C-vitamiinivaalennus tummiin hiuksiin askorbiinihapolla

*Sis. mainoslinkin

Olen hiusteni kanssa hitaasti mutta varmasti matkalla kohti blondiutta ja omaa vaaleaa sävyäni. Matka sinne on kuitenkin pitkä ja noh, varmastikin takkuinen, sillä vuosia tummennettua hiusta ei noin vain vetäistä blondiksi sitä piloille räjäyttämättä.

Hiusten alaosa joutuu vielä ottamaan vastaan ainakin ColourB4-merkin värinpurun, joka on aivan loistava vaihtoehto tavalliselle värinpoistolle.

*ColourB4-värinpurkua voi ostaa reilulla kymmellä eurolla Nordincfeel-verkkokaupasta täältä.

Olen kuitenkin yrittänyt säästellä paljon kokenutta hiusteni yläosaa hieman ja edetä sen kanssa kohti vaaleutta hieman maltillisemmin keinoin. Apunani tässä on ollut muutama mukava tuote ja jippo, jotka tahtoisin tänään esitellä teille.

Ohjeet hiusten C-vitamiinipesuun

Ensinnäkin päätin tehdä hiuksiini C-vitamiinipesun, jota varten kävin hakemassa apteekista C-vitamiinijauhetta eli askorbiinihappoa.

Ideana on, että hiukset pestään ensin syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen pussillinen jauhetta sekoitetaan syväpuhdistavaan shampooseen ja seos heitetään hiuksiin vaikuttamaan.

Tämä sekoitus poistaa hiuksista ylimääräistä väriä (lähinnä suora- ja kevytvärejä), mutta ei vaalenna värjäämättömiä hiuksia.

Kerrostunutta mustaa kestoväriäkään tämä ei oikeastaan poista, mutta itse olen saanut kahdesta käsittelykerrasta apua vaalennettujen päällihiusten kanssa. (Alaosan mustiin hiuksiin käsittely ei ole vaikuttanut.)

Olen antanut seoksen vaikuttaa hiuksissani molemmilla kerroilla reilun tunnin ja huuhdellut hiukseni sitten huolella puhtaaksi. Käsittely saattaa kuivattaa hiuksia, joten olen aina heittänyt perään tehonaamion tuomaan hiuksiin taas kosteutusta.

Toinen apukeinoni on ollut L’orealin markettipuolen uutuus L’Oréal Paris Casting Sunkiss Jelly. Tämä hiuksiin laitettava voidemainen tuote vaalentaa hiuksia hellävaraisesti asteittain ja sen vaikutus tehostuu auringossa tai föönin lämmössä.

Föönaan itse usein hiukseni, joten olen käyttänyt tätä mielelläni varsinkin päällihiusten pituuksiin toivoen tämän pikkuhiljaa vaalentavan punertavaa sävyä vaaleammaksi. Erityistä tässä on se, että toisin kuin komeilemallani vastaavalla Schwarzkopfin vaalennussuihkeella, jäivät hiukset tämän jäljiltä yhä sileiksi ja pehmeiksi. Tämä siis ainakin tuntuu hyvin hellävaraiselta mutta tehokkaalta vaihtoehdolta.

Ja melkoisen kiva matka näiden kahden tuotteen kanssa on parissa viikossa taivallettukin. Aluksi hiukset näyttivät nimittäin vielä tältä:

Päällimmäisissä hiuksissa on vaaleutta, mutta punertavuus on vielä hyvin selkeää.

Päällihiusten latvojen punertavuus oli suorastaan häiritsevää.

Ensimmäisen C-vitamiinipesun ja Sunkiss Jelly -käyttökerran jälkeen punertavuus häipyi hieman ja sävyero tasottui hitusen.

Päälliosan hiukset ovat noin korvien korkeudelle asti jo lähes siedettävän väriset, mutta latvojen kanssa on vielä tehtävää.

Kahden C-vitamiinipesun ja useamman (kolmen tai neljän?) Sunkiss Jelly -käsittelyn jälkeen punaisuus oli vähentynyt hiuksista jälleen huomattavasti ja korvien yläpuolella olevat hiukset alkoivat etuosan hiussuortuvaa lukuunottamatta jo olla melkoisen hyvässä vaaleassa vivahteessa.

Päälliosan latvat eivät kuitenkaan enää ole niin punaiset kuin mitä ne aiemmin olivat ja toivoa on selvästi olemassa!

Hiukset ovat vaalentuneet parin viikon takaisesta selkeästi. Katsokaapa vaikka tätä silloin ottamaani kuvaa:

Ajattelin jatkaa C-vitamiinivaalennuksia vielä muutaman pesukerran verran (noin kerran viikossa) ja pitää Sunkiss Jellyn käytössäni myös vielä jonkun aikaa. Hiusteni latvat ovat toki saksien tarpeessa (kuvissa niitä ei ole laitettu pesun jälkeen mitenkään) ja kohtaavatkin ne lähiviikkoina, mutta tämän viimeisimmän vaalennusvaiheen aikana hiusteni kunto ei ole huonontunut yhtään vaalennusten jälkeiseen räjäytystilaan verrattuna.

Mistä C-vitamiinijauhetta voi ostaa?

C-vitamiinijauhetta voi ostaa apteekeista ja yksi pussi maksaa alle neljä euroa. Pusseja löytyy harvemmin suoraan hyllystä, joten niitä täytyy pyytää henkilökunnalta erikseen. Netissä olen nähnyt myös useiden murskanneen itse C-vitamiinitabletteja jauheeksi.

Olen viihtynyt uudessa jatkuvasti vaalenevassa lookissani loistavasti enkä enää osaisi edes kuvitella, että palaisin siihen kovaan tummaan hiustyyliin takaisin. En haaveile paperiblondista vaan luonnollisen vaaleista hiuksista, jollaisia tyvestäni näyttäisi puskevankin ja haaveilen sitten vaan piristäväni ilmettä kevyellä raidoituksella.

Edit. Vaaleiden hiusten C-vitamiinipesun kanssa kannattaa kuitenkin olla hieman varovainen. Kokemuksiani siitä voi lukea tästä uudemmasta postauksestani.

Onko muilla kokemuksia C-vitamiinivaalennuksesta?

Edit vuosia myöhemmin: Loppu hyvin, kaikki hyvin – nykyään tukkani ei näytä enää noin kärsineeltä. Täältä voi katsoa, kuinka vaaleat hiukseni nykyään voivat.

26 kommenttia artikkeliin ”C-vitamiinivaalennus tummiin hiuksiin askorbiinihapolla”

 1. Tosi hyvin olet onnistunut vaalennuksessa! Vautsi
  piti kysyä, että kuuluuko poishuuhdeltavaa hoitoainetta laittaa myös hiusten tyveen vai pelkästään latvoihin? Itse olen aina laittanut vain latvoihin koska pelkään lähmäistä lopputulosta 😀

  Vastaa
  • Riippuu tosiaan ihan siitä, millaista lopputulosta hakee ja mikä on tarve, mutta tyveen laitettuna hoitoaine saattaa latistaa hieman hiuksia. Itse laitan lähinnä latvoihin vain yleensä. 🙂

   Vastaa
 2. Askorbiinihappo auttaa myös silloin, jos hiusväri humpsahtaa liian tummaksi! Tämän oon todennut jo ainakin kolmesti, kun oon yrittänyt värjätä hiukset punakupariksi, niin tulos onkin ollut tumma punaruskea. Kerran pesu askorbiinihapolla niin tukka on muuttunut kupariksi ja hyvänä puolena tietysti se että värjäys ei kuitenkaan mene hukkaan, koska juurikasvua ei ole ja mun tukasta on aina tullut ihan tasainen 🙂 Ihmeainetta kyllä! Vaikka tukka haiseekin metalliselta ainakin viikon käsittelyn jälkeen, askorbiinihappohan poistaa tukasta samalla metalleja 🙂

  Vastaa
 3. Kiitoksia näistä vinkeistä. Itellä meinaa kanssa alkaa tää musta taas tökkimään pikku hiljaa ja pidennysten jälkeen hiukset on kärsiny tosi paljon. Täytyypäs kokeilla tällä tavoin vaalentaa sitten kun siihen rumbaan lähden

  Vastaa
 4. Sopiikohan tuo Sunkiss Jelly värjäämättömille hiuksille? Onkohan hellävaraisempi kuin normaalit raita-aineet?

  Vastaa
 5. Olisi kiva nähdä kuvaa myös tyvikasvun rajasta tummia alahiuksia vastaan kontrastissa, kuinka paljon tyveä on tullut ja vähän miltä se näyttää!

  Vastaa
 6. tulipa ihanan nostalginen fiilis noista sun tukkakuvista! 😀 ainakin mun kotiseudulla oli nuoruudessani 2000-luvun alkuvuosina kovassakin huudossa varsinkin pissismuodissa tommoiset alta ja päältä eriväriset hiukset, ja noissa punervissa sävyissäkin on jotain nostalgista… 😀 heh, onpa sitä vanha kun voi tälleen muistella menneitä muotihöpsötyksiä huvittuneena ja osittain järkyttyneenäkin.

  Vastaa
  • Jep, mulle tuli mieleen kanssa se "ylioppilaslakkivärjäys" joka on varmaan edelleen jonkun 2000-luvun oman elämänsä teinien suosiossa 😀

   Vastaa
  • tämä on itseasiassa tulossa kai uudestaan taas muotiin.. ainakin parilla julkkiksella on tuon tapaista värjäystä nähty taas, tosin vähän miedommassa mittakaavassa kun tuo ylioppilaslakki versio XD toivon kyllä ettei sinne asti ihan menisi tämä trendi tällä kerralla, pienellä sävyerolla tuo näyttää vielä ihan kivalta mutta liika on liikaa…

   Vastaa
 7. Myös ihan tavallisesta ruokakaupasta löytää askorbiinihappoa – Maustehyllystä. Siellä hinta on vain noin euron luokkaa, ja pussi on isompi.

  Kokeilin käsittelyä kerran omiin vaaleaksi värjättyihin hiuksiini, ajatuksena kirkastaa sävyä. En huomannut suurta eroa, mutta jotain väriä tukastani lähti, sillä harteillani ollut pyyhe värjääntyi beigen-sävyisillä tahroilla. Myös pesun jälkeen käyttämääni pyyhkeeseen tuli keltaisia tahroja. Tukka pysyi päässä, ja pyyhkeet tulivat puhtaaksi pesussa, mutta sävyssä en tosiaan huomannut suurta muutosta 🙂

  Vastaa
 8. Kokeile tehdä alahiuksiin vahva c-vitamiiniseos, vaikkapa 40 g jauhetta sopivaan määrään shampoota, laita seos kuivaan tukkaan ja anna sen vaikuttaa 2 tuntia. Tuota vahvempaa seosta ei kannata laittaa päänahkaan, mulla ärtyi todella pahasti iho kun se pari tuntia muhi :/ mutta kun laittaa alaosan hiukset muovipussiin eikä levitä ainetta ihan päänahkaan asti niin onnistuu 🙂

  Vastaa
 9. Askorbiinihappo auttaa myös irrottamaan hiuksista erilaiset metallit, joita voi niihin pesuveden mukana kertyä (vanhoista putkista tai sitten oman kaivon vedestä). Oma väri kirkastuu aina askorbiinipesun jälkeen (annan vaikuttaa vain noin 10 minuuttia) plus, että hiukset ovat paljon pehmeämmän tuntuiset, vaikkei metalli kertymiä silmällä havaitsekkaan. 🙂 Minulla on siis täysin värjäämättömät hiukset.

  Vastaa
 10. Muakin kiinnostaisi toi sunkissed jelly! 🙂
  mulla on värjäämätön perus ruskea tukka jossa on hiukan vaaleita raitoja. oliskohan toi jelly hyvä vaihtoehto jos haluaisin hiukan vaaleampaa? (en todellakaan blondia)

  Vastaa
 11. Mahtaisikohan c-vitamiinipesua tai tuota sun kissedia uskaltaa laittaa, jos on juuri kampaajalla vain vaalennettu raitoja päähän.. Tarkoitus siis päästä pikkuhiljaa takaisin blondiin ja kampaaja suositteli tällaista näin varovaista lähestymistapaa. Korviin saakka on markettiruskeaa ja siitä eteenpäin kerrostuneena vuosien erilaisia punaisia ja elumeniakin. Tosin suurin osa leikattiin pois nyt ja aika lailla kynitty polkka jäljellä. Mutta tää mun pää on nyt tällainen kapisen oravan näköinen 😀 tai ihan kuin jonkun Röllin kaverin pää. Mahtaisikohan jommalla kummalla mainitsemallasi tökötillä saada jotain potkua vaalennukseen? Uskaltaako laittaa heti vaalennusaineen jälkeen?

  Vastaa

Jätä kommentti