Testissä Herbivore-kasvosuihke, jolle olen näköjään yliherkkä

*Sis. mainoslinkin

Blogissani näkyy melko vähän luonnonkosmetiikkaa, mutta se ei silti tarkoita, ettenkö olisi kiinnostunut tutustumaan siihen. En erottele mielessäni suoraan, onko kyseessä luonnonkosmetiikka vai ”tavallinen kosmetiikka”, sillä minulle ratkaisee tuotteen toimivuus ja brändin kiinnostavuus.

Yksi minua aivan erityisesti kiinnostanut brändi on ollut luonnonkosmetiikkamerkki Herbivore, jonka olen nähnyt viimeisen vuoden aikana hypähtelevän jatkuvasti esiin sosiaalisessa mediassa. Kun merkin tuotteet alkoivat hyppiä silmilleni, tuli minulle välittömästi tunne, että niihin on pakko päästä tutustumaan. Ne näyttivät niin kauniilta, kuulostivat niin ihanilta ja niiden minimalistisen tyylikkäät pakkaukset miellyttivät silmääni suuresti. Kun sitten kuulin täällä Thaimaassa ollessani, että tuotteet olivat tulossa Sephoraan myyntiin hihkuin onnesta ja jäin malttamattomana odottamaan, että pääsen niihin käsiksi.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Kun vihdoin bongasin tuotteet myynnistä, teki minun mieli kotiuttaa niitä koko hyllyllinen. Minulla oli kuitenkin järki hommassa mukana ja päätin aloittaa uuteen tuotemerkkiin tutustumisen yhdellä tuotteella jo ihan senkin vuoksi, että Herbivoren tuotteet olivat minun mittapuullani kuitenkin melko hintavia. Erityisesti korealaisen kosmetiikan myötä minusta on tullut hieman pihi enkä halua sijoittaa yksittäisiin tuotteisiin omaisuutta, joten keskimäärin 30-50 euroa maksaneet tuotteet olivat kipukynnykseni ylärajalla.

Bangkokin Sephoran Herbivore-valikoima oli muutenkin melko kompakti, joten päädyin ostamaan vain jo kauan ihailemani Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist -kasvosuihkeen, jolla oli hintaa noin 30 euroa.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Puhdasta luonnonkosmetiikkaa olevissa Herbivore-tuotteissa minuun vetosi niiden koko konsepti, joka ei ollut liian hippimäinen minun makuuni. Aloe veran vettä, ruusuvettä, kookosvettä ja muita kasviperäisiä uutteita sisältävän tuotteen ainesosaluettelo oli jopa varsin simppeli ja teki tuotteesta silmissäni kiehtovan. Suihke koostui alle kymmenestä ainesosasta, jotka kaikki vaikuttivat hyviltä. Tuote kuulosti juuri sellaiselta, että se taatusti hellisi ihoani ja paitsi että se tekisi ihostani ihanan kosteutetun, olisi sitä myös ihanaa käyttää.

Kasvosuihke tuntui iholla ihanan raikkaalta ja kevyeltä. Se tuoksui pehmeästi aidoilta ruusuilta ja lasipullo näytti niin kauniilta, että jo pelkkä sen katselu toi iloa. Se vaikutti juuri sellaiselta tuotteelta, jollaisista haluaisin kosmetiikkakokoelmani koostuvan.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Kun sain tuotteen käsiini, halusin heti kotiin päästyäni suihkuttaa sitä kasvoilleni. Fiilistelin suihketta Instagram Stories -klipeissäni ja suihkutin sitä meikkipohjani päälle. Suihke oli aivan I-HA-NA.

Viiden minuutin päästä aloin kuitenkin tuntea kasvoillani kuumotusta ja iho näytti punoittavan meikkipohjani alla. Lopulta tunne alkoi olla sen verran epämiellyttävä, että minun oli pakko pestä kasvoni. Iho rauhoittui pesun myötä ja ajattelin kyseessä olleen ehkä vain sattuman – olinhan suihkuttanut sitä muiden tuotteiden päälle. Peitin kokeeksi puhtaiden kasvojeni toisen puolen ja suihkutin kasvosuihketta toiselle puolelle puhtaita kasvojani. Kului muutama minuutti ja kasvosuihkeessa kylpenyttä ihoa alkoi jälleen kuumottaa ja punoittaa. Ei voi olla totta!

En voinut uskoa, että ihoni olisi herkkä tälle ihanalle suihkeelle, jossa vaikutti sisältävän vain pelkkää hyvää. En tietenkään halunnut hyväksyä asiaa, joten kokeilin suihketta vielä useaan otteeseen eri päivinä, mutta reaktio oli aina sama: iho alkoi punottaa, sitä alkoi kuumottaa ja tuote oli pakko pestä iholta pois.

Kyse oli siis nimenomaan ärsytysreaktiosta, joka eroaa allergiasta. Ärsytysreaktion ja allergian erona on, että ärsytysreaktiossa oireet tulevat lähes heti, kun tuotetta laittaa iholle (mikä voi toki tapahtua myös voimakkaan allergian kohdalla), mutta ärsytysreaktiossa ne myös poistuvat, kun ärsytyksen aiheuttaja pestään pois iholta. Allergisessa reaktiossa oireet jatkuvat siitäkin huolimatta, että tuote on pesty pois iholta ja voivat ilmestyä jopa parin päivän viiveellä.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Lopputulos siis oli, että kasvosuihke ei sopinut minulle enkä oikein keksi, mikä siinä sai ongelman aikaan. Mieskin kokeili suihketta myös uteliaana eikä se tietenkään aiheuttanut hänelle mitään reaktiota. Aivan kaikkein erikoisinta oli kuitenkin se, että kun kokeilin suihketta käsivarsiini ja jalkoihini, ei se aiheuttanut niiden iholla mitään reaktiota. Kun taas suihkutan sitä puhtaalle dekolteen tai kasvojen iholleni, saa se ne punoittamaan ja kuumottamaan, mikä tuntuu hyvin hämmentävältä. Voiko vain joku tietty ihoalue olla herkkä jollekin ainesosalle tai niiden yhdistelmälle? 

Minulla on itselläni hyvin vähän kokemuksia ärsytysreaktioista, sillä niitä ovat aiheuttaneet minulle elämäni aikana vain neljä tuotetta. Ainoa reaktion aiheuttaneita tuotteita yhdistävä tekijä on, että ne ovat kaikki luonnonkosmetiikkaa, mistä ei tietenkään voi tehdä mitään johtopäätöksiä minkään suhteen. Ne ovat kuitenkin merkinneet mielessäni tietyt tuotemerkit sellaisiksi, etten enää mielelläni ole tarttunut niihin ja nyt olenkin hieman epävarma, uskallanko enää jatkaa Herbivore-kokeilujani.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Uteliaana minun tekisi tietysti mieli kokeilla niitä lisää, sillä todennäköisyys siihen, että vastaavan reaktion voisi aiheuttaa joku muu saman merkin tuote, jolla ei ole mitään muuta yhteistä reaktion aiheuttaneen tuotteen kanssa kuin tuotemerkki, on tietysti aivan olemattoman pieni. Silti täytyy myöntää, että ei tee mieli laittaa useampaa kymppiä sellaisen tuotemerkin tuotteeseen, josta on jo kerran saanut reaktion varsinkin kun tämä oli jo neljäs eri luonnonkosmetiikkamerkin tuote, joka aiheutti minulle vastaavan ärsytysreaktion.

*Herbivore-tuotteita voi tilata suomeen brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta täältä.

Herbivore Rose Hibiscus Coconut Water Hydrating Face Mist

Onko teillä kokemuksia Herbivore-tuotteista?


Lue myös:

5 tapaa käyttää kosteuttavaa kasvosuihketta

Täydellinen kasvosuihke talven kuivattamalle iholle

Mitä eroa on kosteuttavalla kasvosuihkeella ja lähdevesisuihkeella?

Maailman kamalin kiinnityssuihke: Marc Jacobs Re(cover) Perfecting Coconut Setting Mist

12 kommenttia artikkeliin ”Testissä Herbivore-kasvosuihke, jolle olen näköjään yliherkkä”

 1. Witch hazel aiheuttaa itselleni (ja poikaystävälle erityisesti) punoitus/kuumotusreaktion. Minulla se menee ohi tuotteen imeydyttyä ja olen käyttänyt usean pullollisen witch hazel kasvovettä tyytyväisenä. Olisiko se aiheuttaja?

  Vastaa
  • En olekaan ajatellut, sillä minusta olen käyttänyt sitä ennenkin tuotteissani, mutta pitääkin laittaa tarkkailuun. Kiitos vinkistä! 🙂

   Vastaa
  • Loistavaa! Ajattelinkin että miten jokin näin mahtava tuotesarja olisi voinut mennä sulta ohi . Itse inspiroiduin yhden blogin perusteella menemään Esse-kasvohoitoon. En oo yleensä käynyt kasvohoidoissa ja jotenkin en ollut tajunnutkaan, että on myös luonnonkosmetiikka-kasvohoitoja. En ollut ennen hoitoa hirveesti perehtynyt Esseen ja kosmetologin esiteltyä tuotteita ja kerrottua omalla ihollaan tapahtuneista mielettömistä parannuksista, oli pakko alkaa kahlaamaan netistä lisää kokemuksia. Ajatus hinnasta kirpaisi tosi pahasti, mutta siinä vaiheessa kun oli jo useemman päivän ollut ajatuksissa vain esse esse esse repeatilla, niin pakkohan niitä tuotteita oli ostaa . Ensimmäinen päivä omien purnukoiden kanssa takana, mutta pakko sanoa että jo syväpuhdistavan kasvohoidon jälkeen käytellessäni muutaman päivän kosmetologilta saamiani näytepusseja, huomasin ihoni olevan todella terveen hehkuva ja tasasävyisen. Poistui semmonen sameus ja pieni punotus mikä mulla on aina koko kasvoilla ja mikä ei todellakaan saa näyttämään ihoa elinvoimaselta. En ollut edes tajunnut, että siitä voisi päästä eroon! Luulin, että sellainen mun kasvojen ihon väri vain on. Lisäksi kallista hintaa kompensoi, että tuotteet on tosi riittosia. Esim. 5ml näytepussia sensitive cleanseristä käytin 3-4 kertaa kasvojen pesuun

   Vastaa
 2. Outoa, jos et ole aiemmin herkistynyt kyseisille ainesosille.. mutta voisiko reaktion aiheuttaa juuri noiden ainesosien yhdistelmä?
  Itse herkistyn ainakin tuolle ruusuvedelle ja kaikille tuotteille, joissa on jotain ruusu-uutetta, tai ylipäänsä mitään kukka-uutteita, luulisin. Mutta taikapähkinää (witch hazel) on kai pidetty melko allergisoivana myös.

  Vastaa
  • Täytyy tosiaan alkaa kiinnittää huomiota tuohon taikapähkinään jos se olisi mahdollisesti se. 🙂

   Vastaa
 3. Minulla on melko herkkä iho, ja jos kuorin ihoani liian usein kemiallisilla kuorinnoilla, tai käytän tuotteita, joissa on aha-, tai -bha-happoja, saan itse samanlaisen ärsytysreaktion yhdestä voiteesta, joka on hajustettu. Eli erilaiset käsittelyt todellakin herkistävät ihoa! En saa tuota ärsytysreaktiota, jos pidän taukoa bha- ja aha-tuotteiden käytöstä.

  Vastaa
  • Joo, kuorivat hapot voivat tosiaan tehdä ihon herkemmin reagoivaksi kun iho ohenee kuorinnan vaikutuksesta. :/

   Vastaa
 4. Ärsytysreaktion paikallisuus on tosi yleistä: kasvojen ja dekolteen iho on paljon ohuempaa kuin muiden ihoalueiden. Käytän itse paljon luonnonkosmetiikkaa, ja olen herkistynyt natriumbentsoaatille ja kaliumsorbaatille. Voin kuitenkin aivan huoletta käyttää näitä sisältäviä vartalonhoitotuotteita ja jopa kasvojen puhdistustuotteita, jotka pestään iholta heti pois. Kasvojen iholle jätettävät tuotteet kuitenkin aiheuttavat juuri kuvailemasi tyyppisen ärsytysreaktion.

  Vastaa
  • Sama. Sain reaktion Yliopiston apteekin oman luonnonkosmetiikkamerkin tuotteista, joissa on noita säilöntäaineita, mutta vartalolle voin niitä kyllä käyttää.

   Vastaa

Jätä kommentti