Päivä 264: Testissä Youngbloodin mineraalipohja

Sain syyskuussa testattavakseni Youngbloodin mineraalipohjan ja olen tarkoituksella venyttänyt siitä raportointia. Olen halunnut testata pohjaa oikein kunnolla ja ajatuksen kanssa ennen, kuin sanon siitä täällä sen enempää. Ja nyt minä olen sitten vihdoin saanut kunnolla testailtua ja voin lähteä sitä kommentoimaan.

Tähänastinen lempparini mineraalipohjissa on ollut bareMinerals, joka ei jätä iholle täysin mattaa pintaa vaan enemmänkin kuulaan ja heleän. Halusin kuitenkin päästä kokeilemaan mattaisempaakin pohjaa ja tämä Youngbloodin pohja on nimenomaan mattainen.

Tässä on kuulemma paljon vaaleita sävyjä, joten suomalaisten pitäisi löytää täältä helposti sopivia sävyjä. Itse en ole päässyt koskaan kaikkia sävyjä räpläilemään ja sainkin itselleni pienellä arpapelillä kokeiltavakseni sävyn Cool Beige.

Kun kopauttelin pohjaa kannelle, näytti se epäilyttävän tummalta. ”Ohhoh, taitaa olla väärä sävy,” ajattelin katsellessani tumman ja punakan näköistä pohjaa, mutta päätin kuitenkin kokeilla sitä. Edes kerran.

Mineraalimeikkien kanssa voi kuitenkin aina tulla väriyllätyksiä eikä meikkipohjien värejä koskaan kannata ennustaa pelkkää jauhetta kurkistamalla. BareMineralsien kanssa olen huomannut, että sävyt näyttävät purkeissa usein paljon vaaleammilta verrattuna siihen, mitä ne iholla lopulta näyttävät. Tämän kanssa koin puolestani yllätyksen toiseen suuntaan:

Tämä olikin iholla jopa yllättävän vaalea eikä ollenkaan punertava. Ihan selkeästi kellertävä enemmän. Omalla kalpealla ihollani tämä on ehkä vähän siinä rajalla, onko tämä ihan hitusen liian tumma vai ei.

Käden selällä näkyy, että tämä on tosiaan selkeästi kellertävä sävy. Täytyykin käydä joskus livenä jossain kurkkimassa, onko tuo Pearl oikeastikin kuinka vaalea, sillä se voisi ehkäpä olla loistava sävy talveksi.

Minulla ei ollut käytössäni sarjan omaa sivellintä, mutta käytin vaihdellen Everydaymineralsin synteettistä karvaa olevia siveltimiä sekä bareMineralsin aitoa karvaa olevia siveltimiä (sekä synteettistä peiteainesivellintä) ja hyvin tämä levittyi kyllä kaikilla. Toki olisi ollut mielenkiintoista kokeilla myös sarjan oma sivellin vertailun vuoksi.

Ennen kuin kommentoin pohjaa sen enempää, näytän teille pari kuvaa. Kuvathan tunnetusti kertovat enemmän kuin parituhatta sanaa ja yksi kosmetiikkabloggari:

Yllä olleissa kuvissa siis lähtökohta, eli vain silmät ja kulmat on meikattu ja iholla on kevyt kosteusvoide (mattapintainen Muradin Oil Control Mattifier SPF 15 tarkemmin sanottuna, josta tulee juttua myöhemmin). Tällaisina hetkinä kyllä harmittaa, ettei kamera kerrankin suostu ikuistamaan jokaista ihoni epäkohtaa. Harvoin kyllä tuntuu tuolta.

(Ja köh, huomaa muuten se lievä akne, josta pari päivää sitten mainitsin terveystarkastuksessa saaneeni tuomion. Kyllä noita näppyjä leuassa tosiaan muutama on, mutta…)

Tässä sitten kuvia mineraalipohjan laittamisen jälkeen:

Eikö näytäkin siistiltä ja hyvältä? Peittävyys on siis hyvä ja pinta on ihan mattainen, muttei silti mitenkään raskaan näköinen missään tapauksessa. Itse tykkään tästä pohjasta todella paljon ja koska sävykään ei ole niin tumma kuin aluksi luulin, jää tämä ehdottomasti käyttöön.

Harmikseni ihoni kuitenkin alkaa helposti kiiltämään, joten ihan yksinään en tätä voi käyttää, vaikka aluksi yritinkin. Sipaisen pohjan päälle kevyesti bM:n Mineral Veiliä kiinnitykseen (ja välillä Aliman Finishing Powderia) ja meikkipohja pysyy siistinä läpi päivän. Youngbloodilla on toki omakin tuote tähän tarkoitukseen, mutta sitä en itse omista. Mitään mössääntumistä tai suttaantumista ei päivän aikana minulla tämän kanssa tapahdu ja tämäkin pohja on tietysti ollut hyvin riittoisa, kuten mineraalipohjat yleensäkin ovat. Voin siis ehdottomasti suositella ja kehua (paljon!).

Tämä on todella hyvä mattapintainen mineraalipohja niille, jotka eivät jaksa kokeilla kaikkea mahdollista ja tilailla sampleja ja varsinaisia mineraalipohjia pitkin nettiä. Jos kuulut näiden ihmisten joukkoon, tässä sinulle toimintaohjeet:
Googleta lähin myyntipaikka, käy paikanpäällä pyytämässä, että valitsevat sopivan sävyn ja sutivat sitä nassuusi. Kiitä, hymyile ja kerro tarkkailevasi, miltä pohja alkaa ihollasi tuntumaan ja lupaa palata asiaan myöhemmin. Jos sävy näyttää hyvältä ja itse pohja tuntuu ja näyttää hyvältä, voit käydä seuraavana päivänä hakemassa pohjan kotiisi. Helppoa ja nopeaa.

Onko lukijoiden joukossa muita Youngbloodin pohjaa kokeilleita? Mitäs olette tykänneet?

PS. Kiitos arvonnan vastauksistanne! Ihan mieletöntä, että sain jo 200 vinkkiä, neuvoa ja tsemppausta kammoani koskien alle vuorokaudessa teiltä. Luin joka ikisen läpi ja varaan heti ajan hammaslääkärille (kunhan vaan löydän sen oikean yhteystiedot…). Toki palkinto houkuttaa monia, mutta tahdon tietysti ajatella, että olette vaan niin ihania ja sydämellisiä ihmisiä, että tahdotte puolestanne olla avuksi minulle minun ongelmassani.
Lisää vastauksia saa lähettää, jos et ole vielä itse ehtinyt vastata ja osallistua arvontaan. Aikaa on siis maanantaihin 23:59 saakka.

29 kommenttia artikkeliin ”Päivä 264: Testissä Youngbloodin mineraalipohja”

 1. Näin mineraalipohjustusta kokeilemattomana pitää sanoa että hieno, peittävä lopputulos! Uskaltaudun siis itsekin kokeilemaan. Millä muuten tuo mineral veil tai vastaava levitetään meikkipohjan päälle? Voiko sitä lisätä päivän mittaan, jos naama alkaa kiiltämään?

 2. Kiitos arviosta! Itse olen kokeillut useita eri mineraalimeikkimerkkejä, mutta Youngblood on ollut kokeilematta. Tämän perusteella menee kokeiluun jossain vaiheessa kun osun paikkakunnalle missä sitä myydään. Aliman arviota odottelen myös kovasti 🙂

  Pakko kysyä apuja! Olen pitkään etsinyt juuri sitä oikeaa kosteusvoidetta mutta vielä en ole löytänyt. Ihoni on 30+, helposti pintakuiva ja herkkä, leukaan tulee helposti kutisevaa ihottumaa. Kuivia läikkiä ei ole, mutta T-alue alkaa helposti kiiltää. Finnejä ei ole, vähän otsassa epätasaisuutta (ehkä ihon tukkeutumisesta johtuvia näppyjä, edellisestä kosmetologikäynnistä liikaa aikaa) ja iho punoittaa helposti.

  Osaisitko suositella jotain? Erityisesi kaipaisin talveksi jotain mikä ei ole liian kevyt, mutta pitäisi kiiltoa kurissa. Kannattaisiko kokeilla esimerkiksi tuo Muradin Oil Control Mattifier? Olen kokeillut esimerkiksi Sothys Immunisciencea, Chanel Precision jotain mattavoidetta ja halvempiakin purkkeja kuten Avenea. Usein tulee vähän paikallista ärsytystä juurikin leukaan tai sitten alan kiiltää jo ennen aamukahvia työpaikalla :/

  Otan kaikki vinkit ilolla vastaan ja menen kyselemään näytteitä jos osaat jotain ehdottaa.

 3. Vähän ohi aiheen, mutta antanet anteeksi. Olen aina pohtinut, että kun menen ostamaan meikkituotteita ja erityisesti meikkipohjaa, pitääkö kasvojeni olla täysin puhtaat? Missä tapauksissa meikki on ok ja milloin pitäisi mennä täysin puhtain kasvoin?

  Itse olen pohdiskellut mineraalipohjaa, koska koko päivän kauniina kestävä pohja tuntuu niin utipistisen fantastiselta. En vain ole vielä tarpeeksi innostunut mennäkseni jonnekin liikkeeseen kysymään, enkä tosiaan tiedä tarpeeksi tilatakseni netistä. Tässä postauksessasi mainitsit, että sitä voisi mennä liikkeeseen kokeilemaan myyjän opastuksella. Pitäisikö silloin siis olla aivan meikitön nassu?

  Itse koen jotenkin aina kovin hankalaksi meikki- ja ihonhoitotuotteiden ostamisen. Yleensä kysyn kyllä apua, mutta en sitä todellakaan usein ole saanut, siis hyvää ja hyödyllistä apua. Monesti myyjä ei joko hoksaa mitä tarkoitan (puhutaan eri kieltä, hän ei ymmärrä minun taviskieltä ja huonoja kuvauksia enkä minä hänen ammattikieltään) tai sitten myyjä olettaa, että minä tiedän itse tarkalleen mitä etsin. Esim. kun viimeksi etsin liikkeestä kosteusvoidetta, kerroin millaista olen aikaisemmin käyttänyt (rasvaiselle iholle) mutta että en tiedä oliko se oikeanlaista ja en ollut tyytyväinen. Myyjä myi minulle uuden rasvaiselle iholle tarkoitetun tuotteen, ja vasta kuukausien päästä kosmetologini kertoi että ei minulla mikään rasvainen iho ole. Yleensä turhaudunkin liikkeissä kovin…

 4. Oho, sinähän laitoit itsestäsi kuvia. Noista kyllä jo tunnistaa teikäläisen!

 5. Hei mikä sen kynsilakka on, mitä oot hehkuttanu, joku OPIn, millä oot saanu upeet kyntes kasvatettua? 😛 Mistä sitä vois saada?

 6. Voi! Oot paljon sympaattisemman näkönen kun mitä oon luullu. =) P.S. enkä nyt tarkota aknea, hih! 😉

 7. osaatko yhtään sano, missähän hintaluokassa tuo pohja liikkuu jos käy ihan liikkeestä ostamassa? 🙂

 8. Wau upea lopputulos!!
  Minkälaisissa hinnoissa tämä sarja liikkuu verrattuna esim bareMinerals tuotteisiin?

 9. Anonyymi: Keyvellä puuterihuiskulla voi sen sipaista ja voi lisätä päivön mitaa. 🙂

  Satu: Jos nimenomaan tahdot mattaisuutta, niin Muradin mattavoide on loistava. Yritän laittaa siitä viikonloppuna postauksen, niin voin kommentoida sitä lisää. Kosteutusteholtaan se on melko mitätön, mutta ei ole minun helposti pinnalta kuivuvalla ihollani kyllä tuntunut mitenkään liian kuivalta missään tapauksessa. Yöksi tuhdimpaa ja päiväksi tätä niin hyvä tulee. 🙂

  Anonyymi: Ei se aina ole niin vakavaa, vaikka tunnistaisikin. Kunhan lupaa tervehtiä. 😉

 10. Jana: Aina saa mennä kuinka paljon yli, ali tai ohi aiheen tahansa. 🙂
  Meikkivoidetta ostaessani mielestäni parhaan meikkipohjan saa hankittua, kun lähtee liikkeelle mahdollisimman kevyellä ehostuksella. Ihan meikittä ei tarvitse lähteä, mutta joku kevyt pohja joka on helppo vaikka myyjän pyyhkiä puhdistusvedellä pois on kiva juttu. Silloin pohjaa voi oikeasti kokeilla koko kasvoille ja näet heti selkeästi, kuinka se iholla käyttäytyy.
  Varsinkin mineraalipohjan kanssa kannattaa tosiaan lähteä meikittä tai lähes meikittä ja ihan vaan mennä liikkeeseen, että "Hei, minua kiinnostaisi tämä kovasti, voisitko näyttää sen iholleni?" Siinä saa valittua sopivan sävyn, hyviä käyttövinkkejä ja kokeiltua, miltä pohja oikeasti tuntuu.
  Tällaisissa kokeiluissa suosisin mielummin pienempiä liikkeitä, sillä niissä on usein helpommin mahdollisuutta kunnon kokeiluun. (Toki kannattaa muistaa, ettei pidä pistää myyjää kokeilemaan ja valitsemaan sävyä ja kiittää ja käydä tilaamassa tuotetta netistä.)
  Ja sitten on aina kyllä tietysti harmi, jos ei satu kohdalle myyjää, joka osaisi kysyä oikeat kysymykset ja oikeasti paneutuisi ongelmiin. :/

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Tätä pohjaa tuntui todella tylsältä esitellä kovin paljon sensuroiduilla kuvilla, olisi jäänyt paljon pohjaa näkymättä. 🙂

  Anonyymi: OPI Nail Envy, itselläni oli Original versio, myös Sensitive&Peeling on ollut kehuttu. 🙂

  Anonyymi: Ihan tällainen tavallinen tallaaja tosiaan, kuten olen useasti kertonutkin. 🙂

  g: 59,50 on ovh tälle pohjalle. 🙂

  Anonyymi: Suurinpiirtein samoissa hinnoissa tosiaan, pohja on Suomessa noin 59,50. 🙂

 11. oivoi, hyvältä näyttää tuo youngblood-pohja ei voi muuta sanoa :)! on kyllä epäreilun kaunis mallikin kuvissa 😉 …

  täytyy varmaan joskus testata myös tuo pohja, kun EDM loppuu… tosin luulen, että EDM:n intensive-pohja mikä itselläni on nyt käytössä lienee hieman peittävämpi. vaikea vertailla näin, mutta ainakin meillä näyttää olevan sama pohjaväri nassussa ;).

  eiliseen postaukseesi sen verran, että arvonta on toki aina houkutteleva asia mutta itse hammaslääkäripelosta kärsivänä sympatiseeraan sinua täysin ja neuvoni pelon hallitsemiseen lähti kyllä ihan siitä :). ( – suosittelen _edelleen_ hammaslääkäripalkintoa diorin joululookista ;D. pitäisi myös käydä paikkauttamassa nyt kun leikkaushaava suussa on parantunut, ja ajattelin soveltaa tuota itse ainakin… )

  /nanna

 12. Hiih, täytyy nyt munkin sanoa että kyllähän sä ihan tunnistettavissa olet puolikkaasta kuvasta. Siis en ole sinua koskaan nähnyt (tietääkseni ainakaan) mutta eiköhän tuosta jo tunnista 😀

  Vihdoin siis kasvokuva ! Näin jo joku aika sitten unta blogistasi ja siinä olit laittanut kasvokuvan..Aamulla piti sitten selata koko blogi läpi että oletko muka oikeasti laittanut 😀

 13. Juuri eilen tipahti postilaatikosta mineralissiman meikkipohja, mint-peiteväri sekä sivellinsetti. Ihoni on herkästi rasvoittuva ja epäpuhtauksia on. Eli kova jännäri oli tuotteen suhteen, kovat oli nimittäin odotukset mineraalimeikkien kohdalla. Ja tiedättekö mitä – se lunasti kaikki! Pohja levittyi hyvin, peitti upeasti ja oli illalla baarinkin jälkeen paikoillaan! Eli täysi kymppi!

  Mineralissimaa saa ilmeisesti vain netistä, mutta hinnat ovat todella alhaiset verrattuna muihin mineraalimeikkeihin (esim. foundation 13,75). Halusin vaan informoida muitakin, jotka ovat mineraaleista innostuneet mutta budjetti on tiukalla.

  Niin ja kiitokset vielä hauskan blogin pitäjälle hehkutuksesta! Innostuksesi sai kokeilemaan, ja se kannatti!

 14. Mitä mieltä olet tällaisen mineraalimeikkivoiteen INCIstä?

  MICA, KAOLIN, ZINC PCA, SODIUM HYALURONATE, SODIUM PCA, LECITHIN, UREA, C12-15 ALKYL BENZOATE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, AQUA, LAURYL PCA, TREHALOSE, ASCORBYL PALMITATE, ATELOCOLLAGEN PHENYL TRIMETHICONE, BETA-CAROTENE, POLYQUATERNIUM-51, RETINYL PALMITATE, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, TOCOPHEROL, NYLON-12, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, [+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163].

 15. Moip! Olen itse käyttänyt everyday mineralssin ja bare mineralssin meikkipohjia. Omistan kuitenkin vaan every day mineralssin kabukin ja mietinkin, että pitäisikö hankkia myös bare mineralssin oma. Tuleeko sillä jotenkin parempi lopputulos kun käyttää juuri sille pohjalle suunniteltua kabukia?

 16. nanna: Kokeile ihmeessä, voin suositella. 🙂

  Rosa: Niin moni on jo tunnistanutkin, että ei nyt niin haitannut enää. 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkistä tuon pohjan suhteen. 🙂

  Anonyymi: Tuo on taas noita meikkejä, joita saadaan sanoa mineraalimeikiksi, kun siellä on kyllä mineraaleja seassa. Ihan oikean mineraalimeikin kanssa tuolla ei siis ole mitään tekemistä. Ihan perusmeikki, siis.

  Laa: Kyllä tuo EDM:n sivellin toimii mielestäni Baren kanssa ihan hyvin, en nyt sanoisi, että on radikaalia eroa Baren omaan siveltimeen käytössä. 🙂

  Satu: Naputtelun alla! 🙂

 17. urgent urgent! voiko todella dior konsultti olla oikeassa kun hän sanoi että meikkipohjiin käytetään aina synteettistä kabukia ja puutereille ja poskipunille luonnon? mä uskaltauduin hakemaan yougbloodin pohjan (sellaisen jota ei todellakaan iholtani nähnyt, ammattilainen kokeili oikean värin) ja koska niillä oli kabukit loppu, hän käski hakemaan luonnonkarvaisen kabukin muualta. kuitenkin diorkonsultti sanoi että ei, luonnonkabuki imee kaiken rasvan itseensä ja siksi sitä ei käytetä meikkipohjissa. (youngbloodissa vissiin ei kuitenkaan ole rasvoja?) ostin diorin kabukin (60€ maksoi) joten setti maksoi rapiat sata euroa. onko toi totta että pitääkö nyt sitten poninkarvainen suti lähtee palauttamaan?!

 18. olen itse testannut yb ja bm. Youngbloodilla aloitin mineraalien testauksen ja alussa tykkäsinkin siitä kovasti. Minulla on kuitenkin tosi vaikea iho (paljon pieniä näppyjä sekä osittain todella kuiva iho sekä verisuonet näkyvät poskien päällä selvästi) ja siksi laitan siis rasvan aina alle ja annan kuivua. Kuitenkin youngblood häviää kasvoiltani paljon nopeammin kuin bm ja toisinaan tuntuu, että bm olisi peittävämpi. Itselläni on yb pearl sävy, se on todella vaalea ja ehkä jopa liian vaalea peittääkseen mitään. bm käytän sävyä fairy light. Youngblood ei myöskään kestä ollenkaan hikoilua.

  Kiitos hyvästä blogista. Sinun kauttasi bareMineralsiin tutustuin ja olen vakuuttunut!

 19. juárez: Taisi nyt kyllä olla konsulentin ihan oma mielipide vaan, sillä minä ainakin teen ihan yhtä hyvän pohjan bM:n aitokarvaisella siveltimellä kuin everydaymineralsin synteettisillä enkä ole huomannut mitään käytännön eroa. Eli nyt en voi kyllä sanoa muuta, kuin että käytä sitä, mikä tuntuu hyvältä. Minusta tuo Diorin sivellin ainakin on ollut loistava pohjan levityksessä, itse nauttisin kyllä siitä. 🙂
  Tule ihmeessä jossakin vaiheessa kertoman, kuinka pohja on ihollasi käyttäytynyt!

  Anonyymi: Kiva, että löysit bM:n pohjan. 🙂

 20. Nyt kun olet niin paljon näitä mineraalipohjia kuhunut, niin taidan seuraavaksi ostaa itselleni sellaisen. Kävin jo katsomassa lähimmän myyntipaikan nettisivuilta.

Kommentointi on suljettu.