Kiva kotimainen fiilis

Pakko tulla heti tänne hekuttamaan, mutta minulla oli tänään blogiaikani ehdottomasti mielenkiintoisin ja antoisin vierailukokemus!
Pääsin nimittäin kolmen muun bloggaajan kanssa ihan erityiselle visiitille Lumenen tehtaille ja tapaamaan paitsi heidän tiedotuspuolensa väkeä myös ennen kaikkea heidän kemistiään sekä saamaan kierroksen labran puolella (jonne ei tietenkään saanut kameroita viedä). Ja herran jestasta, että olin innoissani! Vihdoinkin ihminen, joka vaikutti tietävän kosmetiikan kemiasta (minun näkövinkkelistäni ainakin) kaiken ja vastaili vieläpä ammattimaisen selkeästi eikä vaan suoraan firman palopuheiden mukaan!
En ole ikinä koskaan milloinkaan saanut yhdestäkään blogitapaamisesta noin paljon irti ja olin aivan haltioissani, kun seuranani oli vielä Karkkipäivän Sannikin, joka myös osasi heittää kysymyksiä, joita en olisi sillä hetkellä todellakaan tajunnut kysyä. Kerrankin joltakin tietävältä taholta sai kysyä, mitä mieltä tämä oli jonkun aineiden käytöstä, oliko joku INCI-asia niin vai näin ja mitä eroa jollakin molekyylillä oli johonkin toiseen verrattuna. Kerrankin joku, joka oikeasti tiesi ja josta tuli heti sellainen fiilis, ettei asioita sanota vaan koska brändin konsepti niin käskee!
Lumene on aina ollut minulle jotenkin erityisen rakas brändi (vaikken olekaan ollut merkin ripsivärien kanssa vielä oikein sujut…) ja varsinkin ihonhoidon puolella jotenkin se sellainen tutun turvallinen ja luotettava. Niinpä olikin aivan ihanaa tavata se tyyppi, joka formuloi tuotteita ja jonka harteilla tuotteiden kemian puolen kehittely hyvin suureksi osaksi ilmeisesti lepää. Tuli jotenkin sellainen mielettömän turvallinen fiilis, että jos tuo henkilö päättää, mitä kotimaiseen voidepurkkiini saa laittaa niin olen kyllä turvassa.
 
 Kuten sanoin, oli vierailu aivan älyttömän antoisa ja vahvisti edelleen rakkauttani kotimaiseen brändiin. On jotenkin mielettömän kiva fiilis, että kaikki tapahtuu meillä täällä: tuote kehitetään täällä markkinointitiiminen istuessa tuolla, asiakaspalautteita ja reklaamaatioita luettaessa 15 metrin päässä laboratoriosta ja itse tehtaan ollessa myös muutamien askelien päässä. Ihan eri fiilis, kun että se kaikki tapahtuisi Ranskassa ja jos Suomen haaran kautta kulkeva reklamaationi joskus kulkeutuisi pääkonttoriin asti, saattaisi se silti päätyä mappi ööhön ketään kiinnostamattomana.
Tuli jotenkin samalla sellainen todella ylpeä olo kotimaisesta tuotannosta, vaikkei itse mitenkään asiaan liitykään! Samaa tosin sanoivat brändin edustajatkin, että brändi tuntuu kotimaisuutensa vuoksi juuri kuin omaltaan ja siksi sille onkin niin mukavaa tehdä töitä.
Minun Lumene-luottamustani ja tunnesidettäni tämä käynti siis vaan vahvisti ja sai minulle jotenkin älyttömän hyvän fiiliksen ja ennen kaikkea antoi minulle ihan mielettömän hyviä näkemyksiä kosmetiikan kemiasta myös opiskelun, töiden ja bloginkin känökulmasta. Istuin juuri tänään biokemian tentissä ja tuonne tehtaille pääsy oli minulle itseni asettama jonkun tason palkinto ja siellä mielenkiintoisia pointteja kuullessani löysin jälleen jonkun merkityksen biokemian pänttäämiselleni!
(Ihastelin paikan päällä muuten brändin uusia tuotepakkauksiakin, mutta niistä lisää toiste…)
Oman fiilistelyni ja innostukseni rinnalla minua kiinnostaisi kovasti kuulla, millainen mielikuva teillä on Lumenesta?
Jokaisellahan on varmasti eri merkeistä tuleva erilainen fiilis ja nyt minua kiinnostaisi kuulla, millainen fiilis teille Lumenesta tulee!

PS. Huomasittehan, että Sokoksella on verkossakin menossa 3+1 päivää ja koodilla KOLME2014 saa 5 euron alennuksen yli 80 euron ostoksista?

66 kommenttia artikkeliin ”Kiva kotimainen fiilis”

 1. Mä tykkään Lumenesta, koska tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat hyviä ja tuotteet toimivia. Kotimaisuus on ihan älyttömän hienoa! 🙂 Kiva, että meillä on Suomessa näin hyvä tuotemerkki. Mäkään en ole aina ollut ripsivärien kanssa sujut, mutta tykkäsin paljon siitä pinkistä ripsarista, joten ei ne niin huonoja ole tai sitten poikkeus vahvistaa säännön 😀

  • Ja tuohan on tosiaan niin ripsistä kiinni, että mikä sopii, mutta itse vaan kaipailen edes sen yhden mascaran perään, jossa olisi vahamaisemman paksu massa. Mutta ihonhoitopuolella tykkään varsinkin raaka-aineista paljon. 🙂

  • Hei! Uskon että sulle sopisi Rimmelin scandaleyes (waterproof) mascara ! Massa on vahamainen ja lio mun hennoista ripsistä ihanan tuuheat ja pitkät!

 2. Lumene on meikälle jotenkin
  -perusvarma
  -tylsähkö
  -luomivärit huonopigmenttisiä
  -ripsarit mitäänsanomattomia
  -mutta pohjatuotteet eli puuterit ja meikkivoiteet ok hintalaatusuhteeltaan
  Lumene on brändinä sellainen ettei houkuta ensimmäisenä kemppariosastolla koska profiloituu jotenkin kypsän naisen merkiksi mutta ihonhoitotuotteet ovat aivan ok. -herttarouva

  • Minäkin olen tykästynyt enemmän ihonhoitotuotteisiin, sillä mascaroista en ole tosiaan löytänyt sopivia ja luomiväritkään eivät ole aina miellyttäneet. Ymmärrtän kyllä, että niiden on oltava vähäpigmenttisiä ja "helppoja", jotta ovat turvallisen oloisia ja helppokäyttöisiä, mutta siksi minusta hieman tylsiä. :/

 3. Minusta Lumene on ihan kiva merkki. Kotimainen (tai no, valmistetaanko kaikkea Suomessa, en tiedä, mutta silti), hinta-laatusuhde on hyvä, ja ainakin naamarasvat ja kuorinta-aineet yms on hyviä. Samoin Lumenen irtopuuteri on tosi hyvää ja oma suosikkini. Ja aurinkopuuteri. Luomiväreistä ei oikein ole kokemusta kun oon viimeksi käyttänyt niitä vuosia sitten. Ripsareista on pari ok, mutta suurin osa ei iske minulle, koska ne latistaa ripset ja koostumukseltaan liian "veteliä". Lumenen meikkivoiteita käyttäisin mielelläni, koska ovat kokemusteni mukaan hyviä, mutta vaaleinkin sävy on minulle liian tumma.. Natural Codesta kyllä löytyy tarpeeksi vaaleaa, mutta se sitten kuivattaa..

  • Onneksi merkki on tosiaan viimeaikoina alkanut taas tuoda noita vaaleampiakin sävyjä, sillä itseänikin kiukutti esim. BB voiteen kohdalla, kun ykkönen oli niin tumma sävy. Onneksi toivat nollan. 🙂

 4. Mitä, mitä, pian juttua tulemaan uusista tuotteista, nyt on sen verran ihanan näköisiä puteleita siellä etttä sormet alkoivat jo syyhyämään, etenkin nähdessäni tuon vaahtoputsaripullon …:) Lumene on itselläni ollut ensimmäinen meikkituote jolla olen aloittanut meikkikokeiluita nuoruudessa, sen jälkeen meikkien osalta vaipui unholaan vuosikymmeniksi lähes kunnes viime vuonna löysin heiltä vihdoin toimivan meikkivoiteen eli cc-voiteen. Ihan mahtava harppaus eteenpäin heiltä, siitä on tullut luottotuotteeni! Kasvojenhoitotuotteet ovat olleet heiltä käytössä vuosia, hieman vaihdellen mutta niistä olen aina pitänyt, viimeisimmäksi suosikseni on tullut elvyttävä kasvoöljy sensitive-sarjan lisäksi. Kasvomeikkituotteet ovat jääneet minulla paitsioon heiltä, en ole vieläkään löytänyt toimivaa ripsiväriä itselleni vaikka olen montaa kokeillut. Lisäksi luomivärit ovat liian vähäpigmenttisiä ja luomivärin pohjustajakaan ei oikein ollut vakuuttava, näissä olisi varmasti petrattavaa….. Tämän talven valikoimiin tullut jo viimevuoden puolella lanseerattu arctic sand-lakkasarja oli mahtava juttu, toivottavasti heiltä tulisi kesäksi toinen sarja pastelliväreissä, sen verran ihana oli lakka että itsellenikin tuli hankittua lähes kaikki lakkasävyt sarjasta.

 5. Koen Lumenen eli Lumpan tosi tylsäksi. Vanhanaikaiseksi, jotenkin mitäänsanomattomaksi ja menee ehkä samaan kastiin kuin Nivea. Perustylsä ja turvallinen keski-ikäisen tuulipukua käyttävän naisen valinta.
  Meikeissä heikot pigmentit ja oudot värisävyt eivät oikein houkuttele. Tuntuu, että Lumppa on jämähtänyt jonnekin 90-luvulle muiden firmojen uudistuessa jatkuvasti.

  Olen 23-vuotias nuori kosmetiikkaan hurahtanut nainen

 6. En yleensä osta Lumenea, koska aiemmat – vuosien takaiset – kokemukset eivät ole olleet hyviä. Meikkivärit etenkin luomiväreissä eivät ole minun värimaailmaa. Hoitotuotteet: käytän silmämeikinpoistoainetta, joka on hyvä ja halpa. Nyt minulla on myös kasvovesi, josta en hirveästi pidä, koska se kirvelee hieman naamassa. Minulla on kuiva ja herkkä iho ja olen päälle parikymppisestä joutunut olemaan tarkka, mitä naamaani laitan. Lumene ei ole minulle sopinut. En tiedä nyt. Mielelläni en kokeile, jos olen jo hyvän tuotteen löytänyt. Käytin aurinkopuuteria varjostukseen, mutta se lähti keskeltä murenemaan, joten on nyt minigrip-pussissa ja taidan sen guerlainin tai jonkun muun ostaa tilalle. Minulla on vähän meikkejä, vain tarpeelliset värit, mutta käytän Dioria, Chanelia, Lancômea jne. Ne ovat minun naamaan sopivat.

  • Lumenelta on muuten tullut aivan ihanat mattaiset aurinkopuuterit, joissa on todella hyvät sävyt! Toinen on kerrankin vaalealle iholle sopiva ja toinenkin sopivan neutraali sävyltään. 🙂

 7. Valmistetaanko kaikki Lumenen tuotteet Suomessa?
  Kerrassaan mielenkiintoinen postaus!
  -pilvi

  • Kyllä valmistetaan, eikö olekin mahtavaa? 🙂 Käsittääkseni vain meikkikynät tulevat muualta kuten kaikkien muidenkin merkkien, sillä meikkikynätehtaita ei ole Euroopassa kuin pari ja kaikki tilaavat omansa niistä. Samoin kynsilakkojen sisältö tilataan ilmeisesti jostain muualta, sillä kynsilakkatehtaita koskevat kuulemma tarkat rajoitukset. Postaan tästäkin asiasta lisää tarkemmin vielä! 🙂

 8. Käytän herkän ihon putsareita Lumenelta, käyttäisin monia muitakin tuotteita jos ihoni kestäisi. Oma mielikuvani kun on raikas, puhdas ja kotimainen, niin mielelläni käytän tuotteita. Herkän ihon tuotteet sopivat naamalleni, mutta myös lompakolleni erinomaisesti joka on ehdottomasti suuri plussa sekin.

 9. Mulle tulee mieleen ysäri kun ajattelen Lumenea ja jotenkin Lumenen alabrändi Anytime. Ei ehkä mikään hehkeä kuva kylläkään. En pahemmin käytä Lumenea, jotenkin en vain ole huomannut, että ihonhoitotuotteet toimisivat ja meikitkin ovat aika blaah. Mutta epäilen tämän kaiken juortavan juurensa 90-luvun tuotteisiin, ei niinkään uusiin.

  • Töissä ollessani huomasin, että 90-luvun tuotteita kokeilleilla monella oli sama fiilis. Itse taas kun tykkään seurata uusia innovaatioita ja kokeillaa uusimpia tuotteita varsinkin ihonhoidon puolella on fiilis taas aivan eri. 🙂

 10. Lumene on harmittavan tylsä 🙁 viimeksi olen ostanut beigen luomivärin, josta saa raaputtaa jollain kovalla pintaa rikki, että tuotetta saa riittävästi luomelle. Huonopigmenttistä tavaraa siis. Haluaisin pitää Lumenesta, mutta niin se vaan menee, että mulla ei ole lopulta mitään himotuslistalla heiltä 🙁
  Onpa! Luomivärin pohjustaja ja se on mulle hyvä!

  Eevi

  • Tuossa ei kyllä ole perää. Ei ole EU:ssa sallittuja ja tuohan olisi täysin turhaa. Testit tehdään, koska niiden tuloksia käytetään todistusaineistona tarvittaessa. Oletetaan vaikka, että tuotteessa osoittautuisikin olevan jotain yleisen allergisen reaktion aikaansaavaa ja Lumenen olisi osoitettava testituloksensa pätevyys ja näytettävä, ettei tuotetestauksessa ainakaan ilmentynyt vastaavia reaktioita. Eiväthän he voisi käyttää saamiaan testituloksia mihinkään eläinkoekiellon vuoksi, joten he olisivat turhaan maksaneet eläinkokeista, joiden tietoja ei voi käyttää mihinkään. Tuon vuoksi eläinkokeita ei ole järkeä käyttää ja asian kyllä ymmärtää kun sitä pohtii. 🙂

  • Harmillista, jos jollakulla on sellainen kuva, että Lumene tekee eläinkokeita. Minä olen käyttänyt Lumenea piiiitkään juuri sen tähden, etteivät tee eivätkä teetä eläinkokeita.

  • Kaikki kosmetiikkavalmistajat teettävät eläinkokeita vähintääkin raaka-ainelle. Melkoista naiivutta uskoa muuta…

 11. Tykkään Lumenen kotimaisuudesta. Huulipunat Lumenella on ihan parhaita, huulivoidemaisia, ihanat värit suomalaiselle vaalealle väritykselle.

  Harmittaa, etteivät he taida ripsivärien tekoa, massa on aivan liian vetelää eikä tee ainkaan omille ripsilleni yhtikäs mitään. Tuntuu, että heillä on käytössä aina vaan se sama massa, harja ja putki on vain eri. Myös luomiväripalettien värit aina ihmetyttävät, aina sinistä, vihreää, pinkkiä..harvoin sellaista palettia tai luomiväriduo jota oikeasti voisi käyttää arkimeikkinä.

  Kynsilakat on kivoja (värivalikoima laaja), samoin puuterit, meikkivoiteet, poskipunat, kulmakynät ja -vahat, heleyttäjät ja aurinkopuuterit. Itse en voi heidän ihonpuhdistusaineita käyttää, sillä saan niistä näppyjä. Kosteusvoiteet ja seerumit sen sijaan ovat kuin iholleni tehdyt, aivan ihania tuotteita!

 12. Hmm. Lumene on noussut ihan lähiaikoina ainakin mun arvostuslistalla 😀 En vieläkään kyllä oo lämmennyt lumenen ripsiväreille ja luomiväreille, mutta varsinkin ihonhoitotuotteet kiinnostaa! JA tuo uusi hohdepuuteri(? kuudes kuva) näyttää niin herkulle! Samoin kyllä noi pinkit putelitkin. Haha. Koska nää on kaupoissa? 8)

 13. Kertoivatko teille että milloin nuo uudet ihanuudet, esim.puhdistusvaahto, tulevat kauppoihin? Minusta Lumene on viime vuosina kovasti parantanut tuotteiden laatua ja esim. CC voide on aivan huippu tuote. Ripsivärejä kun vielä hieman jaksaisivat kehittää…

 14. Olisi ollut kiva lukea siitä mitä kuulitte ja opitte tehtaalla hyvä fiilis -hehkutuksen sijasta. Pahoittelen hieman negatiivissävyistä kommentointia, mutta en saanut tästä postauksesta irti samanlaista substanssia johon olen jutuissasi tottunut. Ehkä luvassa on jatkopostaus, jossa jaat tehdasvierailun opit lukijoiden kanssa?

  • Tottakai, tämä oli tosiaan vain tällainen fiilistelypostaus kun olin juuri kotiutunut ja yhä innosta piukeana. Ja niin taisi Sannikin olla, kun oli jo junamatkaltaan naputellut äkkiä tabletiltaan samanlaista fiilistelyä… 🙂

   Labran puolelle emme ymmärrettävistä syistä saaneet viedä omia kameroitamme vaan kuvaukset hoidettiin Lumenen kameralla. Julkaisen Labravierailusta oman paremman postauksensa kunhan saan kuvamatskua. 🙂

 15. Olen aina pitänyt Lumenesta. Erityisesti pidän ihonhoitotuotteita luotettavina. Meikkien laadusta olen myös pitänyt, ja käytinkin niitä paljon ylästeella. Nyt käytän kuitenkin selektiivistä kosmetiikkaa puhtaasti upeiden pakkausten takia. Vaikka monet kokevat Lumenen olevan tuulipukukansan merkki, minusta Lumene on aina ajankohtainen ja raikas. Kuulisin itsekin mielelläni, mitä opitte siellä tehtaalla.

  • Minä olen tosiaan tykännyt Lumenesta aina nimenomaan ihonhoidon puolella. Lupaan jakaa oppeja myöhemmin hieman paremmin kun saan kuvamateriaalia Lumenelta. Labran puolella kun emme saaneet itse tietenkään kuvailla. 🙂

 16. Tykkään kyllä Lumenesta! Tällä hetkellä mulla on käytössä Lumenen CC-voide ja CC-puuteri, silmämeikinpohjustusaine ja puhdistusemulsio. Lumenen perusmeikkivoiteetkin on olleet ihan ok kamaa. Ripsiväreistä en myöskään pidä. Natural Coden puolelta löytyy puhdistusgeeliä ja kasvorasvaa, mutta niistäkään en niin hirveästi välitä. Himoitsen salaa myös kaikkia Lumenen Angry Birds-tuotteita!

 17. Mulla suurinpiirtein kaikki arkimeikissä käytössä olevat meikit lumenelta, ja ovat hyvin toimivia. Lumenen arctic aqua naamarasva, siihen päälle cc voide ja mineraalipuuteri. Silmät rajaan talvikokoelman uudella rajaustussilla jolla saa tarkkaa ja pigmenttistä jälkeä. Luomivärinä hohdeluomiväri joka on todella pigmenttistä. Ripsivärinä lumenen pinkkiputelinen ja minulta kysytään usein sen takia onko minulla ripsenpidennykset. Aurinkopuuteri ja poskipuna natural code. Ei mitään valittamista lumenen tuotteista. Mahtavia ja todellakin riittoisia!

 18. Tällaisen keski-iän ohittaneen tuulipukunaisen mielestä Lumene on aivan vertailukelpoinen kalliidenkin tuotteiden kanssa.Varsinkin ihonhoitotuotteet ovat hyviä.Apteekeissa myytävä Lumene Lab on todella huipputuote.Luomiväreistä olen saanut irti sen minkä olen tarvinnutkin.Harmi,että joitakin tuotteita on poistettu markkinoilta,kuten hoitava puhdistusöljy.Sillä nimittäin irtosi tiukempikin meikki naamasta.Lumenella oli myös vuosia sitten hyvä huulipunan pohjustusvoide,joka on poistettu markkinoilta.Kotimaisuus on tietenkin iso plussa Lumenen tuotteille.

 19. Lumene on kyllä mahtava merkki kokonaisuudessaan! Mun meikkipussin sisältökin koostuu aika pitkälti Lumenesta. Miksi en tukisi suomalaista merkkiä, kun tuotteetkin on suurimmaksi osaksi niin loistavia. CC-voide on ehdottomasti paras meikkivoide mitä oon ikinä kokeillut ja hintakaan ei tyhjennä lompakkoa. Ainut mistä minäkin keksin valittamista on mascarat. En vaan ymmärrä kenelle ne on käypiä. Joko tulee hämähäkinjalkaräpsyttimet tai sitten mascara ei tuuhenna tai pidennä ripsiä. Ehkä sun terveiset kemistille korvaa tilanteen. (:

 20. Olen 16-vuotias ja olen lähes koko ikäni ostanut pelkkiä Lumenen kosmetiikkatuotteita. Arvostan sitä että on vielä suomalainen kosmetiikkafirma jonka tuotteet ovat vielä ihan huippuja! Itse käytän vaihdellen kirkastavaa ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettua puhdistusgeeliä ja kasvovettä, löytyy myös kuorinta, rauhoittava kosteusvoide, cc-voide (paras!), kulmakynä, irtopuuteri, valopuuteri, valokynä, huulipunia, luomivärejä, vartalotuotteita ja kynsilakkoja. Ehdoton suosikkini on kätevä Natural Coden voidemainen silmämeikinpuhdistusaine, niin kätevä kun voi puhdistaa suihkussa eikä tartte sählätä vanulappujen kanssa. Toinen luottotuotteeni on Koivu & Hunaja vartalovoide, ihan täydellinen geelimäinen koostumus iholleni joka ei tarvitse kuin vähän kosteutusta ja tuoksu on ihana. Mielestäni Lumene ei todellakaan ole tylsä tai vanhanaikainen vaan ihanan raikas kotimainen brändi. Ihmiset saisivat arvostaa enemmän suomalaista kosmetiikkaa! ps. Virve sun blogi on ihan paras ja tykkään kun kirjoitat edullisimmistakin tuotteista etkä vain selektiivisestä kosmetiikasta 😊

  • Minusta Lumene on tehnyt hyvän faceliftingin viimevuosina. 🙂

   Ja kiitos, ihana kuulla! Ihan rehellisesti sanottuna kirjoitan sata kertaa mielummin yleensä halvoista tuotteista kuin kalliista. 🙂

 21. Olen viimeaikoina onnistunut löytämään pari ihan mielettömän hyvää tuotetta: CC-voide kahdessakin sävyssä, sekä Bright Now Vitamin C päivävoide. Ensin mainittu on ensimmäinen meikkivoide, joka kelpaa 33-vuotiaalle krantulle iholleni. Voi sitä onnen hetkeä kun tajusin löytäneeni kultakimpaleen. 🙂 Jälkimmäinen puolestaan on ensimmäinen päivävoide, joka mukisematta sopii iholleni. Olen kokeillut apteekkisarjoja, hoitolasarjoja, selektiivistä puolta, markettirasvoja ja tämä on ensimmäinen joka ei aiheuta tukkeumia ihoon. Ihan mieletöntä! 🙂 Toivonkin, ettei näitä tuotteita kovin pian lopetettaisi, jotta tästä ihosta saisi kerrankin nauttia.

  Ripsiväreistä en ole pitänyt, eivät sovi ripsilleni, kun eivät tuo tuuheutta lainkaan. Luomiväreistä on jäänyt kanssa vähän huono kuva. Huono pigmentti ja tosiaan oudot väriyhdistelmät, kuten joku mainitsi.

  Lumenessa on mainiota Sensitive Touch -linja, ja olenkin ihmetellyt, miten ei kukaan muu ole hoksannut tehdä vastaavaa linjaa. Herkkäihoisia on kuitenkin koko ajan enenevissä määrin, käsitykseni mukaan. Mukava, että marketista saa helposti herkän ihon tuotteita, ei tarvi lähteä etsimään apteekista.

  Kynsilakat on jossain määrin olleet käytössä, kaikista ostamistani olen tykännyt. Wild Rose Natural -huulipunat on loistavia tällaiselle kuivahuuliselle. Hinta on enemmän kuin kohtuullinen hyvään laatuun verrattuna.

  Pohjustustuotteista jatkuvassa käytössä on silmämeikin pohjustus – erittäin hyvä tuote. Punaisuuden neutraloija ja meikinpohjustusvoide (rasvaiselle iholle) löytyy meikkipussista, mutta nämä ei ehkä ole sopineet kovin hyvin. Ensimmäinen öljyyntyy iholla ja toinen kuivattaa ja tukkii ihoa. Meikkipuuteri oli jokus nelisen vuotta sitten, mutta se ei kestänyt kovin kauaa nättinä rasvoittuvalla iholla.

  Pääpiirteittäin kuitenkin hyviä kokemuksia, ja tosiaan pari tuotetta mitä ilman en osaa enää elää. 🙂 Lisää meinaan tutustua jatkossa.

 22. Mulla on CC-voide ja irtopuuteri ja kulmakynä jatkuvassa käytössä. Samoin yksi luomivärisetti ja siitä irtoaa pigmenttiä tavallisen suomalaisen 25-vuotiaan naisen tarpeiksi mainiosti. 🙂 Ripsivärit on arkikäyttöön ihan jees, olen vain jumahtanut Sensai 38 luotettavuuteen joten ei kauheasti innosta ajatus stressistä poskille valahtaneesta ripsiväristä (mielikuva jonka yhdistän Lumene ripsiväreihin) Semmoisen viileän kosteuden muistan ainakin jostain mustikkaripsiväristä jota tykkäsin silmiini sutia.

  ..Tulee aina jotenkin vähän semmoinen olo että jooh, vaisua ja tylsää ollaan joo ja kaikkien pitäis harrastaa jotain vitjan supertsikkamaugapigmenttimeikkejä tai jos ei niin sitten ollaan sitä tuulipukukansaa 😀

  • Tottahan tuo on, että jos joskus omiin tarpeisiinsa toivoisi voimakkaampia pigmenttejä vaikkapa luomiväreihin niin on vaan muistettava, että kohderyhmälle ne eivät välttämättä ole se juttu ja siksi niitä ei ole. 🙂

 23. Lumene on kyllä nostanut pisteitään silmissäni viime aikoina! 🙂 Tuntuu että olisi ihan erilainen sarja kuin esimerkiksi 5-10 vuotta sitten. Paljon nuorekkaampi ja jokaiselle ikäryhmälle löytyy jotakin 🙂 Tykkään Lumenen kotimaisuudesta. Ihonhoitopuoli kiinnostaa minua enemmän (ihanan näköisiä nuo oranssit ja pinkit putelit, bongasin tänään jo Citymarketista!) kuin meikit, vaikka niissäkin Lumene on petrannut. Tosin ripsarit jää edelleen kauppaan.. 😀 Mutta tykkään tosi paljon, kuuluu lempimerkkeihin tällä hetkellä!

 24. Lumene "loi nahkansa" jossain vaiheessa, ja nykyään olen aivan rakastunut merkkiin 🙂 Aiemmin se Lumene juuri vähän sellainen keski-ikäisten tätien juttu, mutta nykyään sekä tuotteet että imago toimivat ainakin omalla kohdallani loistavasti.

  Olen 23-vuotias kosmetiikkaintoilija. Lumenelta käytän vakituisesti irto- ja kivipuutereita, CC-voidetta, paria luomiväriä (jotka nekin ovat nykyään varsin kivapigmenttisiä) ja huulipunia sekä kiiltoja. Musta on aivan mahtavaa, että Lumenelta saa nykyään tarpeeksi vaaleita keltapohjaisia meikkipohjatuotteita!

 25. Lumene on hyvä merkki siksi, koska se on helposti saatavilla. Kaikki suosikkituotteeni ovat juurikin Lumenen tuotteita. CC-voide, c-vitamiini ihonhoitosarja ja kulmakarvageeli on mun lemppareita! 🙂

 26. Ehdottomia lemppareita mineraalikuorinta, turvenaamio, kosteusnaamio, irtopuuteri, ruskea kulmageeli.. ja kynsilakat. Luomivärejä en ole kokeillut, mutta nyt kiinostaa kovasti uudet neljän värin paletit

 27. Kiva kun pääsitte paikan päälle! Odotan mielenkiinnolla Karkkipäivän raporttia vierailusta…
  Itse olisin mielelläni kysynyt, miksi Lumenen sävyistä osa viedään suoraan Yhdysvaltojen markkinoille… ainakin joskus niin on tapahtunut! Vaaleita meikkivoidesävyjä tarvitaan täällä Pohjolassa, ei vain Kaliforniassa…

 28. Ihonpuhdistukseen Lumene on ykkönen 🙂 näin talvella käytän (kaikki muuten Virve sulta bongattuina, kiitos!) hamstrattua puhdistusöljyä, herkän ihon puhdistusvoidetta ja sensitive touchin naamiota. On auttaneet huomattavasti ihon kuivumiseen. Tykkäsin myös uudesta rajaustussista jonka sai stokkalta kylkiäisenä, eli ehkä meikeissäkin olis nykysin jo potentiaalia?

 29. Imagoltaan Lumene on raikas, kotimainen, turvallisen tuntuinen ja haluaisin tykätä siitä, mutta… yhteenkään tuotteeseen en ole ollut tyytyväinen.

  Luomivärit ovat hajoilleet itsekseen kaapissa, eikä niissä ole pigmenttiä, mutta kimmellystä usein senkin edestä. Pohjustustuotteet eivät oikein pidä. Valokynän mekanismit eivät ole aina toimineet, voide on liian tummaa minulle tuodakseen valoa yhtään mihinkään ja tuotetta on sisällä hyvin vähän (tässä tapauksessa ihan hyvä, mutta kalliiksihan se silti tulee). Meikkivoiteista en löydä tarpeeksi vaaleaa ja oikeanväristä sävyä, mikä on vähän ihme SUOMALAISELTA tuotemerkiltä. Ripsiväri oli luirua, suoristi ripset tikuiksi ja sudin pitkä varsi osui milloin mihinkäkin sotkien, enkä tätä ongelmaa ole minkään muun ripsarin kanssa koskaan aiemmin havainnut. Meikinpoistoaineet eivät oikein tehoa meikkiin, edes se, mikä on tarkotettu voimakkaan silmämeikin poistoon. Huulipunissa ainakin joitakin vuosia sitten oli aika paha haju, joten en nykytilanteesta osaa sanoa. Kaiken kaikkiaan sävyvalikoima värikosmetiikassa on aika pliisua edelleenkin, paitsi kynsilakoissa. Mutta tuo nykyinen 5 ml (tai vielä vähemmän natural codessa) kynsilakkapullo on niin vitsikkään pieni, etten jaksa harkita ostamista, kun paremmalla sudilla, pigmentillä ja sävyvalikoimalla varustettu 15 ml OPI tulee litrahinnaltaan usein edullisemmaksi.

  En edes ymmärrä, miksi olen yrittänyt tämän merkin kanssa niin monta kertaa. Nyt kun INCI:iä on oppinut lukemaan, ei Lumene ole ollenkaan juttuni. Luulen, että nyt meidän suhde on todella loppu, niin monta pettymystä olen saanut kokea. Eipä sillä, niin se on loppu monen muunkin markettimerkin kanssa.

 30. Lumenen meikit ei oo mlle tuttuja, mut artic aqualinjan kasvovoiteet ovat tuoneet avun mun talvisin herkästi hilseilevään naamaan. Eipä oo siitäkään tarvinu kärsiä tänätalvena. Pitäs kyllä ehdottomasti kävästä joku päivä lumenen meikkihyllylläkin 🙂

 31. Mä en huonojen kokeilujen jälkeen vuosiin ostanut Lumenea, mutta nyt kun sitä on paljon ollut Sokoksessa alessa, niin olen uudestaan kokeillut erilaisia tuotteita.

  Tuo Sensitive Touch-sarjan puhdistusvoide ja kasvovesi, sekä päivävoide pitää nyt miun herkkää ihoa kunnossa. Tykkään niistä.
  Ja sen sun suosotteleman kosteuttavan naamion ostin, on ihan mahtava 🙂
  Lumenen vedenkestävän silmämeikin poistoainekin mulla on, ja pääosin olen tyytyväinen. On se parhaimpia kokeilemistani, eikä kirvele silmiä, niin kuin useimmat.
  Pikakaunistaja ei mulla vaikuttanut mitenkään, yksi puna-keltainen seerumi odottelee vuoroaan kaapissa.

  Kynsilakkoja meillä on ollut Lumenea. Toiset on tosi hyviä, jotkut harvat ei.
  Lumenen luomivärit hajos pelkästään pöydällä säilyttäessä aina murusiksi jo uutuuttaan, ja niitä en ole ostanut enää.
  Ostin sellaisen vaaleansinisessä pakkauksessa olevan ripsarin, minkä pitäisi kestää kosteus, mutta lähteä pelkällä vedellä. Ei, ei kestä kosteutta ollenkaan. Leviää samantien. Muutkaan ripsivärit ei saa multa plussaa.

  Natural Code+muut halpiksjutut(kasvovoiteet lähinnä) Lumenelta on skeidaa.
  CC-voide on ehdoton, mutta joudun sekoittaa niitä kahta sävyä, että saan oikean itselleni. Mutta se nyt ei ole ollenkaan vaivalloista. Meikkipuuteri on myös erittäin hyvä.

  CC-voide, meikkipuuteri ja Sensitive Touch-tuotteet jää mun käyttöön kyllä. Ja kynsilakat.

 32. Lumenen Blueberry Crystal sololuomivärit on ihan mun lemppareita. Itsellä on niitä 12 eri sävyä ja yhtä lukuunottamatta niissä on superhyvin pigmenttiä. Eikä se yksikään mikään toivoton ole.
  Luomivärien lisäksi käytössä pari huulipunaa ja -kiiltoa sekä Sos kasvovoide. Tykkään, mutta ei herätä suuria tunteita.

 33. Mulle Lumene on tuttu merkki (etenkin se Espoon tehtaanmyymälä on tullut kierrettyä moniamonia kertoja) ja miellän sen myös laadukkaaksi sellaiseksi! Olen varmaan vasta 18-vuotiaana onnistunut välttymään siltä Lumenen ns. tylsemmältä ajalta, sillä usealla muulla näkyy olevan mielikuva lumenesta jokseenkin mielikuvituksettomana brändinä.
  Mä pidän monista meikeistäkin, mutta varmaan eniten kyllä ihonhoitotuotteista/puhdistustuotteista. LAB-sarja on mun mielestä mahtava ja samoin myös tuo tutumpi peruslinja. Niihin tosin nuo uudet pakkaukset tuovat paljon parannusta, esteettinen puoli ei ehkä ole ollut ehkä se vahvin puoli Lumenella. Tää maailma nyt vaan on sen verran ulkonäkökeskeinen, että meikkipakkauksetkaan ei saa rauhaa, hah. Mutta ylipäätään Lumene on kyllä koko ajan menossa parempaan suuntaan meikkiensä että pakkaustensa kanssa! Ainakin huulipunat ja luomivärit on mun käsityksen mukaan joutuneet pelottavan usein tungetuiksi ennemmän tai vähemmän tönkköihin pakkauksiin, ehkä sekin asia vielä paranee.
  Toivottavasti toi uudistusten linja jatkuu myös "takaisinpäin" ja vanhoja meikkituotteita karsitaan pois. Esimerkiksi ainakin huulipunasarjoja (malleja, tyyppejä, koostumuksia? miten tää nyt ilmaistaan) tuntuu olevan liikaa, se on pitkälti se syy miksei niitä ite tuu ostettua, vaikken mä niitä kaikkia huonoiks tuomitsekaan. Samoin ne luomiväriduot on jättänyt ainakin mut jokseenkin kylmäks. Nojoo mutta ylipäätään, Lumenen tuotekehittely ja -parantelu tuottaa pääosin mahtavaa tulosta, niin olisi sääli jos se kaikki vaiva hautautuis liian laajan tuotevuoren alle. Missä siis osa tuotteista erottuis selkeesti kakkoslaatuna.
  Apua kun tää yhtenäisen tekstin tuottaminen menee vaikeeks, jutun punanen lanka tahtoo kadota näitten huomioitten rönsyilyssä. Pitänee kirjottaa romaani ja lähettää Lumenen toimistoon, ehh.
  Ehkä mun pointti oli: Lumene, siirrä se pakkausten yksinkertaisuus meikkivalikoiman yhtenäistämiseen/selkeyttämiseen!

  ps. Voin vaan kuvitella kuinka siistiä oli päästä tonne paikan päälle kurkkimaan.. 🙂

 34. Moni tuntuu kehuvan lumenen cc-voidetta, mutta taidan olla ainoa joka ei pidä sitä kummoisena. Luomivärit ja mascarat ovat huonoja sekä jotkut putsarit ovat ärsyttäneet kasvojen ihoa. Koen ainoaksi hyväksi sensitive touchin kosteusnaamion.

 35. Mulla oli aivan upea mahdollisuus päästä lumenen tehtaanmyymälään sinne Espooseen kun tutulla oli sinne alennuslippuja. Kaikista parhainta alennuksessa oli se, että loppusummasta mitä kassalla tuli otettiin 50% pois! Meillä tuli siskon ja äitin kanssa kauhea shoppauskuume ja kassalla hinta näytti päälle kolmeasataa mutta alennnuksen myötä pyöristy lähelle 150e 😀

  Ite tykkään vaan parista lumenen mascarasta. Ne saa ripsille pituutta ja harjat on hyvät. Ostin kaks kappaletta yhtä erilaista mascaraa, mutta ite en tykkää sillä se levittyy mun mielestä tosi huonosti ja harjasta irtoaa karvoja jotka päätyy sitten epämukavasti silmiin.. Suosin kuitenkin lumenen puutereita ja luomivärejä! Huulipunatkin on kivan värisiä ja helposti levittyviä mutta ei tosin pysy huulilla pitkään 🙂 Ostin myös lumenelta yhden kasvorasvan, itseruskettavia ja kaksi vartalorasvaa joista toinen on sellainen SOS niminen ärtyneelle iholle tarkoitettu ja se on omasta mielestä ihan huippu! Talvisin kun jalat on äärimmäisen kuivat ja mulla varsinkin kutisee paljon, mutta toi sos oli kyllä tosi tehokas ja jalat ei kutissu lähes ollenkaan jos säännöllisesti levitti jaloille 🙂
  http://www.lumene.com/fi/kasvot/sensitive-touch-sos/rauhoittava-vartalo-kasvoemulsio tossaon tietoja siitä rasvasta! Ite ainakin suosittelen 🙂

Kommentointi on suljettu.