Parhaat apteekkituotteet: 15 ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosikkia

*Sis. mainoslinkkejä

Yksi pariisilaisen katukuvan peruselementeistä on apteekki, jonka tunnistaa vaivatta sen vihreänä vilkkuvasta, tavallisesti rakennuksesta ulkonevasta rististä.

Apteekkeja tuntuu Pariisissa olevan kaikkialla ja joskus kadunkulmassa seistessään saattaa samalla katseella bongata niitä jopa pari kolme tai neljäkin.

Paitsi että apteekeista haetaan lääkkeitä, ovat ne pariisilaisten tavanomaisin paikka hankkia kosmetiikkaa.

Kirjoitinkin matkani alkupuolella postauksen ranskalaisten rakkaudesta apteekkikosmetiikkaan ja kertoilin postauksessa, mitä tuotemerkkejä pariisilaisista apteekeista löytyy.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

Koska apteekeilta ja niiden tarjonnalta ei voinut Pariisissa välttyä, alkoi ranskalaisissa apteekeissa myytävä apteekkikosmetiikka kiinnostaa minua yhä enemmän.

Moni myös laittoi Instagramissa minulle viestiä kysellen vinkkejä siihen, mitä niistä ranskalaisista apteekeista  sitten oikein kannattaisi ostaa.

Vaikka apteekkikosmetiikka kiinnostaa, voi reissu ranskalaiseen apteekkiin kuitenkin saada pään melko pyörälle.

Ainakin Pariisissa useimmat apteekit tuntuivat olevan pakattu usein jopa ahdistavan täyteen tavaraa ja siellä täällä on yli-isoja, jopa melko tyylittömiä keltaisia tarjouskylttejä, joten kaiken tuon runsauden keskellä on helposti hieman hukassa miettiessään, mitä apteekkikosmetiikan aloittelijan kannattaisi harkita ostavansa.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

Tästä inspiroitunaana kokosin matkani aikana niin apteekkien suosikkituotteiden vinkkauksien kuin netistä löytyvien suositustenkin perusteella listan niistä ranskalaisen apteekin must have -kosmetiikkatuotteista, jotka ranskalaiseen apteekkiin päästessään kannattaa mahdollisesti poimia ostoskoriin.

Listaus ei perustu omiin suosikkeihini eikä minulle ole itselläni kokemuksia kaikista näistä tuotteista, vaan se vain summaa yhteen ne ranskalaisen apteekkikosmetiikan klassikkotuotteet, joita aina suositellaan.

Monia näistä tuotteista saa myös Suomesta tai ainakin tilattua verkosta Suomeen, joten laitoin tuotteisiin myös linkit.

Postauksessa oli aluksi mukana 30 tuotetta, mutta päätin sitten pilkkoa tämän kahteen osaan ja esittelen ne loput 15 tuotetta myöhemmin.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

1. Bioderman misellivedet

Bioderman suositut misellivedet ovat klassikoita ja olen itsekin pitänyt niistä todella paljon.

Punakorkkinen versio on se kaikkein suosituin ja sitä on saatavilla useassa koossa pienestä matkakokoisesta pullosta aina valtavaan, lähes litran pönikkään, joka irtoaa usein suorastaan järkyttävän halvalla.

Bioderman misellivesistä voi lukea aiemman postaukseni täältä. 

*Bioderman misellivesiä myy Lykon verkkokauppa.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

2. NUXE Rêve de Miel Honey Lip Balm -huulirasva

NUXE-merkin hunajaa sisältävä huulirasva on täydellinen tuote erittäin kuiville ja karheille huulille.

Kokeilin sitä itse ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten ja taisin jo silloin nimetä sen markkinoiden parhaaksi huulirasvaksi.

Purkkiin pakatussa huulirasvassa on paksu ja täyteläinen koostumus, joka ansaitsi paikkansa suosikkinani, kun se kykeni pitämään Roaccutan-kuurin totaalisesti raatelemat huuleni pehmeinä jopa kuivassa sisäilmassa laivalla työskennellessäni.

Huulirasvasta on saatavilla myös kätevämmin laukussa mukana kulkeva ja helpommin päivän aikana käytettävä puikkoversio, joka ei ole ihan yhtä ravitseva, mutta on varmasti myös loistava apu kuiville huulille.

*NUXE Rêve de Miel Honey Lip Balm -huulirasvaa myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

3. Filorga Time Filler Eyes Absolute  Eye Correction Cream -silmänympärysvoide

Tämä Filorgan silmänympärysvoide on supersuosittu tuote, jonka olen useaan otteeseen nähnyt nimettävän The Silmänympärysvoiteeksi.

Filorga oli minulle pitkään hyvin etäinen merkki, mutta se tuli jossain määrin tutuksi töiden kautta, sillä ruotsalaiset rakastavat merkkiä ja se myi Suomeenkin yllättävän hyvin, mikä tietysti herätti kiinnotukseni.

Olen ollut todella utelias testaamaan tätä tehokkaasti hoitavaa ja ravitsevaa silmänympärysvoidetta, joten kun uuden silmänympärysvoiteen hankkimiselle vihdoin joskus tulee aika, haluaisin testata tämän.

*Filorga Time Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream -silmänympärysvoidetta myy Eleven.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

4. NUXE Huile Prodigieuse

NUXE Huile Prodigieuse yhdistää seitsemän luonnon öljyä monitoimituotteeksi.

Suihkutettava öljy sopii käytettäväksi sekä vartalolle, kasvoille että hiuksiin ja siinä on kevyt, kuivaöljykoostumus, joten se imeytyy nopeasti ja sopii kaikille ihotyypeille.

Antioksidanttisesta öljystä on saatavilla myös ihoa heleyttävällä hohteella varustettu versio.

*NUXE Huile Prodigieuse -kuivaöljyä myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

5. La Roche-Posay Eau Thermale -lähdevesisuihke

La Roche Posay Eau Thermale -lähdevesisuihke on apteekkikosmetiikan suosittuja klassikoita.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei lähdevesisuihke ole sama kuin kosteuttava kasvosuihke ja sen jatkuva suihkiminen kasvoille voi olla iholle jopa haitallista, sillä tyypillisesti lähdevesisuiheen pH on huomattavasti ihon pH-arvoa emäksisempi.

Vaikka puhdas lähdevesisuihke kosteuttaa ihoa, ei se sisällä mitään kosteutta iholle sitovaa, minkä vuoksi sen tuoma kosteus haihtuu iholta nopeasti.

Moni herkkäihoinen kuitenkin nauttii lähdevesisuihkeesta, sillä sen mineraaleja sisältävä koostumus voi auttaa rauhoittamaan lehahtelevaa ja kuumottavaa ihoa.

Lähdevesisuihkeen ja kosteuttavan kasvosuihkeen eroista voi lukea tästä aiemmasta postauksestani. 

*La Roche-Posay Eau Thermale -lähdevesisuihketta myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

6. Caudalíe Grape Water -kasvosuihke

Herkällekin iholle loistavasti sopivassa, ihoa kosteuttavassa, suojaavassa ja hoitavassa  Caudalíe-merkin kasvosuihkeessa on tavallisen veden sijaan käytetty puhdasta viinirypälevettä eikä tuote sisällä mitään muuta.

Toisin kuin lähdevesisuihkeiden, tämän luonnonkosmetiikkamerkin kasvosuihkeen pH on 3-4 välimaastossa, mikä tekee siitä aivan täydellisen käyttää ennen muita ihonhoitotuotteita sekä erityisesti ennen lievästi hapanta toimintaympäristöä vaativia AHA- ja BHA-happotuotteita.

Minulla on ollut tätä pullollinen ja tykkäsin tästä kovasti.

*Caudalíe Grape Water -kasvosuihketta myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

7. Klorane Dry Shampoo -kuivashampoo

Turistit nimeävät tämän kuivashampoon aina tuotteeksi, jota ranskalaisesta apteekista kannattaa ostaa, mutta olin hieman yllättynyt siitä, ettei se useinkaan sattunut apteekeissa silmiini kovin helposti ja sitä piti välillä vähän jopa hakea.

Olisin kuvitellut kuivashampoon olevan huolettoman pariisittaren suosikkituotteita ja ahkerassa käytössä, mutta ehkä näin ei olekaan?

Ylipäätään kuivashampoiden tarjonta ei ollut Pariisissa suurta, mutta siitä huolimatta Kloranen kuivashampoo on tuote, joka kerää aina kehuja.

Oman (ikivanhan) postaukseni Kloranen kuivashampoosta voi lukea täältä.

Suomessa Klorane-kuivashampoota voi käisittääkseni ostaa apteekeista.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

8. Kloranen shampoot ja hoitoaineet

Myös Kloranen tavalliset shampoot ja hoitoaineet ovat suosittuja.

Ne ovat edullisia ja shampoosta on lähes kaikkialla tarjolla 400 ml jättipulloja, jotka sopivat vaikka koko perheen käyttöön.

Suosittuja ovat ainakin kuivalle ja vauritoituneelle tukalle tarkoitettu Nutri-Reparative -linja sekä kuivalle ja ärtyneelle päänahalle tarkoitettu Peony-linja.

*Kloranen shampoita ja hoitoaineita myy Lookfantastic.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

9. NUXE Micellar Cleansing Water with Rose Petals -misellivesi

NUXE Micellar Cleansing Water -misellivesi paitsi puhdistaa ihon, mutta toisin kuin monet ”perusmisellivedet”, se myös hoitaa ja pehmentää ihoa.

Misellivesi sisältää ruusuvettä ja se tuoksuukin miedosti ruusun terälehdille.

Lisäksi sen rauhoittava, herkällekin iholle sopiva koostumus sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa sekä rauhoittavaa allantoiinia, eli se on kuin korealainen puhdistusvesi, joka eroaa misellivesistä juuri hoitavuutensa puolesta.

*NUXE Micellar Cleansing Water -misellivettä myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

10. Marvis-hammastahnat

Ranskalaisista apteekeista löytyy tyypillisesti myös erittäin kattava valikoima suuhygieniatuotteita ihan perus Pepsodentista luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin.

Suosituimpia hammastahnoja ovat tyylikkäiksi tehdyt Marvis-hammastahnat, jotka paitsi puhdistavat hampaat ja raikastavat hengityksen, mutta ovat myös tyylikäs yksityiskohta kylpyhuoneen sisustuksessa.

(Marvis on muuten itseasiassa italialainen tuotemerkki!)

*Marvis-hammastahnoja myy Cocopanda.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

11. La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel

La Roche-Posaylla on paljon suosittuja tuotteita ja merkki onkin erityisesti niiden suosiossa, jotka tuskailevat iho-ongelmien kanssa.

La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel -puhdistusgeeli on herkälle, rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle kehitetty puhdistusgeeli, joka oli niin suosittu, että sitä sai paitsi matkakossa että normaalikokoisessa 200 ml tuubissa, mutta myös 300 ml, 400 ml ja parinkin 400 ml pullon tuplapakkauksissa.

Puhdistusgeeli on tehty sopimaan lievän ja keskivaikean aknen kanssa tuskaileville ja sen pH on ihoystävällinen 5,5, eli se ei kuivata ihoa kuten monet epäpuhtaan ihon puhdistusgeelit voivat tehdä.

*La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel -puhdistusgeeliä myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

12. La Roche-Posay Effaclar Duo(+)

Niin ikään epäpuhtaalle iholle myös tarkoitettu La Roche-Posay Effaclar Duo(+) -hoitovoide on sekin supersuosittu ja erityisesti kiinalaiset ja korealaiset näyttivät mättävän tätä tuotetta ostoskoreihinsa antaumuksella.

Hoitovoide on tehty nimenomaan helposti tukkeutuvalle iholle ehkäisemään epäpuhtaksien muodostumista ja sen myötä vähentämään tujumpien aknetuotteiden käytön tarvetta.

Sen geelimäinen koostumus imeytyy iholle nopeasti, mutta kosteuttaa ihoa silti pitkävaikutteisesti.

Hoitovoide sisältää mm. tulehduksia rauhoittavaa niasiiniamidia, ihoa hellästi kuorivaa ja tukkeutumista ehkäisevää salisyylihappoa sekä talintuotantoa tasapainottavaa sinkkiä. Saatavilla on myös sävytetty vaihtoehto.

*La Roche-Posay Effaclar Duo(+) -hoitovoidetta myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

13. Avéne TriAcnéal Expert -kosteusvoide

Toinen suosittu epäpuhtaan ja akneihon hoitoon tarkoitettu tuote on Avéne TriAcnéal Expert -emulsio.

Pumppupulloon pakattu emulsio on tehty erityisesti aikuisiän aknen hoitoon ja siinä on monivaikutteinen koostumus, joka jättää iholle mattaisen pinnan.

Kirkastava emulsio auttaa myös häivyttämään aknen jättämiä arpia. Emulsio auttaa paitsi hoitamaan, mutta myös ennaltaehkäisemään näppylöitä ja tulehduksia.

Se kuorii ihoa hellästi, mutta siinä on kuulemma erittäin hyvin siedetty ja ihoa rauhoittava koostumus.

*Avéne TriAcnéal Expert -emulsiota myy Lookfantastic.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

14. Phyto Paris -hiustuotteet

Phyto Paris oli minulle täysin uusi tuotemerkki ja luulin itseasiassa aluksi, että kyseessä oli ihonhoitobrändi, kunnes sitten tajusin, että merkki keskittyikin hiustenhoitotuotteisiin.

Merkiltä löytyi paljon kiinnostavia tuotteita, mutta kiinnostuin itsekin kovasti sen suosituista hiuksille tarkoitetuista päivävoiteista, eli käytännössä hiuksiin jätettävistä hoitoaineista.

Phyto 7  on kuiville hiuksille kehitetty hoitotuote, joka sisältää nimensä mukaisesti seitsemää luonnon öljyä ja Phyto 9 taas erittäin kuiville hiuksille tarkoitettu hoitotuote, joka vastaavasti sisältää yhdeksää eri öljyä.

Jos laukkuuni vain olisi mahtunut, olisin ostanut Phyto 9 -hoitotuotteen reissusta.

*Phyto Paris -hiustuotteita myy Lookfantastic.fi. 

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

15. Embryolisse Lait-Crème Concentre

Embryolisse Lait-Crème Concentre on luultavasti ranskalaisen apteekkikosmetiikan klassisimpia tuotteita.

Kaikille ihotyypeille sopiva emulsio sopii sekä kostusvoiteeksi, meikinpohjustajaksi että kosteuttavaksi naamioksi.

Monitoimituote sopii kuulemma käytettäväksi myös parranajon jälkeen, meikinpuhdistukseen sekä jopa vauvan iholle.

En ole itse kokeillut tätä voidetta koskaan, sillä sen ainesosaluettelon heti toisena aineena on mineraaliöljy, mutta toisaalta kuten olen jo aiemmin kertonut, ei mineraaliöljy tuki ihoa, joten ehkä tätä pitää vielä kokeilla.

*Embryolisse Lait-Crème Concentre -voidetta myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

Mitä apteekkikosmetiikan suosikkituotteita teillä on?

Ranskalaisia apteekkituotteita esittelevän postaussarjan toinen osa löytyy täältä.

10 kommenttia artikkeliin ”Parhaat apteekkituotteet: 15 ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosikkia”

  • Ilmoittaudu La Roche-Posay faniksi ihan kättelyssä. 😀
   La Roche-Posay Hydraphase intense riche & Nutritic intense riche kasvovoiteet on Oulun talven kuivattamalle iholle niin mannaa.
   Kuivalle kropan iholle saman merkin Lipikar Baume AP on tosi kiva.
   Anthelios spf 50 ei ihan pärjää japanilaisille spf:lle ihotuntumassa mutta tähän tartun jos ei ole aasialaisia jäljellä. Miellyttävä eikä tuki ihoa. 🙂

   Ja tuota Nuxen huulirasvaa voin myös suositella vilpittömästi, ihan loistava tuote ja purkki kestää pitkään.

 1. Itsellä tällä hetkellä menossa isotreninoniini kuuri, joten kasvot ovat välillä erittäinkin ärtyneet ja kuivat. La roche posay cicaplast gel on ainakin mulla auttanut ihon ärtyisyyteen. Kaapista löytyy myös Avenelta lähdevesisuihke. Tykkään suihkauttaa sitä ensimmäiseksi kasvojen pesun jälkee ja sitten päälle Hada Labon hyaloronihappo kasvovesi. En tiedä auttaako todellisuudessa vai onko pelkkää lumetta, mutta ainakin oma Saharan kanssa kuivuudesta kilpaileva kasvoni on tällä kikalla pysynyt hieman kauemmin tyytväisenä ennen kuin alkaa taas huutaa kuivuutta.

  • Kiva kuulla tuotevinkkejä kuurin kanssa tuskailevalta. Kiitos, että jaoit! Tuo suihke toimii varmasti loistavasti kun sen tosiaan parittaa kosteuttavaan kasvoveteen ja sitten vielä lukitsee kokonaisuuden voiteella. 🙂

   Tsemppiä kuuriin!

 2. La Roche-Posay Effaclar Duo(+), ahh, tämä voide pelasti ihoni tossa 33-vuotiaana kun se yhtäkkiä räjähti aloitettuani lääkityksen kilpirauhassairauteen joka vissiin sai hormonit jotenkin sekaisin, tätä kun olin kuukauden päivät käytellyt, iho oli parantunut eikä enää pukkaa mätää. Ei myöskään kuivata ihoa, siinä on samoja aineita kuin tossa The Ordinaryn suositussa Niacinamide-seerumissa, mutta se oli mun iholle ihan liian tujua ja kuivattavaa kamaa, että jos etsit hellempää finnintappajaa, on Duo+ ihan best 🙂

 3. Avenen Hydrance- ja Skin recovery -linjat. LRP:n Effaclarit, Ducrayt ja paljon muuta. Ranskasta ei voi koskaan lähteä pelkillä käsimatkatavaroilla.

 4. Mä olen myös huomannut täälllä Berliinissä asustellessa, että täällä on myös samoin apteekkeja joka kulmassa. Niistä ei ainakaan tule pulaa. Todella kivan kuuloisia vinkkejä, sillä olenkin juuri etsinyt uutta silmänympärysvoidetta – toivottavasti löytyy tuota myös täältä. Minusta on muutenkin mielenkiintoista käydä apteekeissa ja vastaavissa eri maissa, kun niistä löytyy aina jotain mielenkiintoisia tuotteita ja erilaisia esimerkiksi vanhoja labravälineitä, joita voi käyttää hyvin vaikka purkkeina.

 5. Itsekin pariisissa opiskellessa tuli hankittua paljon kosmetiikkaa juuri apteekeista. Valikoimat olivat kyllä todella laajat. Nyt asustelen Lahdessa, mutta edelleen käytän monia tuotteita jotka löysin opiskeluaikoja aikana.

 6. Mielenkiintoista nähdä ja lukea, minkälaisia tuotteita ranskalaisesta apteekista löytyy. Varsinkin kosmetiikka ja tuotesarjat herkälle iholle kiinnostavat. Aco tuotesarja vaikuttaa myös kokeilemisen arvoiselta.

Kommentointi on suljettu.