Tässä tilassa ihonhoito, tiede ja taide kohtaavat – Dr.Jart+ Filter Space

Mainitsin aiemmin ohimennen, ettei supersuositulla korealaisella COSRX-merkillä ole omaa myymälää edes Koreassa ja muutama onkin tiedustellut minulta, tiedänkö tähän syyn. Uskoisin tietäväni.

COSRX on tullut tunnetuksi erittäin laadukkaista tuotekoostumuksistaan, jotka on pakattu simppeleihin pakkauksiin. Merkin tuotepakkaukset eivät ole suuri kuluerä, jota täytyisi kompensoida tuotteiden hinnoissa, minkä vuoksi tuotteita voidaan myydä edullisesti.

Åland Beauty - 1 (2)

Myös se, ettei COSRX-merkillä ole myymälöitä ja että sen tuotteita myyvät sen sijaan maailmalla lähinnä verkkokaupat ja Koreassa vaatteita ja kosmetiikkaa kauppaava Åland-ketju tarkoittaa, ettei myymälöiden kuluja tarvitse lisätä tuotteiden hintoihin. COSRX ei myöskään mainosta perinteisten kanavien kautta, mikä sekin mahdollistaa laatutuotteiden myynnin halvalla.

Åland Beauty - 1 (3)

Moni miettii, että eikö merkki nyt voisi avata edes yhden pienen myymälän Souliin. Myymälän avaamatta jättäminen on varmasti hyvin tietoinen päätös, sillä yksittäisestä myymälästä tulisi automaattisesti merkin lippulaivamyymälä, joka ei vain voisi olla pieni ja vaatimaton tuon kaltaisen kulttimerkin ollessa kyseessä.

Meidän silmiimme homma ei tunnu järkevältä, mutta jos on käynyt Soulissa ja kiertänyt läpi erilaisten kosmetiikkamerkkien lippulaivamyymälät ymmärtää, että niitä ei todellakaan toteuteta vasemmalla kädellä ja että niiden kuuluu tarjota kävijöille elämyksiä ja olla jopa suoranaisia taideteoksia – joskus ihan kirjaimellisesti.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1

Yksi huikeimpia esimerkkejä on Dr.Jart+ Filter Space -nimellä kulkeva myymälä, joka ei varsinaisesti ollut vain myymälä, vaikka siellä myyntitila olikin. Paikasta oltiin tehty ainutlaatuinen näyttelytila, jossa kosmetiikka kohtaa tieteen ja taiteen. Myymälä sijaitsee Soulin Garosu-Gil-alueella, joka on omia lempparipaikkojani kosmetiikan shoppailuun ja josta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (1)

Rakennuksesta on haluttu tehdä nähtävyys, joka saa astumaan tilaan sisään sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät välttämättä edes ole kiinnostuneita kosmetiikasta ja haluavat vain nähdä ja kokea jotain erityistä.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (2)

Toisin kuin voisi luulla, ei kulttimaineeseen nousseen ihonhoitomerkin takana suinkaan ole Jart-niminen tohtori, vaan brändin nimi syntyy dermatologisesta ja tieteenmukaisesta lähestymistavasta (Dr.), joka kohtaa trendit paljastavan taiteen (art). Merkki keskittyy moderniin kauneuteen, joka syntyy nimenomaan hyvinvoinnin avulla.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (3)

Jr.Jartin lähestymistavan vuoksi Filter Space -nimellä kulkeva näyttelytila yhdistää kolme hyvinvoivan kauneuden elementtiä, jotka ovat vesi, ilma ja valo. Tila tavoittelee ”puhtaan kauneuden” ilmaisua, mikä on hyvin ajankohtainen asia miljoonakaupungissa, jossa ilmansaasteiden määrä lisääntyy jatkuvasti.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (4)

Ensimmäiseen kerrokseen astutaankin sisään ”ilmasuihkun” kautta, jonka tavoitteena on puhdistaa pois saaste- ja pölyhiukkaset. Tilasta on nimenomaan haluttu tehdä puhdas ja rentouttava pakopaikka keskellä kaupunkia.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (10)

Rakennuksen tyyli yhdistää isot ja avarat huoneet teräksen steriiliin tunnelmaan, joka näkyy kaikkialla. Rakennuksen ilmanvaihto on haluttu tehdä erityisen tehokkaaksi, mikä lisää puhtauden tunnetta.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (11)

Ensimmäinen kerros keskittyy nimenomaan veteen ja sen tärkeyteen kauneuden ylläpitämisessä. Tilassa saattoi pestä kädet sekä laskea ihan vain perinteisen laskukoneen avulla, kuinka paljon vettä jokaisen tulisi vähintään päivittäin juoda. Tarjolla on puhdistuettua vettä, jonka raikkaudesta jokainen voi nauttia myös sisäisesti.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (10)

Tietokoneiden avulla voitiin puolestaan myös luoda jokaisen oma ”elämän resepti”, jota laadittaessa huomioitiin ihon kunto ja henkilön muu yleinen hyvinvointi. Tämän pohjalta määriteltiin jokaisen oma henkilökohtainen kauneudenhoitorutiini.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (9)

Reseptin määräämät ”Jr.Jart+ .lääkkeet” eli Jr- Jart+ -tuotenäytteet ja pienet sisäisesti naposteltavat välipalat saattoi sitten lunastaa samassa tilassa olleelta ”apteekkitiskiltä”.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (8)

Veteen keskittyneen näyttelytilan jälkeen noustiin rakennuksen toista elementtiä eli ilmaa edustavaan tilaan.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (12)

Sama tila oli myös merkin lippulaivamyymälä, josta oltiin tehty hyvin merkkiä edustava.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (5)

Avaraa tilaa hallitsivat jälleen erilaiset ruostumattomasta teräksestä tehdyt elementit kuten tuotepöydät sekä katossa ja seinissä kiertävät putket, jotka liittyivät kuulemma erityisesti ilmanvaihtoon.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (18)

Tilassa olivat myynnissä niin merkin suosikkituotteet kuin harvinaisemmatkin tuotteet. Näiden lisäksi tarjolla oli myös sellaisia tuotteita ja tuotepakkauksia, joita ei saa muualta.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (14)

Oli mukavaa, että runsaasta henkilökunnan määrästä huolimatta saatoin katsella tuotteita ja rakennusta aivan rauhassa. Huomioni kiinnittyi ylläolevassa kuvassa olevan pylvään symboleihin, joissa esitettiin tilassa olevan kameravalvonnan ja langattoman netin, mutta jossa myös tavallisuudesta poiketen nimenomaan näytettiin symbolilla kuvaamisen olevan suotavaa ja ilmeisesti jopa toivottavaa, jotta mahdollisimman moni kuulee paikasta.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (15)

Tilassa järjestettiin ilmeisesti myös ihonhoito-opastuksia ja tehtiin yleistä asiakkaan ihonhoitotarpeiden konsultointia, joita varten sieltä löytyy oma seinustansa tuoleineen ja kasvopeileineen.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (19)

Rakennuksessa oli vielä kolmas kerros, joka antoi vallan valolle. Harmikseni en kuitenkaan päässyt vierailullani kurkistamaan sinne, sillä kerros oli jostain syystä suljettu.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (13)

Dr.Jart+ Filter Space oli mielenkiintoinen kokemus, joka todellakin vei vierailijan syvälle merkin ideologiaan. Minulla ei itselläni ollut ennen tilassa vierailua varsinaista käsitystä Dr.Jart+ -merkin taustoista, mutta tilassa vierailun ansiosta ymmärsin paremmin sen ideologian ja kiinnostuin sen tuotteista lisää.

Dr.Jart+ Filter Space -tilasta voi lukea lisää ja katsella vielä enemmän kuvia esimerkiksi täällä.

Tämä Dr.Jart+ merkin lippulaivamyymälä oli vain yksi (vaikkakin kieltämättä hyvin erityinen) esimerkki siitä, kuinka korealaiset kosmetiikkamerkit satsaavat lippulaivamyymälöihinsä. Myymälä edustaa merkkiä todella vahvasti ja paljastaa sen tarinan että arvot. Tavallisesti se tarjoaa asiakkaille jotain uutta, erityistä ja mielellään myös elämyksellistä.

Tämän vuoksi esimerkiksi juuri COSRX ei voisi vain avata yhtä ohimennen kasaan hutaistua myymälää, vaan lopputuloksen täytyisi olla viimeiseen yksityiskohtaan asti loppuun hiottu, mikä tietysti olisi melkoinen ja jopa jatkuva kuluerä, joka puolestaan pitäisi siirtää tuotteiden hintoihin.

Dr.Jart Seoul Flagship Store - 1 (20)

Oletteko te käyneet jossakin aivan erityisen huikeassa myymälässä?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

4 kommenttia artikkeliin ”Tässä tilassa ihonhoito, tiede ja taide kohtaavat – Dr.Jart+ Filter Space”

  1. No nyt näyttää sellaiselta ”museolta” missä jaksaisi kierrelläkkin 😀 oliskohan jossain Euroopassa tai muualla Aasiassa (esim Indonesiassa :D) vastaavanlaisia..?!

    Hei, onko nyt mitään kivoja ihonhoitotuotteita/meikkejä mitä vois Sephorasta hamstrata kun sinne pian pääsee? Ripsari on jo listalla 😉

  2. Hei!
    Huomasin, että Elevenillä ei ole enää COSRX BHA Blackhead Power Liquid:iä saatavana. Onko tämä väliaikaista vai pysyvää? Apua, sillä se tuote on todellakin auttanut sitkeään sitkeään aikuisiän akneeni. Jos sitä ei enää Eleveniltä saa, osaatko vinkata jonkin muun verkkokaupan, josta sitä voisi hankkia?

    • Meillä on ollut hieman ongelmia maahantuojan kanssa, mutta toivomme, että saamme asiat pian ratkemaan ja merkin tuotteita taas lisää myyntiin. Teemme parhaamme asian suhteen. 🙂 Minusta tuota tuotetta saa kaikkein kätevimmin eBaysta. 🙂

Kommentointi on suljettu.