Takaisin kotona 1600 km vaellukselta

Pitkästä aikaa blogin parissa!

Lähdimme puolisoni kanssa elokuun alussa Ranskasta stratanneelle ja läpi pohjoisen Espanjan kulkeneelle Santiago de Compostelan vaellukselle, jonka noin 800 kilometrin matka kestää tavallisesti viitisen viikkoa taivaltaa jalan.

Emme kuitenkaan pitäneet vaelluksella kiirettä, vaan nautimme matkasta ja pysähtelimme kyliin ja kaupunkeihin, joihin halusimme tutustua tarkemmin.

Lue myös: Santiago de Compostelan vaellus

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Olisi ollut sääli tulla vaellukselle, mutta vain kaatua päivän vaelluksen jälkeen väsyneenä majatalon sänkyyn ja keskittyä pelkkään kävelyyn nauttimatta matkasta kokonaisuutena.

Otimme siis kaikin puolin ilon irti siitä, ettei meillä ollut aikataulua, kiirettä tai suunnitelmia ja saatoimme spontaanisti päättää, minkä verran minäkin päivänä kävelisimme ja missä yöpyisimme.

Koska nautimme matkasta niin, päästyämme Santiago de Compostelaan jatkoimme sieltä kävelyä vielä ensin Espanjan länsirannikon Finisterreen ja sieltä hieman pohjoisemmaksi Muxiaan.

Tämä upeassa luonnossa kulkenut lenkki oli noin 130 kilometriä.

Lue myös: Espanjalaiset, lehmän hermoja vaativat kassajonot

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Kuten olin aavistellutkin, oli Espanjan läpi kulkeva vaellus täysin minun juttuni ja myös puolisoni nautti siitä kovasti.

Itseasiassa pidimme siitä niin paljon, ettemme halunneet vielä lopettaa vaellusta tuohonkaan, vaan päätimme spontaanisti jatkaa sitä.

Espanjan Santiago de Compostelaan kulkee monia vaellusreittejä ja niistä suosituin on ranskalainen reitti, jonka mekin ensin kuljimme ja josta olimme jatkaneet vielä Finisterren lenkille.

Lue myös: Tämän vuoksi matkustan – 2 tärkeintä syytäni

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Toiseksi suosituin ja jatkuvasti suosiotaan kasvattava reitti on Portugalin Camino, josta on olemassa muutama variaatio.

Koska olimme juuri kävelleet kuutisen viikkoa Espanjan sisämaassa, houkutteli meitä ajatus lähteä vaeltamaan Portugalin rannikkoa pitkin kulkevaa vaellusreittiä takaperin, eli Santiago de Compostelasta Portugalin Portoon.

Tämä n. 270 kilometrin matka vaelletaan tavallisesti vajaassa kahdessa viikossa.

Olimme olleet uteliaita tekemään tuttavuutta Portugalin kanssa ja olimme oppineet läpi Espanjan vaeltaessamme, että maan läpi kävely on mitä parhain tapa tutustua maahan ja sen eri alueisiin.

Lue myös: 7 syytä, joiden vuoksi viihdyn Torreviejassa

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Koska olimme jo valmiiksi aivan Portugalin nurkilla päätimme, että nyt olisi täydellinen hetki mennä tutustumaan maahan.

Jatkoimme siis Espanjan läpi kulkeneen Caminon jälkeen matkaa vielä Portugalin rannikkoa pitkin Portoon.

Portoon perille päästyämme matkaa oli takana jo yhdeksän viikkoa ja olimme nauttineet päivittäisestä kävelystä suunnattomasti.

Portugali ei kuitenkaan ollut alkanut tuntua samalla tavalla meidän jutultamme kuin Espanjan tuntui, joten vaikka alunperin olimmekin harkinneet jatkavamme Portosta vielä kävlyä etelämmäs Lissaboniin päätimme, että tähän voisi olla hyvä lopettaa.

Lue myös: Vuoden 2022 teema: Eat, pray, love – Omaa tietä etsimässä

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Matkustimme tämän jälkeen vielä bussilla viikoksi Portugalin etelärannikon Faroon, sillä olimme uteliaita selvittämään, viihtyisimmekö siellä pohjoisempaa Portugalia paremmin erityisesti talviaikaan parempien sääolosuhteiden myötä.

Viikko Farossa oli sekin täynnä kävelyä, mutta samalla myös rentoutumista.

Yhteensä 10 viikon matkaksi venyneellä vaelluksella käveltyjä kilometrejä kertyi puhelinten seurantasovellusten mukaan reilut 1600 kilometriä.

(Maantieteellisesti matka on yhteensä n. 1200 km, mutta lisäkilometrejä tulee tietysti helposti, kun päivittäin majatalolle perille päästyään kävelee ympäriinsä, tutustuu kaupunkiin tai ihan vain käy ruokakaupassa jne.)

Lue myös: Kotona maailmalla

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Olimme onnekkaita, sillä emme kohdanneet matkalla suurempia haasteita, säät olivat pääosin hyvät ja kroppakin kesti kaiken ongelmitta.

Saimme molemmat matkan aikana vain yhden rakon, joten kaiken kaikkiaan saatoimme tyytyväisinä todeta, että pitkä vaellus oli ehdottomasti meidän juttumme.

Tämän vaelluksen innoittamana aiomme varmasti mennä kokeilemaan vielä muutamaa muutakin Espanjassa kulkevaa Camino-reittiä.

Eniten meitä kiinnostaa tällä hetkellä Espanjan pohjoisrannikkoa pitkin kulkeva Camino Norte sekä Sevillasta strattaava Camino de la Plata.

Lue myös: Talveksi Espanjaan

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Kirjoittelen mielelläni lisää Santiago de Compostelan vaelluksesta, siihen liittyvistä käytännön asioista ja omista kokemuksistani myöhemmissä postauksissa, mutta halusin vain tähän väliin huikata pitkän blogihiljaisuuden jälkeen, että elossa ollaan.

En ole yli 30 vuoteen ollut näin pitkään (lähes 11 viikkoa) ilman tietokonetta, mutta tällainen irtautuminen siitä teki todella hyvää!

Kaikki postaukseni Santiago de Compostelan vaelluksesta löytyvät täältä.

Santiago de Compostela vaellus camino Virve Fredman

Jos teillä on postaustoiveita Caminoon littyen, niin kertokaa!

2 kommenttia artikkeliin ”Takaisin kotona 1600 km vaellukselta”

  1. Repun sisältö ainakin kiinnostaa eli mitä tavaraa teillä oli mukana, jäikö jotain matkalla pois ja tuliko jotain lisää ja miten vaivattomasti reppu kulki 1600 km selässä. Teidän mietteet ja kuulumiset reitin varrelta ja mahdollisten kanssakulkijoiden mietteet myös kiinnostavat sekä mahdolliset isommat ja pienemmät merkittävät kohteet reitillä. Millaisia illanviettoja ja yöpymisiä oli tarjolla. Ja kustannukset ja niiden jakautuminen eri asioiden kesken. Näin aluksi 😊

    • Kiitos ihanista toiveista, yritän sisällyttää nämä tulevaan sisältöön! 🙂

Kommentointi on suljettu.