Avain tasaiseen meikkipohjaan: Sigma F50 Duo Fibre -skunkkisivellin

*Sis. mainoslinkin

Suomalainen kollegani ja yrityksemme pr-vastaava oli saanut käsiinsä joukon kulttimaineessa olevia Sigma-meikkisiveltimiä suoraan Sigmalta ja fiilisteli minulle niiden parhaimmistoa. Siveltimien joukossa oli muutama sellainen ihan ylitse muiden oleva pensseli, jotka tekivät hänen sanojensa mukaan niin upeaa jälkeä, että minunkin olisi kuulemma suorastaan välttämätöntä kokeilla niitä.

Sigma F50 Duo Fibre

Näillä puheilla sain eleveniltä kokeiluun Sigma F50 Duo Fibre -meikkisiveltimen, jonka kaksoisharjakset on suunniteltu luomaan kasvoille upean tasainen ja ihohuokosia häivyttävä meikkipohja, jonka lopputulosta kuvaa parhaiten englanninkielinen termi airbrush-like.

Sigma F50 Duo Fibre

Minulla oli kotona entuudestaan yksi ikivanha kaksoisharjaksinen sivellin, mutta myönnän, etten ole käyttänyt sitä liiemmin varsinaisen meikkipohjan levitykseen -en nimittäin ollut rehellisesti sanottuna osannut käyttää sitä oikein! Tämän Sigman siveltimen myötä mielenkiintoni kuitenkin heräsi jälleen ja päätin opetella oikean tekniikan saadaksesi siveltimellä sen lupausten mukaista jälkeä.

Sigma F50 Duo Fibre

Tällaiset  duo fiber -siveltimet kulkevat paitsi suomalaisitain kaksoisharjassiveltimien myös skunkkisiveltimen nimellä niiden haisunäädän häntää väritykseltään muistuttavan harjaspään vuoksi. Siveltimet eivät kuitenkaan näytä siltä vain tyyliseikkojen takia, vaan niiden ulkonäköön on ihan funktionaalinenkin selitys.

Sigma F50 Duo Fibre

Kahden pituisia harjaksia yhdistäviä siveltimiä kutsutaan englanniksi myös nimellä stippling brush, mikä viittaa niiden käyttötekniikkaan. Näillä on nimittäin tosiaan tarkoitus töpötellä meikkivoide iholle ja tätä tekniikkaa käyttämällä ihon pinnasta tulee tasaisemman näköinen. Nämä siveltimet ovatkin parhaimmillaan juuri epätasaisuuksista, arvista ja laajentuneista ihohuokosista kärsivää ihoa meikattaessa, sillä näillä saa kätkettyä ihon kuoppaisuuden paremmin piiloon kuin millään muulla apuvälineellä.

Sigma F50 Duo Fibre

Selitys näiden toimintaperiaatteeseen on selvä: tavallisella meikkivoidesiveltelemällä edestaisin sivelemällä meikkivoide ei täytä ihon epätasaisuuksia, mutta kun meikkivoiteen töpöttää iholle, täyttyvät myös kaikki ihon pinnan kraaterit ja muut röpelöisyydet.

Sigma F50 Duo Fibre

Toisin kuin tiiviimpiä tasapäisiä meikkisiveltimiä, ei näitä ole tarkoitus painaa napakasti kasvojen ihoa vasten vaan tarkoituksena on töpötellä ihoa sivellinpäällä niin, että vain vaaleat harjakset taittuvat hieman.

(Itse olin tietysti heti ensimmäisellä käyttökerralla työstämässä meikkivoidetta iholle napakasti painaen ja ihmettelin, kun lopputulos oli melko kaukana siistä airbrsushed-lookista.)

Sigma F50 Duo Fibre
Ei näin!

Ihan pelkkään töpöttelevään liikkeeseen ei kuitenkaan tarvitse tyytyvä, sillä harjaksia voi myös pyöritellä iholle kevyesti, mutta ideana on, että sivellintä käyttäessä vain sen valkoiset harjakset liikkuvat.

Sigma F50 Duo Fibre
Mielummin näin!

Alempana siveltimessä olevien tummien harjasten funktiona onkin lähinnä pitää niiden välistä sojottavat vaaleat harjakset ryhdikkäinä ja harallaan, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Siiden ei siis ole tarkoituskaan osallistua varsinaiseen meikkivoiteen työstämiseen iholle.

Kuten olen kertonut, olen meikatessani varsin suurpiirteinen tyyppi ja siksi ovaalisiveltimet ovat olleet minulle paras ja mieluisin väline levittää meikkipohja: niillä saa sutia ympäriinsä suurpiireisesti ja suorastaan hieroa meikkivoiteen iholle. Tämän vuoksi tällaisen hellävaraista hivelytekniikkaa vaativan meikkisiveltimen käyttö olikin minulle aluksi hieman haastavaa.

Tämä sivellin kun nimittäin vain sivelee ihoa niin kutittelevan hellästi, että olin heti kyseenalaistamassa, voiko sen avulla muka edes saada peittävää meikkipohjaa.

Sigma F50 Duo Fibre

Yllätyksekseni se kuitenkin todellakin onnistuu. Sivellin tosiaankin teki ihon pinnasta todella taisaisen näköisen ja häivytti laajentuneita ihohuokosia sekä muita ihon epätasaisuuksia. Samalla meikkipohjasta tuli kuitenkin todella ohuen ja luonnollisen näköinen, mutta meikkivoidetta saattoi silti yhä kerrostaa hyvän peittävyyden saavuttamiseksi.

Skunkkisivellin ei minusta ole parhaimmillaan sellaisten meikkivoiteiden kanssa, joissa on hyvin nopeaa työstöä vaativa ja nopeasti kuivuva koostumus, mutta muuten tämä oli aivan loistava sivellin varsinkin täyteläisempien tuotteiden kanssa käytettynä. (Alunperin sain siveltimestä kehuja kuullessani nimenomaan ylistystä siitä, kuinka hyvin se toimi MAC Studio Fix Fluid SPF 15  -meikkivoiteen kanssa.)

Sigma F50 Duo FibreSigma F50 Duo Fibre

Meikkivoidetta kannattaa annostella käden selkämykselle, josta sitä voi sitten töpöttää siveltimen harjaksiin kätevämmin. (Tai ainakin minusta tämä tekniikka toimii kaikista parhaiten ja lopputuloksesta tulee silloin tasaisin. Kollegani puolestaan kertoi painelevansa pisarat meikkivoidetta suoraan kasvoille ja työstävänsä tuotteen sitten siveltimellä kaikkialle.)

Sigma F50 Duo Fibre

Tykkäsin todella paljon siveltimen iholleni luomasta lopputuloksesta, sillä se todellakin taikoi ihohuokosia kadoksiin. Omalla ihollani laajentuneita huokosia on eniten nenän sivuilla ja vaikka tasainen meikkipohja onkin kiva juttu, en ole silti kokenut laajentuneita ihohuokosia niin häiritseväksi jutuksi, että harkitsisin siirtyväni arjessa nopeasta ovaalisiveltimellä pyörittelystä ja  Beautyblenderillä viimeistelystä tällä siveltimellä hieman enemmän aikaa vievään töpöttelyyn.

(Toisaalta voi myös olla, etten kyse on vain tottumattomuudesta, sillä kollegani puolestaan kehui loistavan pohjan syntyvän tällä hänen ihollaan aivan hetkessä.)

Sigma F50 Duo Fibre

Sivellin tulee kuitenkin ehdottomasti jäämään käyttöön niissä tilanteissa, kun tahdon panostaa tasaiseen meikkipohjaan erityisesti. Tälle siveltimelle lähtee kuitenkin suuri suositus, mikäli ongelmana on juurikin se ihon pinnan epätasaisuus – toisinaan kun voi tuntua, ettei mikään meikkivoide asetu sen vuoksi iholle kauniisti.

*Sigma F50 Duo Fiber -skunkkisivellin löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Sigma F50 Duo Fibre

Kuka käyttää skunkkisivellintä?

10 kommenttia artikkeliin ”Avain tasaiseen meikkipohjaan: Sigma F50 Duo Fibre -skunkkisivellin”

 1. Hei Virve!
  Olen ihan suossa siveltimien määrän kanssa. Olen aina levittänyt meikkipohjan sormin, käytän nestemäistä meikkivoidetta ja ihoni on pintakuiva. Olen jo jonkin aikaa harkinnut siveltimen hankkimista jotta pohjasta tulisi siistimpi. Mitä sivellintä suosittelisit tällaiselle sivellin-neitsyelle joka ei haluaisi kuluttaa pohjan tekoon juuri enempää aikaa kuin siihen menee sormin?

  • Minusta ovaalisivellin on aivan loistava tuote meikkipohjan nopeaan sutimiseen kasvoille. Olin itsekin ennen nimenomaan sormilla levittämisen ystävä, sillä se oli helppoa ja nopeaa ja meikkipohjan sai työstettyä iholle hyvin. Ovaalisiveltimeen siirtymisen jälkeen en palaisi enää takaisin. Tästä postauksesta voi lukea Duroyn ovaalisiveltimistä. Suosittelen tuota suurinta sivellintä. 🙂

 2. Toimiiko tämä myös mineraalimeikkiin yhtä tasoittavasti? (Lily Lolo jauhe)

  • En ole kokeillut, mutta en usko, että on paras tuote mineraalipohjan levitykseen, sillä minusta se sulautuu iholle parhaiten nimenomaan kunnon pyörittelyllä ja tämä ei varmaankaan sulauta sitä kasvoille samalla lailla.

   Onkohan jollain muulla kokemuksia?

 3. Heh, minähän olen trendien huipulla! 😀 Viikko sitten menin Body Shopiin hakemaan elämäni ensimmäistä meikkipohjasivellintä mielessäni se perinteisempi malli, mutta myyjä sai minut uskomaan, että tämä ”skunkki”-malli olisi parempi. Viikon olen sitä käyttänyt, mutta tulipa hyvään saumaan nämä sinun opastuksesi! En ehkä ihan ole välttämättä osannut käyttää sivellintä oikein. Täytyypä kohdistaa huomio vielä erityisesti ihohuokosiin; jos niitäkin saa tällä häivytettyä, niin hienoa! Olen tosiaankin käyttänyt sivellintä varmaan väärin, koska en tällaista ilmiötä huomannut.

  • No mutta tämähän postaus sattui sitten hyvään saumaan! Tulehan huikkaamaan, kun kokeilet uutta tekniikkaa, että toimiiko sivellin vielä paremmin! 🙂

   • Kyllähän se kuule toimi paremmin töpöttely-tekniikalla 🙂 Pinnasta tuli tasaisempi ja raikkaampi. Ihohuokoset ei ikävä kyllä hävinneet, mutta syytän siitä ehkä myös aika keveää meikkivoidetta 😉 Huomasin myös viikonloppuna, että nopeasti kuivahtavalle tuotteelle tämä suti ei tosiaan sovi, mutta nestemäisemmän tuotteen kanssa toimii loistavasti. Oli se Body Shopin myyjä mitä ilmeisimmin oikeassa, kun sai minut ostamaan nimenomaan tämän version sudista 🙂 Tosin hänelle voisi vinkata, että blogistasi voi sitten lukea käyttöohjeet 😀

    • Aivan loistavaa, että töpöttelytekniikka toimi! Ei tosiaan ihan jokaisen meikkivoiteen kanssa välttämättä tule samaa efektiä ja nuo nopeasti kuivahtavat ovat tämän kanssa kyllä ehdoton no no, mutta muuten oikein mainio tuote ja kiva kuulla, että sait siveltimen toimimaan paremmin. 🙂

 4. Hei.
  Ennen levitin meikkivoiteen sormin ja beautyblenderillä. Kunnes löysin Morphen M439 siveltimen. Sillä saa tasaisen ja sileän pohjan kasvoille. Meikkivoidetta tarvitsee käyttää vähemmän. Ihanan pehmeä sivellin. Tämän löysin, kun sattumalta törmäsin Jacklyn Hilliin netin ihmeellisessä maailmassa. Aivan ihana ja helpompi tapa saada upea meikkipohja kasvoille. On ehkä samantyyppinen kun toi sivellin, mutta hiukan isompi ja lyhyemmät karvat ?

Kommentointi on suljettu.