Näkymätön raja

Näen töissä paitsi hyvin hoidettuja ihoja, myös huolella laiminlyötyjä ihoja. Vaikka jotkut ihmiset kuitenkin hoitaisivat ihoaan erityisellä huolella ja rakkaudella (ja vaikka toisten luonnonoikkujen iho näyttääkin hoitamattomuudesta huolimattakin siltä, että sitä on hoidettu…murr), unohtuu aktiivihoitajaltakin helposti pari pientä kohtaa.

He saattavat pestä ihonsa huolella, levittää sille kasvovettä tuuravan, astetta hoitavamman hoitonesteen, päällystää sen aktivaattorilla ja seerumilla ja lykätä päälle vielä huolella valitun kosteusvoiteen, joka sisältää peptidikomplex-yhdisteen, J-, K-, L- ja M-vitamiinena, hivenaineita ja trooppisen sademetsän kurkku-uutetta ja muistavat vieläpä levittää kaiken kaulalle asti, mutta silti jotain pientä unohtuu.

Ai mitä?

Älkää välittäkö, en minäkään aina muista. Joskus sitä vaan on huolimaton. 40 vuoden huolimattomuuden jälkeen eron kuitenkin huomaa.

On nimittäin muutama kohta, joille hoitotuotteiden levitys usein unohtuu. Harva on sitä paitsi edes tajunnut jättävänsä nämä alueet paitsioon.

Yksi tällainen alue on korvien edusta.

Jostain syystä hoitovoiteen raja menee aina ennen korvanedustaa. Onko se sitten paikka, jonne rasvan laittamista vältellään ihan vaan siksi, etteivät ohuet hiuksenhaituvat osuisi rasvaan? Vai onko se vaan niin ”kaukana”?

Niin tai näin, mutta syystä tai toisesta tuo pieni sopukka jää usein hoitamatta ja kun tätä ”laiminlyöntiä” on tehnyt tarpeeksi kauan ja iholla alkaa olla jo ikääkin tarpeeksi, näkyy tuo kirjoittamaton raja hoidetun ja hoitamatta jätetyn ihoalueen välillä selvästi. Muuten niin hyvin hoidettujen ja sileiden kasvojen iho saattaa näyttää yhä upealta, mutta korvan vierustan iho on huomattavasti ryppyisempi eikä enää ollenkaan niin kimmoisa.

Huolella ihoaan hoitavat ihmiset muistavat usein rasvata myös kaulansa ja monet jatkavat tätä hoitoa myös dekolteen iholle asti. Kaula on kuitenkin kasvojen jatke ja mikäli ihminen hoitaa vain kasvojensa ihoa, on se usein viiden kympin jälkeen varsin eriparia kaulan ihon kanssa, mikäli jälkimmäistä ei ole hoidettu.

Moni kaulan hoitaja kuitenkin jostain syystä unohtaa kaulan sivut ja sipaisee voiteensa vain kaulan keskiosaan kurkun päälle ja ehkä ihan hieman sen sivuillekin. Kaulan jänteiden ja niiden takana olevan ihon hoito jää usein täysin ja jälleen seuraa mielenkiintoinen ilmiö siinä viidenkymmenen ikävuoden jälkeen, kun vierekkäin olevista ihoalueista vain toista on hoidettu ja toista ei.

Kaikilla nämä erot eivät tietenkään ole aina niin selkeitä ja kuten mainitsin (vai kateellisena tuhahdin?), on luonnonoikkujakin olemassa, mutta kun teillä ensikerran on julkisessa kulkuvälineessä tai jossain muualla tylsää, niin miettikääpä asiaa ihmisiä katsellessanne.

Päivän kysymys onkin tiestysti, että huomioitteko te nämä ihoalueet ihoanne hoitaessa? Kuinka moni ylipäätänsä muistaa kasvoja rasvatessaan ja hoitaessaan kaulansa olevan niiden jatke?

PS. Postauksen kuvia kuvatessani opin myös uuden kauneusvinkin: Pitäkää korvanne puhtaina, vaikka ette itse niitä näekään… Joku muu kyllä näkee!

15 kommenttia artikkeliin ”Näkymätön raja”

 1. En ole tullut ajatelleeksi koko asiaa… Onneks tässä on vielä aikaa korjata tilanne 😉

 2. Joooo toi korvien puhtaanapito!! Mulla on luokkakaveri, joka on muuten tosi siisti ja huoliteltu neitonen. MUTTA. Sen korvissa on kamalasti jotain valkoista korvanöhtää, joka näkyy aina kun istuu vieressä tms. Tietenkään en oo tästä kehdannut ikinä huomauttaa, mutta omat korvat on pysyneet puhtoisina aina sen jälkeen, kun tän asian kaverilla huomasin 😀 Ei sitä osaa ajatella, kun ei itte tosiaan sinne korviin kamalasti kattele.

 3. näiden alueiden (korvien edusta/kaula kokonaisuudessaan+decolte) huolenpidosta silloin tällöin muistutellaan, joten olen yrittänyt asiassa skarpata. eräs ihonhoidon ammattilainen muistutti kerran opetustilanteessa myös niskan alueen hoidosta. sitä en ollut itse ennen huomioinut. niskahan on näkyvillä lyhyen hiustyylin omaavilla ja pitkähiuksisillakin, jos hiukset on kiinni. eli skarpattavaa riittää… ei kai siinä muuta, kun ottaa nämäkin alueet puhdistus- ja kosteutusrutiineihin mukaan.

 4. Korvia toki putsaan, mutta jostain syystä ei tosiaan oo tullut rasvailtua. Ehkäpä juuri hiusten vuoksi.

 5. Kaulaan tulee pyyhkäistyä kosteuttavaa tavaraa kyllä vain harvakseltaan… Täytyy tehdä asiaan muutos vielä kun on nuori ja asialle ehkä voi vielä tehdäkin jotain! 😀

 6. Minä en ole kovinkaan tyytyväinen kaulani ihoon, jossa on pari näkyvää linjaa ja jotenkin vähän rosoinenkin iho, mutta koska iho on kaulassakin aika rasvoittuva, en ole pystynyt sitä rasvaamaan. Pitäisiköhän sitä käyttää jotain seerumia tms., vai odottaa siihen asti, kunnes iho on (toivottavasti joskus, olen jo melkein 30!) vähemmän rasvoittuva??

 7. Ole kiltti ja vastaa 🙂

  Mistä saisi ostettua ripsiseerumia jossa on sitä lääkeainetta joka on nyt neulashista kielletty ja lopetettu?

  Pliis, mulla ei oo ripsiä enää kohta:(

 8. Hei tämähän oli hyvä postaus! 🙂 Ite kyllä aina rasvaan kaulani reilusti sivuja myöten sekä dekolteen. Niskan rasvaan ainoastaan vartalovoidetta levittäessä, eli en välttämättä joka päivä. Pitäisiköhän tässä kunnostautua?

  Rupesin oikeen miettimään, miten läheltä korvia rasvaan kasvoni, enkä osaa äkkiseltään sanoa. 😀 Kuitenkin uskon, että rasvaan tarpeeksi hyvin. Olen todella tarkka ja huolellinen ihminen, enkä ikinä sutaise mitään voidetta, vaan kyllä saan pelkkään rasvaukseen kulumaan aikaa ja aikalailla joka paikan sekä kasvoissa että vartalolla käyn läpi. Toiset ihmettelevät kasvovoiteiden käyttötahtiani, mutta ei mun mielestä toi 4-6 vkoa / 50 ml:n voide ole paljon, kun sillä rasvaa aika ison alueen kahdesti päivässä. 🙂

 9. Korvat pidän kyllä puhtaana ihan automaattisesti, ei tarvii muistaa erikseen. Suihkussa vedellä ja ihan vaan sormilla putsaan ensin ja vielä suihkun jälkeen vanupuikolla tarkemmin. Mulla on niin rasvoittuvat noi korvan sisäosatkin (ei siis korvakäytävä vaan siitä ympäriltä) että ihan pakko tuo vesipesu joka suihkussa tai mulla olis korvat täynnä mustapäitä. Ei muuten oo tavaton näky nuo mustapäät korvissa, monilla näkyy. Ei tarvii olla teini.

  Mutta toi rasvailu on mulla kyllä murheenkryyni. En kertakaikkiaan tykkää rasvata itteäni, vaikka tiedän että pitäisi. Naamanrasvailuun oon saanut jonkinmoisen rutiinin, mutta vain sen takia, että se on ainoa tapa hillitä aivan tolkutonta hilseilyä ja saada suihkun jälkeinen kiristävä tunne nassusta pois. Sekään ei kyllä aina toimi, vaikka käyttäisin minkämoista paksua ja täyteläistä rasvaa. Epäpuhtauksiakin naamaan pukkaa kiitettävää vauhtia 28 vuoden iästä huolimatta, joten nuo kovin täyteläiset rasvat ei oo aina paras valinta, kun saattavat vaan pahentaa finnien ja mustapäiden määrää.

  Akne ei oo mikään mukava tauti kun olo on välillä kuin pahaisella teinillä. Onneksi syviä ja kipeitä finnejä tulee harvoin, mutta eipä se paljon lohduta kun naamassa on puolenkymmentä isoa ja punaisena helottavaa tulehtunutta näppylää (ja vähintään saman verran pienenmpiä, enkä nyt valitettavasti liioittele), joita ei edes saa meikattua piiloon kun naaman iho hilseilee niin paljon ettei sille mikään meikkipohja levity nätisti. Mustapäitäkin on nenä ja leuka täynnä, ei todellakaan nätti näky. Vaan kun ei auta lääkkeet eikä sovi oikeen mikään rasva paitsi "liian kevyet" niin tähän on tyydyttävä. Että tasan ei kyllä käy nallekarkit näissä ihoasioissakaan.

 10. Kiitos ajankohtaisesta postauksesta! Huomasin juuri muutama viikko sitten, että kaulan alueelleni on ilmestenyt melkoisesti ikääntymisen merkkejä ja olen vasta 33 v.! Apua! Millaisin rasvoja kaulan alueelle tulisi käyttää? Samoja kuin kasvoille vai löytyykö "täsmärasvaa"?

  • On olemassa ihan kaulavoiteita ja -seerumeita, mutta mun mielestä ne saattaa olla vähän markkinointikikka. Ihan tavallista kasvovoidetta voi levittää kaulalle ja dekolteelle, niin ainakin itse teen. Ja muista suojakerroin! 🙂

 11. Hoidosta huolimatta juuri noilla mainituilla alueilla ikääntyminen alkaa jossain vaiheessa näkyä. Korvan edusta valahtaa ja siihen tulee pieni ryppy. Ja se syvenee. Itselläni 45-vuotiaana siinä näkyy aavistuksenomainen viiru, joten se on menoa 🙂 eikä siinä mitään. Juuri tuosta kohdenhan kasvojen ihoa kohotetaan leikkauksissa – vedetään vähän ylöspäin niin ilmekin kirkastuu.

  Kaulaa useammin huomioni kiinnittyy usein dekoltee-alueelle, siis rintaan. Siinä näkyy monella nuoremmallakin liiallisen auringonoton jäljet. Sanoisin, että kaikkea muuta hoitoa tärkeämpää on suojautua auringolta.

 12. Laitan aina korvanetuuksiin ja -tauksiin (:D) glykolihappovoidetta, sillä saan finnejä noille alueille. Niskaa sen sijaan tajusin alkaa voidella vasta pari vuotta sitten.

Kommentointi on suljettu.