Trendikäs ihon kolmoispuhdistus

Etelä-Koreassa on jo jonkun aikaa ollut valloillaan ihonpuhdistukseen liittyvä trendi-ilmiö, joka on pikkuhiljaa hivuttautunut jo kohti länsimaitakin. Tuo kasvojen ihon kaksoispuhdistuksen nimeen vannova kansa on nimittäin nyt innostunut kolmoispuhdistuksesta.

Minä rakastan kaksoispuhdistusta enkä voisi kuvitellakaan olevani ilman sitä. Ihonpuhdistus on minulle ensisijainen juttu, joten voisi siis kuvitella, että olen juuri sellainen tyyppi, joka myös hurahtaa kolmoispuhdistukseen. Juttu on kuitenkin niin, että se tapa, jolla korealaiset sen tekevät on minusta ihan järjetön enkä missään nimessä ole valmis ryhtymään siihen.

(Jos kaksoispuhdistuksen konsepti ei ole vielä hallussa, löytyy tästä aiemmasta postauksestani siitä tarkempaa tietoa.)

Korealainen ihonhoito kaksoispuhdistus Ostolakossa Virve Vee

Perinteinen kaksoispuhdistus toteutetaan puhdistamalla kasvot ensin öljymäisellä puhdistuotteella ja viimeistelemällä niiden puhdistus sen jälkeen vesiliukoisella puhdistustuotteella. Yhdessä nämä poistavat iholta sille päivän aikana kertyneen lian, talin, saasteet, epäpuhtaudet, aurinkosuojatuotteet ja meikin, joten kahden tuotteen käyttö on minusta jopa suorastaan tärkeää.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Uuden trendin mukaan hommaan lisätään kuitenkin heti alkuun yksi vaihe, joka ei kuitenkaan ole yhtään minun juttuni: puhdistusliinat.

Kolmoispuhdistuksen ajatuksena on, että puhdistusliinoilla pyyhitään kasvoilta ensin se voimakkain meikki (mukaanlukien silmämeikki) ja pahimmat epäpuhtaudet. Liinat ovat myös erityisen kätevä tapa puhdistaa kaulan iho, joka muuten jää monilta helposti puhdistamatta huolella.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Tarkoitus ei ole käyttää mitä tahansa vauvojen pepulle tarkoitettuja puhdistusliinoja, vaan hyvin formuloituja tuotteita, jotka myös ravitsevat ihoa. Liinoja ei välttämättä tarvitse ottaa osaksi ihonpuhdistusta joka päivä, mutta ainakin silloin, kun kasvoilla on käytetty enemmän meikkiä. Liinoilla pyyhkimisen jälkeen ihonpuhdistusrutiinia jatketaan tavallisella kaksoispuhdistuksella.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Tykkään ajatuksesta tehostaa ihonpuhdistusta, mutta minun täytyy sanoa, etteivät puhdistusliinat ole millään tapaa tuote, jota haluaisin käyttää jatkuvasti. Itseasiassa voin jopa myöntää etten edes ymmärrä, miksi kukaan ylipäätään tahtoisi käyttää niitä jatkuvasti.

Minusta puhdistusliinat ovat kätevä tuote ottaa mukaan lyhyelle matkalle, mökkireissulle, salikassiin tai pitää yöpöydän laatikossa siltä varalta, että kotiin tulee joskus könyttyä vasta pikkutunneilla ja meikin poisto tekee mieli laiminlyödä täysin. Niiden jatkuva käyttö kuitenkin hirvittää minua suuresti ja tajusin sen oikeastaan vasta vähän aikaa sitten, kun olin viikon reissulla Skotlannissa ja päättänyt hoitaa kaksoispuhdistukseni ensimmäisen vaiheen joka ilta puhdistusliinoja käyttäen ihan vain kokeeksi.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Minusta on ihanaa käyttää puhdistusöljyä, sillä sen pyörittely ja sively kasvojen iholle on hyvin hellävaraista. Iho ei veny sormieni mukana oikeastaan mihinkään suuntaan ja meikki sulaa iholta vaivatta. Tavallisesti en edes tarvitse erillistä silmämeikinpoistoainetta, sillä hellä öljy hoitaa senkin tehtävän.

Laadukkaat puhdistusliinat pyyhkivät iholta kyllä meikin ja epäpuhtaudet hyvin, mutta liinoilla täytyy oikeasti pyyhkiä ihoa, mikä tietysti venyttää ihoa ainakin jossain määrin. Satunnainen ihon venyttely ei tietenkään ole pahasta, mutta ajatus siitä, että käyttäisin puhdistusliinoja usein tuntuu suorastaan hirvittävältä.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Kokeilin kolmoispuhdistusta parina päivänä ja täytyy myöntää, että se on toimiva juttu silloin, kun kasvoilla on reilummin meikkiä ja ihon tahtoo varmasti saada erittäin puhtaaksi.

Itse koen kuitenkin paljon fiksummaksi käyttää tarvittaessa puhdistusöljyn lisäksi erillistä silmämeikinpoistoainetta ja viimeistellä ihonpuhdistus kaksoispuhdistuksen jälkeen vielä ihon pH:n tasapainottavalla ja loput epäpuhtaudet sekä meikin rippeet tarvittaessa kasvoilta ja silmistä pois pyyhkivällä misellivedellä, jolla ihon pyyhkiminen tuntuu minusta paljon hellävaraisemmalta. Itseasiassa viimeistelen ihonpuhdistukseni hyvin usein nimenomaan misellivedellä, eli olen jo pitkään kolmoispuhdistanut ihoani minusta paljon fiksummalla ja iholle hellävaraisemmallakin tavalla. Misellivedestä märällä vanulappulla ihon hellä sively kun tuntuu minusta ainakin puhdistusliinalla tapahtuvaa ihon puhdistusta hellävaraisemmalta.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Minusta olisi olisi kuitenkin todella mielenkiintoista saada kuulla teidän ajatuksianne puhdistusliinojen käytöstä. Olen aina valmis muuttamaan tässä tapauksessa melko vahvankin mielipiteeni, jos teillä on jaettavananne hyviä ajatuksia aiheesta!

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Millainen suhde teillä on puhdistusliinoihin?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

27 kommenttia artikkeliin ”Trendikäs ihon kolmoispuhdistus”

  1. Kaikki tähän mennessä kokeilemani puhdistusliinat ovat tuntunee iholla niin karkeilta ja ikäviltä, etten käytä niitä kuin pakon edessä. Sama ongelma halvoissa vanuissa. Kalliimmat ovat taasen niin paksuja että imevät tuotetta aika paljon
    Kaksoispuhdistusta olen käyttänyt siten että puhdistan ihon ensin maitomaisella tuotteella (joka ei yksin riitä) ja sitten vaahtomaisella (joka on yksinään liian tuju). Toimii minun herkällä iholla hyvin 🙂

    • Kiva kuulla, että muillakin on puhdistusliinoista samoja fiiliksiä kuin minulla. Ja mukavaa, että olet löytänyt omalle ihollesi sopivan kaksoispuhdistuksen. 🙂

  2. Itse en tajua noita puhdistusliinoja. Jotenkin tuntuu hirveältä hukkaanheittämiseltä jos joka ilta käyttäisi. Siis joo kuluuhan ne pesunesteetkin ja öljyt, mutta ne silti kestävät paljon pidempään kuin vaikka joku 20 kpl liinapaketti. Ja tuntuu että onko se luonnollekaan niin hyvästä joka päivä käyttää ja heitellä noita roskiin, vaikka joo tuleehan sitä vanuakin joka päivä pois heitettyä kasvoveden takia 😀
    Itselläni on muuten misellivesi sellaisena hätävarana kun ei yhtään jaksa pestä meikkiä yöllä. En piittaa siitä mitenkään erityisemmin enkä usko sen puhdistusvoimaan, mutta kyllä sillä ne enimmät lähtee jos ei millään kykene pesulle x)

    • Joo, minustakin se tuntuu turhalta. Varsinkin kun itse käytän vielä kangasnaamioitakin, jotka voi toki samalla tavalla lajitella energiajätteeseen kuin liinatkin, mutta koska liinojen sijaan voin kuitenkin käyttää jotain muutakin (kangasnaamioiden kaltaista tehoa ei saa tavallisilla naamioilla) niin mielummin jätän väliin. 🙂

  3. Itse olen ihan samoilla linjoilla sinun kanssasi; en ole koskaan oikein puhdistusliinoille syttynyt vaan nimenomaan mieluummin käytän kolmoispuhdistuksena erillisen silmämeikinpoistoaineen ja lopuksi viimeistelen puhdistuksen vielä misellivedellä. 🙂

  4. Kaksoispuhdistus on tosi toimiva juttu! Nimenomaan sen ansiosta kasvoni ovat paljon paremmassa kunnossa kuin ennen! Kolmoispuhdistus liinoilla tuntuu epäkäytännölliseltä, ja lisäksi tuhlailevalta ja epäekologiselta. Misellivedellä tai -geelillä viimeistely tarvittaessa on hellävaraisempi ja edullisempikin vaihtoehto. 🙂
    Voitko tehdä postauksen, jossa käyt läpi päivittäisen ihonhoitorutiinisi aamuin ja illoin? 🙂

    • Joo, kaksoispuhdistus plus misellivesi ovat ihana trio! 🙂

      Tuo kuulostaa kivalta postausidealta, ehdottomasti toteutukseen. Kiitos ideasta! 🙂

  5. En ole koskaan ymmärtänyt kuka puhdistusliinoja käyttää ja vielä enemmän miksi! Olen kokeillut muutamiakin erilaisia silloin kun vielä meikkasin säännöllisemmin ja vaikka meikkini oli kevyt, en meinannut millään saada liinoilla puhdasta jälkeä. Lopputulos oli se että yhteen meikinpoistokertaan kului useita liinoja ja hinkaten ja hangaten varmasti triplasti enemmän aikaa verrattuna normaaliin meikinpuhdistukseen, ja silti jäi tunne että kasvot ei ole puhtaat. Meikittömien kasvojen puhdistukseen aamuisin liinat ovat ihan ok, mutta misellivesi ajaa saman asian ja tulee edullisemmaksi.

  6. En ole myöskään kovin innostunut puhdistusliinojen päivittäisestä käytöstä. Ne ovat käytännöllisiä reissussa tai jonkinlaisena hätävarana. Saa todellakin nähdä leviääkö tämä muoti myös länteen.

  7. AQUIS kasvoliina (joka ei ole kertakäyttöinen vaan kestoliina) on oman ihonpuhdistukseni kulmakivi ja ollut sellainen jo pitkään. Sen materiaali on niin puhdistava, että myös silmämeikki lähtee lämpimään veteen kastellulla liinalla lähes itsestään. Ei tosiaan tarvitse hangata, lähinnä painella ja sitten pyyhkiä pois. Mielestäni se on hellävaraisempi kuin vanulapulla puhdistaminen. Vanulapuista olen luopunut ekologisista syistä (tulee turhaa roskaa enkä halua tukea ympäristöä kuormittavaa ja vettä kuluttavaa puuvillan viljelyä).

  8. Mä käytin teininä ihonpuhdistukseen ja meikin poistoon pelkkiä puhdistusliinoja, ihan hyvinhän ne hommansa hoitivat, mutta kyllä olen tosiaan nyt parikymppisenä miettinyt, että johtuukohan osa silmänalusjuonteista tuosta puhdistusliinoilla hinkkauksesta, kun ei se minunkaan tekniikka mikään kovin hellävarainen ollut… Nykyään en kyllä käyttäisi puhdistusliinoja kuin ihan hätätilanteessa, sen verran tykästynyt oon kaksoispuhdistukseen ja olen muutenkin valveutuneempi nykyään ihon hellästi käsittelystä plus ainakin mun tekee mieli pestä kasvot vielä vedellä puhdistusliinojen jälkeen, muuten jää semmoinen mähläinen tunne kasvoille. Ja oikein hyvin saan raskaammankin meikin pois ihan vaan kaksoispuhdistuksella, enkä ole kokenut tarvetta edes misellivesille, en ole ikinä edes mielenkiinnosta testannut, ihan kasvovesi riittää.

    • Joo, minustakin niillä hankaaminen tuntuu kyllä melko rajulta iholle, jos sitä tekee usein. :/

  9. Tämä kommentti ei liity puhdistusliinoihin, mutta kuvissa esiintyneeseen puhdistusöljyyn jonka tilasin suosituksestasi eBaysta. Olenkin ollut siihen hyvin tyytyväinen, mutta en ymmärrä miten sillä pitäisi saada silmämeikit pois, ilman että silmissä on öljyä joka kirvelee?

    Olen yrittänyt käyttää öljyä myös vanulapulla mutta se ei ole tuottanut tulosta. Ovatko silmäni siis liian herkät kyseiselle tuotteelle vai levitänkö sitä väärin? Öljyllä ripsivärit ja muu töhnä lähtee nimittäin paljon paremmin kuin esimerkiksi Lumenen meikinpoistoaineella.

    • Minäkään en ole löytänyt vielä yhtäkään puhdistus öljyä, jota herkät silmäni kestäisivät ilman kirvelyä, punoitusta ja jopa silmätulehdusta :/
      Herkkä silmäisen ja kuiva ihoisen on raivostuttavan vaikea löytää tarpeeksi hellävaraisia, mutta tehokkaita putsareita.
      Itse käytän enimmäkseen korealaisia ihon hoito tuotteita, mutta kasvot puhdistan öljyn sijasta Bioderman Sensibio Micelli vedellä (joka sisältää vain iholle hyviä aines osia toisin kuin useimmat halvemmat kopionsa kuten Garnier) tai Hada Labon kosteuttavalla Hyaluron Moussella ja silmämeikit Talikan geelillä.

    • Itse kostutan etusormet ja peukalot ja pyörittelen ripsiä sormien välissä hellästi, huuhtelen ja toistan -> iso osa ripsiväristä irtoaa. Kuivaan tarvittaessa käteni ja sitten teen tavallisen kaksoispuhdistuksen. Minusta tällä tavalla on helpompi saada silmät puhtaiksi. Omille herkille silmilleni on sopinut ainakin Dermatologican precleance.

      • Tämä on tosiaan varmasti paljon kiinni silmistä. Minullakin jotkut öljyt voivat tuntua silmissä (eivät kuitenkaan sentään kirvele) ja jotkut taas eivät. Tuo edellä vinkattu puhdistustapa on sekin kyllä loistava. 🙂

  10. Oma ihoni varmaan tippuisi, jos ottaisin puhdistusliinat ylipäänsä käyttöön 😀 Kaksoispuhdistuksenkin teen monesti niin, etten välttämättä huuhtele öljyä pois vaan lähden työstämään tokan vaiheen tuotetta suoraan öljyiselle iholle. Ja jos arveluttaa, niin aina voi misellivedellä viimeistellä puhdistuksen 🙂

    • En olekaan muistanut kokeilla tuota, etten huuhtele ihoa välillä. Täytyisi joskus kokeilla. Tykkään itse huuhdella ihon välissä puhtaaksi, jotta puhdistustuote pääsee varmasti kontaktiin suoraan ihohuokosten kanssa eikä välillä ole öljyn ja meikin kerrosta. Ja misellivesi on kyllä kätevä tapa viimeistellä homma ja varmistaa, että puhdasta tuli. 🙂

      • Mä käytän omalle iholleni liian pesevät kakkosvaiheen putsarit tuolla metodilla pois sekä ne öljyt, jotka vaativat puhdistusliinan poispesemiseen 😀 Kun ihoni ei tosiaankaan kestä liian peseviä tuotteita, mutta ei myöskään hankaavia :/

  11. Olen se viiskymppinen, joka on saanut hipiän kukoistamaan sinun ohjeillasi. Tämän kolmoispuhdistushömpötykseen en aio alkaa. Sen sijaan poden täällä vähän, kun mielelläni hankin kaikenlaista korealaista ja muutakin hyödykästä suositeltuja mutta enhän mä niitä kaikkia voi yhtäaikaa ja samana päivänä käyttää. Jonkinlaista rytmiä tarttis, ikäänkuin ihonhoitokalenteri, tms.

    • Ihana kuulla, että ihosi voi hyvin. Ja hei aivan ihana idea tuo ihonhoitokalenteri! 😀 <3

  12. Itse pesisin kasvoni hätätilanteessa mieluummin vaikka käsisaippualla, kuin puhdistusliinoilla! 😀 Niin huonoja muistoja teiniajoilta niistä on jäänyt, hyi. Saat hinkata ja hangata ja siltikin jää todella likainen tunne iholle :/ Joku vosi kehitellä jossain puhdistusmaito -tyyppisessä nesteessä uivat puhdistuslaput, semmoinen saattaisi toimiakin. Toki kasvot pitäisi huuhdella varmaan vielä vedellä, että en tiedä olisiko se enää niin kätevää 😀

  13. Siis mitä ihmettä! Puhdistusliinoilla meikinpoisto on mitä paras tapa! Itse puhdistan suurimman osan meikistä liinoilla pois. Sen jälkeen pesen puhdistusgeelillä kasvot suihkussa ja suihkun jälkeen vielä ihanalla kasvodellä. Itse koen tämän nopeaksi ja helpoksi tavaksi. Käytän arkisin myös aika paljon meikkiä, niin tämä mielestäni hyvin. En koskaan hinkkaa kasvojani, koska suihkussa pesen vielä hellästi kasvoni. Joten ainakaan juonteita ja ryppyjä sen johdosta synny.

    • Kiva kuulla, että näilläkin on kannattajansa. Minä en ole itse keksinyt tapaa, jolla liinoilla saisi kasvot puhtaiksi yhtä hellästi, mutta ilmeisesti vain harjoittelukysymys. 🙂

Kommentointi on suljettu.