Sain ennen Lontooseen lähtöäni juuri sopivasti LUSHilta kokeiluuni merkin papaijamaisen värisen Mangnificent-palasaippuan, jonka sitten pakkasin mukaan laukkuuni uusia haasteita kohti singahtaessani.
Pahoittelen, ettei saippua ole enää kuvissa välttämättä täysin edukseen. Kuvasin Suomessa ollessani kosmetiikkatuotteitani suurella antaumuksella, jotta saisin kaikista kuvat ennen niiden käyttöönottoa ja minulla olisi kirjoittelujen pohjalle mahdollisimman paljon materiaalia. Ja tättärärää, sitten eräänä päivänä Lontoossa tein jotain iPadissani kiinni olleelle kameran SD-muistikortilleni huomaten, että se oli tyhjä ja olin menettänyt satoja kuvia. No, onneksi saippuassa oli vielä jotain kuvattavaa pinta-alaa sentään jäljellä.
Mangnificent-palasaippua lupaa tuoda käyttäjälleen tuulahduksen mangopuiden katveesta ja sen tuoksussa yhdistyvät mangon lisäksi mandariini sekä sisilialainen sitruuna. Blogiani pidempään seuranneet muistavat minut hulluna saippuannuuskijana (antakaa oikeasti armoa, tuosta linkin videosta on kohta viisi vuotta aikaa ja itseänikin naurattaa…) ja vaikka en ehkä olekaan enää se sama saippuahamsteri niin se ei silti tarkoita, etteikö ihanan tuoksuisten ja näköisten saippuoiden tuoksuttelu piristäisi yhä mieltäni.
Saippuan mukana tullut tarralappu kuvaa saippuaa mehukkaan tuoksuiseksi ja sellainen se kyllä onkin. Sellainen hedelmäisen mehukas, jonka tuoksussa yhdistyy mandariini ja sitruksisuus, mutta kuitenkin sopivan pehmeänä eikä ollenkaan tyypillisellä ”pesin juuri kotini pinnat” -tyyppisellä puhdistusaineen tuoksun tyyppisellä tavalla.
Käytin saippuaa aluksi käsisaippuana, mutta siirryin sitten suihkugeelini loputtua käyttämään sitä suihkukaverinani (sen ihanan vartalosienen kanssa vaahdotettuna), sillä tämä todellakin piristää suihkuhetkiäni.
En ole itseasiassa aikoihin käyttänyt palasaippuoita ja nyt kun otin tämän käyttööni jäin taas miettimään, että miksi en, nehän ovat käteviä kuin mitkä ja varsinkin matkustaessa mitä helpoin tapa kontrolloida mukaantulevien nesteiden painoa ja viemää tilaa. Suomeen palattuani kaivankin siis varmasti esiin lisää palasaippuoitani ja käyttelen niitä tämän muistuttamana hyvillä mielin!
Kuinka paljon te käytätte palasaippuoita? Onko teillä joku suosikki?
PS. Istuin eilen pari tuntia lainsäädännön luennolla, jolla kävimme läpi USA:n kosmetiikkalainsäädäntöä.
Opin aivan suunnattomat määrät toinen toistaan mielenkiintoisempia asioita ja niiden joukossa mm. sen, että siinä missä muuta USA:n kosmetiikkalainsäädäntö perustuu USA:n Federal Food & Drug Administrationin (FAD) säätelemään Federal Food, Drug & Cosmetic Actiin (FD&C A), ovat ”aidot” palasaippuat sen ulkopuolella.
Jos kyseessä on siis tavallinen ja perinteinen vanha kunnon palasaippua (rasvahappojen natriumsuola), säätelevätkin sitä Consumer Product Safety Comissionin säädökset. Tätä ei kuitenkaan pidä sotkea vaikkapa kiinteään palasaippuaan, joka lupailee vaikutuksia akneen, jolloin kyseessä voisi Yhdysvalloissa olla OTC- eli over the counter -drug eli reseptivapaa ”lääke” tai tavalliseen kiinteään kosmetiikan palasaippuaan, joka kyllä näyttää perinteiseltä palalta, mutta jonka valmistuksessa on käytetty muita menetelmiä ja aineita, minkä vuoksi se puolestaan onkin tavallinen kosmetiikkatuote. Confusing or what?
Tahdon tutustuttaa teidät ensin EU:n lainsäädäntöön, mutta odotan aivan suunnattomalla innolla, että pääsemme yhdessä vertailemaan sitä USA:n lainsäädöntöön, sillä silloin homma vasta mielenkiintoiseksi meneekin!
Saippuan nimi on muuten mangon mukaan MaNgnificent! 🙂
Kiitos kun korjasit! 🙂 Minä ihmettelinkin, että missä homman leikkisyys tällä kertaa on piilossa. Siinähän se oli suoraan nenän alla, kun vain osasi katsoa. 😉
Mulla on vähän huono omatunto suihkugeelien käytöstä kun aivan yhtä hyvin voisi käyttää palasaippuaa, josta ei jää muovijätettä. Ja tosiaan saippuoitakin saa vaikka missä ihanissa tuoksuista.
Jos sinua kiinnostaa, niin olisi kiva lukea postaus indie -kosmetiikasta tuosta lainsäädännön näkökulmasta. Suomessakin on useita pieniä saippuafirmoja. Itse olen tilannut indietä lähinnä USAsta. Mietin, että onko siellä lievempi lainsäädäntö.
USA:n lainsäädäntö on mitä veikeintä luettavaa välillä ja aivan äärettömän mielenkiintoista. Näpyttelen siitä juuri postauksia Inside the Industry sarjaan, mutta niiden ilmestymisessä menee melko pitkään vielä, sillä sitä ennen haluan käydä läpi EU:n lainsäädäntöä vielä melkoisesti, jotta meilla kaikilla on hyvä pohja, johon USA:n lainsäädäntöä verrata. Lupaan siis, että mielenkiintoisia postauksia on tulossa, mutta niiden ilmestymisessä vaan menee tovi. Mieleni tekisi tietysti sylkäsitä kaikki asiat kerralla ulos, mutta yritän malttaa edetä järjestyksessä ja hitaasti, jotta asioita ehtii sisäistää. 🙂
Perinteiset,englantilaiset Bronnleyn saippuat ovat ihania sekä saman merkin suihkusampoot.Oletko kokeillut?
Olen nähnyt noita, mutten koskaan kokeillut. Kiitos vaan vinkistä! 🙂
Tykkään Lushin saippuoiden tuoksusta, mutta olen tosi huono käyttämään niitä ja loppujen lopuksi palasaippuat jäävät kaappeihin pölyttymään. Kivoja käsisaippuana, mutta liian tujuja kuivalle iholleni. 🙂
Minullakin nuo usein tuppaavat jotenkin vaan unohtumaan kaappiin. 😛
Teen itse saippuani, saan sitä mitä haluan! Helppoa.
Tuo on kyllä loistava vaihtoehto jos kerran taitoa riittää! 🙂
Hahaa, ihana tuo saippoitten nuuskimisvideo! Ja myös ihanan pirteä ja miellyttävän kuuloinen ääni sinulla, tee ihmeessä lisää videoita!! 🙂 Toisi varmasti mukavaa vaihtelua blogiin.
Kiitos! 🙂 Lähiaikoina tulossa hieman erilaista videota ulos. 🙂
Tyhmä kysymys, mutta miten tätä käytät suihkussa sienen kanssa?
Ei ollenkaan tyhmä kysymus. 🙂 Itse hankaan saippuaa kostutettuun sieneen, jolloin syntyy vaahtoa ja sitten vaahdotetulla sienellä on helppoa pestä itsensä. 🙂
Mun kroppaa palasaippuat kuivattaa ihan liikaa, myös tämä ainesosiltaan kosteuttavan kuuloinen Mangnificent :/ käsisaippuaksi siis päätyi tämä.
No voi harmi. :/ Mutta onneksi nämä ovat ihania jo ihan vaan tuoksuessaankin lavuaarin reunalla! 😉
Joo, kylppärissä on ihana tuoksu nykyään 🙂
Mulle oli suuri yllätys (lue: järkytys), että vanha englantilainen merkki, Baylis & Harding teettää nykyään kylpy- ja suihkutuotteet sekä vartalovoiteet Kiinassa. Ainakin kaikissa nyt Suomen tavarataloissa olevissa joulutuotepakkauksissa on Kiinassa tehdyt tuotteet sisällä. Ensin luulin, että vain pakkaus on sieltä mutta ei, nimenomaan tuotteet on kiinalaisia.