen joten mineraalit jäävät joskus ikävästi näkyviin jos iho silmien ympärillä hilseilee. Ei auta nukkumiset ja ulkoilut. Voiko millään toimilla saada niitä vaaleammaksi? Olisiko tuo diorin nude peiteaine hyvä? Minkä hintaista ja millainen koostumus? Kosteuttaako? Muuten käytössä luonnonkosmetiikka. Kiitos!

 26. Heip!

  Kuinka kauan sinulla kesti saada Roaccutan-kuuri ihollesi? Olen harkinnut ihotautilääkärin puheille marssimista, kun kyllästyttää tämä ainainen peiteaineilla yms. läträäminen. Ikääkin on jo yli teiniaikojen.

  En vaan viitsisi kauhean montaa "turhaa" antibioottia yms. syödä ennen oikeasti toimiviin tuotteisiin siirtymistä. Hormonaalinen hoito pillereilläkään ei oikein pitkällä aikajanalla käytettynä innosta. Mieluummin kerran tujua myrkkyä, jos ongelmasta päästään sillä.

 27. Myytkö sä muuten jossain noita kaikkia tuotteita mistä luovut, vai käytätkö kaikki aina ite loppuun? 🙂

 28. Heij! Kyselisin että oletko koskaan testannut noiden halppisketjujen; seppälän hm kasvonaamioita? Olisi kiva tietää mitä kokemuksia ja mielipiteitä sulla on niistä ! 🙂

 29. Itse en ole koskaan edes ajatellut ripsipermanenttia, kuulostaa sen verran hurjalta touhulta 😀 Nyt tämän postauksen ansiosta nousi pieni kiinnostus, ehkä vielä joku päivä…

  Kysyisin vielä HG-tuotteestasi kysymyksen; eli tarkemmin sanottuna A-Brand Chocolate-Mud Maskista. Olen allerginen suklaalle mutta haluaisin kuitenkin kokeilla – kannattaako? Onko tuotteessa miten paljon sitä suklaata itseään? En halua kuitenkaan tuhota ihoani yhden vaivaisen naamion takia.

 30. Tämä kommentti ei liity yllä olevaan postaukseen vaan joskus aikaisemmin tekemääsi, siihen jossa kerroit meikkivoiteen tummumisesta ihollasi.

  Luettuani jutun ajattelin, että onneksi minulla ei ole kyseistä ongelmaa. Kunnes huomasin tuossa noin kuukausi sitten, kun ostin Estee Lauderin Double Wear Light Stay-In-Place meikkivoiteen, se tummuu ihollani! Minulla taitaa olla vielä se vaalein sävy, joka näyttää vasta laitettuna aivan täydelliseltä, mutta katsopas uudestaan tunnin päästä! KÄÄÄK! Ihan oranssihtava!
  Mitä minä nyt teen?! 😀

 31. Iida: Löytyy tuollainenkin, mutta näihin itsepäisiin tikkuihin ei mikään auta. :/

  Celia: Louis Widmerin silmänympärysvoide apteekista. 🙂

  Chaos Perfectica: Ihana kuulla! Kiitos kivasta kommentistasi.
  Mitenkäs olisi voiteiksi vaikkapa Lumenen 3-tehoisen linjan voiteet? Hinta ja laatu ovat oikein kohdallaan. 🙂

  Anonyymi: Auts ja hui! :S

  Lenita: Kiva ehdotus, painan mieleeni! 🙂

  Anonyymi: Kuiva iho ja mattapintainen meikkivoide ovat melko mahdoton kombo. Suosittelen keskittymään hoitotuotteissa siihen tehokosteutukseen ja suosimaan sitten jotain puolimattaista meikkivoidetta. Lancomen Teint Idole Silky Mat toimii periaatteessa, mutta todella pintakuivalla iholla toki sekin voi tuoda kuivuutta esiin.

  Anonyymi: Kyllä pitäisi toimittaa, en keksi mitään syytä, miksi eivät toimittaisi. 🙂

  Anonyymi: Sieltä kommenteista löytyy vastaus, en enää muista ulkoa. 🙂

  Tinkerbell: Oi onnellista. 🙂

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Diorin Nude peiteaine on taivaan lahja! Peittää melko hyvin, ei ole kuiva ja pysyy täydellisesti. Hinta on muistaakseni n. 33 euroa.

  Hanna: Sain sen heti, sillä olen pelleillyt teininä antibiottien kanssa ja kerroin niiden aiheuttavan minulle pahoinvointia (plus etteivät tuoneet lopullista ratkaisua). Voiteita en halunnut, sillä ihoni reagoi niihin todella vahvasti ja pahasti. Ja pillerit minulla jo olikin, joten täti tarttui heti Roacuttaniin.

  Anonyymi: Käytän itse loppuun tai annan kavereille, en pahemmin myy mitään.

  Anonyymi: Pitää joskus testailla. 🙂

  Anonyymi: Nyt en uskalla ottaa kantaa asiaan yhtään. Omalla riskillä, mutta jos olet pahasti allerginen (eli et voi edes koskea siihen) niin en suosittele tietenkään.

  Anonyymi: Tulossa taas! 🙂

  Anonyymi: Ja sekös kismittää, kun ihmisellä on muutakin elämää? Lällällää! 🙂

  Anonyymi: Kerro minullekin, jos keksit. 😉

Kommentointi on suljettu.