Irtopuuterien kuningatar: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Alettuani työskennellä elevenillä sain tajuta maailman olevan pullollaan suosittuja kosmetiikkamerkkejä, joista en ollut koskaan kuullutkaan. Olin luullut, että kosmetiikkayleissivistykseni on varsin erinomaisella tasolla, mutta töiden kautta kuulen lähes päivittäin uusista tuotesarjoista, joista en ollut aiemmin jostain syystä kuullutkaan.

visuel-instit-makeup-1060x300-1

Yksi tällainen yleissivistävä hetki tapahtui jonkun aikaa sitten, kun Ruotsin toimitusjohtajamme, markkinointijohtajamme ja talouspäällikkömme hihkuivat minulle riemusta kertoessaan, että saamme By Terryn tuotteet valikoimiimme. Innostus ei tarttunut minuun, sillä minulla ei ollut tuossa vaiheessa hajuakaan, millaisesta tuotemerkistä oli kyse.

Mikä niissä on niin erityistä?” kysyin ja sain hämmentyneitä katseita.

Ne ovat aivan ihania!” vastasi toimitusjohtajamme, jota markkinointijohtajamme säesti.

Miksi?” jatkoin uteluani.

No ne ovat ihan mielettömiä!” kiihtyi ylistys.

Joo joo, mutta mikä niistä tekee mielettömiä?” tinkasin.

Ei sitä voi kuvailla, niitä täytyy kokeilla… Huomaat kyllä, kun laitat niitä ihollesi, niiden koostumukset ovat aivan mielettömiä!” vaahtosi toimitusjohtajamme silmät innosta kiiluen.

Tässä vaiheessa on lienee hyvä hetki kertoa, että kaikki kolme tuotemerkistä minulle intoillutta henkilöä olivat aivan tavallisia miehekkäitä ruotsalaisia miehiä. Jaksan edelleen lähes päivittäin hämmentyä heistä, mutta tuolla hetkellä minun oli pakko rynnätä googlettamaan. Miksi kaikki fiilistelivät By Terrya?

Näyttökuva 2016-02-27 kello 14.01.20

Syy selvisi nopeasti jo ilman tuotteisiinkaan koskemista. Tuotesarjan takana oli  jopa meikkien Steve Jobsiksi tituleerattu ranskalainen Terry de Gunzburg, jonka tavoitteena on luoda ylellisiä ja ainutlaatuisia kosmetiikkatuotteita.  Terry arvostaa tyylikkäitä tuotteita, joissa on omaperäistä näkemystä, joita on ilo käyttää ja joista tulee käyttäjälleen sen myötä välttämättömyyksiä – kyllä, By Terry oli siis meikkimaailman Apple ihan ehdottomasti!

Näyttökuva 2016-02-27 kello 14.06.17

Lääketiedettä ja taidetta nuorena Pariisissa opiskellut (nykyään lähes 60-vuotias)  Terry päätyi kouluttautumaan meikkitaitelijaksi ja sen myötä työskentelemään kuuluisien valokuvaajien kanssa. Ja tiedättekö, mistä keksinnöstä Terry on ehkä tunnetuin?

Näyttökuva 2016-02-27 kello 14.04.44

Vuonna 1985 Yves Saint Laurent palkkasi Terryn kehittämään merkin kosmetiikkalinjaa ja YSL Beauté -linjan taiteellisena johtajana toimiessaan hän kehittikin yhden kosmetiikkamaailman mullistavimmista keksinnöistä: kulttimaiseen nousseen YSL Touche Éclat -valokynän!

For real, tämä daami on maailman ensimmäisen valokynän kehittäjä! You got my attention!

By Terry

Vuonna 1998 Terry lanseerasi oman kosmetiikkamerkkinsä By Terryn, jota on ylistetty aivan valtavasti (ja jonka valokynä on kuulemma vielä alkuperäistä kulttituotettakin parempi). Sain merkin maahantuojalta blogikokeiluuni muutamia tuotteita ja ne todellakin vakuuttivat minut välittömästi: ne nimittäin tuntuivat ihollani juuri niin mielettömiltä, kuin mitä minulle oltiin töissä vakuuteltu.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Haluan ehdottomasti pyhittää näillä tuotteille yksityiskohtaisempia postauksia, mutta en malta olla jo hehkuttamatta merkin yhtä suosituinta meikkituotetta, By Terry Hyaluronic Hydra-Powderia.

En ole yhtään irtopuuteri-ihmisiä. Tahdon, että puuteri jättää iholleni totaalisen rasvattoman tuntuisen pinnan, jota ei tarvitse korjailla päivän aikana ja saavutan sen parhaiten painelemalla kivipuuteria iholleni vipalla. Irtopuuteri ja vippa eivät ole aina paras yhdistelmä, sillä irtopuuteri ei minulla aikanaan asetu vippaan helposti yhtä tasaisesti kuin kivipuuteri ja puuterisiveltimellä levittäessä puuterikerros on niin kevyt, ettei lopputulos ole tarpeeksi mattaisen tunttuinen ja pitkäkestoinen minun makuuni.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Vaatimattomasti voin sanoa, että By Terryn Hyaluronic Hydra-Powder muutti maailmankuvani. Värittömän puuterin  äärimmäisen riittoisa koostumus levittyy iholle henkäyksen kevyenä, mutta ihastuttavan mattaisena – myös sillä puuterisiveltimellä hellästi kasvoja sivellessä. En ole koskaan kokeillut puuteria, joka jättäisi iholleni näin silkkisen tuntuisen pinnan yhdellä pienellä siveltimen sipaisulla! (Enkä sitäpaitsi koskaan ole tyytynyt käyttämään puuteria kasvoillani näin pientä määrää…)

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Tiedättekö, mikä puuterissa kuitenkin on parasta? Vaikka se jättää rasvattoman ja silkkisen tuntuisen pinnan, on siinä silti runsaasti iholle kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, minkä vuoksi se ei kuivata ihoa ollenkaan vaan päin vastoin lupaa jopa kosteuttaa sitä. Kaiken huippu on, että henkäyksen kevyttä puuteria neuvotaan käyttämään myös yövoiteen päällä lukitsemassa iholle kosteutta!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Ja jos nyt oltaisiin ostosteeveen parissa niin sanoisin, ettei siinä vielä kaikki. Tämä monitoiminen ihanuus sopii nimittäin käytettäväksi myös meikinpohjustustuotteena ennen meikkivoiteen levitystä! En todellakaan uskonut tätä, sillä olin kyllä kokeillut ympäri nettiä pyörinyttä ”levitä puuteria meikkivoiteen alle niin saat tasaisemman ihon” -kikkaa, joka ei todellakaan tuottanut minun kohdallani haluttua lopputulosta. Mutta tämä… oih, oih ja voih!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Vaaleaihoisena olen tietysti ihan erityisesti ihastunut siihen, että kyseessä on väritön tuote, joka ei tummu iholla. (Moni vaaleaihoinen tietää, että moni ”ihon sävyyn mukautuva” tuote on täyttä kukkua…) Koska puuteri kuitenkin on niin riittoisa, että aivan uskomattoman pieni määrä riittää tuomaan halutun lopputuloksen, ei se myöskään samenna tummempaa ihoa (kuten jotkut ”ihon sävyyn mukautuvat” puuterit tosiasiassa tekevät).

Irtopuuteri tuntui todellakin suorastaan taionaomaiselta, sillä se onnistuu jotenkin tekemään kasvoilla olevasta meikkivoiteestakin luonnollisemman näköisen ja kasvoja koskiessa iho tuntuu siltä, ettei niillä edes olisi meikkiä. Olen aivan totaalisen fiiliksissä tästä tuotteesta!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Sain tuotenäytteen konttorillemme toimitettuina enkä meinannut ensin päästä ollenkaan kokeilemaan puuteriani, sillä jokainen toimistollamme halusi päästä koskemaan siihen. Joka puolelta kuului hurmiollista huokailua kaikkien silitellessä kämmenselkäänsä ihastuneina ja pyydellessä, että hekin saisivat kokeilla puuteria kasvoilleen. Fine, eikös sitä sanota, että jos oikeasti rakastat jotakin, niin päästä se vapaaksi ja katso, tuleeko se takaisin… (Tässä tapauksessa tosin veikkaan, ettei tämä puuteri olisi todellakaan valloitusmatkansa jälkeen tullut minulle takaisin, ellen olisi vahtinut sitä silmä kovana, sillä niin hullaantuneita siitä oltiin.)

Minun kosmetiikkataivaalleni on siis syttynyt uusi tähti nimeltään By Terry ja tulen taatusti jakamaan teille vielä muutamat muutkin tuotefiilistelyt kokeilemieni tuotteiden merkeissä. Yllä olevassa kuvassa näkyy nimittäin muitakin kokeilussa olleita By Terry -tuotteita.

Oletteko te tutustuneet By Terryyn?

By Terry -tuotteita myydään elevenin verkkokaupassa ja Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuteri löytyy myynnistä täältä.*

36 kommenttia artikkeliin ”Irtopuuterien kuningatar: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder”

 1. Oih, kuulostaapa kokeilun arvoiselta puuterilta! Itse olen tykästynyt nimenomaan irtopuutereihin ja NYX:in HD Finishing Powder on ollut tähän asti ehdottomasti paras käyttämäni, mutta nyt by Terryä on testattava 🙂

 2. Oih! Tuo puuteri kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Kiinnostuin myös peiteaineesta, taidan tilata sen seuraavaksi. Tää on kyllä täysin uusi sarja mulle, en ole koskaan kuullut.

  • Tule kertomaan kokemuksia, jos päädyt tilaamaan. Kiinnostaa nimittäin minuaki! 🙂

 3. Mulla on tästä eleven tilauksen ansiosta pieni näytekoko ja vaikuttaa lupaavalta! Levittyy iholle todella kauniisti ja tuo kosteutta sitova ominaisuus on vaan pelkkää plussaa. Osaatko muuten kommentoida, onko tuotteen inci muuttunut? Kuvittelin tämän sisältävän Kathonia, mutta huomasin tuon näytekoon pahvipakkauksessa, että inci olisi aiempaa lyhyempi eikä siinä ollut Kathonia.

  • En osaa yhtään sanoa, millainen tuotesisältö on ennen ollut, mutta tämä on ainakin meidän juuri maahantuojalta saamamme INCI:
   Silica, Sodium Dehydroacetate,lP-anisic Acid, SodiumiHyaluronate, AQUA /lWATER.

   • Tuon yllä olevan INCI-listan perusteella ei, mutta olen nähnyt myös netissä version, jossa sitä olisi, mutta koska en saanut oman puuterini mukana INCI-listaa, en uskalla sanoa varmaksi.

 4. Kylläpä kuulostaa jännittävältä ja kiinnostavalta. Määrään nähden hinta tuntuu vaan aika kalliilta, kun normaalissa irtopuuterissa, ainakin tuossa mun Guerlainissa on 30 g ja By Terryssä vaan 10 g vai onko tuo näytekoko?

  Kosteuttavuuden vuoksi olen itse ihastunut Lushin Emotional Brillianceen, jossa normaalien puuteriainesten lisäksi pääraaka-aineena on jojobaöljyä:
  https://uk.lush.com/products/emotional-brilliance
  Miten mahtaa noiden eri kosteuttavien aineiden toimivuus vertautua toisiinsa?

  • Puuterirasioita ei voi painon perusteella ihan suoraan verrata, sillä puuteri on toisilla merkeillä hienojakoisempaa ja siksi kevyempää, vaikka sitä olisi silmämäärällisesti rasiaan laitettuna yhtä paljon. Tämä on siis ihan tavallinen myyntikoko, mutta hienojakoisempaa ja kevyempää sekä myös riittoisampaa kuin yksikään aiemmin kokeilemani irtopuuteri, eli vaikka 10 g kuulostaisi vähältä, riittää tämä varmasti hyvin pitkäksi aikaa. 30 g on jo tosin iso irtopuuterirasia, yleensä ovat max 20 g useimmilla merkeillä. 🙂

   INCI:n perusteella on mahdoton verrata suoraan ja sanoa absoluuttista vastausta. Hyaluronihappo on kosteutta sitova ainesosa ja jojobaöljy taas ihoa pehmentävä aine, eli ovat melko erityyppisiä idealtaan. 🙂

 5. Hei Virve, ei liity aiheeseen, mutta mielipidettä kaipaisin! Ostin UD:n kulmakynän suosituksesi perusteella, ja se onkin ihan mahtava! Vasta tän kanssa opin kulmien värityksen tarpeellisuuden! 😀 Hämmennys oli kuitenkin suunnaton, kun kynä loppui eilen, vain reilu 2kk ostamisesta! :O Miten se muka VOI kulua noin nopeasti?! Eihän se nyt ylimaallisen kallis ollut, mutta kuvittelin sen nyt kestävän esim 4kk… Olisiko suosituksia vähän halvempaan, värinä tuosta UD:stä oli taupe.

  • Ohhoh, loppuipas se nopeasti. Eihän tuossa ohuessa kynässä toki paljoa ole ja omanikin loppuu varmaan kuukauden sisään, mutta olen käyttänyt sitä sitten varmaan vähemmän (käytän sitä vain kulmien ”rajaamiseen” ja täytän ne puuterimaisella tuotteella).

   En ole itse vielä kokeillut, mutta NYXin Mcro Brow Pencil on samantyyppinen joskin edullisempi tuote: http://www.nyxcosmetics.com/micro-brow-pencil/NYX_181.html (Googlesta löytyy aika hyvin swatcheja). 🙂

   • Kiitos paljon vinkistä! Näyttäisi NYXissä olevan tuplasti enemmän tavaraa ja hinta puolet vähemmän kuin mitä UD:ssa! Ja mikä parasta, sitä saa tuosta nurkalla olevasta kosme-liikkeestä! Ihan huippua, huomenna heti testaamaan!

    Ei tietty sinänsä ihme, että tuo kynä kului niin nopeasti, kun väritin sillä koko kulmat. Itsellä siis kulmissa yhtä paljon väriä kuin mitä sulla ripsissä. 😀 Ja ajatella, vasta tuota UD:ta kokeiltua rupesin meikkaamaan kulmia, mitä sitä on aiemmin viitsinyt haamuna hiihdellä ihmisten ilmoilla?!

 6. Mä en ole enää pitkään aikaan innostunut irtopuutereista, mutta nyt sai innostumaan. 😀 Ja valokynää on pakko testata, koska musta minkään muun brändin kynä ei ole yhtä hyvä kuin YSL:n.

 7. Olen ollut ostolakossa, koska säästän matkaa varten, mutta tämä oli pakko tilata! Oli myös ilo huomata, että elevenillä sai Maria Nilan kuivashampoon ilmaiseksi, kun tilasi jonkun merkin tuotteen. Sain siis kaksi kuivashampoota yhden hinnalla 😉 Mukavaa, että teet tuntemattomampia merkkejä tutummiksi 🙂

  • Kiva päästä fiilistelemään hieman tuntemattomia merkkejä, sillä olen tosiaan päässyt töiden ansiosta tekemään melkoisia löytöjä niiden parissa! 🙂

 8. Tätä täytyy kyllä jossain vaiheessa kokeilla kuten myös tuota valokynää. Ei ole meinaan YSL:n voittanutta eteen vielä tullut.

 9. Pakkohan tuo puuteri oli tilata 🙂 kuullostaa niin hyvältä, etten malta olla kokeilematta.. Mitä muita tuotteita olet jo testannut sarjalta?

 10. Noniin, tänään saapui puuteri! Oli muuten tosi nopea toimitus Elevenillä! Mutta, mainitsin 150€ tilauksessani, että olisi superhienoa jos saisi mukana näytteitä, että pääsisi testailemaan uusia juttuja ja mahdollisesti tilaamaan lisää.. Sain kolme näytettä, joista yksi oli miehelle. Eli kaksi käytännössä, jippii.. Okei, olen ehkä pikkumainen, koska eihän kaikista kaupoista saa yhtäkään näytettä, mutta jäi silti noin ekassa tilauksessa aika nihkeä maku… Mietin itsekin että jännä miten noin pienellä asialla voi olla niin suuri vaikutus 😀 No, mutta toivotaan että tuotteet ovat superhyviä! 🙂

 11. Virve, autappas vähän… Mulla on tämä byTerryn puuteri ja se on ihana meikin kiinnittäjä, paitsi….. Keski-ikäistyvän naisen silmänalusilla,
  Mitä niille suosittelisit? Kosteutan reilulla kädellä silmänympärysihoa, Biotherm yöksi ja Clarins päiväksi. Käytössä on vaihteleva arsenaali meikkivoiteita ja Estee Lauderin longwear-peitevoide. On pakko kiinnittää ne, jottei peittari karkaa juonteisiin, mutta kun kiinnittää, niin helposti tulee tosi ryppyinen vaikutelma, enkä mä niiiiin vanha vielä ole…. Jos käytän puuteria, niin käytän sivellintä kevyesti.
  Jos voisit vaikka vinkata jostain toimivasta tuotteesta, niin olisin tosi kiitollinen! Vai heittäisinkö pyyhkeen kehään ja hyväksyisin tosiasiat…

  • I hear you! Vaikka en ehkä virallisesti olekaan itse vielä keski-ikäistyvä (muuten kuin henkisesti) niin ihan saman ongelman kanssa täälläkin taistelen. Silmänaluset kaipaavat peittaria, mutta jos sitä ei kiinnitä puuterilla, lähtee se hetkessä liikkeelle. Tykkään By Terryn irtopuuterista, mutta silmänalusilleni se ei vain millään sovi ja lopputulos näyttää vain kuivalta ja ryppyiseltä.

   Oma suosikkini on tällä hetkellä tässä aiemmassa postauksessani esittelemäni MAC Next to nothing pressed powder, jonka painelen silmänalusille helposti pakkauksen omalla vipalla. Siinä on ohuehko ja heleä koostumus, joka kiinnittää peittarin hyvin, mutta ei ole yhtä kuiva kuin By Terryn irtopuuteri. Tämä kannattaa ainakin käydä kurkkaamassa kaupasta. 🙂

   (Kehuin vähän aikaa sitten juuri Linda Hallbergin puuterivippaa, mutta koska sillä tulee hyvin mattainen lopputulos, olen levittänyt tämän tuotteen silmänalusille sen omalla vipalla ja muuten käyttänyt kasvoilla tuota vippaa. Jos joku miettii. 🙂 )

 12. Tilasin tämän toukokuussa 2016 ja mulla on edelleen sama purnukka käytössä ja sisältöä ainakin neljäsosa jäljellä. Päivittäisessä käytössä ollut tosiaan joten ei jää grammalle todellakaan paljoa hintaa.
  Ja mun silmänalusilla tämä on aivan täydellinen, vaikka atoopikkona silmänympärysihoni ajoittain aika hurjana, jonka johdosta siellä on myös ennenaikaisia juonteita muistona hurjemmista ajoista. Painelen ihan sormella puuterin silmien alle.

Kommentointi on suljettu.