Kuivan ihon pelastaja: Huxley Sleep Mask; Good Night -yönaamio

*Sis. mainoslinkin

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun nahkaa kiristelee, iho pingoittuu kuivuudesta ja lopulta suorastaan rasahtelee rikki hilseilevän kuivana. Sillä on loputon jano ja lähes kaikki tuotteet tuntuvat vai humahtavan iholle hetkessä. Iho kaipaa siis kahta asiaa: sekä lisää kosteutta, että jotain, mikä myös lukitsee kosteuden iholle, jotta se ei pääse haihtumaan pois.

Tämä tarkoittaa, että on aika ottaa puheeksi yksi tämän hetken lempparituotteistani,  eli vaatimattomasti sanottuna maailman paras yönaamio: Huxley Sleep Mask; Good Night.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Jos yönaamio ei ole tuotetyyppinä varsinaisesti tuttu, niin aloitetaan pikakertauksella.

Yönaamio kuulostaa lähtökohtaisesti sotkuiselta tuotteelta, joka liimaa tyynyliinan kiinni poskeen ja tuhrii kaikki lakanat. Tosiasiassa se on kuitenkin todellinen sankarituote, jonka koostumus on nimenomaan tehty paitsi tuomaan iholle tehokasta hoitoa, mutta myös toimimaan miellyttävästi nimenomaan yökäytössä.

Tyypillisesti yönaamio esitetään korealaisen ihonhoitorutiinin kymmenentenä vaiheena, mikä saa monet säikähtämään. On totta, että jos iho on erittäin, erittäin kuiva, voi korealaisesta ihonhoitorutiinista ottaa kaiken mahdollisen riemun irti kaksoispuhdistamalla ja kuorimalla ihon, käyttämällä sillä kasvovettä, hoitonestettä, seerumia, kangasnaamiota, silmänympärysvoidetta sekä  kosteusvoidetta ja kuorruttaa koko komeuden sitten vielä kerroksella yönaamiota, mutta tosiasiassa vain harva käyttää yönaamiota näin. Monille yönaamio on nimittäin oikopolku simppelimpään ihonhoitoon.

Useimmat yönaamiot ovat hieman geelimäisiä, jopa hieman seerumin tehokkuutta aavistuksen geelimäiseen tuotepohjaan lainaavia hybridituotteita, jotka tuovat iholle erinomaista hoitoa varsinkin silloin, kun iho kaipaisi sitä, mutta itse tekisi mieli hieman laiskotella. Yönaamiota voisi siis pitää eräänlaisena taikoja tekevänä tuhkimotuotteena, jonka tyypillisesti tavallista voidetta hieman ohuempi koostumus imeytyy iholle hyvin ja juottaa sille ihoa täytelöittäviä, kosteuttavia ainesosia. Samalla se kuitenkin myös muodostaa ihon pinnalle suojan, joka auttaa ehkäisemään kosteuttavien ainesosien haihtumista kasvoilta.

Itse tykkään käyttää yönaamiota muutamia kertoja viikossa yövoiteen sijaan. Sen voi toki levittää kasvoille suoraan kasvoveden jälkeen, mutta suosittelen aina levittämään sen alle hoitonestettä ja kasvoseerumia, jotta iho varmasti saa parhaan mahdollisen hoidon.  Yhä useammat yönaamiot tuovat iholle lisää kosteutta, mutta on silti olemassa myös yönaamioita, jotka lähinnä vain lukitsevat iholle kosteutta, eli niiden alla on hyvä käyttää nestemäisiä kosteuttavia tuotteita.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kuten olen jo muutamaan otteeseen kertonut, olen valtava Huxley-tuotteiden fani. Huxley niittää mainetta korealaisten lentoemäntien suosikkimerkkinä ja merkki uskoo vakaasti, että parhaat asiat tulevat mukavuusalueen ulkopuolelta, minkä vuoksi se hyödyntää tuotteissaan myös sen ajatuksen mukaisia ainesosia. Huxley-tuotteille tunnuksenomaisin ainesosa on karulta aavikolta saatava antioksidanttinen viikunakaktuksen siemenöljy, minkä lisäksi ainesosia ammennetaan myös merien syvyyksistä ja korkealta vuoristosta. Erityistä sen tuotteille ovat ohuet, miellyttävältä tuntuvat koostumukset, jotka onnistuvat kosteuttamaan ihoa aivan älyttömän tehokkaasti.

Huxleysta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Olen saanut muutamia Huxley-tuotteita maahantuojalta blogikokeiluun merkin rantauduttua myyntiin meille Elevenille, mutta tuotemerkki oli minulle tuttu jo ennen niitä ja shoppailin myös itse syksyllä Soulissa käydessäni muutamia merkin tuotteita.

Juuri omien shoppailujeni kautta sainkin lahjaksi matkakokoisen Huxley Sleep Mask; Good Night -yönaamion, johon suhtauduin aluksi hieman varauksella. Ihoni kuivuu helposti ja syksyllä se oli erityisen kovilla, sillä toistakymmentä tuntia kestäneen Soul-Amsterdam-Tukholma-lennon jälkeen lähdin lähes välittömästi laivalla Suomeen, jossa häärin useamman päivän messukeskuksessa kauneusmessuilla. Ihoni oli janoinen, kuiva ja suorastaan hilseilevä, eli se kaipasi todella tehokasta kosteutusta.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Ajattelin, ettei tämän Huxleyn yönaamion teho voi millään riittää pitämään ihoani kosteutettuna tai varsinkaan palauttamaan sille sen normaalia kosteustasapainoa, kun se kerran oli jo päässyt kuivumaan niin pahasti. Yllätykseni oli kuitenkin suuri, kun tämä geelivoide nousi ihoni pelastavaksi sankariksi supervoimilla, joita en olisi arvannut niin oluella tuotekoostumuksella voivan olla.

Sivelin iholleni merkin kasvovettä (jonka superfaniksi olen tunnustautunut aiemmassa postauksessani täällä), joka toimii loistavasti ihon tehokosteutukseen, kun sitä kerrostaa kasvoille muutamia ohuita kerroksia. Tämän jälkeen levitin iholleni kosteuttavaa seerumia sekä (edelleen epäilyttävän ohuelta tuntuvaa) yönaamiota ja kävin jännittyneenä nukkumaan. Olin varma, että ihoni olisi aamulla rutikuiva ja hilseilevä, mutta utelias luontoni ei silti antanut minun jättää kokeilua väliin.

Riemullani ei seuraavana aamuna ollu mitään rajaa, kun iho oli aamulla herätessäni täyteläisen kosteutettu, superpehmeä ja tasaisemman sävyinen. Jopa ilalla näkynyt ihon hilseily oli kadonnut. Lopputulos oli niin loistava, että päätin kokeilla yönaamiota useampana peräkkäisenä yönä ja nappasin sen tosiaan mukaani I Love Me -messujen ajaksi Suomeen. Lopputulos oli, että ihoni oli rankasta viikosta ja kuivasta sisäilmasta huolimatta varmasti kosteutetumpi kuin koskaan ja kiitos siitä kuului aivan erityisesti tälle yönaamiolle.

Huxleyn yönaamiosta tuli välittömästi suosikkituotteitani ja vaikka yritänkin säästellä matkakokoisen tuubini jämiä hieman, käytin sitä silti kotiin palattuani tuomassa pelastuksen iholleni aina silloin, kun iho oli erityisen kuiva. Tähän yönaamioon saattaa nimittäin todellakin luottaa ja se pelastaa kuivaksi päässeen nahkani aina.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

En ole ainoa, joka tähän yönaamioon on rakastunut, sillä kun aloitin sen hehkuttamisen Instagram Stories -tarinoiden puolella syksyllä, innostui moni muukin siitä välittömästi ja siitä lähtien se on ollut supersuosittu. Lähes joka kerta kun sitä tulee meillä töissä erä myyntiin, myydään se loppuun nopeasti siitäkin huolimatta, että sisäänostomme yrittää aina ostaa isomman erän kuin edellisellä kerralla eikä vain voi käsittää, kuinka kyltymättömiä suomalaiset ovat tämän (ja muutaman muunkin Huxley-tuotteen) kohdalla. Joudun joka kerta yllyttämään heitä, että he uskaltavat rohkeasti tilata yhä enemmän, sillä ei todellakaan ole riskiä, että Huxleyn tuotteet ehtisivät seistä varastossa montaakaan hetkeä. Suomalaiset ovat totaalisen hurmioituneita Huxley-tuotteista, kun taas vielä aavistuksen pienemmissä määrin korealaisesta ihonhoidosta innostuneet ruotsalaiset ihmettelevät vielä, että mitä ne edes ovat…

*Huxley Sleep Mask; Good Night -yönaamio löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Huxley Sleep Mask; Good Night yönaamio kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Onko teillä käytössä yönaamioita?


Lue myös:
Huxley Cleansing Gel; Be Clean, Be Moist – maailman paras puhdistusgeeli
Korealaisessa ihonhoidossa ei ole kyse 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

4 kommenttia artikkeliin ”Kuivan ihon pelastaja: Huxley Sleep Mask; Good Night -yönaamio”

  1. Olisikohan tämä siis vielä tehokkaampi kuin aiemmin kehumasi Holika Holika 3 seconds Starter? Toki käyttötapa on erilainen, mutta jos miettii vain kosteutustehoja eikä muuta, niin kumpihan näistä kahdesta olisi parempi valinta…?

    • Ei voi verrata oikein, kun on kaksi erilaista tuotetyyppiä. Parhaan tuloksen saa, kun yönaamion alle laittaa hoitonesteen. 🙂

  2. Tää nousi munkin lemppariyönaamioksi heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen! Naamio tuntuu iholla todella miellyttävältä toisin kuin muutamat muut kokeilemani yönaamiot ja iho tosiaan tuntuu aamulla todella kosteutetulta 🙂 Tuota Huxleyn kasvovettä käytän myös ja juuri piti tilata uusi pullo, kun vanha loppuu pian.

  3. Voi vitsit, tää kuulostaakin lupaavalta! Pitää testata jossain kohtaa 🙂

Kommentointi on suljettu.